pondělí 28. dubna 2014

* Fitness TAG

 

Abych tedy netrhala partu, a abyste se vy, mí věrní čtenáři, také trošku víc dozvěděli něco o mé osobě, rozhodla jsem se pro publikování tohoto dotazníku, který vytvořila Denča. Jeden takový jsem tady už kdysi dávno ve svých blogových začátcích měla, ale proč na sebe neprásknout něco i teď, že. :)) Takže kdo má chuť mě zase trošku víc poznat a nahlédnout do mého současného života, máte možnost díky následujícím 14 otázkám.

A ať se nám tag rozšiřuje dál a dál, tak bych si ráda přečetla odpovědi Bloss a Buráčka.
Teď už jdeme na to... :))

1. Co patří mezi tvoji oblíbenou snídani?
Abych se přiznala, od té doby, co kombinuji paleo s přerušovaným půstem, tak snídani až tak často nemám. :D Resp. dopřávám si ji jen v tréninkových dnech, a i to bych ráda omezila a cvičila na lačno. Nicméně aktuálně tedy mám ráda tu předtréninkovou snídani, která se skládá z ovoce, takže banány, pomeranče, jahody. :))

2. Co nejčastěji řadíš do dopoledních a odpoledních svačin?
Jednoznačně to budou ořechy a semínka, občas také kokosové mléko. Kdybych měla být konkrétnější, tak poté lněné semínko, kešu a mandle.
 
3. Čím nejčastěji hřešíš?
V poslední době jde hřešení zcela mimo mě, naučila jsem se jíst tak, aby to tělu vyhovovalo a nemělo potřebu hřešit. Když už bych si však chtěla dopřát, tak by to jednoznačně na plné čáře vyhrála čokoláda, a to nejlépe s vysokým obsahem kakaa, kterou zbožňuji! ♥

4. Jaké používáš doplňky stravy?
Naprostou klasikou je protein, v současnosti používám Natural Whey od Reflexu. Kromě toho užívám multivitamin Nexgen rovněž od Reflexu. Poté doplňuji jídelníček dalšími přírodními doplňky jako yucca, alfalfa, chlorella, msm a lecithin.

5. Co ráda cvičíš nejvíce?
Ze všeho nejvíce si užívám trénink nohou, protože v nich cítím obrovskou sílu. Nicméně i takovým tréninkem bicepsu nepohrdnu. Asi nedokážu říct, kterou partii cvičím úplně nejraději. :)) 




6. A co cvičíš nerada?
Příliš mě nebaví cviky na břicho, i když jsou paradoxně vždy nejúčinnější a ještě dlouho po tréninku břišní svaly pořádně cítím. Ale holt mi nepřijdou tak kreativní a zábavné oproti ostatním partiím.

7. Kolik hodin denně spíš?
Dříve jsem se spánkem měla obrovské problémy, zvládla jsem max. 5-6 hodin, což už byla horní hranice. Teď už si to neumím představit, když cvičím 4x týdně a jsem mnohem unavenější než dříve. V současnosti tedy spávám kolem 7 hodin denně.

8. Piješ alkohol?
Alkohol nepiju už téměř dva roky, pokud správně počítám. A nepiju vůbec, ani příležitostně, tudíž jsem úspěšný abstinent a naprosto mi to vyhovuje. :)) Každopádně nemíním odsuzovat nikoho za to, že on si občas dopřeje, nebo že si dopřeje klidně i denně. Zastávám názor, že je to každého věc, tak k sobě buďme tolerantní. ;)

9. Máš sparingpartnera?
Nikoho takového nemám, nepočítám-li příležitostné tréninky s přítelem. Abych byla upřímná, tak vlastně ani o žádného sparingpartnera nestojím, vyhovuje mi single cvičení, kdy se dokážu mnohem více soustředit na techniku, na hlas svého těla, a to je to, co zbožňuji. Jsou to hodiny, kdy se věnuji jen sama sobě a nikomu jinému. 

10. Provozuješ jiný sport než fitness?
Kromě posilování se věnuji sportům jen příležitostně, a to v létě jízdě na kole a plavání. V zimě to dříve bývalo lyžování, ale šlo vždycky jen o rekreační formu. Ráda bych se více věnovala józe, takže uvítám jakékoliv tipy na skvělá videa, podle kterých bych si mohla zacvičit. :)) Jinak mě stále přitahují bojová umění typu box apod., ale nevím, zda by se mi podařilo to nějak rozumně skloubit, abych to s pohybem zbytečně nepřeháněla. Je třeba také odpočívat. :)) 




11. Co si v nejbližší době plánuješ koupit?
Uvažuji o nějakých pořádných botech na cvičení, protože ti mí staříčci už by si zasloužili jít do důchodu. :D Ale stále se nemůžu ke koupi rozhoupat, protože jsem strašný šetřílek. :)) A také by se mi hodila nová sportovní podprsenka, ale ta zatím počká... A taky bych potřebovala doplnit zásoby kokosového oleje (do kterého jsem se mimo jiné naprosto zbláznila ♥) a vitamínků.

12. Co tě přivedlo k oboru fitness?
Myslím, že jsem se k tomuto životnímu stylu prokousávala nějak postupně. Ani nevím, co bylo tím zlomovým okamžikem, kdy jsem se rozhodla, že začnu jíst a žít zdravě, každopádně jsem ráda, že ten impuls přišel. :)) Velmi dobře si pamatuji na to, že jsem na internetu zahlédla zmínku o Jillian Michaels, díky které jsem se vrhla na domácí cvičení. Poté už to šlo samo.

13. Jsi spokojená s tím, jak momentálně vypadáš?
Jsem spokojená hlavně s tím, jak se cítím, protože to bylo vždy mou prioritou. Nicméně spokojená se svým vzhledem nejsem úplně na 100 %,  ale je to mnohem lepší než dříve. :))

14. Máš nějaký vzor a cíl?
Žádný konkrétní vzor nemám, mým hnacím motorem jsou mé vlastní pokroky a úspěchy. Co se týče cíle, ten byl, je a bude stále stejný - být zdravá a spokojená. Už jsem to psala a říkala asi milionkrát, ale já zkrátka chci být v budoucnu ta krásná a zdravá maminka, za kterou se její vlastní dítě nebude stydět. ♥ :))




A jeden moc pozitivní a motivační citát na závěr:
"Nevzdávejte to jen kvůli tomu, že jste měli špatní den. 
Odpusťte sami sobě a udělejte to zítra lépe."

21 komentářů:

  1. Prima počtení! Jinak jsem taky abstinent - už jsem si říkala, že jsem snad divná :-D Ne, ale není to zase tak časté - alespoň co se mého okolí týče :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se rozhodla od prvního Máje také abstinovat, když jsem se rozhodla před rokem, tak jsem opravdu asi tři měsíce neměla ani kapku alkoholu, ale pak jsem nějak nevěděla, proč to vlastně dělám a vrátila jsem se k vínečku.. teď jsem za sebou poslední dva měsíce měla takových akcí plných alkoholu, že jsem si říkala, že jsem se asi vrátila do puberty.. no a rozhodla jsem se, že už pít nebudu :) vůbec...

      Vymazat
  2. Hezky jsi odpovídala, bavilo mě to! :) Jinak o proteinu od Reflexu uvažuji, jak chutná, jsi s tím spokojená? :) A s tím nakupováním jsem přesný opak, já bych koupila všechno hned, radši všechno aspoň dvakrát nebo třikrát...jsem strašná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem s ním maximálně spokojená, ovšem tady ten Natural je spíše bez chuti, je tam jen malinký nádech vanilky, který by člověk snad ani nepoznal. :D Chvilku mi trvalo, než jsem si na něj zvykla, ale teď už nemám problém. :)) Ale pokud máš mlsný jazýček, tak doporučuji sáhnout po jiném typu proteinu od Reflexu, protože tento je fakt téměř bez chuti vzhledem k tomu, že neobsahuje žádná um. sladidla. ;)

      Vymazat
  3. Pěkné, pěkné;) jsi šikovná, že abstinuješ

    OdpovědětVymazat
  4. Taky abstinuji, možná už dobré 3 roky. Paradox je, že pít můžu vlastně dva roky :D Nicméně, kdo nezačal dříve, že?
    Moc hezky se mi článek četl, a jinak taky cvičím sama. Vyhovuje mi to mnohem více :)

    OdpovědětVymazat
  5. moc hezké :) já taky nepiju krom vína příležitostně (max sklenka tkže nic:D). A moc se mi líbí, že koukáš hlavně na pocity a ne na vzhled, snad k tomu někdy taky dospěju:)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný odpovědi♥ taky toho chci hrozne moc..zkusit crossfit, joga..a klidne bych chodila na mma kdyby byla možnost u nás pro ženy:)). A poslední odpověď je moc krasna!

    OdpovědětVymazat
  7. Ty už taky přerušovaný půst?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co jako? :D
      Každopádně díky za další článek v pořadníku! :* Doufám, že to ve čtvrtek platí!

      Vymazat
  8. hezké odpovědi..obdivuju tě, že vůbec nepiješ, ani příležitostně! ale nechápu, jak ti může stačit jen 7 hodin spánku! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, super článek a líbí se mi, že topůjde dál k Bloss a Buráčkovi ! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tenhle TAG je fakt hezký, pěkné otázky a jsem ráda, že jsem se o tobě zase něco dozvěděla. Nejvíc se mi líbí to, že se cítíš moc dobře a vzhled je až na druhém místě. To je základ. A ta poslední věta je moc hezká a strašně pravdivá, stejně to nevrátíme, ale další den se můžeme snažit víc :) a to platí ve všem.

    OdpovědětVymazat
  11. Od doby co se věnuji sportu, tak se mi taky lépe spí, člověk je příjemně unaven :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Jak už se dělší dobu na blog koukám občas, tak mi uniká takových informací! :))
    Vůbec nevím, že jedeš přerušovaný půst, nechceš pak přidat nějaký článek o tvých pocitech a dojmech? :))
    Taky mě moc nebaví břicho, ale bohužel, jet ho musíme! :))) Miluji nohy, stejně jako ty, ta síla je ohromná!

    OdpovědětVymazat
  13. Přidávám se k dotazu výše - taky se chystám koupit natural protein od Relflexu, líbí se mi, že v tom nejsou přidané žádné sajrajty - jak chutná? Dá se to? A jakou máš, prosím, příchuť? Btw. thumbs up tvé abstinenci. Já taky už nějaký pátek nepiju, až na jednu výjimku - bez dobrého vína si to prostě nedokážu představit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám vanilkovou příchuť, ale rovnou říkám, že protein je téměř bez chuti. Je tam holt znát ta absence sladidel a dalších přídavků. Ani nevím, jak bych tu chuť popsala, protože je tam jen lehký nádech. Na druhou stranu mi to vyhovuje, klasické proteiny už mi přijdou dost přeslazené. Takže záleží na tom, co od toho čekáš. Pokud si ho budeš chtít koupit s tím, že se vyhneš všem těm přidaným blbostem, tak super, ale pokud se zároveň těšíš na nějaký delikátní chuťový zážitek, tak raději sáhni po něčem jinším. ;)

      Vymazat
    2. Díky moc, chtěla jsem právě kvůli tomu, že tam nejsou žadná sladidla. Posledně jsem totiž měla vanilkový Amix whey pro elite a to byl teda grc, fakt. Jsem myslela, že to nedopiju..v tom předepsaném ředění (200ml vody na odměrku) absolutně nepoživatelný, ředila jsem 500ml, bo jinak by mi asi popraskaly zuby, jak to bylo sladké. Máš nějaký další tip na kvalitní a chuťově dobrý protein? Že bych střídala třeba s tím naturalem.

      Vymazat
  14. Moc hezké odpovědi! :-) A díky za nominaci:)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkné odpovědi a citát ...a bicáček, tvrdá práce se nezapře :) Líbí se mi, že nikoho neodsuzuješ...já třeba piju příležitostně, ale jako příležitost neberu každou oslavu nebo povyražení s kamarády, ale třeba moje ségra už taky nepije téměř 2 roky. A chápu to, alkohol mi nepřijde jako něco potřebného :)
    Jinak mě břicho taky moc cvičit nebaví, nejradši mám asi nožky :D ale popravdě jsem v posilce nebyla už 3 týdny a dostanu se tam až příští středu :X
    Hlavní je, že se cítíš ve svém těle dobře :)

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek. Jsem ráda, že jsem se něco nového dozvěděla. Já tedy piju, ale snažím se omezovat tvrdej. Ehmmmm. A souhlasím, že se člověk musí cítit hlavně dobře a spokojeně!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)