pondělí 18. února 2013

* Banánové lívanečky od Cassey

Krásné pondělní ráno vám všem! Dnes začneme den sladce. Přináším vám opět jednoduchý a chuťově naprosto dokonalý recept na snídani. Přebývají vám v ledničce 2 zbytečné věci, které chcete dobře zužitkovat? Použijte je na dnešní snídani, tedy na banánové lívanečky. :)) Nešlo sem ten recept nedát, když už ho postupně zveřejňujete na svých blozích i vy. :))




Na cca 8 lívanečků budete potřebovat:
  • 1 větší banán
  • 2 vejce
  • 1 lžíce proteinového prášku
  • skořice
  • olej na smažení
  • jogurt
  • ořechy
  • ovoce
  • arašídové máslo
  • a jiné
Banán pořádně vidličkou rozmačkejte a přidejte 2 vejce. Smíchejte. Přisypte 1 lžíci proteinového prášku a skořici. Rozehřejte si olej na pánvi, na kterém budete tvořit malé lívance. Každý lívanec osmažte z obou stran a můžete podávat.

Já použila čokoládovo-kokosový protein (ale klidně můžete lívance dělat i bez něj, v původním receptu není) a na smažení olej olivový. Co se týče přílohy k lívanečkům, dala jsem si bílý jogurt, plátky mandlí a nakonec ještě pomazala arašídovým máslem. Lívance jsem dělala na pánvi určené pro volská oka, udělala jsem jich celkem 8. Mňam! Tento recept jsem zkoušela poprvé, inspirovala jsem se u Cassey (já si ho malinko přizpůsobila svým chuťovým buňkám, ale základ - banán a vejce, zůstal neporušen) stejně jako vy ostatní, kteří jste už lívanečky vyzkoušeli. :)) Ptáte se, jestli se dají udělat bez mouky? Mrkněte na můj talíř. Dají! :))

Krásný vstup do nového týdne, a ať vám chutná.
Kriss

14 komentářů:

  1. dělám.. :) ale bez proteinového prášku, ten nemám :/

    OdpovědětVymazat
  2. jsou nejlepší :)) a jako B. je dělám bez proteinového prášku, taky ho nemám :(

    OdpovědětVymazat
  3. Joo tak přesně tyhle jsem dneska ráno dělala a vůbec se mi nepovedly :D

    OdpovědětVymazat
  4. ty vypadaj pěkně... já dělám podobný... jen do nich místo proteinu dávám otruby ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. taky nemam proteinovy prasek, takze az se do nich pustim, budu ho muset vypustit..koukam ze je vsichni znate,jen ja jsem "amater" a je to pro me opet neco novyho..ale vypadaj bozsky!:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já už ho jednou cvičila, došla jsem do konce první fáze, ale pak venku začalo být nedýchatelně a u nás v bytě v tom sedmým patře pod střechou bez pořádně izolace (neptej se, musela bych se zase rozčílit!) se to fakt nedalo cvičit, pak do toho přišli brigáda a jedno k druhýmu...

    První workout jsem si fakt užila... BodyRevolution je vyjímečný v tom, že se to "nedělá pomalu" ale rychle a to je přesně to co potřebuju ;-) takže si to užívám XD

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam, to vypadá dobře!:) musím někdy vyzkoušet:))

    OdpovědětVymazat
  8. Mám ráda sladké snídaně, takže banánové lívanečky budou jasná volba, vypadají krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jojo, tyto mám moc ráda :)) Ještě občas do těsta přidám trošku strouhaného kokosu :D

    OdpovědětVymazat
  10. Taky dělávám :) i když aby mi v lednici ležely zrovna vajíčka a banány a já nevěděla, co s nimi, se mi moc často nestává :D To jsou většinou první dvě věci, které z té ledničky zmizí nejdřív

    OdpovědětVymazat
  11. taky jsem dělala:) jen bez proteinového prášku:)

    OdpovědětVymazat
  12. jé, to vypadá vážně dobře!! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já je dělala už dřív :). Bez proteinového prášku a nedala jsem tam ani skořici, i když Cassey říkala, že jí tam můžeme přidat :).

    OdpovědětVymazat
  14. Me to testo proste nedrzi :-((( ani to s tou celozrnou moukou :-(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)