pátek 8. listopadu 2013

* Novinka od Das Müsli!

 

Správní Müsliesseři (ale i ostatní fanoušci) už ví, že firma Das Müsli přišla se svou novinkou, totiž s báječným čokoládo-višňovým zrníčkem. Proč je tak báječné si povíme v článku, nebojte. Přestože samotné müsli až tolik nemusím, tato příchuť je rozhodně mou parketou. :))

Hned na začátku by neuškodilo zmínit, že müsli v nové příchuti čokoláda-višeň je  tvořeno krásnými 67 % celozrnných ovesných vloček, nemůže chybět ani čokoláda (zdůrazňuji, že hořká, a mé srdce zaplesalo ♥), višně, krapet celozrnné mouky, nějaký ten cukr, sušené brusinky a další. Podrobné složení si můžete přečíst na oficiálních stránkách Das Müsli. Müsli se prodává v půlkilovém balíčku, který vám na dlouho určitě nevystačí. :)) Nebo alespoň mě by nevystačil rozhodně!

Už jsem vám někdy říkala, že miluji višně v čokoládě? Při prvním soustu tohoto müsli jsem si na ty višně vzpomněla. Jak slastný pocit! Myslím, že tentokrát se firma strefila do černého (alespoň v mém případě rozhodně). Rozplívající se čokoláda v kombinaci s višňovou příchutí je fakt lahoda a potěší rozhodně i ty nejmlsnější jazýčky. :)) Příjemnou změnou je, že oproti čokoládovému müsli jsou kousíčky mléčné čokolády vyměněny za hořkou. Nevím jak vy, ale já bych se po hořké čokoládě mohla utlouct. :)) Bonus pro ty, kteří zbožňují již zmiňované čokoládové müsli. I v čokoládovo-višňové variantě samozřejmě nesmí chybět kakaové kuličky, které bych byla schopna vybrat a sníst jen tak. Mňam! 

Abych nehodnotila jen tu chuťovou stránku (i když o to tady přeci jde), musím se vám svěřit se svým prvním dojmem, a to, když jsem otevřela balíček. Pod nosem mi prosvištěla příjemná višňová vůně. To potěší všechny milovníky tohoto ovoce, no ne? :)) Vyzkoušejte toto voňavé müsli, rozhodně nešlápnete vedle! Cena zůstává stejná jako u ostatních příchutí, tedy 125 Kč za 500g balíček. A pokud ještě nemáte vymyšleny vánoční dárky pro vaše blízké, zvažte variantu tohoto müsli, které by rozhodně mohlo potěšit nejednoho milovníka müsli. :)) Objednávat můžete zde.


Plynule přejdu a tak trochu se i vrátím k prvopočátečnímu výrobku firmy Das Müsli, kterým bylo čokoládové müsli. Ani já jsem si nemohla nechat ujít testování této tolik opěvované příchutě. Musím dát za pravdu vám všem, kteří jste ho tolik vyzdvihovali. Jsem prostě na sladké, a co se týče čokolády, je to má slabost. Kombinace kousíčků mléčné čokolády s kakaovými kuličkami mě dostávala do euforie. Přiznám se, že toto bylo vůbec první müsli, které jsem dokázala opravdu jíst jen tak se lžičkou v ruce. Zmiňovala jsem to už několikrát, já prostě müsli nejím, ale této mňamce se nedalo odolat. :))

Do kontaktu jsem s půlkilovým balíčkem čokoládového müsli přišla poprvé v pozici výherkyně, kdy mi byl tento zázrak moc krásnou výhrou. Jenomže jsem na něj tak trochu zapomněla, nějaký ten měsíc si poleželo ve spíži, ale jeho chvíle přišla. Jen škoda, že se u mě nezdrželo déle. Dala jsem ochutnat i dalším testujícím, kteří mi dělali společnost, a i těm velmi šmakovalo. A to už o něčem svědčí. :)) Milujete-li čokoládu, jaká lepší volba než čokoládové müsli by pro vás mohla být? Za zkoušku nic nedáte.

Co se týče složení, opět je dost podobné jako u předchozí varianty. Nesmí tedy chybět ovesné vločky, malé roztomilé čtverečky mléčné čokolády, kakaové kuličky a cukrové "kuličky", pokud se můj jazyk a oko nemýlilo. To cukrové "něco" mi tam trochu vadilo, snesla bych müsli i bez toho. Už jste zkoušeli z müsli dělat ovesnou kaši? Já ano a zrovna s touto příchutí. Nemusím jistě zdůrazňovat, že to mělo šmrnc, že? :))

Nemyslete si, že tady dělám reklamu firmě jen kvůli tomu, že jsem dostala nějaké ty vzorky k testování. Já opravdu müsli běžně nejím a nikdy jsem nejedla. Upřímně mě nikdy žádné ani chuťově neoslovilo natolik, abych ho pravidelně schovávala ve spíži. Neříkám, že Das Müsli musí být nutně tím nejlepším müsli, které si pořídíte, vždyť na trhu je široká škála produktů podobného typu. Nicméně jsem vám chtěla podat střízlivou recenzi na müsli od někoho, kdo tento výrobek nikdy dříve nevyhledával (řekněme, že bych klidně mohla být právem označena za totálního neznalce müsli), nikdy dříve ho tento produkt ničím neoslovil, ale přeci se jednoho dne podvolil experimentu a vyzkoušel. Řeknu vám, v případě Das Müsli stálo to za to! :))


Co se týče porovnání, v mém případě by z toho vyšla lépe příchuť čokoláda-višeň, protože mám zkrátka slabost pro hořkou čokoládu. Příjemnou změnou u nové příchutě je také to, že není tolik sladká, kombinace višní s čokoládou je zkrátka více než trefná. Za mě tedy rozhodně čokoláda-višeň! :))

Za kvalitu fotografií se omlouvám, není to  žádná hitparáda, obzvlášť, když se fotilo v 11 hodin večer. Nicméně to byl fakt "skvělý" nápad a parádní trénink mé vůle. Když jsem viděla tu misku plnou müsli, měla jsem najednou chuť prožrát se až na dno. :)) Mimochodem, když se na ty fotky zpětně dívám, vypadá to jako úplně stejné müsli, nicméně nenechte se zmást, rozdíl chuťový v tom 100% je, když už jsem to nedokázala odlišně vyfotit. :))

Vyzkoušeli jste Das Müsli? Jak vám chutnalo?

Hezký den vám všem!
Kriss

6 komentářů:

  1. Touto príchuťou nesmierne potešili aj mňa, tiež zbožňujem višne v čokoláde. A čokoládu rozhodne horkú! Ak by som si z Das Musli mala niekedy niečo objednať, určite to bude táto verzia :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kristýnko, úžasná recenze. Je vidět, že ti opravdu chutná :D Já sice na višně v čokoláde vůbec nejsem, ale můj přítel by tyto věci doslova žral na kila, takže mu jedno pořídím :))

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem viděla ty višně v čokoládě, myslela jsem si že je to nový "výrobek" od Das Musli:-D ale hned jsem zbystřila, jelikož jsem viděla čokoládu, haha 3:). Od Das Musli jsem ještě nikdy nic neměla, ale tahle variance višně v čokoládě vypadá zajímavě, a musím říct že ta hořká se k tomu hodí lépe (když si tu chuť představím:-D). Ale kdybych si mohla vybrat, zvolila bych asi maliny s čokoládou 3:) ach!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle slyším poprvé ! Zní to úžasně ! :) Miluji ovoce v čokoládě, taková slast ! :D
    O tom Das Musli jsem už někde slyšela, ale nikdy jsem ho nezkoušela. Podle tvé recenze ho asi brzy vyzkouším ! :) Super článek !

    OdpovědětVymazat
  5. skvělá recenze! uplně si umím představit tu chuť :) škoda, že si musli nedovolím a hlavně je tak drahé...

    OdpovědětVymazat
  6. Višně v čokoládě taky miluju! :-) A musli taky :-) Takže super kombinace pro mě, možná to někdy zkusím :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)