Tento recept už se objevil snad na každém mém oblíbeném blogu, takže pro vás jistě nebude žádnou novinkou. Právě kvůli tomu, jak je jednoduchý a chutný, jsem se rozhodla přispět s ním také do svých receptů. Jak chutnala květáková pizza vám? :))
Na 1 pizzu budeme potřebovat:
- 1 menší květák
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- sůl
- oregano
- bazalka
- mozzarella
- kuřecí maso
- tomatová omáčka
Nejprve si dáme rozehřát troubu na 200°C. Květák si uvaříme v osolené vodě. Jakmile je měkký, rozmačkáme ho vidličkou (v případě, že chceme mít pizzu "hrubší") nebo rozmixujeme v mixéru. Přidáme vejce, česnek, oregano, bazalku, příp. ještě dosolíme. Hmotu si rozetřeme na pečicí papír, kterým jsme si vyložili plech. Dáme do trouby asi na půl hodinky. Mezitím si osmažíme kuřecí kousky. Poté vytáhneme a "pizzu" potřeme tomatem, poklademe plátky mozzarelly a kousky kuřecího masa. Můžeme ještě posypat kořením. Vložíme do trouby a pečeme 5-10 minut, dokud se nám sýr krásně nerozteče.
Receptů na květákovou pizzu jsem našla hodně, ale postupně jsem si ten svůj upravila ku obrazu svému. Rozhodně doporučuji vyzkoušet, ať už se rozhodnete pro jakýkoliv z receptů, protože je to vážně mňamka! :))
Dobrou chuť!
Kriss
Já jsem ji ještě neměla, ale líbí se mi. A taky máš pěkný nový vzhled :)
OdpovědětVymazatfuha tak takuto pizzu som ešte nemala. Celkovo ale kvetak moc nemusím, to mám radšej brokolicu.
OdpovědětVymazatVypadá výtečně, určitě jí zkusím. :)
OdpovědětVymazatZa mňa rozhodne palce hore, ja som si na karfiolovej pizzi pochutila :) Tvoja verzia sa mi tiež páči a s kuracím mäsom a mozzarellou musela byť super :)
OdpovědětVymazattak se pak pochlub s tim tvym maximem :) tu jsem zkoušela, ale nějak se mi vůbec povedla a byla z toho hnusná kaše :D
OdpovědětVymazatTaky jsem ji ještě neměla, ale když ji vidím všude a tak krásnou, tak si ji budu muset taky udělat :)
OdpovědětVymazatChtěla bych se zeptat, jak se vyvíjí tvoje paleo?
Moc se mi líbí nový vzhled a květáková pizza je velice dobrý nápad. Bez toho kuřecího ideální pro vegetariána :)
OdpovědětVymazatHezká změna na blogu, květákovou jsem ještě neměla, bohužel květák na zahrdáce (jako jeden z mála) nemáme, ale musí být dobrá :-)
OdpovědětVymazatJeště nechutnala nijak, jelikož jsem nezkoušela. Ale máš nádhernou fotku, která mě láká to udělat :)
OdpovědětVymazattuhle mňamku jsem kdysi zkoušela a byla výborná! jak to tak vidím, asi se do toho pustím zas:)
OdpovědětVymazatVyborny recept! Pochutnala jsem si, bohuzel me vsak ani cela pizza nedokazala zasytit. Asi bych s tim mela neco delat!:D
OdpovědětVymazat