středa 12. června 2013

* Co vám skutečně chybí?


Díky Kátě Kyptové jsem se dostala k bezvadné tabulce, která vám poradí, co a jak. Vězte, že tělo je záhadná věc a zřejmě nikdy nás nepřestane překvapovat a fascinovat. Dnes proto nahlédneme trochu hlouběji do jeho nitra a dozvíme se, co dělat, když nás popadne chuť třeba na čokoládu, alkohol nebo jiné věci. :)) Třeba vám tyto informace budou co k čemu.

Zde můžete vidět tabulku, kterou jsem překládala z angličtiny, takže mě tam malinko zarazilo rozkousávání ledu. Nevím, co tím bylo myšleno, jestli prostě chuť na led, nebo něco jiného. Totéž se týká spálených jídel. Nevím, zda má někdo rád spálené jídlo, možná bylo myšleno nějaké připalené, nebo co já vím. :)) U zdravých tipů mě zase překvapily položky listy a zelný džus. Zbytek v tabulce snad už bude jasný.

pro zvětšení klikněte na obrázek

Do druhé tabulky jsem umístila různé situace, které u vás mohou nastat.

pro zvětšení klikněte na obrázek

Já osobně si díky těmto tabulkám opět utřídila všechny své doposud nabyté vědomosti a krásně jsem si rozšířila obzory. Myslím, že v brzké době určitě některé z doporučovaných věcí vyzkouším, abych si otestovala, jestli mi to tělo sežere (a to doslova :)), a pomůže tak odbourat chuť na dané potraviny.
Zároveň doufám, že jsem se v překladu u žádné z informací nesekla, pro zájemce přikládám odkaz na původní tabulku v angličtině. :))

Hezký středeční den vám všem!
Kriss

21 komentářů:

  1. Podobnou tabulku máme na lednici, rozhodně je dobré tohle vědět. :-) Už před pěti lety do nás paní učitelka tlačila, že když chodíme po kuchyni a nevíme, co bychom zdlábli, že tělu něco chybí a takhle si o to říká, jen musíme poznat, co chce.
    Tělo je důmyslný stroječek. :-D
    "Spálená" jídla budou spíš smažená, přepálená jídla, ne? "Bitter greens" je rukola, špenát, řeřicha a podobné listí. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. jak má člověk vědět, že to jsou chutě, který znamenaj, že nám něco chybí a nebo prostě jen mslná? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké tabulky! :) Škoda, že mě třeba zrovna taková nechuť k jídlu netrápí :D

    OdpovědětVymazat
  4. 1. tabulku vytisknu a dám na ledničku :D Ne pro mě, ale pro mamku.. snad jí to pomůže, takže děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to zajímavé, ale na mě by to asi nefungovalo :-D Já jsem hrozně tvrdohlavá a když dostanu chuť na čokošku, nic jiného než ona mi nepomůže:-D

    OdpovědětVymazat
  6. u mě je problém, že mě většinou nic nechybí, ale prostě mám na to chuť, protože je to dobrota :DDD

    OdpovědětVymazat
  7. Neříkám, že ta tabulka nemůže mít pravdu, ale je potřeba si uvědomit taky jednu důležitou věc - to, že máme občas chuť na čokoládu nebo něco sladkého nemusí být vůbec nějakým nedostatkem živin nebo problémama, ať už psychickýma či fyzickýma, ale třeba jen tím, že ČOKOLÁDA PROSTĚ JE DOBRÁ! :D A je přirozené mít chuť na lákavé, dobré věci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že takové chutě mám málokdy. Většinou po čokoládě a podobných dobrotách prahnu ve dnech, kdy jsem se nestihla dostatečně najíst, nebo kdy prostě vím, že jsem té stravě moc nedala a neměla ji vyváženou. Takže na té tabulce rozhodně něco bude. ;)
      Dřív, když jsem jedla jako čuně a nehleděla na skladbu jídelníčku, jsem byla schopná žrát sladké několikrát denně. Od té doby, co už se na stravu soustředím, tak chutě na sladké prostě zmizely, takže si nemyslím, že to bude jen tím, že ty věci jsou dobré, chutnají nám, a proto na ně máme chuť. :)) Je to všechno propojené. ;) Já se někdy nestačím divit, jaké je to tělo složitá věc. :D

      Vymazat
  8. tyjo, to je vážně chytrý!:) asi si to taky vytisknu a někam pověsím:D

    OdpovědětVymazat
  9. super článek, něco na tom určitě bude)... musím to na sobě vyzkoušet i v praxi)

    OdpovědětVymazat
  10. Podle mě by listy měly znamenat listovou zeleninu - baby špenát, rukola, všechny saláty, pekingské zelí, čekanka, mangold, polníček a tak dále :). Teda... domnívám se :D :).

    OdpovědětVymazat
  11. Taky se mi to líbí, vůbec jsem tohle netušila, ale tu čokoládičku a podobný bych si občas teda určitě dala - chutě nechutě, nebudu je zahánět ovocem, když si chci fakt dát jednu kostičku :D
    Ale jinak další pěkné moudro :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tý jo, tak to je super takové tabulky :) Určitě se budou hodit. A jsi šikovná že jsi nám to i přeložila ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Zajímavé tabulky :-)
    Díky za ně, to se vždycky hodí. Stáhnu do noťasu...až zase přijdou nečekané chutě...juknu do nich :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Mám absolutně mega moc velký nedostatek hořčíku! :D

    OdpovědětVymazat
  15. Sladké je můj zabiják .. a asi tuším čím to je, ale já maso jím málokdy a s těží, ořechy mi nechutnají a vejce taky nemusím.. tak nevím.

    OdpovědětVymazat
  16. To jsou skvělý tabulky!! :)

    OdpovědětVymazat
  17. skvělé, možná někam pověsím :-)

    OdpovědětVymazat
  18. já teda sama za sebe zjsitila, že pokud mám nějaký chutě (většinou na sladký, saldkokyselý..), tak sem v průběhu dne jedla špatně. třeba sem ošidila snídani nebo něco a to se hned podepíše. když dodržuju svůj stravovací režim, hlídám si sacharidy ráno, bílkoviny večer, tak pak chodím v obchodech kolem tyčinek bounty a ani mě nenapadne, že bych na ni měla chuť :)
    líbí se mi, že už dokážu tělu naslouchat a dávat mu to, co chce :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ty si totálne super ! Okamžite začínam odoberať tvoj blog ! :)

    ❈ Merry Christmas & Happy holidays ! ❈
    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)