sobota 3. srpna 2013

* Měsíční shrnutí - ČERVENEC



Původně jsem chtěla zveřejnit až prázdninové shrnutí, abych to měla všechno při jednom, protože dny mi teď o prázdninách dost splývají. Nicméně jsem se nakonec přeci jen rozhodla pro ten rutinní měsíční příspěvek, ve kterém vám povykládám něco málo o tom, jak jsem daných 31 dnů zvládla. Tak tady máte první polovinu letních prázdnin, tu červencovou. :))

Co jsem stihla:
  • vyzkoušela jsem ZCUT Power Strength od Zuzky Light
  • uspořádala jsem svou první soutěž - PŘIDEJTE SE! :))
  • začala jsem praktikovat jógu
  • stále chodím často plavat
  • konečně jsem vytáhla kolo a pravidelně na něm jezdím
  • více posiluji
  • vydala jsem se do posilovny
  • stále experimentuji se stravou
  • vydala jsem se na krásný výlet do okolí
  • mám 308 pravidelných čtenářů (měsíční přírůstek činí 19 čtenářů)
  • za 7 měsíců mi počítadlo ukazuje téměř 107 tis. návštěv


Červenec byl krásný měsíc, i když až moc teplý. Snažila jsem se cvičit i v těch největších vedrech, ale kolikrát jsem ještě před samotným cvičením usnula, tak z toho nakonec nic nebylo. :)) 
Dlouho jsem zvažovala o nějakém speciálním jídelníčku a tréninku, který mi bude sestaven na tělo. Napsala jsem proto trenérovi, který mi vše sestavil. S jídelníčkem si asi chvíli počkám, nejsem si jistá, jestli bych se teď v těch 40°C dokázala tolik cpát, protože teď moc nejím, jak ani nemám chuť. Máte to stejně? Nicméně mám také sestaven trénink, 3x týdně posilování, 3x týdně kardio (jezdím na kole) a jeden den odpočinku. Tyto rozpisy jsem obdržela až koncem měsíce, takže jsem toho zatím moc nestihla. Navíc jak jsou ta vedra... O tom už jsem přeci mluvila. :)) Ale snažím se!
Zmínila jsem se, že stále hledám to pravé ořechové, co se jídla týče. Zkoušela jsem do sebe nacpát 180 g ovesných vloček s jednou odměrkou proteinu k snídani, jak mám napsáno v jídelníčku od trenéra, ale moc mi to nešlo. Řekla jsem si, že to odložím minimálně do podzimu, kdy už si začnu dělat zásoby na zimu, však to znáte, jak je chladnější počasí, hned to jídlo do vás letí rychleji než v létě. :)) A protože si pravidelně pročítám Nikolčin blog, rozhodla jsem se, že si trošku zaexperimentuji a vyzkouším paleo. Vím, že hodně z vás už ho vyzkoušelo, mnohé od něho také upustily. Nejde mi o to, abych ho dodržovala na 100 % a očekávala nemožné. Prostě to chci zkusit. Zkoušely jste také? 
Do tréninkového deníku jsem to kolikrát ani nezapisovala, protože jsem přesně nepočítala, kolik jsem toho v daný den přesně na metry uplavala, proto se tam objevuje plavání jen zřídka, nicméně jsem v bazéně strávila hoooodně času. Díky mamince, která pracuje u nejmenované firmy, která vlastní sportoviště (bazén, kuželky, beach volejbal, tenisové kurty, minigolf, trampolíny), jež je k dispozici zaměstnancům a jejich rodinným příslušníkům, mám takovou super speciální kartičku, díky které se dostanu na ono sportoviště zcela zdarma a můžu tam trčet třeba od rána do večera. Prostě ideální příležitost pro toto parné léto. A co víc? Sportoviště je asi 5 min. na kole od mého domu, takže naprosto supeeeer! :)) Chodíte teď v létě plavat?
Mnohokrát jsem vám psala o tom, jak toužím začít chodit do posilovny. Jednu jsem tady u nás ve městě objevila, takže jsem se tam hned akčně vydala. Posilovna je to skvělá, nová, bezva přístup obsluhy, supr ceny, prostě ideální. Kamarádka mi pomohla i s pár provedeními cviků, abych tam nebyla z blbce. :)) Ale má to jedno ALE! :)) V posilovně jsem byla jen jedinkrát. Ani nevím, jestli to bylo tím, že se mi teď v tom horku nikam nechce, nebo to je tím, že jsem zvyklá na domácí prostředí, kde mě nikdo neočumuje, nicméně mám před sebou ještě jeden a půl měsíce, než mi začne škola, tak se třeba dokopu i k té permanentce (když už by mě mohla zasponzorovat i VZP, o čemž psala Nikolka). Aktuálně tedy stále posiluju doma, když už mám trénink sestavený tak, že ho nemusím cvičit jen v posilce. Co vy, navštěvujete teď v těch horkách posilovnu?
Ve druhém bodě si můžete všimnout, že jsem rozjela svou první soutěž. Můžete se přidat, protože uzávěrka je až 14.8.2013, takže na to máte ještě téměř 2 týdny. Sponzory jsem sehnala úplně náhodou, takže mám z darů radost. Snad potěší i výherce. :)) Pokud máte chuť, zapojte se!
Dnes si měsíční shrnutí uzavřeme krásným výletem, na který jsme se vydali s dědou a mou psí slečnou přesně ve středu 31.7., abychom ten měsíc nějak hezky zakončili. Byla to bezva 8km procházka stále do kopečka, takže nohy dostaly zabrat. Přidávám i pár foteček, ať se furt nemusíte dívat jen na odhalené svalouše a talíře s jídly. :D
A vůbec, povězte mi, jak se dařilo vám? :))

Kellouš, která to v půlce kopce vzdávala. :D

Potkali jsme také slečny lamy, ovšem jen jedna se nechala vyfotit. :))

Krásný výhled. ♥

Dvě pózující ovečky. Bylo tam mooooc oveček. Opravdu MOOOOOC! :D

Ve čtvrtek jedu se sestřenkou navštívit babičku, dědu a bráchu, kteří právě dnes odjeli na dovču na Vysočinu. Pěkně si zavzpomínáme na mládí, když jsme tam společně trávili vždy 2 týdny o prázdninách. To vám byly časy. Denně jsme chodili do lesa na hřiby, stavět trpaslíkům domečky z mechu a větví, pořádaly se velké túry, na jejichž vrcholech vždy čekalo překvapení (většinou nějaká dobrota :)), koupali jsme se v místním rybníce, chodili si na "prdel" (takové to lízátko :D), pili Lagunu, od které jsme měli modrý jazyk, vařili si smaženici (míchaná vajíčka s hřibami) a spoustu dalších věcí. ♥ Taky rádi vzpomínáte na něco podobného? :))

Pěkný víkend vám všem!
Kriss

15 komentářů:

  1. skrze cvičení a jídlo se mi nedaří, ale jinak jo! a na jógu si taky musím zajít, dlouho jsem nebyla
    měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě tedy hrozně chybí dětská léta. Žádné starosti a povinnosti, pořád jsme lítali venku. :) Jenže teď už jsme všichni velcí, babičky se na nás pěkně vyprdly a na houby chodíme jednou za rok. Jak ten čas letí... :)

    OdpovědětVymazat
  3. koukám, celý měsíc jsi se rozhodně nemohla nudit:) do posilovny se taky teď moc nedostanu:.:( volné plavání by se mi líbilo, to bych se tam válela každý den:D o paleu jsem uvažovala, ale asi by mi to doma neprošlo, takže z toho nejspíš nic nebude:( užij si výlet do mládí:)

    OdpovědětVymazat
  4. Super shrnutí :-)) A ta lama je boží !:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, koukám hodně podobného rázu jako u mě!! :-) Akorát že já to shrnula do článku "jeden srpnový den" :D
    Je to super, ty fotky vypadají krásně a s cvičením je to u mě jaksi nijaké, nejsem v tomhle přiznám se nijak aktivní...občas vyjedu na kolo, ale tím to končí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ooo, jak aktivní, to se cenní a je dobře, že máš volna, aspon svaly rostou :) Mohla by ses nám pochlubit se svou formou, hm? :) Co ta jóga, je to něco extra super nebo jen doma v klídku? Jsem zvědavec :D
    Paleo jsem zkoušela tak napůl, čti "snídaně bez kaše je zlá, pak to šlo :D", ale pak jsem se vvrátila k normální stravě, protože jsem si jistá, že člověk jako všežravec a vyspělý tvor by měl jíst cokoli, co mu příroda dává, toť i obiloviny :) Ale tak přeju hodně štěstí, určitě nám pak sděl po nějaký době svoje dojmy. Plavat nechodím, nenávidím to už od malička, kdy jsem se vody bála. Teď se ji sice nebojim, ale pro mě je jediná voda moře nebo vana, nic mezi tím :D
    Do posilovny nechodím, ale domácí cvičení mi stačí až až, doma si taky dělám čisté posilovací workouty na série a docela si vystačím :)
    Ta soutěž je úžasná, ale já jsem došla k závěru, že bohužel nevím, jak bych to napsala, co bych tam psala...až zase se tak nemiluju, ale svěřila jsem se a doufám, že se to jen a jen bude zlepšovat, no.

    A vzpomínám moc ráda na prázdniny u babičky s bratránkem, to si piš :) Měj se krásně, princezno!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ty horka jsou vážně na zabití, proto do posilovny chodím hned ráno, jinak bych se tam odpoledne asi uvařila :D S paleem držím palce, snad ti nějaké ty rady co jsem ti psala pomůžou ;)

    OdpovědětVymazat
  8. jé to je tak hezký, jak se ti daří :) zveřejnila bys ten jídelníček od trenéra, prosím? dost mě to zajímá, už jen ta šílená porce vloček (to se snad ani nedá sníst, asi by se mi pěkně rozáhl žaludek..) mě nalákala, abych se zajímala dál :)

    OdpovědětVymazat
  9. Samý super věci! :))
    Do soutěže bych se ráda přidala, ale je pro mě oříšek vymyslet něco "pro mé tělo" :D:D
    Já to mám stjeně, když jsou pařáky, nemám vůbec chuť, na nic! ://
    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ty fotky jsou úžasný :) Je super, že se ti daří :)

    OdpovědětVymazat
  11. Asi jsem vážně divná, ale já jím pořád stejně, ne-li víc :D
    Ráda jezdím na kole, ale v těhle vedrech je to strašný, musím vyrazit v 9 ráno a vracím se stejně rozpálená jako blázen, doma vedro, venku na padnutí, děsný :D kdyby bylo 25-30° ideální :)
    Plavat nechodím ani na koupák, nechci vystavovat mojí celu na obdiv...

    OdpovědětVymazat
  12. Jooo, taky občas zavzpomínám na dětská léta :) Bylo to fajn, žádné starosti... No a s plaváním je to bída, ale příští týden jedeme campovat k přehradě, takže si snad pořádně zaplavu :)

    OdpovědětVymazat
  13. Do posilovny nechodím, cvičím doma Boba a Jill (6W6P)a doslova ze mě v těch vedrech leje, ale dá se to přežít (cvičím až v 19 hod.). Takye jsem začala cvičení střídat s běháním, vybíhám skoro ve 20,30 a to už je mooc příjemné. Dlouho jsem upravovala stravu, až jsem nějak vysledovala, že mi nedělá dobře pečivo (byť celozrnné), těstoviny, rýže atd., takže jsem vše vyřadila z jídelníčku, zařadila jsem víc avokáda, oříšků. Už 3. měsíc s tímto stravováním se cítím super a dokonce jsem zhubla. Zrovna minulý týden jsem zjistila, že moje strava odpovídá paleu primal. Takže já jsem spokojená. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  14. Tak moje stravování a sportování stálo za... :D Prvních 4 dní bylo parádních, to jsem měla "tréninky" kolikrát i 3x za den. I v těch vedrech, i když to nebylo ještě tak hrozné, jako teď (skoro 40 stupňů). Háám, že tím se to ve nějak vyčerpalo. :D Dělala jsem něco jen párkrát do týdne (plavání, Zumba, běh) - 2x - 3x. A jídlo děs. I když váha ukazuje stále stejné číslo, připadám si o dost těžší a větší. A taky se to pak odrazuje na sebevědomí, takže konečně začínám věřit tomu, že zdravá životospráva tělá s hlavou divy. :) Ať ti to jde takhle krásně zbytek prázdnin a já se se sebou taky pokusím něco udělat. :)
    Jinak do posilovny nechodím, byla jsem tam jednou, teď jsem více na kardio. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Máš být na co pyšná, jak ve cvičení tak i úspěšném blogování! Jen tak dál!!! :o)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)