pátek 4. ledna 2013

* Jak jsem propadla domácím tréninkům


Již v úvodním článku jsem se zmínila o tom, jak jsem si v listopadu 2011 zakoupila časopis Fitness, který mě inspiroval svým tehdejším "předvánočním domácím tréninkem". Což o to, před Vánocemi tehdy skutečně bylo a já nemohu uvěřit tomu, že od té doby už uběhl víc jak rok. Dnes bych se s vámi chtěla podělit právě o tento trénink, který mě, jakožto tehdejší začátečnici, velmi oslovil. :))

 Budete potřebovat:
  • gymnastický míč
  • podložku
  • 3 páry jednoručních činek (různé hmotnosti) - já cvičila pouze s 1 párem
  • láhev s vodou 

Trénink je nastaven na 4 týdny (měsíc) a každé 2 týdny se cvičí jinak.
1. a 2. týden se posiluje 3x a je vhodné doplnit ještě 2x aerobní trénink (já chodila na stepper), který cvičíte v jiné dny. Celkem v týdnu tedy máte 2 dny volno.
3. a 4. týden se posiluje 6x a opět doplňujete 2x aerobní trénink, který tentokrát připojíte k posilování ve vybraných dnech (dle rozpisu ve středu a neděli). Celkem tedy v týdnu máte pouze 1 den volno.




Musím říct, že zpočátku pro mě bylo opravdu složité, zvyknout si na nějaký pravidelný režim. Cvičila jsem přesně podle rozpisu, aerobní tréninky jsem občas šidila, protože mě zkrátka nebavily. :)) Ale po uplynutí prvního týdne jsem si cvičení doma doslova zamilovala. Imponovalo mi, že si cvičím pěkně v klidu, v tichu, v domácím prostředí, bez publika, bez dalších potících se lidí, prostě to bylo šité na míru právě mě!
Pokud bych měla tento tréninkový plán ohodnotit, co se náročnosti týče, rozhodně bych ho doporučila začátečnicím (mezi které jsem tehdy rovněž spadala). Pokročilým už by se mohl zdát jednoduchý, i když vězte, že cviky jsou skutečně efektivní a zabírají. Mám to odzkoušeno. :))
Tomuto konkrétnímu plánu jsem se nevěnovala pouze měsíc, ale tuším, že to bylo necelého čtvrt roku, potom už mě totiž jednotlivé cviky nudily a začala jsem se inspirovat na internetu jinými, které jsem si do tréninku postupně zařazovala, a obnovovala ho tak. Bylo to fajn, hledat cviky, které vás opravdu baví. :))
Celkové hodnocení: 8/10 (krapet jsem mu přidala, když to byl můj první domácí trénink vůbec  :))
 



Cviky, které mě bavily:
  • bench press na míči
  • rozpažky na míči
  • zkracovačky s jednoručkou
  • rolování na míči - tento cvik mě bavil hlavně kvůli tomu, že jsem bavila sama sebe při pádech z rolujícího se míče :D

Cviky, které mi dělaly problém:
  • výpady s jednoručkami - tyto cviky jsem doslova proklínala, mé nohy totiž vůbec nebyly silné, takže jsem měla co dělat, abych odcvičila předepsané série, hrůza! 

Pokud vás malá obrázková ukázka zaujala a chtěli byste se podívat na kompletní tréninkový plán, můžete si je stáhnout ZDE

Co vy a domácí tréninky? Jak jste začínali? Kde jste se inspirovali?

Přeju hezké cvičení všem, kteří se rozhodnou vyzkoušet. :))
Kriss

2 komentáře:

  1. Domácí tréningy mám také ráda. Ale nemám moc ráda právě z těch časopisů, často mi příjdou dost jednoduché..
    Ale moc pěkně jsi to zhodnotilo, hlavní je, že ses díky tomu posunnula o level výše! :))
    Výpady mě také občas dělají problémy, ale kvůli operaci kolena, celkově nemám cvičit, ale jsem hold aktivní člověk.. Věřím, že se ti nohy vypracují a do budoucna budeš ve výpadech mistrině! :))
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  2. Začala jsem minulé září s Jill, kterou cvičím pořád, zatím se mi rozhodně neomrzela :) Většinou si pořád připadám jako začátečník, na konci udýchaná a rudá, ale třeba po roce na tom budu mnohem líp :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)