úterý 19. února 2013

* Vy se ptáte, já odpovídám - část I.


Od té doby, co se věnuji cvičení a zdravému stravování, mi byla položena spousta dotazů, ať už to byly otázky přátel, rodiny, známých či vás. Rozhodla jsem se proto vytvořit články na pokračování, ve kterých bych ráda na tyto otázky odpověděla, pro případ, že by měl někdo z vás chuť se opět ptát. Ušetřím tím tak sobě čas a vy se dozvíte zase něco víc o mě. :))

1. Proč jsi začala se zdravým životním stylem?
Už mě nebavilo dívat se na to, jak si ničím své tělo tím, že do sebe cpu nesmyslné potraviny a sedím doma na zadku. Nechtěla jsem být jako většina konzumní společnosti, v podstatě by se dalo říct, že jsem chtěla najít sama sebe, což se mi podařilo. :)) 

2. Kolikrát týdně cvičíš?
Aktuálně se snažím cvičit 3-4x týdně. 

3. Co cvičíš?
Dříve jsem měla své tréninky zaměřeny hlavně na posilování (posilování s činkami), nyní se věnuji programu Body revolution s Jillian Michaels a postupně zařazuji cvičení s jinými trenéry jako Zuzka Light, Cassey a další. 

4. Jak se stravuješ?
Snažím se stravovat pochopitelně zdravě. Jím 5 porcí denně, někdy i 6, pokud je třeba zařadit i druhou večeři. Netvrdím však, že jím 100% zdravě, to snad nikdo. :)) 

5. Které jídlo (ať už zdravé či nezdravé) je tvé oblíbené?
Naprosto si ulítávám na špagetách s kečupem. 

6. Zhubla jsi?
Pěkných pár let jsem se držela na stejné váze, tedy 65 kg. Potom ovšem přišly změny a má váha stoupla o 5 kilo nahoru. Nehubla jsem cíleně, ale díky cvičení a novému způsobu stravování jsem o těch 5 kilo přišla, takže nyní vážím opět 65 kilo. :)) 

7. Vlastníš sporttester? Jaký? Jak jsi s ním spokojená?
Sporttester mám zatím krátce, přesněji tedy od poloviny ledna. Jedná se o model PC 10.11 od značky Sigma. Co se týče spokojenosti, maximálně mi vyhovuje. ;)

8. Chodíš do posilovny?
V současné době do posilovny nechodím. Důvod je prostý, nemám na to čas ani náladu. Upřímně mě odrazují ti lidé, hlavně chlapi, kteří si zkrátka neodpustí pohledy, jež mě osobně dost iritují. Nicméně jsem se rozhodla, že od tohoto měsíce bych ráda alespoň 1x týdně posilovnu navštívila, takže je možné, že se můj postoj brzy změní. :)) 



9. Z jakého důvodu cvičíš?
Na tuto otázku jsem odpovídala již několikrát. Samozřejmě nemá cenu vás přemlouvat, že cvičím pouze kvůli zdraví, i když hlavně to byl důvod toho, proč jsem s cvičením začala (mohli jste si přečíst o tom, jak jsem s cvičením začínala právě kvůli zdravotním problémům). Teď tedy cvičím nejen kvůli zdraví, ale také kvůli vzhledu, to bych nebyla správná ženská, no ne? :)) Velmi se mi líbí udržovaná svalnatá postava, tak proč si své sny nesplnit? 

10. Používáš nějaké suplementy?
Od ledna jsem začala používat protein WPC 80 od Extrifitu. 

11. Držíš dietu?
Vážení a milí, dietu nedržím a držet nehodlám. Se svou váhou jsem spokojená, snažím se o formování těla a odstranění přebytečného tuku. Žádné redukční ani podobné diety však v plánu rozhodně nemám. :))

12. Piješ někdy alkohol?
Do nového roku jsem si dala své osobní předsevzetí, a to, že budu abstinovat. :)) Abych pravdu řekla, zatím (i když 2 měsíce jsou teprve začátkem) jsem se alkoholu od 1.1.2013 vůbec nedotkla. Osobně mi to ani nechybí, už tak 4 roky nejsem zvyklá pít, takže to dokážu oželet.

13. Máš radši aerobní nebo anaerobní aktivitu?
Osobně raději vždy sáhnu po činkách. Důvod? Cítím, že má síla se zvyšuje, sama sebe pak vnímám jako silnější osobnost, prostě mi to leze do hlavy (ovšem v tom dobrém slova smyslu :)). Příliš neholduji běhu, ani různému hopsání typu Insanity, Zuzka Light a další, i když už začínám postupně kardiu přicházet na chuť. Sama vím, že tyto aktivity jsou důležité, abych své tělo dokázala zbavit tukové vrstvy a vyrýsovala svaly, takže už na tom pracuji. :))

14. Máš raději slané nebo sladké (nezdravé jídlo)?
I když se teď vše nezdravé snažím maximálně omezovat, stále mám slabost pro sladkosti. Nutno však podotknout, že nyní už se také jedná spíše o zdravější alternativy jako například hořká čokoláda s vysokým procentem kakaa, po té bych se utloukla.

15. Jak na tvůj zdravý životní styl reaguje tvé okolí?
Zpočátku to byly vesměs zmatené reakce. Lidé kolem mě moc nechápali, proč vlastně nejím to, co oni, ať už to byl párek v rohlíku, hranolky, hamburgery apod. Můj přechod k zdravému životnímu stylu byl však postupný, nenásilný, pomalý, proto si nemyslím, že mé okolí až tolik šokoval. Teď už se lidé spíše diví tomu, jak jsem se dokázala tak "osvalit", kde jsem vzala svaly na břichu a na rukou. Pochopitelně se objevuje i spousta závistivých lidí, ze kterých to cítím na sto honů, ale takoví jedinci mi opravdu nemohou zkazit můj dobrý dojem z toho, že pro své tělo dělám jen to nejlepší.

Jak jste na tom vy? Stáváte se terčem všelijakých dotazů, které se vztahují k vašemu zdravému způsobu stravování nebo aktivnímu pohybu?

Mějte hezký den!
Kriss

18 komentářů:

  1. hezký článek :) jen mě zarazily špagety s kečupem, neodsuzuju žádný jídlo :D ale u tohohle fakt nechápu, co na tom někomu chutná:D (nic ve zlém!:))
    já úspěšně abstinuju od velkých prázdnin :) nijak mi nechybí, ikdyž zapařit bych šla! po dlouhé době :)))
    terčem dotazů se stáváme asi všechny si myslím :) moc ráda na ně odpovídám, baví mě, že se někdo zajímá o zdravý styl a miluju, když zamnou někdo přijde a chce nějakou radu!
    měj se hezky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také nevím, co mi na tom tak chutná, ale mohla bych to jíst furt. :D

      Vymazat
    2. Přesně tak, taky nechápu co je tak úžasnýho na špagetách s kečupem, ale stejně si je vždycky nadšeně dám :D

      Vymazat
    3. já těstoviny miluju, ale špagety jen jednou za čas... mamka na ně dělá úžasnou omáčku! :) tak to mám i ráda, ale s kečupem mi nejely nikdy:D

      Vymazat
  2. na změnění mé stravy mělo okolí podobnou reakci.. Občas se taky setkávám ,,Ne, to jí nedávej, ona to stejně nebude jíst" a to mě vždycky dokáže tak vytočit! Jak kdybych byla nějak nemocná nebo co?!
    Jednička taky, + hrozně miluju jídlo :D a víc svaloviny = rychlejší spalování -> MŮŽU VÍC JÍST! Jeej!
    Sporttester stejný! Je skvělý :) jaký máš? Já modrou!
    Sladké je taky moje slabost, musím říct :) Ale musím se pochválit - v sobotu večer jsem byla na oslavě, večer, a bylo tam spoustu výborných dortů a buchet - neměla jsem ani jednu! :) Dala jsem si trochu na snídani, ale večer jsem měla chuť pouze na slané, a stačilo mi maso se zeleninou.. Což je pro mě velké překvapení, tak nějak jsem se vždycky držela, ale jakmile jsem měla sladké nadosah ruky, už to do mě padalo! A včera jsem dokonce snědla jenom ŘÁDEK z rittersportky! Neuvěřitelné :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj:-) ja to zatim uspesne pred okolim tajim, prave proto abych nemusela vysvetlovat,vyhla se pohledum,atd...samozrejme mi nejblizsi to vedi, ale ty jsou v pohode a snazi se me podporovat:-)
    laka me koupit si ten sporttester, tak o tom musim neco nacist a poridit ho,kdyz o nem vsude ctu:-)
    jinak ja spagety taky miluju, ale musim na to mit omacku teplou, se studenym kecupem se mi to prici v krku...aspon ho ohrat v mikrovlnce a ochutit nejakym korenim:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to já mám štěstí, že moje okolí na to co jím, jak cvičím vůbec nereaguje, nikdo to nekomentuje :) možná proto, že to nikomu neříkám, nikomu nevykládám jak jsem si dala kuskus a hodinu cvičila :D Ani přítel nemá žádné blbé poznámky, prostě ví, že když mi dá večer řízek nebo čokoládu, tak to nesním, a tím to končí..:D
    špagety s kečupem jsem jako malá hrozně milovala!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám to podobné:) ale už si spolužáci a kamarádi,tak zvykli,že už i říkali,že to ke mně neodmyslitelně patří:) rádi ochutnávají moje obědy,když přijdu s nějakou neznámou kreací a po mých sladkých-zdravých receptech se můžou nikdy utlouct :D

    OdpovědětVymazat
  6. jé, o další kousek vím, jak si tě mám představit :) tenhle článek je moc super! v několika odpovědí jsme si velice podobné :)

    OdpovědětVymazat
  7. Je vidět, že to máš v hlavě srovnané, nemáš nereálné cíle a za těmi co máš, si tvrdě jdeš. Tak by to mělo být.
    -Strašně ráda na tvůj blog chodím, v blogové sféře je to takový můj objev roku 2013. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. mě většinou lidi bombardujou dotazy na věci, co konkrétně někde napíšu... ale taky se mi to stává... ;-ú

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné..poslední dobou se všude na blozích rozmáhají otázky a odpovědi..:) a k otázce..Ne nemám problém..nikdo se mi nikdy nevysmíval..spíš jsem se setkala s obdivem typu? Ty jíš pořád takto zdravě.??? když jsem odpověděla ano, tak reakce byla..aachjo, taky bych chtěl/a ale nikdy to nevydržím.....A ani ve fitku jsem se nesetkala s pohledy chlapů o kterých mluvíš...Teda vlastně ano v mém prvním fitku, ze kterého jsem odešla..začala jsem navštěvovat takové jedno menší,hodně staré,příjemné..cítím se tam skvěle i mezi chlapy..je tam taková atmosféra jako bych byla Rocky Balboa..:D

    OdpovědětVymazat
  10. Nejvíc mě zaujala odpověď na otázku č. 15 :-) U mě si okolí zvyklo ani nevím jak, protože jsem s tím koketovala už od "malých" let :-) Ale občasným vtípkům, narážkám apod. se nevyhnu :-))

    http://my-dream-lifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. co se týče otázky č. 15, jsem na tom úplně stejně :D nesnáším ty závistivé lidi, většinou k tomu ještě přidají přetvářku a dělaj jakoby nic..achjo

    OdpovědětVymazat
  12. na střední jsem měla jednu kámošku, co jedla teda vyloženě jako prase. Byla hubená, ale pleť jejímu jídelníčku odpovídal. Právě od ní jsem vždycky vyslechla nejvíc komentářů, ale nijak jsem to neřešila :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Super článek, moc se mi líbí :) Lidi jsou občas zvláštní, já když mám něco zdravého, tak je to typu - Ty držíš dietu? A když řeknu, že ne, tak jsou zmatení ještě víc :D

    OdpovědětVymazat
  14. Otázky padají ze všech stran. :D Převážně asi od rodiny, protože je rozčiluje, že nejím to či ono. Ale jsou to spíše takové dotazy, aby mě od toho odradili. Žádné dotazy typu "jak cvičit, jak se stravovat" zatím řešit nemusím (a upřímně doufám, že ani moc nebudu). :)

    OdpovědětVymazat
  15. Další závislák na hořké čokoládě, konečně :))))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)