Vážení a milí, nový týden jsem musela začít něčím speciálním, a protože jsem při včerejším procházení nejrůznějších stránek o jídle narazila na mléčnou rýži, rozhodla jsem se sen učinit skutečností. Znáte mléčnou rýži od Müllera? Já zbožňovala tu štrúdlovou, mňamka! A tak z toho vznikl nápad na domácí mléčnou rýži. Nebudu vám lhát, rozhodně to nebylo totéž, co si v plastové krabičce koupíte v obchodě. Bylo to lepší!
Na 1 porci budete potřebovat:
- 50 g rýže
- 300 ml tekutin (150 ml mléka, 150 ml vody)
- vanilkové aroma
- skořice
- 1/2 nastrouhaného jablka
- Xilovit
Rýži si vložíme do mléka s vodou, přidáme trošku vanilkového aroma a vaříme přibližně 15-20 minut, dokud nám rýže nezměkne a nezhoustne. V průběhu vaření vám tekutiny budou ubývat, takže se nebojte přilít trochu mléka či vody. Jakmile máme rýži hotovou, přisypeme Xilovit nebo jiné sladidlo (příp. nemusíte doslazovat vůbec). Nalijeme na talířek, ozdobíme jablkem a posypeme skořicí.
Jak děláte mléčnou rýži vy?
Hezký vstup do nového týdne!
Kriss
no mňam, dnes jsem měla v plánu podobné štrůdlové muffiny, ale otevřela jsem jablečné pyré a bylo plesnivé ×/ tak jsem "musela" vzít banán ×D
OdpovědětVymazatTak to vypadá hodně dobře :) Já jsem mléčnou rýži dělala již několikrát, ale nikdy mi nechutnala tak, jako když mi ji udělá někdo jiný :D Nevím, čím to.
OdpovědětVymazatNavíc tekutina se vypařovala opravdu rychlostí blesku, takže jsem dolévala pořád a pořád :)
já jí vařím už z uvařené rýže:) většinou ze zbytků :D ale dobrota!
OdpovědětVymazatNo to si myslím, že to bylo mnohem lepší, když je domácí a ještě od tebe :))
OdpovědětVymazatMůžu se zeptat na to sladidlo, z čeho se vyrábí?
Vyrábí se např. z kukuřičného klasu, rýže, ovsa, nebo z břízy. ;)
Vymazattak to si mě taky inspirovala, sice už jsem si dělala rýži takto na sladko víckrát, ale už jsem ji dlouho neměla:) naposledy jsem ji měla s datlemi a mandlemi, ale s jablíčkem a skořicí už jsem taky dělala (a stejně i třeba kuskus), dále jsem zkoušela kokos a brusinky a s čokoládou je to taky mňamka;)
OdpovědětVymazatMullerovku ráda nemám, přijde mi děsně sladká ale domácí rýžové dělám a je to mňamina!
OdpovědětVymazatPáni, vypadá to moc dobře. Určitě vyzkouším. :)
OdpovědětVymazatWow, tak to vypadá naprosto skvěle :) Ideální na čtvrteční ráno :))) Děkuju za tip :)
OdpovědětVymazatjá na mléčnou rýži používám rýžový vločky, je to rychlejší a stejně chutný, ale s jablíčkem jsem si dlouho neudělala :-) dala jsi mi typ na zítřejší snídani :-)
OdpovědětVymazatse z váš všech zjevím, pořád takové dobroty:X vypadá to k sežrání a určitě to i bezvadně chutná:)
OdpovědětVymazatJa si ted koupila primo ryzovou kasi ale radej mam ryzove vlocky :-P dik za tip :-P
OdpovědětVymazatno mňam, nad domácí mléčnou rýží taky dost přemýšlím poslední dobou, protože ty od Mullera taky už dlouho nejím :) ta tvoje vypadá moc hezky a určitě musela být i tak dobrá :)
OdpovědětVymazatTaky jsem si nedávno dělala mléčnou rýži - zajímalo mě, jak bude chutnat domácí :D a musím říct, že fajn :) měla jsem v plánu si ji dát zítra k snídani, ale nevím, kolik na to budu mít času.. :D já ji dělám podobně, jen místo Xilovitu přidávám med ;)
OdpovědětVymazat