úterý 17. září 2013

* Kam si jít zacvičit?

 

Z úvodních slov v levém menu jste se mohli dozvědět, že pocházím z Moravy. Dnes to trošku upřesním, jsem ze Zlínského kraje. A protože jsem zde navštívila pár posiloven a fitness center, rozhodla jsem se vám je představit, říct vám, jak se mi v nich cvičilo, abyste měli přehled, pokud pocházíte ze stejného kraje, nebo pokud se zde někdy budete chystat.

Sport centrum Maty
Webová stránka: http://schwinnmaty.cz/
Adresa: Růmy 5470, Zlín

Do tohoto sport centra jsem prvně zavítala asi před 5 lety, když jsme ho v rámci tělocviku navštěvovaly společně s ostatními spolužačkami. Zalíbilo se mi natolik, že jsem se rozhodla pro jeho častější návštěvy. Vyzkoušela jsem lekce fitboxu, spinningu, body combat a move it!. Nabídka je však mnohem širší, než se může zdát. Vyzkoušet můžete hatha jógu, TRX, zumbu, alpinning, power plate, trampolínky, břišní pekáč, aerobic, body styling a hatha/power jógu. Ceny se liší vzhledem k jednotlivým lekcím, nicméně studentíci nemusí zoufat, protože jsou zde studentské ceny. :))
Mně osobně se zde velmi líbilo a líbí, i když už jsem tam nějaký ten pátek nebyla. Lektorky a lektoři jsou příjemní, s klidem zohledňují to, pokud jste na dané lekci úplně poprvé, a když si nevíte rady, nemusíte si jim říkat o pomoc, poněvadž přirozeně a snad i rádi poradí.
Trošku mi vadilo, pokud na lekcích bylo přeplněno, nicméně to vše můžete sledovat online, takže není problém se přehlásit na jiný čas či den.
Nevýhodou ve výhodě je oooobrovský kopec, do kterého se musíte vyškrábat, abyste sport centrum mohli navštívit. Nicméně tou výhodou je to, že jako rozehřátí v zimě je to bezva způsob, haha.




Posilovna Zlín
Webová stránka: http://posilovna-zlin.wz.cz/
Adresa: Hradská 888, Zlín

Opět vzpomínka na střední, protože tuto posilovnu jsem poprvé navštívila opět v doprovodu svých tehdejších spolužaček. Tehdy ještě nebyla po rozsáhlé rekonstrukci, nicméně i tak jsme tam strávily několik hezkých hodin. Negativem tehdy pro mě bylo, že jsem posilovnám, činkám a nejrůznějším strojům absolutně nerozuměla, takže jsem se tam spíš chodila ulívat. Velmi mě štvala absence sprchy, bývaly jsme vždy namačkané v něčem, čemu se říkalo šatna, nicméně to šatnu snad ani nepřipomínalo. Jak to tam vypadá nyní, to netuším, protože jsem tam minimálně 2 roky nebyla. 
Aby těch ošklivých slov nebylo málo, přidám ještě to, že civění namakaných "profesionálů" opravdu nebylo příjemné. Musím se přiznat, že právě kvůli těmto nemilým zážitkům v této posilovně jsem si řekla, že už nikdy do žádné jiné nepůjdu, protože výsměch už příště nesnesu. No, jak vidíte, obrněla jsem se a nakonec tento slib přeci jen porušila. Ještě, že tak.
Pozitivní je fakt, že posilovna se nachází v budově zlínských lázní, takže se po tréninku můžete jít zchladit do bazénu.
Pro studenty další dobrá zpráva, zvýhodněné vstupné je totiž samozřejmostí.

Dámské fitness Zlín
Webová stránka: http://fitness-zlin.com/
Adresa: K Jaroslavicím 2482, Zlín

Jednu dobu jsem měla tendenci navštívit čistě dámskou posilovnu, protože mi byly nepříjemné pohledy chlapů, kteří často civěli v již výše zmiňované posilovně.
Do této dámské posilovny jsem zavítala jednou jedinkrát, nemýlím-li se. Možná dvakrát. Upřímně? Nenadchla mě. Prostředí je sice moc hezké, posilovna (resp. posilovnička, protože až tak velká opravdu není) je umístěna v podkroví, takže v létě to tam až taková hitparáda není (mluvím z vlastní zkušenosti). Pro mě však tato posilovnička moc význam nemá, absence těžších činek by mě hodně bolela u srdce. Hezkým zpestřením pro mě byly stroje, na kterých jsem do té doby nikdy necvičila. Pokud si však dobře pamatuji, tak více jak 5 jich tam ani nebylo.
Na druhou stranu určitě fajn prostředí pro dámy, slečny, které se chtějí odreagovat, a na tvrdou dřinu v klasických posilovnách nejsou stavěné. Do začátků se mohou návštěvy této posilovny hodit.
Já se o této posilovně dozvěděla díky svým bývalým spolužačkám, které tam chodily na kurzy hubnutí.


Centrum Slavia
Webová stránka: http://www.centrumslavia.cz/
Adresa: 2. května 865, Napajedla

Zde začalo mé posilování jako takové. Díky příteli, který posilovnu pravidelně navštěvuje, se i mně Centrum Slavia zalíbilo natolik, že jsem se rozhodla k častějším návštěvám. Příjemných 47 Kč jako vstupné ujde, nemyslíte? :)) Trošku mě zamrzelo, že tady se na studenty nehraje, ale i tak by permanentka mou peněženku nezruinovala.
Posilovna je velikostně tak akorát. Vybavení je trošku starší, ale komu by to vadilo. Já ke cvičení žádnou ultra moderní posilovnu nepotřebuji. 
Vážení, zde jsem poprvé vyzkoušela mrtvý tah, dřepy na multipressu či legpress. Historické chvilky, které si budu pamatovat. V této posilovně to totiž všechno začalo naostro, jestli mi rozumíte. :))
Obsluha je příjemná (pokud nenarazíte na paní majitelku, která je často velmi protivná), namíchají vám skvělý protein po tréninku, neotravuje vás zbytečným poučováním o tom, jak se v posilovně chovat (opět s výjimkou paní majitelky).
Trošku otravné může být pro místní, kteří bydlí v centru města to, že posilovna je asi 15 minut chůze vzdálená od centra, ale i tak stojí za návštěvu.
Na nástěnce jsem si všimla, že se zde organizují rovněž nejrůznější lekce jako aerobik, tabata, fitball, pilates, power step, spinning, box či salsa.

InFitness Zlín
Webová stránka: http://infitness.cz/
Adresa: nám. Míru, Zlín

Nové fitness centrum, které se objevilo v samém centru města, na náměstí Míru. Navštívila jsem ho jen jedinkrát, ale získalo si mě svou novotou. Komu by se nelíbily zcela nové prostory s novými stroji, pomůckami a tak dále? Mně ano. Ještě teď se směju při vzpomínce na rotoped, na kterém jsem zpočátku nedokázala jet, protože jsem nemohla pochopit systém toho ultra nového kola. Byl to boj, ale zvítězila jsem. :))
Malinko mě rozčiloval fakt, že v sekci s činkami bylo plno, nedostatek místa mě znervózňoval, takže jsem si velmi oddychla, když byl můj trénink u konce. Možná z tohoto důvodu už jsem se do fitka nevydala podruhé, chtěla jsem předejít této nepříjemné situaci, která mi byla na obtíž.
Dobrou zprávou je, že zde nechybí organizované lekce, proto si můžete zajít na hodinu alpinningu, bodystylingu, tabaty či Port de Bras (což mě osobně velmi láká, tak uvidíme :)). Časem určitě přibudou v nabídce i další lekce, prozatím to, myslím, stačí. Přeci jen je fitness centrum zbrusunové, takže mu je nutno dát krapet více času.
Velkým plusem je, že InFitness se nachází opravdu v centru, takže pokud jdete do města, není problém se ve fitku zastavit. 
Ani zde nechybí zvýhodněné vstupné pro studenty, případně si můžete zakoupit InFitness kartu, na kterou si budete nahrávat peníze, a zároveň budete dostávat nějaké ty slevy.


Hádám, že toto není pobočka ve Zlíně, ale některá z těch dalších, takže spíše jen tak pro představu. :))


Relax Fitness Zlín
Webová stránka: http://www.relax-fitness.cz/
Adresa: Ševcovská 3350, Zlín

Tak toto je můj nový domov. V Centru Slavia to všechno začalo a tady to pěkně pokračuje. Aktuálně zde chodím 3x týdně a nemůžu si stěžovat absolutně na nic. Možná leda na to, že do fitka nemůžete nosit vlastní pití, takže si vždy musíte koupit (to je 10 nebo 14 Kč navíc). Nevím, jak je to v jiných posilovnách třeba ve vašem městě, ale já z toho byla trochu překvapená, protože jsem se do té doby s ničím podobným nesetkala. Každopádně kdyby mi to až tak vadilo, asi vám tu o této posilovně nebásním. :))
Nachází se na bezva místě, protože je krásně zašitá mimo město, což mi upřímně velmi vyhovuje. Od autobusové zastávky je to snad 15 vteřin, a to možná přeháním. 
Líbí se mi, že jsem se v posilovně setkala zatím jen s jednou ženou, a to byla ta na recepci. Ne, že bych se chodila vystavovat chlapům, ale mužský kolektiv mi v tomto směru zkrátka více vyhovuje. Znáte ženské, hned by pozorovaly, komentovaly, srovnávaly a pomlouvaly. Takže společnost ideální. Co vám budu povídat, když máte pokaždé šatnu pouze a jen pro sebe a nemusíte se s nikým prát o jediné místo ve sprše, je to prostě jako doma. :))
Původně jsem se děsila podle fotek na webových stránkách posilovny, jak moc zastaralé to tam bude, ovšem byla jsem mile překapena, když jsem uviděla nové potahy na strojích. Bylo mi jasné, že toto nebude žádná posilovna z nevím kterého roku, i když stroje přeci jen něco pamatují.
Abych to zakončila nějak stylově, doufám, že kdybyste náhodou do Zlína zavítali, toto fitko obejdete velikým obloukem. Přeci mi nebudete kazit tu bezva chlapskou společnost, haha.


Toto zdaleka nejsou všechny posilovny na Zlínsku, jen ty, které jsem měla doposud možnost navštívit. Mnozí si pochvalují třeba Fitness cat, Vita Sana Club či Fitness Club F1.

Jak typické pro některé. "Můj oblíbení cvik v posilovně by pravděpodobně bylo hodnocení/posuzování."

Jaké posilovny navštěvujete "tam u vás"? 

Pěkné deštivé úterý!
Kriss  

8 komentářů:

  1. Kriss, posilovny mi nikdy k srdci nepřirostly, ale město Zlín ano (prožila jsem tu 10 let a mám tam pár dobrých přátel). Zdravím do Zlína; -)

    OdpovědětVymazat
  2. Nojo, Zlínský kraj mám daleko. :D Ale zase mě zaujalo v tvých "úvodních slovech" na straně, že posloucháš metal a rock. Bála jsem se, že jsem jediná, kdo to z blogerek poslouchá. :D

    OdpovědětVymazat
  3. teda, to si toho navštívila hodně koukám:) sice ze Zlína nejsem, ale občas tam mám cestu, tak díky za tipy;)

    OdpovědětVymazat
  4. Super recenze, škoda, že nejsem ze Zlína. :D Já jsem zkoušela 3 fitka v Plzni, ale spíš na organizované hodiny.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkný a inspirativní článek, sice nejsem ze Zlínského kraje, ale nějaké pobočky u nás poblíž jsou, takže i tak mi článek přinesl pěkné poznatky. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tímto článkem jsi mě potěšila, protože jsem taky ze Zlínského kraje :) A Slaviu mám asi 5 minut od domu :D Blbé je že jsem tam nikdy nebyla, protože se tam prostě sama bojím vlézt, přitom to mám fakt kousek. A ty jsi přímo ze Zlína? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Máš moc hezký blog :) a tenhle článek je dobře inspirativní, určitě si rozlouskla pár něčích dilemat :))))) Měj se krásně.:)

    Blog The ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, nevíte jestli má nějaká posilovna ve Zlíně taky Kettlebell cvičení nebo aspoň instruktora? Dostala jsem tohle na cvičení http://www.domishsport.cz/fitness/cinky-a-zavazi/kettlebell-cinky/cinka-kettlebell-8-kg-2391 a pořádně nevím jak na to, něco jsem sice našla na youtube, ale nevím, jestli to nedělám blbě.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)