sobota 18. dubna 2015

* Poklad Luhačovic + GIVEAWAY


Hezký slunečný den vám všem! Všichni dobře víme, že pitný režim je velmi důležitý, a proto bych vám dnes chtěla jeden takový nápoj představit. Jedná se o minerální vodu Vincentka, kterou jistě ne jeden člověk zná. Stala se populární především díky lázním Luhačovice, odkud pochází. Proč Vincentku pít? Jaké účinky má? S čím vším vám může pomoci? V jakých produktech můžete Vincentku najít? To vše v dnešním článku. :)) A co víc, na konci soutěž pro všechny bez výjimky! :))


Luhačovice jsem navštívila hned několikrát a Vincentku si v nich symbolicky také několikrát dala. Doma jsem ji pak pila pouze v případě, kdy jsem měla problémy s hlasivkami. Ta slaná chuť mi prostě nebyla moc po chuti. Když jsem si však nedávno procházela oficiální stránky této minerální vody, mile mě překvapilo, jaké další účinky má.

Vincentka pochází z přírodního léčivého zdroje a je velmi dobře snášena, resp. neměla by činit člověku jakékoliv obtíže. Přímo v Luhačovicích existují tři prameny - Vincentka, Nová Vincentka a Vincentka 2. Pokud do Luhačovic někdy pojedete, pravděpodobně navštívíte hlavní halu, kde jsem si Vincentku kupovala i já. V této hale je první pramen, kde si minerálku můžete dopřát studenou nebo teplou.

Co se týče účinků Vincentky, tak léčí např.:
  • onemocnění dýchacích cest a hlasivek
  • žaludeční a dvanáctníkové vředy
  • pooperační stavy
  • vleklé zduření jater
  • cukrovku
  • zánět slinivky břišní

Hojně se využívá nejen k pití, ale také k inhlacím, které mohou pomoci s dýchacími potížemi.
Vhodná je také např. po pití kávy nebo vína, protože neutralizuje překyselení našeho žaludku
Taky je nutno zmínit, že Vincentka je skvělá pro sportovce jako jsme my, protože pomáhá regenerovat vnitřní prostředí člověka, když hodně vypotí. Takže ideál. :))
V jednom doušku, což je asi 25 ml, najdete denní dávku jódu, což může mnohým také pomoci.
A bonus pro všechny, kteří si dají o víkendu trošku "do nosu", Vincentka upravuje metabolismus po alkoholových excesech. Tak to jen takový tip na závěr. :)) 

Pro informaci, Vincentka je spojována také s nosním sprejem, sirupem při nachlazení, léčivými pastilkami či zubní pastou. Pokud by vás některý produkt zaujal, můžete se po něm zkusit ve městě poohlédnout. :)) Sama jsem si asi před 3 lety koupila nosní sprej, který splnil svůj účel!

Zvědaví jednici se mohou pro více informací a novinek mrknout na již zmiňované oficiální stránky či Facebook


Znáte Vincentku? Pijete nějakou léčivou minerální vodu?




A teď už k samotné GIVEAWAY, která probíhá na Facebooku. Protože se nám blíží jaro, rozhodla jsem se jednu/jednoho z vás obdarovat skvělým Gymbossem a dalšími drobnostmi, které se jistě budou hodit. Nechybí ani zmiňovaná Vincentka. :))

Soutěží se o jeden výherní balíček, který obsahuje:
1x Gymboss
1x Vincentka
1x Bio Baobab prášek
1x CellZoom vzorek

Veškeré info ohledně podmínek naleznete na Facebook stránkách blogu, kde tak dám možnost soutěžit všem fanouškům stránky. :)) Hodně štěstí vám všem, kteří se rozhodnete zúčastnit se! :))

9 komentářů:

  1. Víncentku znám moc dobře, jednu dobu ji mamka pořád kupovala :) Mně tedy něčím nesedla, jelikož snesu jen obyčejnou vodu, jinak minerálky obecně nemusím :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vincentku znám moc dobře taky :D Vždycky nám ji předepisovala paní doktorka právě při onemocnění dýchacích cest. A babička ji pila naprosto běžně, měla cukrovku. Já si pamatuji , jak chutnala, ale neměla jsem ji roky a pravda, sama od sebe bych ji asi nekoupila :( A díky za soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vincentku znám a když jsem nemocná, používám, protože vážně pomáhá. Takhle normálně bych si ji asi sama nekoupila, i když je pravda, že ty další pozitivní účinky mě zaujaly! :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Vincentka mi sice chuťově nechutná (raději mám Bílinskou kyselku, ta mi chutná moc), ale líbí se mi, jak je všestranná.. Já ji například používám na stříkání do nosu, není totiž tak škodlivá, jako spreje, které jsem dříve používala. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyjo, zrovna o Vincentce bych asi článek nečekala :D Jistě, že ji znám, v Luhačovicích jsem byla několikrát, tak ji znám z flašky i od zdroje. A upřímně? Nic moc pro mě... Chuťově jsem byla velmi zaskočená.. ale co neudělat pro své zdraví, že... :)
    Jinak ke giveaway jsem se "přihlásila", tak třeba mě potká štěstí ;) A články? Mně se líbí všechny Tvé. Tak mě třeba jen napadá nějaké tvé progresové fotky, fotky jídel nebo nějaký zajímavý receptík - ač tvé jsou zajímavé všechny :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Vincentku znám a piji od dětství, zejména když ztratím hlas :)...teď když na to myslím, tak musím říct, že moje babička ji milovala a vlastně mě ji naučila pít :) ...ne každému sedne její zvláštní, jakoby slaná příchuť, ale mně nevadí a chutná mi:)

    OdpovědětVymazat
  7. Škoda, navnadila jsi mě soutěží, pro všechny bez vyjímky - vyjímka tam je - nemám fb (ani nechci), tudíž jsem ta vyjímka...jinak Vincentka super :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, promin nechci iti do toho kecat, ale tento text z wikipedie, který jsi použila není zcela pravdivý :-). V lůna je vice pramenů než jen tři a nazyvaji se jinak. Tady jsou přesnější informace.http://www.luhacovice.cz/1687-mineralni-prameny. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Vincentku mám ráda moc, vždycky se "vyřádím", když je někde v akci^^ Což je tak jednou do roka:D Je skvělá hlavně v létě, kdy krásně vzpruží a dodá minerály. Jinak ta soutěžka je vážně super!;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)