pátek 1. března 2013

* 100 Day Burpee Challenge


Tento týden se udělala společná výzva, a to 100 Day Burpee Challenge. Jako by nestačilo, že už mám svých osobních výzev až na hlavu, a to bych nebyla já, abych se nenechala vyhecovat ostatními. Všem vám je tedy určitě jasné, že jsem se do této výzvy zapojila, ačkoliv jsem v několikadenním skluzu oproti ostatním, kteří začali dříve, nicméně nový měsíc je tady, chtěla jsem si začít hezky od 1. března, takže vzhůru do toho! Pokud jste se ještě nezapojili, pojďte do toho. :))


Není to nic složitého, princip je takový:
Každý den děláte burpee, ale počet opakování se liší podle toho, kolik dní z této 100 Day Burpee Challenge máte za sebou. Začíná se na 1 burpee, který uděláte 1. den. V dalším dni uděláte již 2 burpees, třetí den na vás budou čekat 3 burpees atd. Postupně se množství bude navyšovat, až jednoho krásného dne zjistíte, že je před vámi den poslední, tedy stý den, kdy máte před sebou krásných 100 burpees. Tento den je speciální nejen kvůli tomu, že vaše výzva končí (nicméně v ní stále můžete pokračovat), ale právě při posledním dnu si můžete změřit čas, který uplynul, než jste zvládli těch 100 kousků udělat, a následně srovnat s ostatními, kteří se do výzvy zapojilo (dle informací jich není zrovna málo :)). Fitness-girl byla tak hodná, že nám spočítala, že za celou dobu výzvy, tedy za celých 100 dní uděláme dohromady 5050 burpess. Super výzva, ne? Já jásám. Jdeme na to! :))

Na stránkách fitness-girl si můžete stáhnout a vytisknout tabulku, ve které si každý den můžete odškrtnout své splněné burpees.
Nutno podotknout, že pokud jeden den z nějakého důvodu nezvládnete burpees udělat, svět se nezboří, ale jede se dál. Až přijde den, kdy zase budete mít čas na tuto výzvu, prostě budete pokračovat na tom dni, kde jste skončili. Ach, jak je super vědět, že člověk NEMUSÍ, že se nic nestane, když jednou vynechá, prostě se určitě nestresujte, když se vám jeden den (nebo klidně i dva) nenaskytne možnost burpees udělat.

Mé krůčky k tomuto cíli můžete sledovat v pravém sloupci, kde jsem nově přidala speciální záložku * 100 Day Burpee Challenge *, kde si každý splněný den "obarvím" modře. Už se těším, až budu mít modrou alespoň polovinu. :))
startuji právě dnes, tedy 1.3.2013 a předpokládaný konec by měl být 8.6.2013.
Burpees budu dělat klasicky, tedy do kliku a zpět s výskokem. Variant je nespočet, takže si klidně vyberte tu, která vám bude vyhovovat. Snažte se však dbát na správné provedení, aby bylo takové, jak má být. Pokud to budete flákat, ošidíte pouze své tělo. ;)

Tak, a teď už nemohu vycouvat, protože jsem vás hezky a pohotově informovala o tom, že do této výzvy jdu, takže již není cesty zpět, ne kvůli tomu, abych nezklamala vás (i když to bych nerada), ale hlavně nechci zklamat sama sebe!

Návod, jak dělat burpees:
  
Zdroj: tumblr.com

 Tak co, kdo všechno se zapojil do 100 Day Burpee Challenge? Jak jste daleko? :))

Hezký pátek vám všem!
Kriss

20 komentářů:

  1. Taky jsem se zapojila a dnes mám 4.den!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem zapojená a dneska 4. den, i když včera jsem umírala i u třech :D (trochu mě omlouvá to, že jsem předtím 50 minut cvičila s Jillian) :D

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda, jsem ráda, že se to tak chytlo! A tvoje odpočítávací tabulka je super :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jdu do toho!:) Dneska jsem si teda dala už nějaké burpees v rámci workoutu, ale těch není nikdy dost!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem se zapojila dnes 4.den + znow 14 ,kde jich bylo tak dost :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já dneska už 4. Na tu půlku se netěším. To bude moooc bolet. :D

    OdpovědětVymazat
  7. láká mě to :) asi se do toho taky pustím :)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem se na to dala, tak uvidím

    OdpovědětVymazat
  9. No já jsem ty knedlíčky právě neplnila abych to měla jednoduší navíc jsem na to měla to těsto moc řídké, ale byly fakt výborné :)

    A této výzvy se taky účastním, už mám za sebou čtvrtý den ;)

    OdpovědětVymazat
  10. já chtěla začít až v pondělí, ale začínám už dnes! tak jsem zvědavá,jak dopadnu XD

    OdpovědětVymazat
  11. kdybych uměla dělat kliky, jdu do toho. ale já neudělám ani jeden :D takže na tom zapracuju a pak se do toho možná pustím. jen je škoda, že nemůžu jet s váma od 1.3., byla by to lepší motivace, kdybych na to nebyla sama :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš dělat burpees i bez kliku. Jak píše Kriss, variant je bezpočet :)

      Vymazat
  12. Já se zapojila a nadchla i své 3 kamarádky. Vtipné je, že za týden jedeme na týden do Prahy na praxi a budeme ubytované v hotelu. Jsem zvědavá, kde tam ty burpees budu dělat, protože nechci vynechávat :D

    OdpovědětVymazat
  13. Fúú, tak musí byť po chvíľke dosť zabiják neviem či by som chcela začať a sklamať sa, ale je to zaujímavé, prvý krát o tom počujem:)
    nati

    OdpovědětVymazat
  14. Nedovedu si představit těch 100 kousků, ale jo, zkusím to :))) i půlka by pro mě byla úspěch :D

    OdpovědětVymazat
  15. Jaktože jsem na tak skvělý blog nenarazila dřív? Začínám být pravidelný čtenář a jdu do 100 day burpee taky :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)