V poslední době jsem u vás zahlédla tolik nádherných receptů, že jsem je prostě nemohla nevyzkoušet. :)) Minulou neděli jsem se rozhodla upéct koláč od mé oblíbené Kamilky. Musím říct, že jeho chuť mi velmi připomínala mou ranní dávku čokoládové ovesené kaše, to asi ty vločky. :)) Za mě tedy rozhodně palec nahoru, toto opět stálo za to upéct!
Na 1 koláč budete potřebovat:
- 1 hrnek kefíru (já použila acidofilní mléko)
- 1 hrnek ovesných vloček
- 2 vejce
- 2 lžíce celozrnné mouky
- 2 lžíce kakaa
- hrst vlašských ořechů
- prášek do pečiva
- cukr
Postup je jednoduchý, zkrátka smícháte všechny ingredience, směs nalijete do vymazané a vysypané koláčové formy a pečete při 150°C cca 30 minut.
Mně osobně koláč velmi nadchl pro jeho jednoduchost (prostě nemám ráda složité věci a "roztahané" recepty). Do těsta jsem přidala cca 2 lžíce cukru, aby mi to baštila i rodinka, musela jsem na ně nějak vyzrát. :)) I po přidání cukru však buchta nebyla výrazně sladká, což mi imponovalo. Mimo to, jak už jsem zmiňovala v úvodu, svou chutí mi koláč připomínal mou snídaňovou rutinu, a to čokoládovou ovesnou kaši. Takže určitě vyzkoušejte! :))
Původní recept zde na Blogerkách.
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Kriss
chutnal podobně jako kaše nu, ale byl fakt super :D vymýšlím, jaký upeču příště! experimenty mě ba :)) a cukr určitě nepřidám, jen si chci koupit zase med a oslazovat jím!
OdpovědětVymazatTo musela být dobrota. :) Tady těch koláčů je teď všude hromada. Později taky musím nějaký vyzkoušet. :)
OdpovědětVymazatVypadá výborně!
OdpovědětVymazatTo zní jako moc dobrá chuť!:-) A vypadá to taky velice slibně:-))
OdpovědětVymazatMnaam! :)
OdpovědětVymazatVypadá super :-)
OdpovědětVymazatJá si ten sníh teda vůbec nezávidím! Mám radost právě z toho, že to teď začíná tát:-D Břečka je naděje na sucho:-D To znám, o zkouškovém jsem taky nemohla ty knihy už ani vidět.. teď si to ale vynahrazuju:-) Taky si užij neděli, a ať ti není moc špatně z těch věcí do školy!:-))
OdpovědětVymazatVypadá to úžasně!! Kamča má samé skvělé recepty :))
OdpovědětVymazatVlašské ořechy se tam dají tak jak jsou nebo rozemleté? Díky
OdpovědětVymazatJá doma měla jen mleté, ale určitě tam více vyniknou spíš kousky. :))
VymazatTen jsem dnes také pekla :) jen jsem nedala kakao a do těsta přidala jahody a jeden vanilkový cukr. Mě vyhovoval, jen příteli jsem ho musela pocukrovat :))
OdpovědětVymazatIt's cool!
OdpovědětVymazatVypadá suprově, recepty od Kamilky mám taky moc ráda! :)
OdpovědětVymazatTyhle recepty "smíchej a vlej do formy" jsou prostě nejlepší!!!
OdpovědětVymazatvypadá to opravdu dobře, dala bych si :) a ty suroviny do něj použité jsou víc než fajn :)
OdpovědětVymazatjá o zrovna teď baštím jablečný koláč :)