středa 30. ledna 2013

* Má osobní výzva: klikuju! (2. a 3. týden)


Opět se ozývám, tentokrát po dalších dvou týdnech mého klikování. Dohromady už se tedy na kliky soustředím 3 týdny, čemuž se mi samotné nějak nechce věřit. Uteklo to jako voda a já mám dnes pro vás své výsledky. Musím podotknout, že ačkoliv výsledky nemusí být dle představ ostatních, ty mé docela splnily. Pokud vás zajímá, jak jsem s děláním kliků pokročila, pojďte se mrknout. :))

Tentokrát jsem se své výzvě nevěnovala denně, jak jsem upozorňovala v závěru minulého shrnutí. Pochopila jsem totiž, že ruce byly vždy unavené, a proto jsem odváděla horší výkony, než bych třeba po řádném odpočinku odvedla. Nu nevadí, zkušenostmi se člověk učí. :)) Tentokrát jsem si tedy řekla, že kliky budu dělat v podstatě tak, jak mě napadne, jak se mi zlíbí, jak se mi prostě a jednoduše bude chtít. Tato metoda se mi osvědčila, a ačkoliv třeba výsledky po 2 týdnech nejsou nijak oslňující, mně se líbí a jsem na sebe hrdá. 
Ještě teď si vzpomínám, jak jsem si zkusmo dala kliky při programu Ripped in 30 s Jillian. Povím vám, žádná sláva. Tehdy, datujme to přesně na polovinu září, jsem nebyla schopna udělat ani jeden pořádný pánský klik! Měla jsem co dělat s dámskými. Proto apeluji na všechny, kteří Jillian zavrhují a říkají, že se jim cvičení s ní nelíbí. Je pravda, že na cvičení byste se měli těšit, mělo by vás naplňovat, ale prosím, dejte Jill ještě jednu šanci. Sama jsem důkazem toho, že díky jejím cvičením si vybudujete sílu, větší svaly a štíhlejší tělo. Jak by jinak bylo možné, že teď, na konci ledna, po více jak 4 měsících intenzivního cvičení s Jillian Michaels, jsem schopna něčeho, co nesvedou ani leckteří svalouši v posilovnách (u nich je důvod prostý, poněvadž jsou zvyklí na zvedání těžkých váh, ale v práci s vlastním tělem nemají až takovou praxi)? Zkrátka řečeno, tímto patří velký DÍK Jillian, která mi pomohla při cestě za mým snem, za děláním pánských kliků. Kdyby mě teď slyšel někdo z mých přátel, dost jistě by se mi vysmál a divil se, jak mě vůbec něco takového může bavit? A já vám něco řeknu, děvčátka a chlapci, zamilovala jsem se do kliků. Do těch klasických pochopitelně. Prostě je to obrovská výzva. Něco jako cvičení se Zuzkou Light, kde se stále a opakovaně překonáváte, zlepšujete své výsledky. Přesně tím je pro mě klikování. ♥
Nu a protože jsou tady mezi vámi zvědavci, kteří už se určitě nemohou dočkat toho, jak jsem tedy vůbec dopadla, když už tady o tom tolik básním, tak tady jsou mé výsledky. :))

Dne 10.1.2013 jsem začínala na 5 pánských klicích.
Po týdnu, tedy 16.1.2013, jsem jich udělala 18 (o 13 kliků více), což bylo skóre, od kterého jsem se odpíchla a navyšovala ho v průběhu těch 2 dalších týdnů.

17.1.2013
19
19.1.2013
20
22.1.2013
22
27.1.2013
25
30.1.2013
30

Musím se přiznat, že dnešek byl pro mě opravdu výzvou. Chtěla jsem sama sobě dokázat, že ten svůj 1. cíl, udělat 30 pánských kliků na jeden zátah, prostě pokořím. Nijak speciálně jsem se na to nepřipravovala, prostě jsem se dobře nasnídala a řekla si, že dnes do toho půjdu s úsměvem. Nevím, zda mi to skutečně pomohlo, ale zvítězila jsem sama nad sebou. Alespoň pro tentokrát. Nutno podotknout, že poslední klik jsem tahala z posledních sil, jde vidět, že tělo ještě není tak trénované, jak bych chtěla, takže si tu svou třicítku budu muset ještě pilovat. :)) Do svých dalších cílů určitě časem dojdu, když vidím, že během 3 týdnů lze své tělo přesvědčit, aby spolupracovalo. :)) Aktuálně tímto tedy má první výzva končí, protože cíle jsem dosáhla.
Vám všem přeju hodně štěstí při vašich osobních výzvách, u mě se v brzké době určitě zase nějaká objeví, protože se nesmírně ráda překonávám. 

Mějte se hezky a klikům zdar!
Kriss

30 komentářů:

  1. Ty jsi prostě borka ♥ ♥ ♥ A víš co? Vyhecovala jsi mě! Jdu do toho!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Markétko. :*
      Jdi, držím ti pěsti. :)) Jde vidět, že když člověk opravdu chce, tak nic není nemožné.

      Vymazat
  2. Páni. Pánský klik neudělám ani jeden. Asi mám stále slabé ruce nebo nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani já ne :D mám problémy i s dámskými..
      možná bych si mohla taky dát výzvu!
      jen tak dál Kriss!:)

      Vymazat
    2. Souhlasím s vámi :D. Mám dost slabé ruce a tak to moc dobře nedávám ani v dámských. 1.ledna jsem začala cvičit 30 Day Shred a mám za sebou teprve polovinu 2. levelu, protože mi to na pár dní oddělalo kolena a teď ty cviky s kolenama dělám podle mých možností - z toho vychází že moc zacvičeno nemám :D. Taky bych někdy zkusila tu výzvu :).

      Vymazat
  3. tak já už jich udělám 10 :D
    Jsi dobrá! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jooo...to ti přeju:)! Je super něco dokázat, člověk hnedka má chuť překonat něco jiného:)! Fakt ti gratuluju:)♥.

    OdpovědětVymazat
  5. já se pořád snažím o pánské kliky, ale ten zadek mám pořád někde v oblacích a ne a ne ho dostat dolů :(

    OdpovědětVymazat
  6. wooow super super výkon !!! :D no já jsem se připojila k challenge a zatím jsem na 16 z původních 7 nebo 8 .. no trochu se stydím, ale měla jsem 2 cíle a jeden už jsem splnila - 2 minuty v plank pozici ×D

    OdpovědětVymazat
  7. ty jsi blázen s těma klikama... jinak jsem ti vděčná, že sis mě přidala do sledovaných blogů :-) lidi jako ty potřebuju, abyste mě nakopávali k lepším výkonům... i když mě okolí kritizuje, tak to prostě chci dokázat dotáhnout konečně do konce!

    OdpovědětVymazat
  8. btw. jak se mi uzdraví bolavý kolínko, asi se taky na kliky vrhnu... Přece jen kliky posilují celé tělo... a já nemám absolutně sílu v ručičkách, takže je potřebuju nějak donutit ke spolupráci a pak přeperu aj přítele XD...

    každopádně gratuluju k výsledku :-) po třech týdnech se takhle zničit je dokonalý :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja to nechapu. Delam kliky nekolikrat tydne a jsem teprv na 18, v listopadu jen 4. jsi dobra. :-) a delas je s kotnikama uplne u sebe?

    OdpovědětVymazat
  10. Perfektní výsledek!! Fakt gratuluji... Já jsem zatím udělala nejvíc dva kliky ( ono tahat tu těžkou zadnici je dřina :D :D ) Ale půjde to lépe, já to vím (jen škoda, že mám olšový zápěstí a tak když trénuji kliky, tak pak 14 dní nemůžu nic dělat, protože mě bolí zápěstí!!)
    Ale ty jsi skvělá a velkej borec!!! :o)

    OdpovědětVymazat
  11. Úžasné! Máš můj velký obdiv. Pánské kliky nejsou mou silnou stránkou, tak se tebou nejspíš budu inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
  12. 30 pánských kliků neudělá kdejakej chlap! Takže gratuluju a přeju hodně síly do dalšího překonávání rekordů :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ja taktiež milujem pánske kliky! :-)
    Vidíš, práve si ma inšpirovala k tomu, aby som sa vrátila späť k tým dňom, kedy som to cvičievala pravidelne.. tuším som sa pohoršila.. :) Musím to napraviť, do konca tohto roku chcem spraviť na jeden záťah aspoň 50 pánskych! ;)

    OdpovědětVymazat
  14. nutno podotknout, že jsi opravdu dobrá!
    něco podobného jsem si řekla taky - tedy - naučit se VŮBEC dělat pánské kliky, i kdybych jich po x týdnech měla udělat jen 5. jsem teď na tom bodě, jako ty kdysi dávno v září, že neudělám ANI JEDEN pánský klik. kámoš to vůbec nechápal, jenže ten je schopnej dělat break dance, tak to se mu to mluví :) ale já opravdu pánské kliky nedám. dámských udělám cca 10. začínala jsem na 5ti, když jsem začínala s Jill cvičit. časem jsem se dostala i na 15. kondice po pár měsících necvičení ale zase klesla. ovšem také bych se jednou ráda dostala tam, co ty - alespoň z poloviny :) a víš co, zkusím to :)

    OdpovědětVymazat
  15. Kliky jsou jeden z mých oblíbených cviků, společně s burpees :D A jsi fakt skvělá, za tak krátkou dobu se v nich tak suprově zlepšit! :) Už jsem zvědavá, jestli si dáš nějakou další výzvu :)

    OdpovědětVymazat
  16. hezky, gratuluju! já chci s tím začít zítra - původně jsem chtěla už na začátku týdne ale nemoc mě prostě zničila :/
    jinak já taky v listopadu neudělala ani jeden a teď? 10 v pohodě!
    Takže držím palce tobě i sobě :P

    OdpovědětVymazat
  17. tyjo hezky! gratuluji jen tak dál
    Já taky chtěla začít už minulý týden, ale nemoc mi to nedovolila :/
    Jinak já v listopadu taky neudělala ani jeden a teď 10 v pohodě (a hrozně ráda pozoruju v zrcadle svoje svaly na rukou :D a dávám je za "vinu" hlavně klikům)
    zítra začnu poprvé cvičit po nemoci,
    takže držím palce tobě i sobě :P

    OdpovědětVymazat
  18. Souhlasím, pěkný pokrok! :)
    je tak dál a za chvilku jich zvládneš dakrát tolik! :))

    OdpovědětVymazat
  19. Super výkon! Jsi dobrá Kriss!

    OdpovědětVymazat
  20. Díky vám všem! :)) Vážím si každé podpory.

    OdpovědětVymazat
  21. Páni jsi fakt dobrá!!! :) Přeji plné nervy do další části výzvy! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Tak to je super.. kliky mě dost lákají, takže se do toho asi taky pustím.. ale víc jak dva pánské kliky ze začátku nezvládnu :D

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj :) Teda ty jsi opravdu dobrá!!! Potřebovala bych poradit, neudělám ani jeden pánský klik, a nevím jak mám začít... Jaké svaly mám zprvu posilovat abych udělala alespoň jeden....

    OdpovědětVymazat
  24. No ty vole, fitneska, co zvladne 30, celych 30 kliku!!!! Takze urcite zvladnes ubehnout i 100 metru V KUSE!! jako fakt v kuse!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)