sobota 10. ledna 2015

* Vzorové tréninky


Jak se tak dívám, dlouho jsem nemluvila o tom, jak vlastně cvičím. Za prvé jsem to nepovažovala až za tak podstatné, a za druhé jsem si nemyslela, že by vás to mohlo zajímat. Nicméně dnes jsem sama sebe překecala, že by nějaká ta ukázka přeci jen někoho mohla inspirovat, a taky nebudu zastírat, že bych se určitě ráda dozvěděla, jak třeba trénujete vy. Tak se nezapomeňte pochlubit v komentářích. :))

Trénuji 4x týdně silový trénink + jsem začala přípravu na We run Prague, tzn. 4x týdně kardio. Rozhodla jsem se zvolit si plán podle knihy Začni běhat, o které jsem mimo jiné psala recenzi. Začínám s plánem na uběhnutí 5 km (to mi zabere 8 týdnů) a poté se vrhnu na přípravu 10 km (další 8 týdnů). Někdy v květnu už bych tedy měla běhat jako laňka. Berte v potaz, že jsem teď dlouhé měsíce kardio téměř nedělala, a co  teprve běh (ten podvědomě ještě stále nenávidím, ale řekla jsem si, že těch 10 km prostě uběhnu :))

Silové tréninky mám rozděleny na vrchní část a spodní část těla. Každý trénink je jiný, a proto se nikdy nenudím. Zabere mi v průměru hodinku, někdy hodinku a půl (podle toho, jak moc si v posilovně vykecávám, haha). Všechny cviky až na pár výjimek jedu v supersériích, což mi docela šetří čas strávený ve fitku - z toho mám velkou radost! Na začátku se vždycky protáhnu (to už je snad samozřejmost!) a pak vlítnu na to. Snažím se teď hodně zaměřovat na sílu, ale zároveň si zlepšit fyzičku (přeci jen to funění do schodů už bylo dooost otravné). 
U cviků jako push press a bench press každou sérií navyšuji zátěž. 
Přikládám tedy vzorové tréninky - jeden na vrchní a druhý na spodní část těla.

trénink A
push press 8x3
face-pull 8x8

• bench press 8x3
• shyby s dopomocí 8x6

• benchpress úzkým úchopem 5x5

• bicepsové zdvihy 5x10
TRX curls 5x8

trénink B
• skok do výšky 3x3
• skok do dálky 3x3

• mrtvý tah 8x3
• zkracovačky 8x10

• mrtvý tah ze zarážek 6x2

• rumunský mrtvý tah 5x10

Musím říct, že když jsem začala cvičit v supersériích, měla jsem co dělat, abych to udýchala. S odstupem času si ale člověk zvykne a najednou si zase nedokáže představit cvičit jako dříve. Abych pravdu řekla, mám pocit, že dříve jsem v posilovně nejen trávila více času, ale také se mezi jednotlivými cviky více nudila. Takto mám pořád co dělat, není čas se příliš vybavovat s ostatními nebo pozorovat oholí. Stíhám si přejít z jednoho stanoviště na druhé a tak pořád dokola. Prioritou je totiž nejen zvedat co nejvíce, ale také u toho nestrávit půl dne. Baví mě to! :))

Prozradíte mi vaše aktuální tréninky? Máte raději volnější styl, nebo si rovněž potrpíte na supersériích?

8 komentářů:

  1. Ako kedy :) Niekedy mám chuť na supersérie, hlavne moja kamarátka ma k nim núti, no niekedy voľnejšie. Záleží to podľa chuti a nálady, aspoň u mňa :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já dřív v supersériích jela tréninky víc než rok a půl, dělené na partie, ale pak jsem musela ubrat na intenzitě a taky si tělo už zvyklo a chtělo to změnu, tak teď naopak cvičím buď fullbody anebo jako ty vršek - spodek, pokaždé obměňuji, podle toho, jak mi kdo obsadí stroje většinou, pak musím improvizovat :) A moc ráda bych navíc přidala třeba plavání nebo squash, ale u prvního mám strašně mizernou techniku a na to druhé mi chybí spoluhráč, takže spíš to vypadá na běh, až se zlepší počasí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si jedu dvouměsíční program od Shauna - Insanity MAX:30. A spokojenos! :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  4. Teď jsem vděčná za jakýkoliv tréninkový článek:D Protože jsem nedávno vyrazila konečně do posilovny (paradoxně po tom, co jsem na to téma psala článek), ale doma už mě to tolik nebavilo, chtěla jsme se posunout a rozhodla se, že si to dopřeji a udělám si radost permanentkou :) Zatím zvedám úplně muší váhy, takže klobou dolů za to, jak makáš.

    OdpovědětVymazat
  5. No, já spíš běhám, ale na něco takových bych si měla taky udělat čas

    OdpovědětVymazat
  6. vypadá to pěkně. Jen bych také chtěla jukněte se ke mě na blog jak to vypadá.
    http://fitnessmama.infoblog.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych u toho chtěla někdy vydržet :(. Ale nejde mi to...
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)