pátek 16. srpna 2013

* ABS rutina I.


Nemám tušení, zda jste někdy něco jako ABS rutina zaslechli, ale já už si o ní párkrát četla u Davči a zrovna před pár dny jsem na ni narazila také u Matěje. Nebyla bych to já, kdybych se nerozhodla to vyzkoušet už jen kvůli tomu, že cviky na břicho jednoduše zbožňuji. Dala jsem si dohromady 6 cviků a první sestavička tzv. ABS rutiny byla na světě. Znáte/cvičíte ji? :))


ABS rutina I.

  • 1) Toe touches
  • 2) Swipes
  • 3) Sky scrapers
  • 4) Plank (knee to elbow)
  • 5) Spiderman's
  • 6) Russian twist

Každý cvik jsem jela po 15 opakováních celkem ve 3 sériích, tzn. dohromady 45x jeden cvik v rámci jedné ABS rutiny. Cvičí se vkuse, tedy bez zbytečných přestávek. 

Provedení jednotlivých cviků:













Všechny jsem čerpala z tohoto videa, kde se mimo jiné můžete inspirovat i dalšími cviky. :))

Je to zápřah, břicho vás pěkně pozlobí, ale pocit po odcvičení je nepopsatelný. S tímto kratičkým tréninkem jsem se vešla do 10 minut, takže nic náročného na čas to není. Rozhodla jsem se, že ho budu zapojovat vždy po tréninku, i když tentokrát jsem si ho dala v den, kdy obvykle zařazuji kardio nebo HIIT. Řeknu vám, hezká změna po dlouhé době. :))
U cviků Sky scrapers a Russian twist jsem používala činky.

Svou ABS rutinu si můžete sestavit i sami dle vašeho gusta. Stačí si vybrat několik různých cviků na břicho, výběr je zcela na vás. Nezáleží na tom, kolik cviků si zvolíte, důležité je překonat to nepohodlí a bolest a makat, makat, makat, dokud vám jen síly stačí! 
Princip je vlastně naprosto stejný, jako když cvičíte třeba ZWOW se Zuzkou, kde také podáváte své maximální výkony v co nejkratším čase, takže nějaká ABS rutina by pro vás měla být hračkou. :))

Cvičení zdar!
Kriss

10 komentářů:

  1. Jéé, Mike je skvělej, jeho Intense Abs 8 minut video mám ráda :D. Abs rutina se mi líbí, to taky zkusím! A tyhle cviky jsou snad nejlepší, bříško pěkně pálíí :)

    OdpovědětVymazat
  2. o rutině jsem slyšela už hodněkrát, ale nevěděla jsem co tam je za cviky :) akorát mě pekelně bolej záda u většiny cviků :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. záda tě bolí protože máš asi ještě slabší břicho a ta záda mu pomáhají odtahat to na co nestačí...zkusila bych ubrat na intenzitě břišních cviků a zařadila často "plank", kliky a horolezce na posílení core..to by mohlo pomoct.

      Vymazat
  3. Vypadá to dobře, břicho posiluju asi nejradši :) Včera jsem cvičila na bříško podle BeFit a musím přiznat že dneska pěkně cítím boční břišáky, ale mám tu bolest ráda, vím že jsem aspoň něco dělala :D

    OdpovědětVymazat
  4. Nesnáším cviky na břicho :D :D Posilování břicha je pro mě noční můra a utrpení.

    OdpovědětVymazat
  5. já břicho cvičím až od doby, kdy vedu tady u nás cvičení "matek s dětmi" - děti se prdelí okolo nás a my cvičíme. Holky si vydupaly po každém cvičení i série na břicho...mám totiž pocit, že mi břicho při jeho posilování vyleze dopředu :(

    OdpovědětVymazat
  6. Hezky! Mojí rutinkou jsou 8 min abs, ale tohle vypadá taky skvěle. Díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  7. To musím vyzkoušet :) A Mike je úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Kristý! :))
    Mám otázku, vzhled sis dělala sama? Je suprový! ♥♥
    O rutině jsem slyšela, také u Davči, zkusím se na video kouknout a vyzkoušet ho, děkuji za tip :))

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle sem i bude dost hodit, vypadá to jako účinné cvičení, trošku bych ty svoje špíčky mohla prohnat. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)