středa 24. dubna 2013

* Vanilkovo-banánová kaše s tvarohem

Protože inspirace není nikdy dost, přidávám po včerejší pomazánce ještě jeden recept. Tentokrát si trošku zpestříme snídani, abychom nebaštili stále jedno, a to samé dokola. Alespoň pro mě to byla bezva změna, protože jsem si ovesnou kaši užila zase trochu jinak. Dnes tedy snídaňová vanilkovo-banánová kaše s tvarohem. Už jste ji ochutnali? :)) Je to vážně mňamka a dokonale zasytí!



Na 1 porci budeme potřebovat:
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 ml mléka
  • 200 ml vody
  • banán
  • 1/2 vaničky tvarohu (cca 125 g)
  • vanilkové aroma
  • kokos
  • cukr/med/javorový sirup/či jiné sladidlo
Vločky si uvaříme ve vodě smíchané s mlékem. Přidáme do ještě horké kaše na tenké plátky nakrájenou polovinu banánu a mícháme, dokud se nám nerozpustí. Přidáme kapku vanilkového aroma. Ještě před podáváním si do kaše zamícháme tvaroh, dosladíme, posypeme kokosem a ozdobíme zbytkem banánu.

Hezké středeční vstávání a dobrou chuť!
Kriss

16 komentářů:

  1. Mňam, ovesné kaše s tvarohem jsou výborné, a opravdu jsem po nich sytá třeba 4-5 hodin :) Vanilkovou bych si moc ráda dala, můžu se zeptat - to aroma používáš takové to od Dr. Oetker? :) jiné jsem moc v obchodech neviděla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vyadá opravdu hezky. Kaši s tvarohem jsem ještě nezkoušela, stejně jako nechat v ní rozpustit banán. Ale někdy to určitě vyzkouším, ta kombinace schutí se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé to vypadá skvěle a jsou tam mé oblíbené ingredience:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný recept ). Zrovna dneska ráno jsem měla podobnou kombinaci - tvaroh, banán, vanilka, kokos..nejlepší snídaně :).

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, tvá obměna vypadá suprově! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ovesnou kaši s tvarohem určitě někdy vyzkouším :) vypadá to skvěle ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Joo, kašičku s banánem a tvarohem znám moc dobře, je to mňamina. Ale vanilkový extrakt jsem ještě ezkoušela, vím, po čem se koukout :D Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super napad, tvaroh jsem do kase jeste nezkousela:)

    OdpovědětVymazat
  9. já si spíš ty snídaně dělám víc sacharidové, takže si tam tvaroh nebo jogurt nepřidávám :)

    OdpovědětVymazat
  10. zamávat si mohla xD ale asi bych tě stejně nevnímala, pač jsem ještě spala xD málem jsem ani nenastoupila do busu xD zítra to nebude lepší xD

    OdpovědětVymazat
  11. Smíchat to by mě nenapadlo, ael takhle to zní fakt skvěle:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak konecne aj tato kasicka vyskusana. Sice som nemala kokos ani vanilkovu aromu ale namiesto toho som zmiesala s tvarohom trosku vanilkoveho proteinu a bolo to super!!! Dakujem kikus za super napad na ranajky. Budem to urcite jedavat casto :D

    OdpovědětVymazat
  13. Kaše s tvarohem je poslední dobou moje nejoblíbenější :) Ale samotný tvaroh mi na ochucení nestačí, proto si jej vždy smíchám asi tak se lžící nějakého proteinu :) Např. banánový protein smíchám s tvarohem a do toho nakraju banán a pak to celé vmíchám do kaše :) prostě lahoda :)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)