Trošku mě začala nudit jedna a ta samá varianta šmakouna, kterou jsem jedla stále dokola, proto jsem se inspirovala recepty na internetu, a rozhodla jsem se vyzkoušet řízek ze šmakouna, který je mimochodem bez jakéhokoliv tuku. Přestože byla příprava opět lehoučká a celkově mi nezabrala více jak 20 minut, tento řízeček mi moc chutnal a domnívám se, že si najde čestné místo v mém jídelníčku. :)) Pokud jste tedy příznivcem této potraviny a už nevíte, na jaký způsob si ho připravit, určitě vyzkoušejte tento. Mě velmi oslovil!
Na 1 porci budeme potřebovat:
- 100 g šmakouna
- 1 vejce
- cornflakes
- koření
- sůl
Šmakouna si podélně rozřízneme, osolíme okořeníme (použijte koření, které máte rádi :)).
Poté namáčíme do rozmíchaného vejce a obalujeme v drcených cornflakes.
Obaleného šmakouna si vložíme na plech, který jsme si vyložili pečicím papírem, a necháme v troubě při 180°C asi 15 minut.
Dobrou chuť!
Kriss
Já když sem viděla ten zmenšený obrázek, tak sem si řekla:"Fuj...proboha, co to je? Proboha to je syrový maso ne? Nějaký srdíčka?!". A víš proč? Protože ty rajčátka vypadaly jako maso:D:D. Sem idiot:D.
OdpovědětVymazatŠmakouna musím někdy vyzkoušet:).
Když už si dám jednou za čas maso, řízek, tak ho mám ráda obalený právě v cornflakes :)...zajímavý recept:).
OdpovědětVymazatHmm to časem vyzkouším:)
OdpovědětVymazatjá si dělám kuřecí maso v cornflakes pečené v troubě, to je lahoda, úplně to miluju, nejvíc když se pak ty lupínky připečou na pekáč, to nakonec vždycky doslova vyžírám :D šmakouna mám ráda, ten uzený není špatný :) často si ho jen okořenim grilovacím kořením a přidám zeleninu :)
OdpovědětVymazatuž bych konečně chtěla toho šmakouna ochutnat :D .. vypadá to moc dobře :) .... těším se až přijedu domů ze školy. Důvod- přečtu si ten dobře vypadající článek o rýsování postavy :) teď už to nestíhám, tak si to přečtu hezky doma v klídku :P i když zatím musím ještě nějakým kouzlem, nechat zmizet ty moje špeky než se pustím do rýsování.. a to nejspíš nebude dřív jak v létě :/
OdpovědětVymazatJa jsem mela smakouna jenom v takovych tech smesich, myslim, ze u nas ho ani jinak nemaj, ale vypada to moc dobrex takze az smakouba sezenu, urco vyskousim:)
OdpovědětVymazatAhoj! :)
OdpovědětVymazatTak šmakouna mám moc ráda a na tento způsob ho neznám, určitě ho v budoucnu vyzkouším! :)
mňam:)
OdpovědětVymazatMňamky, mňamky! Také dělám šmakouna pořád jedním způsobem, ale rozhodně vyzkouším Tvůj objev!
OdpovědětVymazatTak to vypadá luxusně :) Šmakouna si občas dám, tohle určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatVypadá moc hezky, už ho musím opravdu vyzkoušet, jsem v těchhle superzdravých potravinách pozadu...:D
OdpovědětVymazatSuper recept:-) děkuju
OdpovědětVymazat