úterý 30. dubna 2013

* Měsíční shrnutí - DUBEN


Je tady opět poslední den v měsíci, což svědčí o tom, že je čas na měsíční, v tomto případě dubnové, shrnutí. Jsem ráda, že se stále držím svého a dokážu ocenit byť ty sebemenší pokroky. Udála se spousta nových věcí, které mě posunuly opět blíž k mému cíli. A hlavně tady máme konečně jaro a krásné počasí, takže šup šup sportovat ven! :))

Řeknu vám, že bych si ty své "úspěchy" měla začít zapisovat, protože je teď tahám až z paty. Mám pocit, že se toho tolik událo, přitom spekuluji nad každým bodem. I když jich je podstatně méně než v předchozích měsících, pro mě jsou to stále pozitiva a novinky, kterých si cením. :)) Co vše se tedy v dubnu událo?
  • rehabilitace dělají mému ramenu dobře
  • vyzkoušela jsem opět hromadu nových jídel (viz seznam receptů)
  • ochutnala jsem výrobek Fit and Slim (recenze zde)
  • měla jsem tu čest udělat rozhovor s fitnesskou Nikolou Weiterovou
  • začala jsem si tvořit své domácí plány na posilování
  • cvičím Insanity
  • zamilovala jsem se do Knack snacku od Racia
  • konečně pravidelně běhám
  • po dlouhé době jsem cvičila s gymnastickým míčem (díky, Zuzko!)
  • koupila jsem si Tvarohový fitness krém
  • ochutnala jsem Smacker Mexiko (byl výborný!)
  • vyzkoušela jsem další programy od Jill a Boba
  • pořídila jsem si vanilkové aroma a stále ho cpu do snídaňových kaší
  • ochutnala jsem karob (líbí se mi jeho atypická chuť)
  • mám 234 pravidelných čtenářů (měsíční přírůstek činí 54 čtenářů)
  • za 4 měsíce mi počítadlo ukazuje téměř 54,5 tis. návštěv
  • zjistila jsme, že u nás začnou kurzy jógy - budu chodit :)) 
  • zbavila jsem se závislosti na arašídovém másle a hořké čokoládě
  • začala jsem cvičit ráno, což se pozitivně podepsalo na mém psychickém stavu
Duben ale nebyl pouze měsícem úspěchů. Přišlo i pár zklamání:
  • ukončila jsem předčasně burpees i squat challenge
  • nepovedly se mi domácí celozrnné rohlíčky


Celkové zhodnocení:
Duben pro mě nebyl zrovna zlomovým měsícem, ale byl měsícem plným experimentů. Rozhodla jsem se totiž vyzkoušet hned několik programů od Jillian, na které už jsem se delší dobu chystala. A protože jsem u Nikki četla samé pozitivní recenze na Bobovy programy, rozhodla jsem se zkusit také pár z nich. A řeknu vám, že jsem byla vážně nadšená, i když to bolelo jak čert.
LeniKa mě vyprovokovala svými pravidelnými příspěvky o Insanity k tomu, že jsem se do něj pustila také. I když nejedu zrovna podle plánu, mám za sebou prvních 7 workoutů a jedu dál! Moc se mi to líbí, takže doufám, že u programu se trošku zdržím. Krom toho si brousím zoubky na P90X, ovšem nejdříve si musím pořídit hrazdu.
V jednom z minulých článků jsem se zmiňovala o tom, že jsem konečně začala s běháním. Nebylo to chvilkové pobláznění, prostě mě to opravdu chytlo. Snažím se běhat alespoň 3x týdně, ale věřím tomu, že to půjde i častěji. Hned, jak bude po zkouškovém. :))
Trošku jsem polevila se Zuzkou, doufám, že se na mě za to nebude zlobit :)), ale po Insanity jsem v druhé polovině měsíce nebyla schopna cvičit ještě něco dalšího. Na druhou stranu mě potěšila svým 64. workoutem, protože jsem po dlouhé době cvičila s gymnastickým míčem a moc mě to bavilo!
U našeho obchodu se objevil letáček s velmi (pro mě) důležitou informací, totiž, že v měsících květnu a červnu u nás na ZŠ budou vedené lekce jógy. První hodina už je sice ve čtvrtek, ale nestihnu ji kvůli zápočtu, takže se třepu na příští týden. :))
Mé bolavé rameno už je na tom mnohem lépe, i když občas ještě zazlobí. Aktuálně proto ještě necvičím s činkami, ale hned jak se vzchopí, začneme zase najíždět na předchozí režim. Rehabilitace a elektroléčba mu evidentně dělají dobře. 
Velmi jste ocenili rozhovor s fitnesskou Nikolou Weiterovou, což mě velmi potěšilo, protože takové reakce jsem nečekala. Mimo to zvažuji, že bych se pustila do užší spolupráce s ní, ovšem nejdříve až po zkouškovém. No, uvidíme. Každopádně v záloze už mám další známou osůbku, takže doufám, že se rozhovor uskuteční co nejdříve. Pokud to bude v mých silách, budu se snažit těmito rozhovory blog trošku oživit. :))
V bodech si můžete všimnout toho, že jsem zavedla ranní cvičení. Po konzultaci s přítelem jsem usoudila, že to tak bude vhodnější hned z několika důvodů. Jak všichni víte, říká se, že sportování po ránu je užitečné, protože metabolismus je zrychlený a lépe se tak spalují tuky. Ale tím dalším, a řekla bych i důležitějším důvodem, je to, že k večeru (cvičila jsem vždy kolem 7. hodiny) už se mi do toho cvičení holt tolik nechtělo. Při prvním ranním cvičení, kdy jsem svému tělu přivodila takový šok, že jsem ihned po docvičení vytuhla na 2 hodinky. Nu každopádně je to o zvyku, takže nyní preferuji cvičení v dopoledních hodinách.
Závěrem ještě pár slov k dubnovým neúspěchům. Pokoušela jsem se o domácí celozrnné rohlíčky, ale nakonec z nich byly jen celozrnné cihly, kterými bych mohla házet po mých neoblíbencích. :D I mistr tesař se holt někdy utne. :))
Kromě nepovedených rohlíčků mě dost mrzí předčasné ukončení společných výzev, a to burpees a squat. Burpees jsem se musela vzdát pro dobro svého nemocného ramene a na tu dřepovací výzvu jsem se sprostě vykašlala. Jedno pozitivum však tento neúspěch má, protože jsem zjistila jednu podstatnou věc. I když se říká, že ve dvou (více) lidech se to lépe táhne, já jsem asi ta, co si raději hrabe na svém vlastním písečku. Kdykoliv jsem se držela svých osobních výzev, kdy jsem dokazovala sama sobě, že mám na to, cojsem si zrovna vzala do hlavy, makala jsem. Teď to pro mě byla spíše taková rutina než potěšení z vlastních pokroků. Proto se zřejmě dalších takových společných výzev budu stranit. Nicméně není všem dnům konec, je třeba se na to dívat pozitivně, takže i když je toto předčasné ukončení pro mě takové malé osobní selhání, napravím to hned ve své další osobní výzvě! :)) 
A jako třešnička na dortu (alespoň pro mě) jedna informace, a to, že chci konečně začít pravidelně chodit do posilovny. Teď na to nebyly vhodné podmínky (a ještě nějaký ten pátek nebudou), protože je hodně učení do školy a já nechci přípravu nijak zanedbávat. Jsem ráda, že vůbec stíhám cvičit doma (na to si udělám čas vždycky :)). Ale objevila jsem jednu posilovnu nedaleko od mého bydliště, cena vstupu je příznivá, prostředí vypadá na fotkách hezky, takže není důvod to stále odkládat. Jak "seknu" se školou, půjdu do toho!

  
Co vy a duben? Jaké jsou vaše úspěchy?

Krásné úterní ráno!
Kriss 

18 komentářů:

  1. Zase spoustu krásných pozitivních věcí, to se mi líbí :) Vidím, že máš v plánu zkoušet spoustu cvičení a fitko je taky super nápad. A těším se i na další zajímavé rozhovory! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné shrnutí, obdivuju, kolik jsi toho stihla! Přeju ti, aby se rameno už nadobro uklidnilo, další pokroky a nové zkušenosti! :) A ještě jednou musím poděkovat za rozhovor s Nikol, bylo to skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je hezký, samá pozitiva :)) Ten rozhovor se mi taky moc líbil, určitě se těším na další! A s ramenem hodně štěstí, znám to z vlastní zkušenosti a dost jsem se s tím natrápila. Přeju ještě úspěšnější květen a ať zvládneš všechny zkoušky :))

    OdpovědětVymazat
  4. Takové shrnutí se mi moc líbí, vyzkoušela jsi nové věci, nové cvičení:) Super:)
    Jinak také cvičím ráno, večer mi to moc nevyhovuje, protože už jsem prostě unavená z celého dne a nepodávám třeba takový výkon jako ráno.

    OdpovědětVymazat
  5. Cvičení ráno mi taky vyhovuje, vždycky to skvěle nakopne :) Karob mám doma taky, ale moc mi nechutná :D Určitě přidej nějaké další rozhovory! :) Ten workout 64 mě moc nezaujal, nemám doma míč a je takový pomalejší :D Jinak super, že chceš začít pravidelně s fitkem, držím palce ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký článek, krásně se četl. Takhle po ránu těch pár pozitivních vět zvedne náladu na celý den, takže děkuji :)) A přemýšlím, že se na Squat challenge taky vykašlu. Tedy ne na squaty celkově, ale budu jich každý den dělat třeba 50 a ne 250 :D Běhat jsem začala před týdnem, běhám kolem 6-7 hodiny ráno a snad mi to taky vydrží :)
    A víš za co tě obdivuju? Že jsi se zbavila závislosti na arašídovém másle a hořké čokoládě. Taky na tom musím máknout :D

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji k tolika návštěvám :)! I já sem občas zavítám :). Jinak ty rohlíčky bych rozhodně nepovažovala za nějaký velký neúspěch :)..

    OdpovědětVymazat
  8. Tak gratuluju :-) daleko víc věcí je super než ty špatné:-P

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, s tím ranním cvičením - kdy vstáváš, kdy cvičíš a kdy snídáš? Taky bych chtěla ráno, ale asi bych to nestíhala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vstávám před 8. hodinou, po 8. už jsem většinou po snídani a cvičím cca od půl 10. ;)
      Ale podotýkám, že to je ve dny, kdy nemám školu (čtvrtek-neděle), jinak bych to pochopitelně nestíhala. :))

      Vymazat
  10. Ahoj Kriss, já nikoho neprovokuju, aby bylo jasno! :D Ale jsem ráda, že se ti Insanity líbí, já jsem z něj nadšená!! Jinak moc pěkný článek a něco ti řeknu (ale je to tajný) - já se na squaty taky vyprdla... ale v Insanity jich udělám tolik, že vidím úžasné změny i bez challenge. :)))

    OdpovědětVymazat
  11. To už je zase měsíc pryč? Na začátku dubna jsem na sebe byla naštvaná jelikož jsem se díky Velikonocím po sto letech zase přejedla a celkově jsem tento měsíc nezačala úspěšně a tak jsem si napsala seznam co v dubnu zvládnu. Nemám v plánu ho zveřejňovat, ale jsem ráda že jsem konečně najela do starých kolejí :) Ty jsi toho zvládla fakt hodně a myslím že ty dva pidi bodíky co ti nevyšly vůbec nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  12. jsem moc za podobné články ráda, Kristýnko:)
    už se těším, až ty rehabilitace vystuduju a budu taky lidem pomáhat :)
    receptíky jsou bezvadné! a vanilkové aroma bych si taky mohla pořídit:)
    závisto na čokoládě od tebe přišla asi ke mě, nechceš jí zpátky?:D
    ranní cvičení miluju:) a za zkoušení programů máš můj obdiv, já se k nim furt nějak nemám

    OdpovědětVymazat
  13. Panejo, já jen čumím, jsi úžasná, tak krásně makáš a tyhle tvoje shrnutí se mi líbí čím dál víc. Strašně se mi líbí, když jsou lidé do něčeho tak opření, jako ty. Opravu máš můj velikánský obdiv! A za ranní cvičení hlavně...já už jsem nad tím také přemýšlela, protože od doby, kdy vstanu do té doby, než vyrazím na kole do školy, mám hodinu a půl a vysedávám u počítače nebo učení. Už jsem párkrát takhle ráno cvičila (jo, je to fakt suuuper), ale ta lidská lenost je docela silná :D Ale hecnu se a taky to zkusím. Ty máš dopoledne víc volnější, že máš čas cvičit?

    S Insanity jsem taky začala, sice ne úplně, ale ty workouty jsem si dakt oblíbila a strašně mě baví, je to prostě nejlepší vyblbnutí a ten pocit...ááách :D

    Taky na sobě musím víc máknout, ať jsou úspěchy větší a jsem spokojenější. Hold, někdy to úplně tak nejde, ale já si věřím :)

    Držím palce i do dalších měsíců, opravdu jsi mě až dojala svými slovy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :))
      Dopoledne mám volnější pouze ve dnech, kdy nemám školu, tedy od čtvrtka do neděle. Ale teď toho času už bude více, protože mi začalo zkouškové, tak se budu "válet" doma. :D A abych z toho učení a příprav na zkoušky a zápočty nezmagořila, tak si chci dávat pravidelně do těla, abych přišla na jiné (lepší :P) myšlenky. :))

      Vymazat
  14. v dubnu jsi dosáhla hodně úspěchů, gratuluji, je to až obdivuhodné :) challenge jsem taky ukončila dřív, prostě jsem to už nezvládala, ale aspoň jsme si to zkusili a zúčastnili, se o to jde :)

    OdpovědětVymazat
  15. Vždycky když čtu tvoje shrnutí, mám tendenci schovat se za roh! :D Pomoc, fakt dost makáš!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Cvičení dopoledne preferuju i já. Odpoledne nebo navečer už se musím mnohem víc nutit.
    Přeji brzké zotavení ramene :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)