neděle 3. března 2013

* Nepečený ovocný dort

Máte chuť na něco dobrého, jednoduchého a zdravějšího? Potřebujete si konečně zamlsat bez výčitek? Potom je dnešní recept stvořen přímo pro vás. Jedná se o naprosto na přípravu jednoduchou věc, kterou zvládne i malé dítě. Odměnou vám bude osvěžující dezert, který můžete využít i jako dar pro vaše blízké, pokud se blíží jejich narozeniny, jmeniny či výročí. Dnes bych vám ráda nabídla recept na nepečený ovocný dort. Je to vážně mňamka. :))


Na 1 dort budete potřebovat:
  • 2-3 balení piškotů
  • 1 konzervu broskví
  • 1 konzervu mandarinek
  • 3-4 zakysané smetany (můžete použít klidně tvaroh či bílý jogurt)
  • cukr/med/sirup/...
  • kokos
Dortovou formu si lehce vytřeme máslem, následně vysypeme kokosem. Dno formy si vyskládáme piškoty, na které klademe ovoce. Na ovoce přijde vrstva zakysané smetany (můžete použít také tvaroh s bílým jogurtem, fantazii se meze nekladou; nedoporučovala bych však samotný jogurt, protože by to dostatečně neztuhlo), kterou jste si předem osladili. Poté postup opakujete dle vzorce: piškoty-ovoce-zakysaná smetana. Poslední vrstvou by měla být zakysaná smetana. Vrch dortu zasypete kokosem a dáte ztuhnout do lednice.

Tento dort jsme dělali hlavně v létě, kdy bezvadně osvěžil. Velmi se mi líbí, že je to opravdu lehký dezert, stačí kousek a vaše chuťové pohárky jsou umlčeny. Určitě jsou i zdravější varianty "bílé" vrstvy, ale nám chutná nejvíce ta se zakysanou smetanou (12 %).

Dobrou chuť!
Kriss

11 komentářů:

  1. klasika! ten je moc dobrý :) přesně, v létě ideální

    OdpovědětVymazat
  2. Nepečený dort miluju, je můj nejoblíbenější! :) Mamka ho dělá se smetanou smíchanou se šlehačkou, tučné ale vůborné :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pokoušela jsem se teď o podobný recept, do kterého se přidala želatina a měl zthnout, ale ani po 24hodinch v lednici neztuhnul :( příště vyzouším tvůj recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tou želatinou měla taky problém. Tak jsem to dala do mrazáku a ztuhlo to hned. :)

      Vymazat
  4. Já ovoce z konzerv nemám ráda, takže bych to nahradila asi normálním ovocem. Každopádně něco takového děláme už delší dobu. Je to děsně dobré. Úplně skvělá kombinace to je s bebe sušenkami, i když nevím, jestli jsou zdravé. :) Skvělá kombinace jsou jahody + malinový sirup, ten jsme si doma zamilovali všichni.

    OdpovědětVymazat
  5. wau milujem nepečené torty. Robím podobný, akurát najradšej ho mám s jahodami a navrchu posypaný kakaom, grankom, či strúhanou čokoládou. Mňam!!!

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá fakt jednoduše, ale svůj účel to asi splní:)

    OdpovědětVymazat
  7. To děláme občas v létě :) akorát jak píšeš, děláme to půl na půl s tvarohem :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé podobný děláme v létě když jsou jahody akorát že tam je myslím i šlehačka :) Ale dlouho se chystám na nějaký ovocný tvarohový ať je to fakt zdravá mňamka, ale myslím že si počkám na léto a nastrkám tam maliny, jahody a ostružiny a navíc je to super ochlazení v horkém letním dnu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krása, boží.. Už se mi jen sbíhají sliny! :))
    Mám ráda takové nepečené dorty! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)