pondělí 28. ledna 2013

* Nakopejte svým tukům zadek s Insanity


Máte chuť dát si pořádně do těla? Nebaví vás cvičení na strojích v posilovně, zvedání činek, jízda na rotopedu ani organizované lekce různých druhů? Jste ochotni sáhnout si na dno svých fyzických i psychických sil výměnou za skvělou formu a krásné tělo? Pak je program Insanity právě pro vás! Pojďte svým tukům nakopat zadek společně s cvičitelem Shaunem Thompsonem. :))

Insanity je cvičební plán, který pomůže nejen se snižováním váhy, ale také s vyrýsováním svalů či zlepšení vaší fyzické kondice. Založen byl americkým fitness trenérem Shaunem Thompsonem, který si říká Shaun T.. Aktuálně je Shaunovi 34 let, měří 180 cm a váží 79 kg.
Program Insanity je jedním z mnoha cvičebních programů společnosti Beachbody a právem je nazýván nejtvrdším tréninkem na DVD.

Jak se Insanity cvičí?
V tomto programu budete cca 3-4 minuty cvičit na maximum a poté budete půl minuty odpočívat. Po krátké pauze je nutné, abyste ze sebe opět dostali nejvíc, co to jen půjde. Právě tento systém vám pomůže se změnou vašeho těla. 
Jednotlivé tréninky cvičíte podle rozpisu, který je součástí celé sady DVD. Rozhodně však není nutností, abyste cvičili přesně podle něj. Rozpis je sestaven tak, aby se výsledky dostavily co nejdříve. Pokud tedy na svalnatou, hubenější či fyzicky výkonnější postavu až tolik nespěcháte, klidně si rozvrh upravte ku obrazu svému. Já si tak upravovala zatím každý doporučený rozpis při cvičení s Jillian Michaels, svět se nezbořil a výsledky se dostavily i tak. :)) Nestersujte se proto, pokud nebudete schopni cvičit přesně podle originálního rozpisu.

Pro koho je Insanity vhodné?
Stejně jako u ostatních cvičebních programů, také Insanity je vhodný pro každého bez rozdílu pohlaví či věku. Je však třeba dbát na osobní potřeby vašeho těla. Ještě před samotným započetím programu vás čeká vstupní test (tzv. fit test), který si budete v průběhu programu opakovat, abyste viděli své pokroky. Pokud si již na začátku všimnete, že vám cvičení Insanity dělá velké obtíže, pokud by se u vás projevily nějaké zdravotní problémy, rozhodně neriskujte a navštivte lékaře. Insanity je opravdu tvrdé cvičení, které dle mého není zrovna doporučováno začátečníkům, ale spíše lidem, kteří s cvičením mají zkušenosti. Proto zvažte, zda-li na tyto občas nemožně se jevící výkony budete mít vůbec dostatek sil.

V čem je výhoda cvičení Insanity?
  • Tento program absolvovalo velké množství lidí, obzvláště v zahraničí je tento cvičební plán velmi populární. Právě těmto konkrétním lidem, kteří mají s Insanity zkušenosti, dokázal tento program změnit život. Nejen, že se dokázali zbavit přebytečných kil, ale zlepšila se jim jejich fyzická kondice a jejich tělo nabylo hezkých tvarů. Již kvůli těmto zkušenostem je hloupost, že by Insanity na někoho nefungovalo. Tajemství spočívá v tom, že jeho systém je obrácený narozdíl od klasického intervalového tréninku.
  • Většina těch, kteří už si vyzkoušeli cvičení s Jillian Michaels, Bobem Harperem, Cassey Ho a dalšími trénery, moc dobře vědí, že stačí zapnout video a pouze kopírujete pohyby a jednotlivé cviky podle ostatních cvičících na DVD. Na stejném principu je sestaveno také Insanity. Nemusíte si žádné sestavy vymýšlet, jednotlivá DVD obsahují tréninky, ke kterým se postupně budete propracovávat. Před samotným cvičením vás vždy čeká zahřátí a protažení, o které nebudete ochuzeni ani v závěru.
  • Program byl vytvořen profesionálem, který vlastní licence a certifikáty v daném oboru. Jeho výsledky můžete vidět i na jeho těle. Proto není třeba se obávat toho, že by se jednalo o podvod a váš online tréner, v tomto případě Shaun T., by o pohybu neměl ani páru.
 
Jak začít cvičit Insanity?
První možností je, že si zakoupíte originální DVD, která však obzvlášť v ČR vyjde na pěkný balík peněz. Jak však všichni víme, internet je užitečná věc, na které najdete snad téměř vše, ne-li úplně vše. Stačí proto zapátrat ve vyhledávači Google, který vás odkáže na stránky, kde si můžete kompletní program stáhnout.




Já jsem zatím stále věrná své trenérce Jillian, se kterou ještě hodlám udělat díru do světa. Ne, dělám si legraci. :)) Jill mi zkrátka vyhovuje po všech stránkách, takže plánuji vyzkoušet další její programy a kdo ví, kdy se vůbec vrhnu na cvičení s jinými trenéry.
O Insanity jsem mnohé slyšela, aktuálně si ho dokonce stahuju, abych si ho následně mohla vypálit na DVD. Kdy se však k samotnému cvičení dostanu, to netuším. Vím, že hodně z vás si zkoušelo alespoň fit test, který mám také v plánu. Stejně tak vím, že pár z vás Insanity cvičí. A proto bych se ráda obrátila na ty, kteří s Insanity zkušenosti mají...

Jak se vám Insanity líbí? Doporučujete ho začátečníkům? Kdy se dostaví první výsledky?

Hezké pondělí!
Kriss

9 komentářů:

  1. Jednou jsem to zkoušela. Zvládla jsem to dokončit, ale nedokázala jsem pořád zrychlovat, už tak jsem málem odpadla. Jill je pro mě taky stále jednička, pořád mi ještě dokáže nakopat zadek ona :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle by mě asi zabilo, mam fyzičku fakt bídnou, takže i Body revolution je pro mě obří výkon! Ale až si nějakou udělám, tak to může bejt super! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já jsem se do toho pustila, mám za sebou dvě cvičení a je to opravdu mazec. To zrychlení nestíhám, ale snažím se. Doufám, že budu mít nějaké výsledky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde prosim seženu program k zakoupeni nebo ke stahnutí? Děkuji za odpoved.

      Vymazat
    2. Torrent.. :)

      Vymazat
  4. Tak insanity je super, super si ho v článku vystihla! :))
    Já bych fo doporučila, ale pro začátečníky to bude fuška! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já na insanity taky nedám dopustit, Shaun T je prostě nej, ty jeho hlášky, to jak mě dokáže vždycky nakopnout :D Ale cvičím jen podle těch těžších videí, takové ty recovery mě neberou, tam se pořádně nesedřu :D Ze začátku to byla makačka, ale když už je cvičím teď, tak hrozný to není :D Navíc jsem se ve většině cviků zlepšila a už mi nedělají problém, a po docvičení si dám třeba ještě nějaké ZWOW :D

    OdpovědětVymazat
  6. Insanity jsem cvičila ale nedocvičila do konce..:( Ale občas zařazuji jednotlivá videa....jen nikdy nedodržím nějaké přesně dané cvičení na určité dny..takže všechno cvičím podle sebe..kombinuji a střídám..Ale Shaun je skvělý..umí motivovat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Doporučíte mě prosím někdo kde zakoupit DVD nebo stáhnout kompletní programy? Děkluji za odpovědi...Alena Marková.
    a.marcone@tiscali.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)