středa 12. února 2014

* Stalo se: Amix Workshop

 

Přeji vám krásné zasněžené ráno. Musím uznat, že je to vskutku božský pohled na tu hromadu vloček padajících z nebe. Mám z toho dobrý pocit. :)) Dnes vám ovšem nechci vykládat o počasí, ale o jedné menší rubrice, která se tu třeba časem uchytí. Přeci jen se kolem nás děje spousta akcí, setkání a já nevím, čeho všeho ještě. A protože jsem člověk děsně akční, baví mě o takových věcech psát. Na druhou stranu, zrovna dnešní příspěvek nebude tak úplně popisný jako spíš velmi stručný. Hrozně jsem si přála jet do Prahy na Amix Workshop, který se konal v sobotu 25. 1. 2014 v Praze. Osud mi však nepřál, zato nějaká vyšší moc zařídila, že jsem se přeci jen mohla tohoto workshopu "zúčastnit". :)) A právě proto dnes přicházím s novou rubrikou Stalo se, do které snad časem přibude více akcí.

Když říkám "zúčastnit", tak nemyslím zúčastnit doopravdy. Firma Amix totiž po uskutečnění workshopu zveřejnila téměř 90minutový záznam z celé akce. Nemusím jistě říkat, že jsem byla štěstím bez sebe. Proč jsem vůbec na daný workshop tolik toužila jet? Hosty totiž byli mí tři oblíbenci na česko-slovenské scéně fitness a kulturistiky, totiž Milan Šádek, Katka Kyptová a Nikola Weiterová. Pokud vás tato trojka zaujala, určitě zhlédněte video, ve kterém se dozvíte spoustu cenných informací (alespoň já si zase o něco rozšířila své obzory). A pokude ne, třeba vás zaujmou témata, která se na workshopu probírala.


Co vše je v záznamu zmíněno?
- sacharidové vlny
- suplementace při nabírání svalů
- cheat day
- jak řešit chutě na jídlo
- tréninování při nemoci
- jak dávkovat sacharidy v objemu
- spánek v objemu
- co jíst před spaním
- tréninkový plán
- dřepování
- trénink lýtek Katky
- umělá sladidla
- tréninkový den Milana
- kde shání soutěžní plavky Nikola a Katka
- změna Milanova trenéra
- závody
- a další...




Shrnula jsem ty základní body, ke kterým se na workshopu nejvíce mluvilo. Kromě toho se sportovci samozřejmě zmínili o nějakých osobních zážitcích a zkušenostech
Velmi oceňuji Nikčinu akčnost a otevřenost, parádně rozpumpovala komunikaci mezi nimi a fanoušky. Workshop byl v podstatě založen na dotazech fanoušků, na které jim postupně sportovci odpovídali.
Po celou dobu videa jsem dokázala v pohodě udržet pozornost, protože samotné setkání s touto trojkou působilo velmi přátelským dojmem, zkrátka jako byste seděli někde u kafe a povídali si o tom, co vás zajímá. :)) Navíc se během té hodinky a půl dozvíte opravdu velké množství informací, které se rozhodně budou hodit. Nezáleží na tom, zda fandíte Milanovi, Katce či Nikči, nebo jestli tyto lidi vidíte vůbec prvně. Nezáleží ani na tom, zda se zajímáte o soutěžení v kulturistice a fitness. Nezáleží dokonce ani na tom, zda jste zaměření na spíše zdravě laděné jídelníčky a cvičení doma, nebo jestli se stravujete podle fitness jídelníčků a věnujete se silovým tréninkům v posilovně. Katka Kyptová vám krásně povykládá o tom, jak naše tělo funguje, Nikča Weiterová ji doplní a Milan Šádek dodá trefný vtípek. Pokud máte 90 minut času, určitě neváhejte a zhlédněte, vážně to stojí za to! :))


Jakých akcí jste se zúčastnili/budete se účastnit vy?

Hezký den vám všem!
Kriss

12 komentářů:

  1. Tyjo, to vypadá vážně zajímavě, mrknu na to, díky! :-)
    Mimochodem.. sněží? Kde? Tady je jaro :-)

    OdpovědětVymazat
  2. tak to shlídnu, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tak tohle mě docela dost zaujalo, nejvíc by mě asi zajímal cheat day, chutě a dřepování :))

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé, tak když mám po tom zkouškovém, jdu na to:) přiznám se znám jenom Niki, ale to nevadí:)
    Jinak sníííh?? My tu máme slunce a 7 stupňů:D

    OdpovědětVymazat
  5. Super záznam! Nikolu Weiterovú sledujem už dlho na facebooku a je mi nesmierne sympatická. Obdivujem ako sa dokázala za 4 roky vypracovať, škoda, že v zázname je seknutá tá príhoda s uhorkami a letiskom v L.A. :) Dozvedela som sa nové info, prepojenie coly zero/light, žuvačiek s celulitídou by ma nikdy nenapadlo.
    kukucova.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju za info o záznamu! Taky jsem chtěla vědět, co tam řešili :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky moc za odkaz, video je super. A je vtipné, že jsem si doteď neuvědomila, že všichni, co soutěží, vlastně mají sponzory, a to konkrétně tyhle výživové značky. Jinak taky jsem si myslela, že prostě protein obsahuje aminokyseliny, tudíž jsem si mezi nimi udělala rovnítko. Jak to tedy je? BCAA před tréninkem zvýší výkon a po něm lépe regeneruje, kdežto proteiny i přispívají k narůstání svalů? Nebo je to ještě nějak jinak? Díky moc za odpověď.
    B.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký, právě jsem to dokoukala. Nikča je mi hrozně sympatická, možná je to kategorií, jelikož bikini fitness se mi fakt moc líbí. Káťu obdivuju za její tvrdou práci, ale je to na mě až moc. Nicméně má můj respekt a tenhle seminář mě pobavil :)

    OdpovědětVymazat
  9. Díky moc, bylo to super! Moc hezky se poslouchali všichni...:) Víc takových článků ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Páni to je skvělé! Moc děkuji za video :) Všechny tři sleduji a obdivuji a jelikož se teď o fitness a soutěžení začínám zajímat ještě více, tak se mi to bude MOC hodit. Ani jsem o tomto workshopu nevěděla a už vůbec by mě nenapadlo, že se z toho dělají záznamy, co jdou shlédnout online. Teď už to budu sledovat pečlivěji :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem tam taky chtěla s krasavcem jet, ale on musel do práce, tak nám to nevyšlo. Každopádně se chystáme na jiné semináře o kterých se na blogu určitě zmíním. Že zveřejnili video jsem netušila, jsem moc ráda, že jsi ho sem dala, hned ho jdu omkrnout;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)