středa 6. února 2013

* Vrtulky zapečené s hlívou


Popravdě jsem díky tomu, jak teď doma vaříme podle knížky Domácí krabičková dieta, ochutnala tolik úžasných jídel, že už se mi tady postupně hromadí jejich fotografie a já je zapomínám vkládat sem na stránky. Takže dneska přicházím s lehčím jídlem, které si opět můžete udělat na oběd či večeři. Chutnalo vážně báječně! :))

Na 1-2 porce budete potřebovat:
  • 100 g těstovin
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • česnek
  • 100 ml mléka
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 50 g strouhaného tvrdého sýra
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • tymián

Na oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku, na ní podusíme na nudličky nakrájenou hlívu s tenkými plátky česneku. Tuto směs poté promícháme s uvařenými těstovinami. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, okořeníme a vložíme vše do zapékací mísy. Necháme 15 minut zapéci, pak zalijeme mlékem, ve kterém jsme si rozmíchali jogurt a sýr. Zapečeme do zlatova.

Přeji dobrou chuť!
Kriss

13 komentářů:

  1. Hlívu jsem ještě nikdy neměla, ale chystám se na ni. Tak aspoň vím, co si z ní udělat, až se konečně dokopu k tomu, abych si ji koupila. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že nejím houby :-( ale určitě se to dá nahradit nějakým masem, tak to vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Inspirovala jsem se, dělám vrtulky, ale zapečené s tofu. Hříbečky nebrat. :-) Hlívu jsem kdysi jedla v tabletkách na imunitu. Fuj, ty byly hnusné. :-(
    Jinak v Hypernově je zlevněná ta Dobrá vláknina o třináct korun. To je moje šance! ;-D

    OdpovědětVymazat
  4. Taky nejím houby, ale s masíčkem by to taky nemuselo být špatně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hlívu miluji v polívce i normálně, ale toto jsem ještě neměla, takže až najdu v obchodě hlívu, bude moje stejně jako tyto těstoviny, děkuju! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Vrtulky jsou moje nejoblíbenější těstoviny! a hlívu jsem měla jen jednou v menze. Vůbec to nešlo rozkrájet, natož uříznout. Byl to gumovej blebajz bez chuti, ale tak určitě záleží na přípravě. Třeba někdy překonám můj prvotní zážitek a zkusím tenhle recept :)

    OdpovědětVymazat
  7. Těstoviny přímo zbožňuju! Ale hlívu jsem ještě nikdy neměla .. koukám, že je na čase to změnit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hlívu chci ochutnat už delší dobu, tak děkuji za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Hlívu nejím, ale ty barevné těstoviny jsou úžasné :D Měla bych si už podobné taky koupit, přece jenom jíme i očima :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zkoušela si i šmakouna s hlívou ? Další bílkoviny jako bonus :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Už z fotky to vyzerá tak dokonale :D Len ja som ešte hlíve neprišla na chuť, ale takto som ju ešte nejedla, asi jej dám ešte šancu. A farebné cestoviny som už dlho nemala. Ďakujem za inšpiráciu, cestoviny na takýto spôsob robím celkom často, akurát tam nedávam hlívu ale krevety.

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá to zajímavě, ale k houbám se spíš nutím než, že bych je vyhledávala :D

    OdpovědětVymazat
  13. ňam! houby miluji, tohle vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)