neděle 17. února 2013

* Jíst či nejíst - část VI.

Dnešní šestá část sekce Jíst či nejíst bude mixem všeho možného, resp. mixem různých potravin, nebudeme se totiž zaměřovat na žádnou konkrétní složku naší stravy. Ovšem ani tentokrát se článek nemine účinkem. Dozvíte se, které 3 potraviny z 6 zmiňovaných jsou pro naše tělo vhodnější, které jsou zdravější a užitečnější pro náš organismus. Dnešní tipy jsou zde. :))



✓ Grilovaná kuřecí prsa - pokud si prsa dochutíte černým a kajenským pepřem, budete mít úžasný oběd či večeři. Ve 120g porci grilovaných prsíček je 186 kcal a jen 4 g tuku.
× Žebírka - 120g porce žebírek má v sobě hodně tuku i kalorií, konkrétně tedy 370 kcal a 30 g tuku! Nutno dodat, že pokud grilujete, musíte do energetické hodnoty připočíst také barbeque omáčku, se kterou se žebírka často konzumují. Krom toho, potraviny s právě tak vysokým podílem nasycených tuků mohou zmást v mozku centrum řídící pocity nasycení.


✓ Kukuřičný klas - v jednom kuse (bez vrstvy másla) najdete přibližně 120 kcal, navíc si dopřejete energizující dávku vitaminu B.
× Italský těstovinový salát - přestože ho spousta z nás tolik zbožňuje, až taková paráda to není. Především vražedným bývá dresing, protože pokud si salát dáte v restauraci, nemáte absolutně přehled o tom, co všechno vám do něj dali. Poté se klidně může stát, že v jednom šálku takového salátu najdete více jak 300 kcal, okolo 20 g tuku a klidně i 1300 mg sodíku. Ještě máte na něj chuť?
 
✓ Mražené ovoce - nejen, že vás dokonale osvěží, ale mimo to je plné vitaminů a minerálních látek, které vaše tělo potřebuje po náročném tréninku.
× Nanuky - přestože jsou pro mnohé neodmyslitelnou součástí léta a horkých dní, až tolik nárokům zdravé stravy nevyhovují. Přestože osvěží a skvěle uhasí žízeň, obsahují příliš mnoho rafinovaného cukru. Pokud už na nanuk dostanete chuť, zkuste si jej udělat doma. :))


Tak co, jak jste na tom s dnešními potravinami? :))

Hezký zbytek víkendu vám všem!
Kriss 

12 komentářů:

  1. Dnes bych tedy rozhodně prošla :) Už se nemůžu dočkat, až nám v létě na chatě uzrají jahody a maliny a udělám si z nich ovocnou dřeň :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak kuracie prsička by som určite uprednostnila pred rebierkami, ktoré ma teda vobec nelákaju. Kukurica je tiež mňam, ale jem ju tak 2 krát za rok - cestovinové šaláty zase velmi často - milujem cestoviny.

    OdpovědětVymazat
  3. O nanucích vím, že nejsou nejlepší. Pokud můžu, dělám si je doma sama. :) Kukuřici miluju. A žádné ze zakázaných jídel jsem neměla už hodně dlouho, takže jsem spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  4. vzdám se čehokoliv, ale nanuků a zmrzliny v létě prostě nikdy xD

    OdpovědětVymazat
  5. Nic z toho coby se nemělo nejím :) Takže nemaproblema :D

    OdpovědětVymazat
  6. Túto rubriku mám veľmi rada :) A nanuky v lete vždy vyrábam sama a potom keď si chcem dať tak zistím, že mi ich niekto všetky zjedol. Také domáce sú oveľa lepšie ako kupované plné cukru :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty obrázky..mňam! :)
    kukuřici miluju..snad ve všech podobách:)

    http://www.facebook.com/groups/105274349643047/

    OdpovědětVymazat
  8. Jak dlouho už jsem neměla kukuřici, hezky uvařenou ve vodě.. :D Vždycky když mám nějakou tu mraženou směs tak právě kukuřici z tama vyzobu nejdřív :D Super článek, jsem ráda že jsem ve všech bodech "obstála" :)

    OdpovědětVymazat
  9. dneska byl rodinný oběd u babičky - oslava, takže o jídle se zmiňovat nebudu :D
    mražené ovoce miluju :) jako snack takové maliny - výborné

    OdpovědětVymazat
  10. Udělala jsi mi chuť na vačenou kukuřici! :úú T mám hodně ráda! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tyhle články mi dost pomáhají přijít na kloub tomu, co se opravdu jíst může a co ne.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)