sobota 19. ledna 2013

* Milan Šádek


Dnes bych ráda zabrousila do profesionálnějších vod, ačkoliv je mi už předem jasné, že spoustě z vás se zrovna kulturistika, která už je trochu (resp. úplně) o něčem jiném než posilování s vlastní váhou či cvičení doma s Jillian Michaels, příliš zamlouvat nemusí. V tomto článku bych vám ráda představila novou českou naději ve světě kulturistiky, kterou je zlínský rodák Milan Šádek.

Milan Šádek se narodil 18. prosince 1988 ve Zlíně, kde aktuálně působí jako trenér ve fitness centru Vita Sana Club. Vystudoval gymnázium, poté nastoupil na fakultu sportovních studií (obor trenérství) na Masarykově univerzitě.
K posilování se dostal díky svému otci, který již od 16 let trénuje. Milan se inspiroval jeho svaly, které viděl denně, a které se mu líbily. Právě Milanův otec byl jeho prvním vzorem, jak už to většinou u malých kluků bývá. První návštěvy posilovny Milan absolvoval právě se svým otcem, který ho občas s sebou brával. Se skutečným trénováním však Milan začal ve svých 13 letech.


 

K závodní kulturistice mu pomohl majitel fitness centra, kterému se zamlouvala Milanova postava, tehdy mu bylo 14 let. Již za 5 týdnů se Milan vydal na svou první soutěž, kde se umístil jako druhý. Právě tento úspěch byl podnětem k tomu, aby na sobě dál pracoval a zlepšoval se. Nynějším Milanovým trenérem je Vladimír Pajič, který Milana označil za největší talent české kulturistiky
Co se týče stravy, Milan jí vše, co v jídelníčku kulturistů nesmí chybět, hlavně tedy maso (miluje hovězí), rýži, vejce, ovesné vločky apod. 
Mezi Milanovy kulturistické vzory patří Štefan Havlík, Tomáš Bureš, Dalibor Hájek, Kevin Levron, Kai Green a Flex Lewis.
Milan se však nevěnuje pouze kulturistice, v rámci svých studií na fakultě sportovních studií si vyzkoušel lecjaký sport. Osobně upřednostňuje jízdu na inline bruslích, jízdu na horském kole či tenis. Sám o sobě si myslí, že kromě zvedání činek má talent na většinu sportů, ovšem příliš ho neoslovily míčové sporty. 



Základní info
věk: 24 let
výška: 176 cm
váha: 100 kg
bydliště: Zlín/Brno
trénuje a pracuje: posilovna Vita Sana Club ve Zlíně
jeho trenér: Vladimír Pajič (od r. 2009)
největší úspěchy:
  • 2. místo na Mistrovství republiky dorostu v r. 2003
  • 1. místo na Mistrovství republiky dorostu v letech 2004 a 2006 
  • 1. místo na Mistrovství republiky v benchpressu junioři v r. 2007
  • 2. místo na Mistrovství světa juniorů v klasické kulturistice v letech 2007 a 2009 
  • 3. místo na Pražském poháru (kulturistika muži) v r. 2008
  • 2. místo na Mistrovství republiky juniorů v kategorii fitness v r. 2009 
  • 1. místo na Pražském poháru (junioři) v r. 2009 
  • 2. místo na Pražském poháru (muži do 80 kg) v r. 2009 
  • 2. místo na Mistrovství republiky juniorů (nad 77 kg) v r. 2009
  • 5. místo na Mistrovství Evropy (muži do 100 kg) v r. 2012  


Na videu níže si můžete prohlédnout Milanovu proměnu během 7 let.



Aktuálně se Milan připravuje na soutěž Arnold Classic 2013, do jejího začátku zbývá přesně 6 týdnů. Jak se Milanovi daří s přípravou, se můžete podívat na stránkách Ronnie.cz, kde se objevují pravidelné tréninkové videology s Milanem. V příštím týdnu čeká Milana nominace, následovat bude seminář a trénink na desátém Ronnie's Training Day, z něhož se opět na již zmíněných stránkách objeví reportáž.


Tak co říkáte na Milana? Je už jeho tělo pro vaše oko příliš vypracované, nebo se vám líbí? 

Přeju hezkou sobotu!
Kriss

8 komentářů:

  1. Teda, jedním slovem borec:)
    Na mě už je to,ale moc..
    Jak to máš ty?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se všeobecně kulturisté příliš nelíbí, ale Milana obdivuji pro jeho odhodlání a píli, která se bezpochyby odráží v jeho výsledcích. Ačkoliv je tělo na pohled hezké, na můj vkus je příliš robustní ku příkladu v poměru s jeho hlavou. :))

      Vymazat
  2. Podle mě fešák :) Lidi, co se věnují kulturistice a fitness obdivuji. U Milana mi nepříjde, že by to bylo až moc. Jasně, před soutěží možná, ale mimo ní mi to příjde ještě "v normě" :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je něco, taky ty lidi obdivuju, ale že bych si chtěla najít takovýho chlapa, to asi ne :D Bych se bála, že mu píchnu do svalu a ten se vyfoukne :DD

    OdpovědětVymazat
  4. Osobně kulturistice neholduju, ale mám kamaráda, který se jí věnuje a na pár fotkách v tom videu jsem ho myslím zahlédla, fotky ze soutěží :) Taky je to ročník 88. Ale mě osobně se to nelíbí :)

    OdpovědětVymazat
  5. nechapem načo sa nato pozerate ked sa mi niečo nepači tak sa nato nepozeram a nemusim kritizovat ja si myslim že takychto ludi treba skor povzbudit určite je krajši pohlad na svalnateho zdraveho chlapa ako na predrogovaneho alebo prepiteho kostlivca....držim palce Milan

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)