Občas je dobré si na chvíli odpočinout od masa, takže když jsem si minulý týden chystala potréninkový oběd, rozhodla jsem se (a vlastně i musela vzhledem k nedostatku potřebných surovin) vykouzlit na talíři něco ze své hlavy. Byla to improvizace nad všechny improvizace světa, ale nakonec se vydařilo. Ochutnáte i vy tyto bezvadné vegetariánské kuličky?
Na 1-2 porce budeme potřebovat:
- cca 90 g kuskusu
- 100 g šmakouna (1 ks v případě, že máte krabičku, kde jsou 2 ks)
- 2 bílky
- mražený špenát
- 2 stroužky česneku
- bazalku
- sladkou papriku (koření)
- sůl, pepř
Nejdříve si rozmrazíme trochu mraženého špenátu a uděláme kuskus (já vždy zalívám horkou vodou v jednou takovém množství, jako mám kuskusu, a nechám odležet cca 5 minut pod pokličkou).
Mezitím si do misky nahrubo nastrouháme šmakouna, přilejeme 2 bílky, přidáme 2 prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme. Přisypeme bazalku a sladkou papriku. Pořádně promícháme. Přidáme kuskus a opět řádně promícháme.
Troubu si předehřejeme na 180°C. Tvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 25-30 minut, záleží na vaší troubě. Zkrátka kontrolujte, dokud nebudou kuličky krásně pevné.
Dobrou chuť!
Kriss
Mňam, úžasný :)) Akorát špenát opravdu nemám ráda, i když jsem se ho několikrát učila jíst.. nejde to. Tak bych tam nasekala sušená rajčata. To musim zkusit :))
OdpovědětVymazatTy vypadají skvěle, jakékoliv kuličky můžu :)
OdpovědětVymazatDokonalá kombinace chutí! nikdy by mě nenapadlo něco takovéh vytvořit, jsi úžasná :) děkuju za inspiraci :)
OdpovědětVymazatakorát bych tam ještě šoupla hrášek, ten musí být prostě všude:D
OdpovědětVymazatOd masa odpočívám celoživotně =) A tohle vypadá fakt moc dobře ;) A na mě bych dala klidně česneku o 300% víc :D
OdpovědětVymazatVypadají skvěle! Škoda, že tady šmakouna neseženu, musím počkat, až budu doma...
OdpovědětVymazatmňam:))
OdpovědětVymazatmňam:-)
OdpovědětVymazatMoc hezký recept, jsi nápaditá! Kuličky jsme ještě nedělala, ale ty tvoje vypadají hezky a chutně. Já bych ještě do nich přidala parmazán :)
OdpovědětVymazatjaké byly konzistence uvnitř??
Vypadají úžasně Kriss !!! Ty bych si teď dala ! :D
OdpovědětVymazatSuper recept !
šmakoun mi chybííííí tady :D já dělala podobné, akorát s tuňákem, toho tu mají :D
OdpovědětVymazatPěkná věta: Odpočinout si od masa:) Určitě tělo bude vděčné, já se stravuju převážně rostlině a tohle se mi taky líbí
OdpovědětVymazatTak to určitě vyzkouším, díky za recept ;)
OdpovědětVymazat