sobota 5. ledna 2013

* Nakládané tvarůžky


Pro všechny milovníky nakládaných sýrů mám dnes výborný recept. Poprvé jsem ho zkoušela přesně před rokem, když jsem se rozhodla dát mužskému zastoupení naší rodiny jedlý dárek k Vánocům. Svůj účel dárek splnil, neboť měl úspěch. A pokud to ještě nevíte, tak tvarůžky jsou vhodné i pro nás, zdravě se stravující, protože obsahují poze okolo 1 % tuku. :))

Na 1 porci (do 1 sklenice) budete potřebovat:
  • 1 balení kulatých tvarůžků
  • 1 menší cibuli
  • 3-5 malých feferonek (podle toho, jak moc chcete mít tvarůžky ostré)
  • 1 lžičku hořčice (nemusí být)
  • drcený kmín
  • sušenou rozmačkanou petržel
  • pepř celý
  • sůl

Tvarůžky si rozbalíme a jednotlivá kolečka od sebe oddělíme.
Nakrájíme si na kolečka cibuli.
Dno nádoby (sklenice) si vyskládáme pár kolečky, vložíme kolečko tvarůžků potřené slabou vrstvou hořčice (nemusí být), nasypeme trochu kmínu, petržele, přidáme pár kuliček pepře, vložíme feferonku a zalijeme olivovým olejem (možno zalít až na úplném konci, já si ale zalívala postupně). Tento postup opakujeme do té doby, než budou všechny tvarůžky v nádobě. Nádoba by měla být zalitá olejem mírně pod okraj. Můžeme nakonec ještě vložit pod víčko poslední feferonku a jemně osolit. 
Nádobu s tvarůžkami dáme do chladna a nejméně 1 týden necháme odležet. Čím déle budou tvarůžky naložené, tím lépe poté budou chutnat.

Nebojte se "zápachu" tvarůžků, jsou opravdu chutné a zdravé, jde jen o to, najít si k nim cestu a ochutnat. :))

Přeju vám dobrou chuť!
Kriss

(fotka je použita ze stránek TopRecepty)

2 komentáře:

  1. jé, vypadá to ohromně..
    Pokud někdy bucu ctít něco dost chuťově výraznýho, toto bude super! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dobře ,zítra musím koupit tvarůžky .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)