čtvrtek 20. března 2014

* Spring is coming!


Vím, že spoustu čtenářů má rádo příspěvky ze života, proto se s vámi podělím o svých posledních pár zážitků a zkušeností. Žádné odkrytí velkých tajemství mého já však nečekejte. :)) Ráda bych se vám dnes zmínila o jedné firmě, se kterou jsem navázala spolupráci, a která něco v dohledné dobře přinese také vám čtenářům, a krom toho bych se ráda zmínila o dalších drobnostech, které se u mě v poslední době udály. :))

První část tohoto článku bude patřit firmě Markol, kterou má pod palcem Markéta Kolisková. Abych vás uvedla do obrazu, Markéta se zaměřuje na živou stravu, ke které se dostala kvůli svým zdravotním problémům. Protože toužila předat své zkušenosti s tímto druhem stravování i dalším lidem, rozhodla se experimentovat a začít vyrábět produkty v duchu raw stravy. Co to vlastně živá strava je? Jedná se o suroviny, které nejsou tepelně ani chemicky upravované, jsou zpracované do 42°C, a díky tomu se v nich zachovávají potřebné výživné látky, síla a enzymy. Díky živé stravě skvěle detoxikujete váš organismus, osvěžíte mysl, zbavíte se zdravotních potíží, udržíte si váhu, může rovněž pomoci s ekzémy a kožními nemocemi.
Protože jsem před několika týdny narazila na Facebook stránkách Katky Kyptové na fotografii s raw tyčinkami právě od Markéty, dovolila jsem si ji oslovit s nabídkou spolupráce. Díky tomu se mi naskytla možnost zcela poprvé ochutnat raw tyčinky, o kterých jsem do té doby upřímně ani nevěděla. Vyzkoušela jsem tak 4 příchutě, a to meruňku, kakao, jablečný štrůdl a kokoman. Mám vůbec zdůrazňovat, že to byly ty nejlepší tyčinky, které jsem za svůj život jedla? A to absolutně nepřeháním. Při každém soustu jsem chtěla víc a víc, chuť je naprosto fantastická, pokud bych to měla říct úplně na plnou hubu, tak byla prostě čistá, jestli mi rozumíte. Cítili jste tam všechny ingredience a nic navíc, nádhera. Zkrátka delikátní záležitost. Nejvíce mě oslovila kakaová tyčinka, kterou si hned v nejbližší době poletím koupit do Zdravé výživy, protože jsem ji tam náhodou zahlédla. Chladnou mě jako milovnici kokosu nenechala ani tyčinka kokoman, ale obecně mi chutnaly všechny čtyři příchutě. Pro ty, co nemají rádi sladké tyčinky a spokojí se s decentní a ne moc výraznou chutí, doporučuji meruňkovou tyčinku, jejíž chuť mi chvílemi přišla dost nevýrazná. Kromě těchto čtyř příchutí můžete vyzkoušet také lískočokoládovou, kakaovou s konopným proteinem a meruňkovou s guaranou.



Všechny tyčinky mají 40 gramů, jsou baleny do igelitového obalu s barevnou nálepkou a jejich cena se pohybuje v rozmezí 35-39 Kč. Zakoupit je můžete na Fler profilu nebo příp. v nějaké Zdravé výživě, pokud je tam objevíte. :))
A víte, co je na tom všem nejlepší? Složení tyčinek. Musím uznat, že se mi nesmírně líbí, protože je tam zkrátka vše, co jím a co jíst chci. Jako příklad uvádím složení kokosové tyčinky: rozinky bio, mandle bio, kokos bio. A to je vše, vážení. Žádné další přidané zbytečnosti, vše jen v raw kvalitě, ale i přesto je to úžasná záležitost! ♥
A jak jsem předesílala na mé Facebook stránce, z této spolupráce budete mít něco i vy, takže se těšte! :))




Další zapomenout věcí, o které jsem vám nenapsala, byl balíček od firmy Racio, který jsem naprosto nečekala. Je to již nějaký ten pátek co dorazil, ale k jeho ochutnávání jsem se (resp. moje rodina) dostala teprve nedávno. Obsahoval novinky na trhu, takže pro milovníky těchto produktů jistě skvělá zpráva. Mini snacky a rýžové chlebíčky z dětské edice mi pochopitelně zabavil mladší bráška, kterému nesmírně chutnaly. Malé chlebíčky, tzv. simply, s příchutí med, pomeranč a karotka samozřejmě také byly otestovány, a nejlépe z toho vyšla příchuť med. :)) Cornies s mléčnou čokoládou si zabavila mamka, která je zbaštila doslava naposezení. Z mého hlediska určitě zajímavé novinky od Racia. Ochutnali jste některou z nich? Mimochodem, takové nečekané dárečky mě vždycky dokážou moc potěšit. :))




A přestože se nerada vystavuju, protože holt nemám potřebu přispívat miliony fotkami se svou postavou, nepózuju denně před zrcadlem, abych vás potěšila příspěvky mé aktuální formy, tak je zde jedna ojedinělá příležitost, kdy se vám přeci jen ukážu (i když s vlčí hlavou :)). Častokrát jste mi psali, proč neukážu svůj obličej. No, abych pravdu řekla, taky jsem si vlastně říkala, proč dělám takové tajnosti, takže vám mohu slíbit, že pokud na to čekáte, tak se určitě co nevidět dočkáte. Na těchto fotkách jsem sice vyobrazena jako vlčice (haha), ale to jen z toho důvodu, že fotky byly pořízeny kolem 8. hodiny ráno, kdy jsem vypadala děsně, a ty výrazy při pózách, které normálně nedělám, byly zkrátka šílené. Nicméně slib je slib, nestydím se za svůj blog, jak si někteří myslí, takže není důvod, proč se vám neukázat "v celé své kráse". I když upřímně nevím, co z toho budete mít, ale tak. :D
Stejně jako už se přede mnou chlubila Monča (kdybychom teď spolu šly cvičit, asi bychom byly jako dvojčata :D), nemohu se ani já neukázat v novém sportovním úboru, který už jsem náležitě otestovala. Kousky jsou z nové crossfit edice od Reeboku a přiznám se, že mě zaujaly už svým designem, a to nemluvím o bezvadném materiálu. Láska na první pohled. ♥ PS: Přestože tílko vypadá mírně nazelenale, nenechte se oklamat, to jen to hloupé světlo ho trošku zabarvilo, jinak je skutečně  žluté. :)) Teď už mi jen ke štěstí schází nějaká nová sportovní podprsenka a botky (ty moje už si toho hodně zažily, a také podle toho vypadají :D).




Závěrem jen pár slov k mému aktuálnímu stylu života, především, co se stravy týče. Na mém Instagram profilu jistě poctiví followers postřehli, že se teď stravuji krapet odlišně, než tomu bylo do té doby. Abych to upřesnila, aktuálně tedy zkouším low-carb stravu (tedy nízkosacharidovou, ovšem sacharidy přijímám stále, a to v podobě zeleniny a ovesných vloček), tzn. že kromě vloček šla pryč veškerá rýže, kuskus a všeobecně přílohy. Nejčastěji teď baštím maso (vepřové, kuřecí, krůtí), ryby, vejce, ořechy (mandle, kešu, lískové), zeleninu, kokos, olivový olej, bílý jogurt a vločky (ke snídani). Důvod? Vždycky nějaký je. :)) Nemíním s tím dělat tajnosti, prostě se mi naskytla možnost spolupracovat s jedním nejmenovaným člověkem (časem ho třeba i představím a řeknu o něm něco víc), který mi sestavil jídelníček v duchu low-carb, a společně bychom mě chtěli nasměrovat do stylu palea, a zároveň pro mě vypracoval tréninkový plán. V současnosti tedy trénuji 4x týdně silový trénink. Měsíc jsem jela bez kardia, HIITu, čistě jen posilování. Teď však budu přidávat 3x týdně HIIT, tak uvidíme, co to se mnou udělá. Moje výsledky? Za měsíc samozřejmě ubyly nějaké ty centimetry, pro ty, které to zajímá, přikládám i rychlý přehled. Kolik vážím, nedokážu říct, protože máme pokaženou váhu. Každopádně brzy půjdu na měření InBody, takže poté budu mnohem chytřejší. Zároveň bych ráda podotkla, že tato strava mi maximálně vyhovuje, necítím se nafouklá, ale prostě vše je tak, jak má být. Píšu to opravdu jen velmi ve zkratce, protože po měsíci se to nedá tak zcela objektivně hodnotit. Ale po delším časovém otestování se jistě nezapomenu pochlubit se svými dojmy. :)) A teď už k těm úbytkům, i když nejsou nijak extra velké, jsou tam:

prsa - 3 cm dolů
boky - 2 cm dolů
pas - 3 cm dolů
stehno - 1,5 cm dolů

Ostatní míry zůstaly buď stejné, nebo se krapet zvýšily, např. biceps mi poporostl o 1 cm, stejně jako předloktí.
Pokud se domníváte, že mi ubyly síly, jste na omylu. Pravda, že první týden a hlavně první dny byly velmi krušné. To jsem stěží uzvedla to, co zvedám běžně. Nicméně síla se rychle vrátila a zároveň poprostla. Aktuálně tedy jen zmíním, že např. na triceps podhmatem zvedám 50 kg, na mrtvý tah posledně 50 kg (4x8 opak.), tlaky na ramena 10 kg, přítahy v předklonu 12,5 kg a tak. Určitě někdy v brzké době udělám přehled svých pokroků. :)) Musím se smát, když si vzpomenu na své začátky s domácím cvičením, kdy se mi třepaly ruky už u 2kg činek. :D
Abych pravdu řekla, vůbec pro mě není směrodatné měření, ale to, jak to bude vypadat, a hlavně jak se budu cítit. A řeknu vám, že teď je mi vážně skvěle! Nikdy jsem neměla tolik energie, tolik radosti ze života. 
Ke stravě ještě přidám to, že pochopitelně nezanedbávám ani vitaminy a suplementaci. Ovšem o tom se rozepíšu zase v dalším článku, abyste měli přehled o tom, co přesně užívám, proč to užívám apod. :))




Mějte se moc krásně!
Kriss

17 komentářů:

  1. Kristýnko ty jsi tajnůstkářka, že jsi se ani nepochlubila novou spoluprácí s někým kdo ti dělá jídelníček a trénink, určitě mě zajímá mnohem více, chci všechno vědět :D Jinak já to teda moc vítám, že jsi se odhodlala zveřejnit fotku, protože ta postava ( i když je škoda že bez hlavy:D) vypadá skvěle! jsi šikulka, jen tak dál. Tričko by se mi hodilo k mé nové podprsence :D je super! Jo a o těch raw tyčinkách jsem teda neslyšela, ale podle toho jak o nich mluvíš je budu muset vyzkoušet. To složení je krásné.

    OdpovědětVymazat
  2. Máš úžasnú postavu! :) Tie tyčinky som ešte nemala možnosť nikde kupiť, ale ked také uvidím, tak vyskušam. Od Racia si kupujem len ryžové chlebíky, ktoré mi veľmi veľmi chutia :) Každý teraz skúša nejaké zmeny ako som postrehla, ale myslím si, že to je len dobré, najmä pre telo, ktoré si už zvyklo na tie isté či už stravovanie alebo cviky. Ja momentálne trošku narábam so sacharidmi, kedy si ich zvyšujem, druhý deň zas znižujem a konečne po troch rokoch som na váhe zbadala úbytok :) Takže skúšanie sa vyplatí a hlavne každý si musí najsť to svoje, lebo nie každého funguje to isté. S tou 2kg činkou si ma rozosmiala :D lebo ja som si tým prešla prednedávnom :D tiež zdvíham zatial len také malé váhy ako 5kg, lebo viac bohužiaľ neunesiem, mám slabé ruky, ale chcem pridať určite a radšej urobím menej opakovaní :) K spoluprácam ti gratulujem! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadáš úžasně, vážně jsi kočka!! Moc mě zaujaly ty tyčinky, určitě bych je ráda zkusila, musejí být skvělé! I když jsou dražší, jednu, dvě bych na zkouška ochutnala, dají se sehnat i jinde než na Fler?:()

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek, mám ráda, když se dozvím něco více osobnějšího, pak jsme v tom všichni doopravdy spolu! Tríčo Ti také moc sluší, jste kočky!

    http://beh-na-dlouhou-trat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já vám to tílko tak závidím holky!:D vždycky jsem si myslela, že vypadáš úplně jinak, jsi úplně drobounká :)
    jsem ráda, že se ti tak daří :) zjistila jsem, že mi taky vyhovuje méně sacharidů...nemyslím tím, že mám více energie, ale nenafukuje se mi břicho apod (takže to není bílkovinama, kterých mám teď až moc)
    Pokroky v mírách jsou skvělé, není kam spěchat!:)
    Už se těším na článek o spolupráci s trenérem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wau! Tak s tím low-carb ti závidím, nevím jestli bych to zvládla. Kdybych asi joo hodně chtěla, tak ano, ale prostě mi to chutná a zatím se toho vzdávat nechci. :)
    Jinak o raw stravě jsem přemýšlela, přesně kvůli kožním problémům, ale nakonec jsem od toho prozatím upustila. Ale raw tyčinky budu muset vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Koneřněěě spring !

    OdpovědětVymazat
  8. ten vlk místo obličeje mě mrzí:(:D příspěvky ze života jsou fajn:P firmu vůbec neznám, ale raw se v poslední době pěkně rozjíždí! moc se mi některé recepty líbí a ty tyčinky bych si taky dala!:D novinky od Racia jsem nechutnala, moc tyhle věci nejím; nový obleček je parádní :P měj se krásněji!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Už se těším, až nám poodhalíš svou tvář. Jsem moc zvědavá. :) Ale už teď vidím, že máš krásné dlouhé vlasy, které ti můžu závidět (i když mám také dlouhé a docela i dobré vlasy :D).

    OdpovědětVymazat
  10. Kriss máš nádhernou postavičku! Ty raw tyčinky mě úplně nadchly! <3 Musím je vyzkoušet :-)
    Já jsem už tvojí fotku myslím viděla na facebooku ale těším se až se nám tu ukážeš i s postavičkou :-)
    Děkuju moc za přáníčko k narozeninám a krásný první jarní večer :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty výrobky Markol vypadají božsky, já už se setkala s něčím podobným od Lifefoodu, nebo Roo bary, ale teď si rozhodně brousím zuby na tohle. Nemáš v plánu recenzi na ten reflex protein? Tak trochu po něm pošilhávám.

    http://2toughchicks.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Nikdy jsi neměla tolik radosti ze života jako teď? Yeess, to ti moc a moc přeju, Kristýnko :*. Na fotce ti to opravdu sluší, je moc dobře vidět, že cvičíš a kecy o tvých stehnech nechci už víc slyšet, fakt totiž vypadáš dost dobře. Gratuluju k centimetrům, které ubyly, sakra, to chci taky! :/ :) a taky samozřejmě k těm vahám, zní to dost dobře. Jsi silák :). Za skoro paleo tě obdivuju, takže jen tak dál, když máš tolik úspěchů.
    PS: koukám, že Reebok byl nějaký milý, že nás takhle hezky obdaroval :)

    OdpovědětVymazat
  13. "Osobnější" články mám stejně hrozně ráda:)
    Na ty tyčinky jsem byla zvědavá už po tom, co jsem viděla fotku na instagramu (ježiš, jsem fakt závislák :D), vypadají vážně luxusně a podle popisu evidentně i luxusně chutnají :) Takže hned otevírám fler a asi si nadělím hodně předčasný dárek k narozeninám.
    Jinak je hezké číst, že se Ti daří a všechno šlape tak jak má:) Doufám, že to takhle půjde i nadále, budeš spokojená a také že se nám svěříš s podrobnostmi:D
    No a v neposlední řadě také musím říct, že postavičku máš tedy luxusní! A to reebok oblečení je skvělé, na cvičení jsou výrazné barvy nejlepší:)

    OdpovědětVymazat
  14. fotka s vlkem je nejlepší, osbně je mám moc ráda :D Je dobře, že jsi si našla styl který ti vyhovuje (je to dost těžký:)

    OdpovědětVymazat
  15. tyčinky vyzerajú dobre a máš moc peknú postavu :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ty váhy! Snad se taky dopracuji...chce to trénink. Nechápu co jsem dřív cvičila :D...No jo, byla jsem ten typ holky v posilovně na pásu a občas ten abbduktor :D.
    Teď už jsem přidala na dřepy s tyčí 10kg, takže se to lepší :).
    Jsem zvědavá na tvoji spolupráci...jinak asi za také hodím nízko sacharidovou stravu..Omezuji sacharidy, ale prostě bramborám a těstovinám odolávám těžko...

    A já bych se nezlobila, kdyby jsi se vystavovala více u zrcadla :D...já se ráda podívám hih :D

    OdpovědětVymazat
  17. Taky bych chtěla, aby mi někdo posílal tolik super věcí :-D
    Postavu máš úplně super :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)