úterý 5. února 2013

* Má osobní výzva: podruhé sama sebe vyzývám


Zjistila jsem, že jsem člověk, který se neustále potřebuje zlepšovat, podávat výsledky, na které jsem u sebe nebyla doposud zvyklá, prostě překvapovat sama sebe. Jak už jste se mohli dozvědět z posledního článku o mé osobní výzvě, došla jsem do svého prvního cíle, dokázala jsem na jeden zátah udělat 30 pánských cílů. Tentokrát si však potřebuju stanovit další cíle, abych měla opět za čím jít. Potřebuju být sedřená, potřebuju brečet vyčerpáním, potřebuju své vysněné buchty na břichu nechat kynout, potřebuju nové a lepší výsledky! Co jsem si na sebe vymyslela tentokrát? :))

Říká se, že nejlepší je, když se člověk dokáže překonávat. Je sice fajn, že už zvládnete odcvičit celé video s Jillian, že cvičíte čtvrt roku s 2kg činkami, že vydržíte 20 min. na stepperu bez toho, aniž byste si museli dát přestávku, ale nemáte pocit, že je čas na to, abyste se někam posunuli? Já teda ten pocit mám! Cítím, že abych měla tu správnou motivaci, musím se naučit motivovat sama sebe. Ani v dětství mi nikdo káru netlačil a já se musela spoléhat jen sama na sebe. Mí rodiče mi nikdy neříkali, co mám dělat, bylo to všechno jen o mě a mém já. Stejně je tomu i v případě cvičení, ačkoliv se mi jakési psychické podpory od přítele, rodiny i kamarádů dostává, pořád jsem to jenom já, kdo může něco změnit. Je jasné, že workouty za mě nikdo neodcvičí. A když jsem tak přemýšlela, co si na sebe ušiju tentokrát, zjistila jsem jednu věc.
Ještě před úplným začátkem mé cvičící éry, ještě předtím, než jsem začala praktikovat domácí tréninky, jsem skákala přes švihadlo. Řekla jsem si, že si dnes dám třeba 100 přeskoků, nebo třeba jen 80? Jak kdy. Prostě dle chuti. Důležité ovšem je, že jsem skákala pravidelně. Denně. Přiznám se, že švihadlo mi docela chybí. Proč se k němu tedy nevrátit?
V hlavě mi však nějaký ten pátek šrotuje další věc, resp. jedna osoba. A ne tak ledajaká. Zuzka Light. Tolik z vás už se konečně odhodlalo ke cvičení s ní. Já si tady sice aktivně stahuji její videa a následně je vkládám na uložto pod záminkou, že jsou pro vás. Omyl. Nejsou jen pro vás, ale také pro mě. Tím, že jsem několikrát denně měla před očima její jméno, jsem ji chtěla dostat do svého podvědomí. Což se mi z části povedlo. Předevčírem jsem si totiž pustila jeden workout zaměřený na nohy (ano, opravdu se s těma nohama už potřebuju někam pohnout, nemohu se na ně ani podívat). Usoudila jsem, že cvičení nevypadá zle. Proč ho nezkusit?
Dospěla jsem k tomu názoru, že by nebylo špatné mít těch výzev víc, byť spojených do jedné jako takový kompletní balíček. Tentokrát tzv. duo balíček. Je pravda, že když přede mnou byla má první výzva - klikování, byla jsem nervózní z toho, že budu muset pracovat jen na jedné věci. Ne, že by mi to bylo málo, ale bála jsem se toho, že v této konkrétní věci selžu sama před sebou a co potom? Přestože jsem si nedávala žádné hranice, co se doby na splnění mé výzvy týkalo, dokázala jsem svého cíle dosáhnout rychleji, než jsem si vůbec uměla představit. Jen pro vaši informaci, klikovat jsem nepřestala. :))
Drobnost na závěr, žádné časové ohraničení jsem si nedala ani tentokrát, prostě na sobě budu makat do té doby, než si dokážu najít cestu k těmto cílům, ať už to trvá týden, měsíc či déle. Jak všichni dobře víme, vše má svůj čas. :))




V čem jsem sama sebe vyzvala tentokrát?
  • udělat najednou 250, 500 (poté i více) přeskoků přes švihadlo
  • odcvičit pro začátek 5 workoutů se Zuzkou Light
Nevím, zda-li vám mé cíle tentokrát přijdou nízké, co se čísel týče, ale pro mě akorát. Potřebuju vidět, že dosáhnu i na ty menší, abych se stále mohla zlepšovat. Věřím, že pokud dosáhnu těchto dvou věcí, mé sebevědomí zase malinko poporoste a mé tělo mi jedině poděkuje. 
Když už jsem se trochu rozpovídala, tak bych vám vlastně ráda zdůvodnila své výzvy, abyste věděli, proč jsem se k nim rozhodla.

Skákání přes švihadlo mi bylo doporučeno jako vhodný "zlepšovák" mé vytrvalosti. Mimo to jsem si mnohdy stěžovala na má velká stehna a vůbec nevzhledné nohy, s čímž by mi švihadlo opět mohlo pomoci.
Zuzka Light je pro mě obrovskou výzvou od té doby, co jsem o ní prvně zaslechla. Když vidím, jak se pouštíte do cvičení s ní, musím říct, že ze mě sršela čistá závist. Prostě chci sama sobě dokázat, že už mám na to, abych se se Zuzkou "utkala".

Věřím, že mi budete opět skvělou oporou. Je jasné, že nic z toho za mě nikdo z vás neudělá, proto se těším, až si dám pořádně do těla a dokážu si, že nejsem až taková slaboška, jak se občas domnívám. Však to znáte, každý má své slabiny, které si nerad přiznává. :)) 




Užijte si začátek nového týdne!
Kriss

16 komentářů:

  1. Taky na Zuzko pořád přemýšlím, ale ještě jsem asi posera :-D A od neděle zkouším tvojí výzvu v klikování, zatím dám sotva čtyři na jeden zátah :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce, ale nemám obavy, že bys měla problémy ;) Taky bych skákala přes švihadlo, jenže máme doma tak žalostně málo prostoru, že i když cvičím Jill občas se musím různě natáčet, abych se nepraštila o pohovku, o jídelní stůl atd... :-/ Takže skákat můžu leda tak se švihadlem-bez švihadla... A nad tou Zuzkou taky nějaký ten pátek přemýšlím, hmmm hmmm...

    OdpovědětVymazat
  3. Držím ti palce. Taky jsem chtěla už skákat přes švihadlo, ale stejně jako Marki máme malý byt a já čekám, až sleze sníh a nebudu muset skákat přes švihadlo jako váleček a ještě navlečený do zimní bundy :)

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní výzvy, na Zuzku Light bych se taky někdy rádakonečně vrhla!:)
    Určitě se ti všechno zadaří, držím ti palečky!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já si dávám s cvíčím podle videa pauzu, přišla jsem na to, že je pro mé hubnutí mnohem lepší aerobní pohyb, takže jezdím jen každý den na elepticalu. Vím, že je dobré kombinovat oboje, ale na to už se po 40 minutách nezmůžu :D
    Když jsem s jillian cvičila poctivě celý měsíc, akorát jsem nabrala svaly..

    Zvu Tebe i Tvé čtenáře ke mě na blog, kde pořádám první giveaway! :)

    http://www.d-f-n.blogspot.cz/2013/02/prvni-giveaway-dietar.html

    OdpovědětVymazat
  6. takti přeju, aby ta výzva dopadla k tvému uspokojení :-) taky zachvilku začnu s výzvama...

    OdpovědětVymazat
  7. Super! Zuzky se vůbec neboj je skvělá. Každý si tam musí najít to svoje, já třeba nemůžu kvůli kloubům některé cviky takže musím některé workouty vynechat :/. S tím švihadlem jsi mě celkem motivovala, když ho doma najdu tak taky zkusím pro začátek třeba 200 skoků :).

    OdpovědětVymazat
  8. také to mám tak, jaké si to uděláš, takové to máš a nikdo jiný mi s tím nepomůže! :))

    Držím ti palce se švihadlem, myslím, že to není špatný nápad a také bych ho mohla zařadit :))

    OdpovědětVymazat
  9. Já si nedávno koupila švihadlo a potom mě bolela kolena. Dnes ho chci znovu zkusit, ale tentokrát se víc rozcvičím :D.

    OdpovědětVymazat
  10. do tej zuzky choď.... už za malý čas uvidíš pokroky :)

    OdpovědětVymazat
  11. Skákání přes švihadlo mě vždycky bavilo, i když jsem nikdy nebyla na ty specialitky jako "vajíčko" a podobné :D
    Do cvičení od Zuzky se chci pustit v březnu, je to opravdová výzva :)
    Ať se daří!

    OdpovědětVymazat
  12. Já se v tom švihadle vždycky zamotám :D
    Takže pro mě by to byla výzva, jako nevím co :D

    OdpovědětVymazat
  13. Budu ti držet palce! Co se týče pánských kliků, tak máš můj obdiv, já jich dám v kuse 8 a jsem na sebe nejvíc hrdá :D

    OdpovědětVymazat
  14. Hmm, taky o ní uvažuju, ale.. jsem slaboch. ještě v únoru a březnu budu slaboch. Teď jsem si naprosto oblíbila Insanity. :-) Ale držím palce, motivace je moc a moc důležitá!

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem teď sama sebe vyzvala k pánským kliků (díky za inspiraci :D)

    OdpovědětVymazat
  16. no taky ti rozhodně budu držet palce :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)