neděle 9. června 2013

* Domácí zmrzlina


Včera se konečně udělalo tepleji, tak jsem dostala chuť na zrmzlinu. Hned jsem si vzpomněla na svou oblíbenkyni Zuzku, která jeden takový tip na domácí zmrzlinu zveřejňovala, a proto jsem se nechala inspirovat. Pochopitelně si můžete recept upravovat o oblíbené suroviny, záleží jen na vás a vaší chuti. :)) Mně tady ta základní a jednoduchá zmrzka vyhovovala a moc chutnala. Na obrázku můžete vidět část, kterou jsem dělala, o zbytek jsem se podělila s rodinou. Nemusíte se bát, že by byla příprava nějak extra náročná a dlouhá, protože je to otázka jen pár minutek, než vám mixér vše připraví. Ale ten výsledek skutečně stojí za to!

Na zmrzlinu budeme potřebovat:
  • mražené ovoce (já měla lesní směs)
  • trochu mléka (já dávala mandlové)
  • 1/2 odměrky proteinového prášku
Na spodek nádoby si dáme trochu mléka (dávala jsem od oka), přidáme mražené ovoce a protein, rozmixujeme a máme výbornou zmrzlinu. Díky skvělé chuti proteinu jsem ani nepotřebovala doslazovat. Jak jednoduché. :))

Líbí se mi kouzlo domácích zmrzlin, protože to nejsou žádné přeslazované blivajzy, víte, co jíte, chuť si doladíte dle svých potřeb, prostě to má samé plusy. Kdo není líný na to párminutové mixování, tak tu domácí variantu též jedině ocení.
Kromě toho jsem se rozhodla, že příště vyzkouším přidat tvaroh nebo bílý jogurt, abych neměla jen ovocnou dřeň (i když i byla skvělá!), ale abych také potěšila maminku, která zbožňuje tvarohové zmrzky. :))

Děláte si zmrzku doma, nebo máte raději tu kupovanou?

Krásnou neděli!
Kriss

24 komentářů:

  1. to mi nebudeš věřit, ale skoro to samé právě teď mlsám :)

    OdpovědětVymazat
  2. domácí sou nejlepší dělám je moc ráda a děti mi už ani jinou než domácí nechtějí :D

    OdpovědětVymazat
  3. domácí jsem nikdy nedělala, protože nemám takový ten klasický mixér. jen ruční a ten to 'neumí' tak dobře:(:D

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo, mražené ovoce mi už došlo...musím zase počkat na úrodu nebo na bobule v Lidlu v akci :D A samozřejmě miluju zmrzlinu domácí - do žádné kupované nedávají arašídové máslo...:D

    OdpovědětVymazat
  5. dělám pravidelně, každý den (ikdyž třeba není zrovna teplo) :D.. Ale ještě k tomu přidávám mražený banán! :) To určitě vyzkoušej.

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jednu domácí tvarohovou zrovna baštím! Domácí jsou nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  7. jé tak to ses dobře trefila! Zmrzku jsem si dělala dnes na dopolední svačinu a taky jsem o ní chtěla psát :)

    OdpovědětVymazat
  8. Dělám doma místo protein.prášku s tvarohem/jogurtem a kakaem nebo karobem, chci zkusit i obalenou v oříškách alá Magnum :)

    OdpovědětVymazat
  9. myslím, že na zmrzliny je času ještě dost :D

    OdpovědětVymazat
  10. Už jsem ji taky u Zuzky viděla, ale bohužel nemám protein. Ale to nevadí, i bez toho budou zmrzlinky dobré. Já mám právě doma jahody, takže bych si mohla udělat jahodovou dřeň nebo ve spojení s tvarohem :)
    Pravou točenou na kornoutku jsem neměla skoro rok :D

    OdpovědětVymazat
  11. Taky ji dĕlàm, ale nepřidávám protein, ten můj přírodní se do toho nehodí.:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tohle si dělám pravidelně:)

    OdpovědětVymazat
  13. Domácí je lepší, vím co tam dávám a mám ji přesně podle chuti:)
    Dělám si třeba čistou banánovou nebo nějakou ovocnou+tvaroh nebo jogurt:)

    OdpovědětVymazat
  14. mňam! zrovna dneska jsem měla banánovou, domácí jsou prostě nej! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Mňam, mňam :) Tady z těch ingrediencí jde udělat všechno možný, záleží na poměru. Ovšem zmrzka patří k mým nejoblíbenějším :))

    OdpovědětVymazat
  16. včera sem dělala s jogurtu a banánu taky dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  17. vypadá to moc hezky, taky to budu muset vyzkoušet)

    OdpovědětVymazat
  18. tak to musím určitě vyzkoušet! vypadá to báječně a je to tak snadné :)

    OdpovědětVymazat
  19. Vypadá skvěle :) Já mám zase uložený recept s banánem a arašídovým máslem :)

    OdpovědětVymazat
  20. Domácí zmrzky jsou nej :-)
    S tvarohem nebo s jogurtem je to maximální pochoutka. Mléko samotné jsem ještě nepřidávala...měla jsem trochu strach, aby to nebylo moc vodové.
    Když mám chuť, dávám ještě trochu skořice nebo kakaa a nebo kokosu...a jak to pak voní při mixování...mňaaam:-)

    OdpovědětVymazat
  21. Jee mňami:)) hned si doma udělám!

    OdpovědětVymazat
  22. Takovouhle, z mraženého ovoce v mixéru, vždycky dělala mamka a mohli jsme se po ní utlouct. Já teď zkusila z čerstvého, jahodovo-limetovo-zázvorovou :)

    http://kulturnikulinarium.blogspot.cz/2013/07/jahodovo-limetovy-sorbet-se-zazvorem.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)