pátek 22. listopadu 2013

* Zelené boxíky z Německa

 

O tom, že jsem se připojila k dalším členům brandnooz, o kterém jste v poslední době jistě mnohokrát četli, jsem vás v jednom z krátkých článků informovala. Jakým překvapením pro mě bylo, když mi dnes dorazila z Německa obrovská krabice, která obsahovala hned 2 německé brandnooz boxy z října a listopadu letošního roku. Pojďme se do nich mrknout...

říjnový brandnooz box
 
 NOOT magazín - zde najdete recepty, ve kterých jsou použity některé produkty z tohoto boxu. Zahlédla jsem např. recept s čočkou.

Polévka do mikrovlnky - stačí na 3 minutky dát ohřát a máte hotovo. Pokud mi strýček Google poradil dobře, tak tato polévka je hovězí se zeleninou. Překvapil mě praktický kelímek, který je zhotoven přímo pro ohřívání v mikrovlnce.
Omáčka k lasagním - příprava opět více než jednoduchá, krátce povaříte na pánvičce s masem, napatláte na lasagne a oběd/večeře je hotov/a.
Bonbónky s příchutí lesního ovoce a Açaí - obohaceny jsou o vitamin C a slazeny jsou stévií.

Olivový olej - ten jistě nemusím představovat. :)) Do kuchyně se mi určitě hodit bude.
Afri cola - tu už si zamluvil mladší bráška, který ji chce nadšeně ochutnávat, takže v tomto mu nechám volnou ruku.
Mléčný koktejl - příchuť malina decentně voní, chuť také nebyla zrovna k zahození. Líbilo se mi, že mléko opravdu chutná jako mléko, neměla jsem z něj žádný pocit umělé chuti.

Čočka - přiznám se, že černou čočku jsem v životě neviděla, nicméně o to víc se těším, až ji vyzkouším. Na obale je zdůrazněn obsah vitamínů, minerálů a vlákniny, které obsahuje.
Čokoládovo-oříškovo-brusinkový mix - jedním slovem mňamka. Na malý test jsem si strčila od každé složky balení jeden kousek do pusy, vážně lahoda! Svědčí o tom také prázdná miska, kterou mi drazí rodičové zanechali.

listopadový brandnooz box
 
Časopis Laviva - ráda bych si početla, ale němčinu bohužel neovládám. V tomto případě jsem si jen prolétla obrázky a bylo počteno. :))

Sušenky "Likies" - sušenky ve tvaru palců, tedy tzv. lajků, máčené v čokoládě. Opět určitě nemusím podotýkat, že vzhledem k mé sladkožroutské rodině si dlouho na světě nepobyly. Dosvědčili, že podobné už u nás v ČR jedli, takže to až takové překvápko nebylo.
Krém na zdobení dezertů - tento pytlík si ve spíži/ledničce ještě nějakou tu chvíli poleží. Vážně nejsem takové čuně, abych ho testovala jen tak samotný. Nicméně balení vypadá moc hezky, oku pěkně lahodilo.
Sukralóza - nízkosacharidové sladidlo, které se nejčastěji používá do nápojů či potravin. Jedná se o zdravější a méně kaloričtější sladidlo, než je cukr, a přitom je více než 500x sladší. Vhodná je také pro diabetiky. Máte se sukralózou nějaké vlastní zkušenosti? :))

Směs na muffiny Milka - k tomu řeknu jediné, a to, že když to uviděl můj mladší bratr, oči se mu rozzářily, takže je jasné, že je o víkendu pravděpodobně budu muset upéct. :))
Tuk Sanella - ani nevím, jestli je nutno k této žluté krabičce cokoliv dodávat. Vypadá jako naše Rama či jiný margarín, využití se zřejmě příliš lišit nebude.
Sušené brusinky - ty jsem si zabavila, osvědčily se mi hlavně při potížích s močovým měchýřem. A navíc je to vážně mňamka!

Pšeničná mouka Diamant - uvádějí, že je extra kvality, tak se o tom při nějakém tom pečení moučníků pro rodinku jistě ráda přesvědčím. :)) Jen si tedy nejsem jistá tím, zda je hladká, ale podvědomě tuším, že zřejmě ano.
Sušenkový krém Lotus (crunchy) - musela jsem ochutnat (počítají se 4 vrchovaté lžičky za pouhou ochutnávku?). Je to vážně slast. Přesně, jako kdybyste jedli tyto výborné karamelové sušenky, ty kousíčky... Mňam. :))
"Dračí" perličky - na zdobení dortů, muffinů a jiných sladkostí určitě fajn. Zatím poputují do spíše, tak snad v budoucnu své využití najdou.
Šumivé víno Mia Moscato - a na závěr si s vámi přiťuknu. Příchuť broskev a meruňka musí být mňamka. Možná tuto roztomilou skelničku někomu daruji, uvidíme. :))

mé dojmy
V prvé řadě rozhodně nemohu opomenout mé nadšení, když jsem ty krabice jednu po druhé pomaličku otvírala. Žádný z produktů (snad kromě Lotus krému) jsem neznala, takže o to větším dobrodružstvím pro mě bylo zjišťování, co to vlastně je. Chtěla bych se omluvit, pokud jsem u popisu fotek chybně nazvala některé z produktů, nejsem zdatná němčinářka, nejsem vlastně vůbec žádná němčinářka, nápovědu mi poskytly internetové překladače a slovníky, takže si kdyžtak stěžujte tam. :))
Brandnooz boxy mě jako nápad velmi nadchnuly, už když jsem o nich četla první zmínku na internetu, proto jsem se také rozhodla se zapojit. S objednáním těch českých však zřejmě sečkám, nejsem si jistá, jestli je to zrovna to pravé ořechové, co jsem od nich čekala. Flintu do žita prozatím ještě nehážu, byla jsem vybrána mezi testery Knorr výrobků, tak uvidíme, jak se to u nás doma chytne, jak nám bude chutnat.
Trošku zklamáním pro mě bylo, že příliš zdravých dobrot, které bych opravdu využila se vším všudy, se v boxech neobjevilo. Chápu, že tyto boxy nejsou zaměřeny čistě na zdravé produkty, proto jim tento fakt nemohu vyčítat, nicméně obsah je pro mě (stejně jako pro všechny ostatní odběratele) zásadní, takže i vzhledem k tomu se od těchto boxíků nejspíš odkloním. Tyto zelené kamarády prohýbající se pod pořádnou náloží nových produktů na trhu potravin a nápojů přenechám foodblogerkám, které nejsou tak vybíravé (a nebo klidně i jsou), ovšem dokáží produkty hodnotit objektivně, bez ohledu na to, zda se jedná o zdravé či nezdravé potraviny/nápoje. Nicméně za mě palec rozhodně i tak nahoru, protože nápad je to pořád skvělý, obsah je určitě velmi uspokoující (to mi potvrdila alespoň má rodina, které se v jídle a pití příliš neomezuje), takže pokud vás to láká, využijte nabídky a brandnooz boxy si objednejte přímo domů! :)) 
A jaký závěr z toho plyne pro mě? Na úkazku bezva, co se využití týče, s tím u mě brandnooz boxy zatím příliš nepochodí.

Pro ty, kterým již brandnooz boxy také dorazily, jaké z nich máte pocit vy? :))
A pro ty, co o těchto krabicích jen čtetě, jaký je váš názor?

Hezké páteční odpoledne!
Kriss

11 komentářů:

  1. Ta Lotus pomazánka je prostě božská - a to je ten důvod, proč si ji nemůžu kupovat domů - byla bych schopná ji zlikvidovat na posezení a odolat by se nedalo:D
    Ty dobroty jsou určitě zajímavé a uvítala bych i ty časopisy, v němčině si čtu ráda (i když mi občas nějaký článek trvá dost dlouho :D), ale jako celek by to asi nic moc pro mě nebylo.
    I tak jsem si ale ráda početla, co se v boxu skrývalo - sama jsem sice nabídku odmítla, ale zvědavá jsem byla tak jako tak:)

    OdpovědětVymazat
  2. :) Když jsem tyhle boxy viděla poprvé, okamžitě jsem letěla na jejich stránky, že budu jako hned objednávat :D Naštěstí mi v hlavě cvaklo světlo a došlo mi, že obsah vlastně neuvadějí výrobci jen za zdravou výživu, ale ochunávu letem světem od A do Z :D zatím jsem pouze pozorovatel, asi mi to nechybí a bez těchto vychytávek se i nadále obejdu .) ale ráda dostávám balíčky takže neříkám že by mi to neudělalo radost :D

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za článek, aspoň vidím, co ti vůbec přišlo. Taky jsem totiž měla nabídku, ale bylo to hrozně na narychlo, neměla jsem čas na psaní článku, který chtěli a ještě jsem ani nevěděla, jak by se na to tvářila mamka jako člověk, který by to platil. Takže jsem nakonec odmítla a jak koukám, možná jsem ani o nic nepřišla.
    Ale aspoň že něco málo využiješ, muffinky si udělá bráška a mamka z tuku na pečení udělá nedělní sladkost ke kafi :D

    OdpovědětVymazat
  4. mňam, ta Lotuska! fakt miluju všechno, co se dá mazat, ale já zásadně nemažu, já lžičkuju, achjo :D ta směs na muffiny od Milky vypadá fakt dobře, vlastně všechno od Milky vypadá dobře už jenom proto, že je to od Milky :D bohužel to složením asi nebude nic moc, ale to se nepočítá :)

    OdpovědětVymazat
  5. Muffiny Milka vidím poprvé, pak napiš, jak bráškovi chutnaly :) Ty časopisy musí být super (alespoň na prohlížení obrázků teda :D ). A je fakt, že tu jsou skoro všechny produkty neznámé. Kdyby boxy obsahovaly pouze zdravé produkty, tak bych do toho asi taky šla, ale za tohle bych nechtěla utrácet. Každopádně je to ale skvělý nápad. Doufám, že brzy rozjedou i zdravé boxy :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky na mě dnes doma čekaly a byla jsem nadšená :D Mě se náhodou obsah dost líbí, jsem ale zvědavá na české. Není tam sice všechno zdravé, ale to mi nevadí - doma aspoň budou mít taky něco :) Ale ještě uvidím, zda budu obejdnávat, to se rozhodnu po tom prvním českém, co by měl ještě dorazit. A nejvíc mě dostala ta Lotus pomazánka - tak dlouho kolem ní chodím v obchodech a odolávám a oni mi ji pošlou! No ale zatím jsem ještě netestovala -řekla jsem si, že otevírat to budu až po tom, co všechno nafotím, což stihnu nejdřív v neděli :D

    OdpovědětVymazat
  7. Wow ! Na mě to udělalo velký dojem ! :) Moc se mi to líbí a vypadá to fakt dobře. Pořád se rozhoduji jestli do toho jít nebo ne :) Každopádně, potom nám dej echo až něco z toho vyzkoušíš ! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Také mám již :) Myslím, že jak jsem už i napsala u sebe, máme na t hodně podobný názor =) Každopádně se nemohu dočkat pečení, rptože s těmito vychytávkami se asi v kuchyni pěkně vyřádíme, viď =) Ale jsou tam i věci, které ocením moc ráda i já a nepohrdnu jimi =)
    PS: z časopisu také moc nemám, ale obrázky tam jsou pěkné :D

    OdpovědětVymazat
  9. Směs na muffiny od Milky? mňam, ty musí být super!
    Ach jo, na každém blogu je něco od brandnooz, pomalu mě to nutí přemýšlet jestli bych to taky nechtěla vyzkoušet 3:) no nevím nevím, jsem děsně nerozhodná

    OdpovědětVymazat
  10. mně se spíš z toho obsahu chce brečet, dobře jsem věděla, proč odmítám...

    OdpovědětVymazat
  11. Ja to rozhodně vyzkouším už jsem objednala a jsem zvědavá... uvidím jak to dopadne je dobré že objednávku na další měsíc lze zrušit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)