pondělí 26. května 2014

* Ugovy čerstvé šťávy


Neznám snad nikoho, kdo by někdy neslyšel o Ugových šťávách. Dobře, možná, že pár takových jedinců se najde (ostatně jako vždycky :)), nicméně na rovinu - je to celkem populární záležitost, Ugo bary na vás vykukují ze všech možných obchodních center, šťávičky se prodávají také např. v prodejnách se zdravou výživou, zkrátka není to nic nevídaného. A světe div se, i přesto, že jsou tyto šťávy docela profláklé a známé, a přestože u nás ve městě jsou dva Ugo bary, já je ochutnala poprvé teprve před pár dny. A protože to je záležitost zdravá a troufám si říct, že i chutná, tak se vám jdu pochlubit se svými dojmy. A v komentářích se zase nezapomeňte pochlubit vy mně, který z druhů vám jede nejvíc. :))
Netroufám si zpochybňovat to, že jistě víte, co to Ugovy šťávy jsou, ale pár informací do začátku neuškodí. Jedná se o přírodní šťávy plné vitamínů, které jsou ve šťávách zachovány díky jejich speciálnímu ošetření, tzv. paskalizací, což je stlačení až na 600 MPa. Díky tomu si tak šťávy zachovají důležité živiny, krásnou barvu a skvělou chuť. Šťávičky vám vydrží4 týdny (po otevření byste je měli spotřebovat co nejdříve), ovšem i po uplynutí této doby jsou poživatelné, jen se změní jejich výživové hodnoty.

Všechny potraviny, které jsou použity při výrobě šťáv, jsou od místních pěstitelů (s výjimkou příchutě pomeranč - holt pomeranče pro naši zemi skutečně nejsou typickou potravinou :)). Kvalita všech potravin je zaručená, a proto můžete pít tu nejkvalitnější šťávu. Nutno podotknout, že Ugovy šťávy jsou 100%, tzn. že neobsahují nic víc než šťávu vymačkanou z daného ovoce a zeleniny. Krása, ne ? :))
Pro všechny zvědavce mám níže i krátké video, které vám nastíní celý proces výroby Ugových šťáv. 




jablko
V jednoduchosti je krása! Naprosto zbožňuji jablečný mošt, a proto mě tato příchuť dostala do kolen. Ta vzpomínka na dětství, kdy můj praděda dělal domácí mošt, mňam. Jablková šťáva určitě neurazí, i když mnohé ani nepřekvapí. Taková profláklost, které neumím odolat. :))

pomeranč
Zde platí opět totéž co u první příchutě. Upřímně, moc si nepotrpím na mixování chutí, takže ani pomerančová šťáva pro mě rozhodně nebyla k zahození. Ten pocit, když se napijete, a kromě pomerančové šťávy se vám do pusy nahrne i dužina. ♥ Jako kdybyste jedli čerstvý pomeranč. Chápu, že pro ty, co jsou zvyklí na pomerančové "džusy" z obchodů, to může být protivné, když vám dužina leze do zubů, ale já to miluju!

mrkev-jablko
Hned na první "líznutí" jsem si vzpomněla na školku a takový ten proslulý mrkvovo-jablečný salát, který se podával k obědu. No, přiznám se, že nastrouhaná mrkev smíchaná s jablkem mi chutnala mnohem více než tento mix chutí v podobě šťávy, takže až tolik mě to neoslnilo. Každopádně ta chuť je vážně úplně stejná jako za mých mladých dětských let. :)) A víte co, mrkev je přeci dobrá na oči, takže i tato šťáva je tím pádem dobrá. :)) 




jablko-zelí
Z tého příchutě jsem měla docela respekt. Sice mám ráda jablka i zelí, ale dát je dohromady by mě nikdy nenapadalo. Jablko tu výraznou chuť zelí sice tlumí, ale stejně bych řekla, že to zelí v tom každý pozná a hlavně ucítí. Už po otevření víčka se na mě vyhrnulo zelné aroma, nicméně pro mě jakožto milovníka veškeré zeleniny to nebylo nic protivného. Příchuť mě svým způsobem velmi mile překvapila, protože jsem se bála toho, co za poděsnou šťávu to bude. Omyl, přátelé. Příjemná příchuť. :)) 

jablko-celer
Ne a ne a ne! Jednou provždy ne. Celer jsem odjakživa vybírala z polévky, do které ho moje babička s takovou radostí dávala a stále dává. Neustále jsem byla poučována o tom, jak je celer výborným pomocníkem močového ústrojí, ale ani to mě nepřesvědčilo, abych ho jedla ba dokonce pila. Celerovou chuť ani aroma nemám vůbec ráda, takže zde jsem už při pouhém přičichnutí tušila, že toto nebude to pravé celerové pro mě.

řepa-jablko
Na závěr další z příchutí, od které jsem nevěděla, co čekat. Řepu jsem dlouhá léta nejedla, a to zcela bezdůvodně, když jsem si jen tak usmyslela, že mi nechutná. Rok se minul s rokem a já si řepu zamilovala a začala ji konzumovat více. Tato šťáva se sice žádnému salátu z řepy nemůže vyrovnat, protože já přeci jen preferuji tuhou stravu před tou tekutou, nicméně příchuť opět velmi zajímavá, příjemná, i když poměrně nezvyklá. :)) 

Mám nesmírně velkou radost, že jsem Ugovy čerstvé šťávy mohla ochutnat, protože to byl pro mě jednoznačně skvělý zážitek. Když si do krku lijete něco, co ani nevíte, jak bude chutnat, když přemýšlíte, jak k sobě může pasovat ta a ta potravina, když se vlastně i trochu bojíte nových chutí... Moc hezká zkušenost. :)) Teď si ještě musím zabrousit do místního Ugo baru vyzkoušet nějakou čerstvě namačkanou šťávičku a určitě i tu jejich spešl zmrzku, pro kterou si jistě najdu teď s nástupem léta mnoho důvodů! :))




Pokud jste ještě Ugovými šťávami nepolíbení stejně tak, jako jsem doposud byla já, mrkněte do seznamu prodejních míst a určitě běžte některou vyzkoušet. Bude to stát za to, to mi věřte! :)) 

Novinky ohledně Ugo barů, Ugo šťáviček a všech ostatních spojitostí naleznete na Facebook stránkách (miluju Ugo humor - musíte se podívat na ty bezva vtípky ve fotogalerii :)), příp. můžete zabrouzdat na oficiálních stránkách Uga.

PS: Pokud jste si až doposud mysleli, že v logu je znak stromu, nenechte se zmást, prý je to sám pan Ugo. :P

Znáte Ugovy šťávy? Které jsou vaše nej druhy?

23 komentářů:

  1. Já jsem teda šťávičkami úplně nepolíbená, ale rozhodně se pokusím je někde sehnat! Musí to být hrozná mňamka. :)

    OdpovědětVymazat
  2. No, a mně právě to jablko-celer chutná moc :D Ale jsem zvědavá na jablko-zelí... až mi někdy přijde pod ruku, budu se muset odhodlat :)

    OdpovědětVymazat
  3. zatím jsem nezkoušela, ale lákají mě dost:) a ta zmrzlina ještě víc!

    OdpovědětVymazat
  4. Zkoušela a musím říct, že jsem se do nich hned zamilovala! :D Když jsem jí měla poprvé, tak jsem opravdu zariskovala a dala si příchuť jablko, okurka, brokolice (jo, hodně netradiční :D) ale musím říct, že je fakt luxusní!! A je to nejspíš má nejoblíbenější příchuť! :D Rozhodně bych jí doporučila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem jedna z těch "pár jedinců" Zkusím, ale sehnat! :D

    OdpovědětVymazat
  6. UGO je nejlepší ♥ ve flaštičce miluju mrkev/ jablko a mrkev/řepa a svůj mix - řepa, grep, jablko nebo řepa/grep/mrkev :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ugovy bary jsem už zahlédla, ale neměla jsem je, Štávy mi moc nejedou a jelikož se většinou dělají z kořenové zeleniny (která mi nedělá dobře), tak je ani nevyhledávám. Jednou jsem měla fresh ve fresh baru a bylo mi právě z toho strašně špatně. Rozhodně si ale myslím, že UGO dělá opravdu kvalitní štávy i když mají taky svou cenu, že jo :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mně strašně chutnalo jablko-mrkev a jablko samotné :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  9. Zbožňuji jejich ledové tříště :-)
    Budeš letos zkoušet Spartan Race? :-)

    OdpovědětVymazat
  10. dřív jsem Ugo pila o sto šest, teď už to dost zanedbávám..ale po tvém článku mám hroznou chuť! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Musím se přiznat, že nemám ráda tu dřen'. Nemám ráda ani ovocné bary kde tyto št'ávy dělají. Koukala jsem jim trochu přes rameno a za prvé: pomeranče mají předloupané dopředu, čímž ztrácí rychle vitamíny, ostatního ovoce se to týká méně ale taky, za druhé: není to pro mě 100% hygienické(vím já kdo to loupal a myje si ruce po wc?),za třetí: ovoce hodí do přístroje a natankují vám do skleničky celé rozmixované št'ávy. Čímž vás podvádějí, jelikož št'áva by byla dražší.
    Jde o to, že takto rozmixovaná št'áva i s dužinou zatěžuje vaše trávení mnohem víc než pojídání čerstvého ovoce.(kousání vylučování slin..)
    Nebylo vám nikdy těžko? Upřímně. Museli byste pít děsně pomalu a pokud možno na lačno.
    Takže můj názor je, raději si připravovat čistou št'ávu doma, na kvalitním odšt'avovači a nebo jíst ovoce celé. A pořádně si to omejte, garantuju vám že v barech na to nemají čas a jedná se o syrovou věc, která neprochází varem.
    Pěkný den všem,Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm, chodím na brigádu do podobného "ovocného baru" a nejde mi se neohradit.
      1) ano, ovoce je loupané lehce dopředu a to z důvodu, aby zákazník nečekal, ono naloupat 5 beden pomerančů, které během jedné (6 hodinové směny spotřebujeme) celkem trvá a už vidím nadšené zákazníky, jak čekají.
      2) Na hygienu se dbá fakt dost a především se při práci s ovocem nosí rukavice, nikdy se na ovoce nesahá bez nich (alespoň u nás). A do restaurací chodíš? Tam se nebojíš, co v kuchyni dělají? Nebo za barem?
      3) Děláme freshe i smoothie a rozhodně si nemyslím, že by se zákazník nějak podváděl. Úplně přesně si nedokážu představit, jak by se freshoval třeba banán, tak se prostě rozmixuje a o žádný podvod fakt nejde.
      4) Nikdy mi těžko fakt nebylo a to jsem těch drinků vypila fakt hodně.
      5) Proč si myslíš, že se do těhlech barů chodí hodinu před otevíračkou - aby se všechno potřebné umylo a připravilo.
      Rozhodně neříkám, že některé věci by se nedaly dělat jinak nebo lépe, ale při přípravě cca 300 drinků za jednu směnu to prostě nejde. A zákazník je tvor netrpělivý a primárním cílem,je, aby byl spokojený a to většina zákazníků je tehdy, když je o něj rychle postaráno. Ale tvůj přístup mi přijde hodně zbytečně negativistický.
      Petra

      Vymazat
    2. Petro,koukala jsem pod ruce a viděla na vlastní oči. Jestli u vás se to dělá jinak, tim líp. Do restaurací nechodím.
      Jinak uznávám, že můj příspěvek negativistický je. Jsem trochu štítivá, přiznávám. Navíc se tu mluví o konkrétním výrobku a tam postupy přípravy neznám. Takže nehádám se a pokud by to šlo, klidně svůj příspěvek smažu, možná sem nepatří.
      Jdu si zamakat, pěkný den všem,Eva

      Vymazat
  12. Tak teď se skutečně stydím, protože já o tom slyším prvně O:) Chuť jablečného moštu pro mě sice moc není (od dob, kdy jsme ho měli doma litry a muselo se to pít, aby se nezkazil), ale zato jablíčko v kombinaci s mrkví, to funguje vždycky :3

    OdpovědětVymazat
  13. uz jsem to videla ale nemela jsem odvahu, kdyz o tom tak hezky mluvis, asi se po nich zase podivam. docela bych se ale bala ty repy... :-D

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O NEREZOVÝ ŠEJKR na koktejly nebo kávičku
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/05/letni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  14. Hrozně se mi líbí ty jejich lahvičky! :D Ještě jsem neměla šanci je ochutnat, ale věřím, že musí být výborné :) Často pošilhávám po různých šťávách a fresh koktejlech v ovocných barech, ale ty ceny jsou trochu vyšší (což ovšem chápu), takže si raději dělám své vlastní doma:)

    OdpovědětVymazat
  15. Miluji tyhle šťávy! Teda Uga jsem ještě nechutnala, ale až budu mít šanci ochutnám!

    OdpovědětVymazat
  16. Musím vyzkoušet, vypadá to báječně :o)

    OdpovědětVymazat
  17. Myslím Kriss, že UGO nezná hodně lidí, jak se tak poptávám po své nedávné recenzi :-) http://www.vypito.cz/ostatni/mistr-ugo-a-jeho-primo-lisovane-stavy

    OdpovědětVymazat
  18. Nevim, asi v tyhle "stoprocentne" cerstve stavy, ktere vydrzi 4 tydny, nemam moc duveru a ani ty kombinace nejsou tak genialni, aby si je clovek nemohl namixovat doma.

    OdpovědětVymazat
  19. Musím se přiznat, že ještě nemám osobní zkušenost s těmito mňamkami, ale ta barevnost mě neskutečně vzbuzuje k ochutnání.. :D Dále zajímavé příchutě, obecně jablíčko miluju, takže určitě ráda co nejdřív ochutnám! :))

    OdpovědětVymazat
  20. Tyhle čerstvé šťávy znám jenom z internetu, ale osobně jsem se snimi ještě nesetkala. Je to škoda, protože bych si na zkoušku aspoň jednu takovou mňamku koupila :)

    OdpovědětVymazat
  21. Výborné a zdravé možná jsou, ale ta cena mě odrazuje k jakékoliv jejich koupi, takže u mě vede domácí výroba ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)