sobota 2. února 2013

* Novoroční čísla


Přestože už jsme nový rok 2013 přivítali, rozhodla jsem se opět do bodů shrnout pár zajímavých informací, o kterých si určitě rádi dozvíte. Týkají se především nového roku, jak už vyplývá z názvu. Pojďte si trošku udělat pořádek v číslech a zavzpomínat na novoroční oslavy. :))

Celých 75 % novoročních předsevzetí nevydrží ani první týden v novém roce.

Ve 100 ml šampaňského, kterým si většina lidí na Nový rok připíjí, je 90 kalorií.

Při oslavách Nového roku můžete 20minutovým tancem spálit až 122 kalorií.

45 % dospělých lidí má alespoň jedno novoroční předsevzetí, které se týká hubnutí, cvičení nebo kouření.

Průměrně 1 mil. Američanů se v lednu přihlásí do fitness centra. Na jaře téhož roku však zbude jen 20-30 % z původního počtu.

Víte, za jak dlouho je možné si zvyknout na zdravý životní styl? Za pouhých 66 dní.




Mohu říct, že mě osobně některá čísla překvapila, ať už mile či nemile. Když už jsme u nového roku 2013, mohu říct, že předsevzetí jsem si dala a zatím pilně dodržuji, takže mám ze sebe radost. Při novoročních oslavách jsem se šampaňského nedotkla, takže tyto zbytečné kalorie do těla neputovaly (o brambůrkách, tyčinkách a oříšcích bych pomlčela, ehm :)). 
Mimo to mě velmi potěšil fakt, ovšem nevím, na kolik je opravdu dokázaný, že za pouhých 66 dní je možné, aby si člověk (tělo) zvykl na zdravý životní styl. Kdo si ještě nezvykl a hodlá s tím začít, tak hurá do toho! :))

Co vy a nový rok 2013? Plníte předsevzetí, pokud jste si nějaká dali? :))

Hezké sobotní ráno vám všem!
Kriss

11 komentářů:

  1. prdím na předsevzetí, mám jen jediné přání - přibrat!
    přeju ti ať tvůj blog jen a jen rozkvétá :) (když jsi vytáhla téma nového roku,hodí se to:D)

    OdpovědětVymazat
  2. já předsevzetí táhu ještě z roku 2012 xD takže ano plním... na silvestra jsem se vážně neomezovala a glmala jsem s kamarádem napůl šáňo přímo z flašky XD taky se to na mě ale podepsalo, že?

    Jinak nejvíc mě pobavil fakt, s těma amíkama xD

    OdpovědětVymazat
  3. 90 kalorií v jedné lahvi šampaňského? To je asi překlep, a nebo to platí na deci šampaňského :) ale to nemění nic na to, že ho mám ráda a na Silvestra jsem si taky pořádně dala:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, že je to překlep. :D Už jsem to opravila. ;)

      Vymazat
  4. Na předsevzetí kašlu, když chceme něco dokázat, tak si nemusíme počkat na začátek nvého roku, můžeme začít kdykoliv! :))
    Ale některá čísla jsou teda k zamyšlení! ;)))

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem se díky Tvému článku schválně koukla na předsevzetí, co jsem si napsala na blog a s tím jejich plněním to není úplně optimální.. Mám tam např.: chci trávit čas co nejčastěji tak, abych se cítila dobře (vyhýbat se situacím, ve kterých jsem nešťastná) - to se mi zatím vůbec nedaří :( Běhat jsem zatím taky ještě nezačala..diplomku nepíšu.. no aspoň ty luštěniny se snažím trochu víc dělat :) Dělala jsem 2x červenou čočku a zrovna teď tu mám v hrnci namočené mungo :)
    Jinak šampaňské na Silvestra jsem si v klidu dala :)

    OdpovědětVymazat
  6. jé, to jsou zajímavá čísla :-D
    já na přecevzetí nevěřím, jsem toho názoru, že když člověk chce s něčím začít, začne hned a né až od nějakého data :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tie čísla sú vážne zaujímavé. A čo sa predsavzatí týka, tak tie si ani nedávam.. Všetko, čo by som si totižto ako predsavzatie určila, už dávno dodržiavam a stala sa z toho viac zábavka ako povinnosť. :-)

    A čo sa týka sacharidových vĺn, tak mne táto strava úplne vyhovuje, stala sa presne tou stravou, ktorú moje telo potrebovalo a chcelo. Takže rozhodne sa mienim sacharidovým vlnám venovať i keď to už nebude zapotreby. :-) A čo sa týka výsledkov, nuž, môžem povedať iba toľko, že konečne po 6tich mesiacoch bojovania s prejedaním sa a rokom pred tým, ktorý som prakticky nemala takmer žiadne zmeny - iba zbytočný úbytok na váhe, no tuky ostali - som zmeny začala vidieť. Ja mám však spomalený metabolizmus, takže u mňa to ide pomalšie ako by mohlo ísť u väčšiny. :-)
    Tiež som si myslela, že budem mať s ovocím problém, ale všetko to je len v hlave. Nakoniec som prišla na to, že mi to vôbec ani nechýba. Spočiatku som si dávala grep - sem tam, ale nakoniec som ovocie úplne vylúčila a cítim sa skvele. :-) Určite by si to mala aspoň vyskúšať, za skúšku predsa nič nedáš..

    OdpovědětVymazat
  8. Týjo, ty fakta jsou zajímavý! Ještě by mě zajímalo, kdo to tak analyzuje a jestli ti dotazovaní mluví pravdu :D to by pak ty výsledky mohly být ještě trochu horší :DD Jinak já si nějak ani předsevzetí nedala, jen takové své drobné cíle, jako zlepšit se ve shybech na hrazdě, ninja jumps a podobně, však ty víš :))))

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavá čísla. Já věděla, že se toho předsevzetí s hubnutím vzdají lidé většinou brzy, ale že i za týden? :D To jsem netušila.

    OdpovědětVymazat
  10. Zatím se mi to dodržování daří, jen kdyby zdraví toliko nezlobilo :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)