středa 17. dubna 2013

* Recenze: Fit and Slim


Na vašich stránkách jsem četla pobouřené komentáře, jak jste byli jedni z těch, co nedávno obdrželi návrh ke spolupráci od firmy Celius, která vyrábí produkt Fit and Slim. Musím říct, že jsem se nad těmito komentáři častokrát pozastavila. Nakonec jsem si řekla, že nechci být jedna z těch, co zavrhne produkt, aniž by ho vyzkoušela. Proto jsem ke spolupráci svolila a nechala si zaslat jedno jahodové balení. Jaké byly mé reakce, jak mi produkt chutnal, jak vůbec probíhala první ochutnávka?

Co je to Fit and Slim?
Jedná se o redukční dietu ve formě koktejlu (ve 4 příchutích - banán, čokoláda, jahoda, vanilka), který obsahuje všechny hlavní složky - sacharidy, bílkoviny, tuky. Posloužit vám může jako náhrada stravy (1-2 hlavních jídel) nebo jako dietní koktejl, který si můžete dopřát např. ke svačince.

Obsah 
V tomto koktejlu najdete předepsané množství vlákniny, která vám dopřeje pocit zasycení a potlačí hlad. Kromě vlákniny je v tomto produktu obsažen L-karnitin, který napomáhá spalování tuků. Dále se ve složení objevil koncentrát brazilských plodů Acaí s obsahem anitoxidantů, vitaminů a omega 3 mastných kyselin.
Hlavním zdrojem bílkovin jsou ve Fit and Slim syrovátka a sójový koncentrát. Tuky jsou zastoupeny v podobě slunečnicového oleje. Antioxidanty zastupují již zmiňované plody palmy Acaí. 
Koktejl Fit and Slim obsahuje 23 vitamínů a minerálů v jedné porci
Kompletní složení (příchuť jahoda) si můžete prohlédnout v tabulkách níže (pro zvětšení klikněte na obrázek).


Jak si koktejl připravit
Můžete si připravit náhradu jednoho hlavního jídla (v tom případě použijete 48 g prášku na 250 ml tekutiny) nebo koktejl (použijete 35 g prášku na 200 ml tekutiny). V obou případech můžete prášek rozmíchat ve vodě či odtučněném mléku. 
V případě, že chcete koktejlem nahrazovat stravu, použijete 2x denně.
V případě, že chcete prášek využít jako dietní koktejl, použijete 3x denně.
Výrobce upozorňuje, že je důležité, abyste v průběhu dne dodržovali pitní režim, poněvadž správná hydratace napomáhá snižování nadváhy a celkově pozitivně ovlivňuje náš zdravotní stav. Doporučeno je vypít nejméně 2 litry tekutin. Stejně tak je doporučeno podpořit hubnoucí proces fyzickou aktivitou (opravdu se nestačí jen ládovat tímto produktem od rána do večera).

Na kolik korun produkt vyjde?
Cena tohoto produktu je sjednocena na Kč 299,-- za jedno balení (kterákoliv příchuť). Jedno balení vám tedy vyjde na 10 porcí v případě, že byste Fit and Slim využívali jako náhradu stravy.


Poprvé ochutnávám
Již po kývnutí na tento druh spolupráce mi bylo jasné, že nehodlám tímto produktem nahrazovat stravu, protože všechny tyto produkty beru pouze jako doplňky stravy. 
Po obdržení zásilky jsem se rozhodla, že Fit and Slim vyzkouším v podobě dietního koktejlu na dopolední svačinku. 
Po otevření pytlíku jsem se plna zvědavosti nahnula k sáčku, abych si mohla vychutnat slastnou vůni jahod, jako jsem na to zvyklá u proteinů. Žádná však nepřišla. Prášek mi zkrátka nevoněl. Musím říct, že již v tomto okamžiku jsem se chytala za hlavu, do čeho, že jsem se to vůbec pustila. Každopádně jsem se nenechala prvním dojmem odradit a 35 g prášku jsem si rozmíchala s polotučným mlékem v šejkru. 
Po prvním zklamání z (ne)vůně se přeci jen závan jahod dostavil, takže jsem v konečném důsledku až tak zklamaná nebyla.
Chuť koktejlu byla mírně umělá, avšak po prvním ochutnání mi nějak extra nepřekážela, ačkoliv musím uznat, že jsem si ji představovala přeci jen trochu jinak. Po zkonzumování poloviny koktejlu už jsem měla co dělat, abych dopila i druhou část. Proč? Ona umělá chuť mi začala vadit natolik, že jsem si říkala, zda jsem vůbec schopná koktejl vypít do dna. Vypila jsem, i když s trochou přemáhání. Abych nehodnotila chuť pouze já, dala jsem napít také mamce, která usoudila, že chuť má přeci jen k opravdovosti daleko, každopádě u těchto druhů koktejlu to prý není nic neobvyklého (sama jich za svůj život vyzkoušela hromadu).
Ačkoliv to vypadá, že po těchto dvou odstavcích jsem produkt Fit and Slim naprosto zavrhla s nechutí a nespokojeností, není tomu tak. Jako velké plus považuji právě zmiňovaný sytící efekt, který se dostavil. Bylo to až k neuvěření, že jsem si s koktejlem dokázala vystačit, jako kdybych zbaštila normální plnohodnotnou svačinku. Takže za toto pozitivum dávám jednoznačně palec nahoru.

Moje hodnocení
  • rozpustnost: 9/10
  • vůně: 3/10
  • chuť: 4/10
  • efekt sytosti: 10/10
  • celkový dojem: 6/10
Konečný verdikt
Určitě se ptáte, jestli bych vám produkt doporučila. Za sebe mohu říct, že každá zkušenost je k něčemu dobrá. V tomto případě bych si produkt sama nikdy nekoupila, protože těmto výrobkům zkrátka nevěřím a neholduji. Každopádně se mi zalíbil efekt sytosti, který je u některých hubnoucích lidí tou hlavní prioritou, a jakýmsi pomyslným hnacím motorem při jejich procesu hubnutí. Ona se ta kila hned snáz shazují, když konzumujete něco, co vám dodá dostatek živin a navíc zabrání tomu, že váš žaludek bude pár minut do snězení žadonit o další dávku jídla.
Kdybych to měla celé shrnout, koktejl nebyl špatný, ale pro mě ani žádný zázrak. Jsem prostě zvyklá na pořádný flák masa nebo kvalitní bílý jogurt, ovesné vločky, no zkrátka na tu klasickou stravu, na kterou jsme zvyklí od narození v podstatě všichni. Možná proto se občas k podobným výrobkům, jako je Fit and Slim (dokonce i vůči proteinům jsem byla skeptická), stavím odmítavě. Nicméně balení produktu Fit and Slim jsem si pečlivě uschovala a hodlám ho využít v případě nouze, kdy nebude čas na přípravu klasické stravy. :))
Firmě Celius bych prostřednictvím tohoto článku ráda poděkovala za nabídku spolupráce, které jsem ochotně a s radostí využila, za účelem toho, abych si sama na vlastní kůži mohla otestovat tento druh produktů. 

Další hodnotící
Produkt Fit and Slim vyzkoušely také dvě z vás (o kterých tedy vím), a to Běžkyně a Adele. Jejich recenze si můžete přečíst po rozkliknutí odkazů.


Zdroje
Veškeré informace ohledně produktu můžete najít na oficiálních stránkách.

Jak se k podobným produktům stavíte vy? Vyzkoušeli jste něco podobného? Jaké jsou vaše reakce? 

Hezký den vám všem!
Kriss

23 komentářů:

  1. bodejť by to nezasytilo:) ale i mě to přijde umělé, podobné produkty zkoušet neplánuju

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, já chci taky spolupracovat někdy! :D
    Já takovým koktejlům moc nevěřím, ale zato věřím, že některé dobré, asi jako tento, jsou! ;)
    Myslím si, že když zasytí, tak je asi účel splněn.. ěkteré koktejly se opravdu nedají pít, jak jsou umělé! ;)
    Super recenze! :))
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  3. jojo, nabídli mi, ale já prostě preferuji pevnou stravu :D

    OdpovědětVymazat
  4. taky jsem tu nabídku dostala, ale odmítla, protože tohle opravdu není to, co bych podporovala :) Občas mi nějaká nabídka na spolupráci přijde, a tak si opravdu vybírám, co přijmout a co ne, abych z blogu za chvíli neměla jen jednu velkou reklamu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky nabídli..jsem jedna z těch, která odmítla a to už kvůli obsahu sacharidů. je jich tam dost a jelikož bych tím nemínila nahradit žádné z jídel...tak jsem do sebe nechtěla cpát sacharidy navíc...

    OdpovědětVymazat
  6. Přiznám se, že tyhle drahé koktejly bez jakékoli zkušenosti předem zavrhuju, ale stejně jsem si recenzi ráda přečetla :). ale asi to zázrak nebude...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "drahé koktejly" ? a jak vypadají levné ?
      Mně osobně se zdá, že tohle je hodně muziky za málo peněz. Pokud z balení za 299,- uděláš 10 jídel --> 29,9 za porci.. to je drahé? Za takové peníze se nenajíš ve školní jídelně, v menze, fastfoodu nebo restauraci. Když budeš hodně skromná, tak si možná něco uklohníš doma, ale kdo na to v dnešní době má čas? Jednou dvakrát týdně, proč ne. Šetří čas a peníze. Ráda bych to vyzkoušela.

      Moc děkuji za recenzi Kris ;)

      Vymazat
  7. já zastávám názor,že jídlo se nemá pít zkrátka:)

    OdpovědětVymazat
  8. Hezká recenze :) jako náhrada stravy určitě ne, ale pokud jednou týdně člověk nemá čas, např. tráví celý den ve škole a nemá čas na oběd, tak proč ne. Hezký den

    OdpovědětVymazat
  9. já chci taky, abych s někým takhle spolupracovala! :D ..podobné produkty jsem nikdy nezkoušela a ani se na to nechystám ;) .. jestli to ale vážně zasytilo, tak to je super! protože ani cena není špatná :) možná by se mi něco takového k svačině hodilo, protože ve škole mám kolikrát vážně strašný hlad, ale radši si dám místo jednoho jogurtu dva, než abych pila nějaké takovéhle koktejly :P .. mám prostě stejný názor, nic není nad normální svačinku :) a takovým produktům taky moc nevěřím ;) Jinak skvěle napsaná recenze, ale u tebe to ani jinak nejde :P

    OdpovědětVymazat
  10. Recenze super.
    Nikdy jsem neměla možnost takový produkt vyzkoušet a ani se do toho nehrnu, připadá mi, že jsou dietní koktejly celkem předražené. Tento je ještě přímo nabušený sacharidy. Z doplňků stravy bych spíš investovala do kvalitních proteinových nápojů.




    OdpovědětVymazat
  11. měla jsi zuřivě mávat z okýnka, pokud jsi byla v Buse xD ano stála... stojím tam každý ráno (no vlastně kromě pondělí a úterý xD)

    ty máš privát někde v Okolí????

    OdpovědětVymazat
  12. A když k tomu budete cvičit a nebudete jíst, zhubnete.... ještě aby ne, kristepane!:D To jsou všechno, s prominutím, blbosti.

    OdpovědětVymazat
  13. :D tak taky by mě naštvalo, že tam není ten pravý závan jahod :D Jahody miluji :))) Jinak moc pěkně napsané :)) Já o těchto věcičkách pořád jen básním, ale snad se k nim nikdy nedokopu :))

    OdpovědětVymazat
  14. Nikdy jsem s tím zkušenost neměla a asi ani mít nebudu :-) Nicméně článek jsem přečetla a pro někoho to může být super způsob jak zhubnout :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Super článek:) Zajímalo mě, jak to funguje tady ty koktejly a už vše vím, díky tobě :) Jasně, to je podle mě taky blbost nahrazovat normální zdravou stravu za koktejly. Ale takže třeba jednou denně to vypít místo svačiny třeba na zasycení by mohlo jít, ne? :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jak sama píšeš tak ozkoušela :-)... Ale bylo to moje první setkání, jinak souhlas, s mlékem to je něco úplně jiného :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Já jen nechápu, k čemu takové koktejly jsou, když svačinku, nebo i normální jídlo se správným složením, si každý může připravit sám a pro svoje tělo, metabolismus a hubnutí udělá 100x víc. Navíc se to hodně snadno tráví, takže tělo nevydá tu energii, jako když tráví pevnou stravu. Nahraďte tím jedno až dvě hlavní jídla denně, po***ete si metabolismus, a až koktejly pít přestanete, máte všechno zpět. To samé Herbalife. Jediné, co uznávám, je protein (a gainer když chce někdo přibrat), rozmixovaný s banánem jako potréninkový nápoj, ale i ten si dám tak 1-2x týdně.

    OdpovědětVymazat
  18. Я однажды пробовала что-то подобное. Только вместо воды нужно было использовать кефир. Порция получалась достаточно большая, но выпить всё просто не хватало сил:) Но мне тот коктейль совсем не понравился.

    OdpovědětVymazat
  19. Pojďte zkusit http://www.fit-pro.cz/ .. mě tam dotáhl kámoš a teď jedu, cvičim jako sviň a začínám bejt pomalu namakanej a taky se cejtim skvěle. Maj i vlastní tréninky a chodí tam i holky, takže i vy holky se nebojte přijít, je to paráda :)

    OdpovědětVymazat
  20. Jsem ráda, že většina příspěvkářů upřednostňuje pevnou stravu před tekutou. Ráda bych se k tomu vyjádřila, jelikož je mi velmi smutno z toho, jak si někteří lidé ubližují pitím těchto chemicky upravených nápojů.

    Nejvíce zatěžující pro organismus člověka, který si přeje zhubnout je začít s koktejly jakéhokoliv typu (nebudu zde zmiňovat, jelikož všichni vědí o jaké značky se jedná) a co hůře nahrazovat jimi pevnou stravu (snídani, svačinku, hlavní jídlo atd.).

    Producenti, ač slibují kýžený efekt, který se po nějaké době dostaví, již opomíjejí dodat, že jakmile se člověk opět navrátí k pevné stravě jejich kila jdou strmě nahoru. A není divu, takový zákazník se bude vracet a nebát se dávat nesmyslné částky za zmíněné hubnoucí koktejly (které ve většině případů ani nesplňují nutriční doporučení, a hlavně by si měl každý člověk uvědomit, že se v první řadě jedná o chemicky zpracované látky, které nejsou pro tělo přirozené).

    Nahrazovat pevnou stravu tekutou je největší prohřešek lidí s nadváhou či obezitou, kteří si myslí, že když už to stojí takové peníze, tak jim to zachrání postavu i život. Opak je však pravdou. Jejich trávící trakt si velmi rychle zvykne na tekutou formu jídla a zleniví, jakmile se do něj po nějaké době začne cpát něco tuhého, nebude se mu chtít namáhat se štěpením stravy. Takový postižený bude trpět zažívacími potížemi s nedostatečným vstřebáváním nutričních látek a zde dochází k efektu podvýživy, přestože člověk bude přibývat na váze. To s sebou samozřejmě nese další zdravotní rizika (žaludeční vředy atd.) A takový koloč se s ním bude točit, dokud si neuvědomí, co dělá špatně. S politováním musím říct, že takových lidí je opravdu velmi mnoho :-(

    Proto mě velmi uráží, když někde zmíním, že jsem vystudovala obor Management zdravého životního stylu a obrátí se na mě zástupce firmy, která distribuuje či vyrábí tekuté či jakékoliv jiné náhražky stravy. Těmto firmám jde v první řadě o peníze a nikoliv o zdraví lidí. Je na čase si to uvědomit.

    Všem komentátorům a Kriss přeji, aby se drželi svého přesvědčení o důležitosti pevné stravy a i nadále se vyhýbali klamavé reklamě stran výrobců všelijakých s….k :)

    S pozdravem

    Eva K.

    OdpovědětVymazat
  21. Holky, proč tu něco kritizujete a přitom nemáte šajnum jak to funguje?? Fit and slim užívám 14dní, mám 3kg dole. Ráno si dám koktejl, po chvíli trochu ovoce, k obědu kuř. maso a zelenina a koktejl jako poslední jídlo v 17h, piji vodu s citronem a je mi fajn, cvičím 40min 5x týdně. Nemám potřebu se cpát pizzou a hamburgery, chce to se i hýbat a ne komentovat něco co jste nevyzkoušely..tak hurá pryč z gauče!! Gabriela

    OdpovědětVymazat
  22. Jinak...Eva K. je nějaká chytrá, ale pravdu nemá, každému vyhovuje to jak si to udělá, nedejte na řeči holky a ať uz pijete tyto dobré koktejly či jíte normální jídlo, cvičte:). G.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)