středa 31. července 2013

* Věk v číslech


Dnes bude znít název asi trochu zvláštně, nicméně vám musí být jasno, jaký typ článku nás dnes čeká. Je už to nějaký ten pátek, co jsme si s čísly pohráli, takže nás dnes čeká další nálož nových informací. Nepřekvapím tím, že jsem čerpala z oblíbeného časopisu Fitness, který mi teď přes prázdniny dost chybí (už ať je září :)). Dnes se tedy mrkneme na zoubek věku.


Víte, ve které zemi  žijí ženy nejdéle? Ne? Ode dneška už ano! V Hong Kongu je průměrná délka žen okolo 87 let. Jestli já se takového uctyhodného věku dožiju, budu si gratulovat! :)) Odborníci se domnívají, že vysokého věku se v dané zemi dožívají díky cvičení tai chi.

Naše kostra dosahuje maximální síly a hustoty okolo 30. roku života.

Ve 120g porci lososa najdeme 265 % DDD vitaminu D, který nám pomáhá se správným průběhem metabolismu vápníku a posiluje zdraví našich kostí. Tak šup šup, papat rybičku. 


V jednom šálku jahod najdeme 141 % DDD vitaminu C. Vědci potvrdili, že konzumace lesního ovoce je bezvadnou prevencí proti ztrátě paměti, která se objevuje s přibývajícím věkem, a zároveň posiluje mozek.

Pozitivní zpráva pro všechny, kteří začali cvičit, ještě pozitivnější a motivující pro ty, kterým se do toho moc nechce. Již po pěti měsících pravidelného posilování můžete nabrat 1,1 kg svalové hmoty, přičemž tak svoji sílu navýšíte o cca 30 %. Báječné, no ne? :))

Jedna kuriozitka na závěr. V rámci jedné studie v USA bylo zjištěno, že u lidí, kteří doma chovají kočku, je o jednu třetinu menší riziko toho, že zemřou na onemocnění srdce. Podobné účinky má údajně přítomnost i jiných zvířecích mazlíčků.



Hezkou středu vám všem!
Kriss

15 komentářů:

  1. Díky tomu článku jsem si uvědomila, že bych měla jíst ryby, jenže mě odpuzuje jejich chuť. :/ Ach jo, nevím, jak to překonat. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli můžu poradit, kup si alespoň rybí olej v kapslích, vitamin D i omega-3 kyseliny dodá taky :)

      Vymazat
    2. Jednu dobu jsem je jedla, to je fakt. :) Ale pak mi nějak přišlo, že po každé kapsli jsem nemocná. :D Nekecám. Vždy, když jsem si jednu vzala, tak jsem měla za týden angínu. :D Ale možná jsem si jen něco vsugerovala. Zkusím to, děkuji. :)

      Vymazat
  2. kočky miluju a věř, až budu mít vlastní domácnost, kočka jí bude na sto procent součástí!
    a na lesní ovoce se rozhodně chystám, pěkně natrhat a na "horší časy" zamrazit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ha, ještě že jsem kočkomil a kočku plánuju! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu zajímavý článek :) Až jsem z toho dostala chuť na lososa. Ale chovat doma kočku neplánuji :D

    OdpovědětVymazat
  5. to s tou kočkou je hezkýýý:D:) všechna uklidňující cvičení, jóga, taichi.. podle mě mají vliv na delší věk:) ale stát se může cokoliv že..

    OdpovědětVymazat
  6. waw...skvělý článek, díky Kriss :-)
    Večer bude losos...s 50% slevou jsem to prostě nemohla nechat v regále :-) ... tak mám aspoň o dostatek vit. D postaráno... na pár dní :-)

    OdpovědětVymazat
  7. wow, super informace :) kocoura doma mám :) mě je jedno kolika se dožiju, nepotřebuju žít do 100, hlavně, když prožiju spokojenej život a umřu ve spánku, bezbolestně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tyjo, lososa, ale i jakoukoliv rybu bych si dala hned, moc se mi to v jídelníčku neobjevuje. :(
    To s tou kočkou je zajímavý, ale na mě by to asi neplatilo, když na ně mám alergii :D

    OdpovědětVymazat
  9. žádný kaše? proboha co budeš jíst? :D ikdyž přiznám se, že už taky nejsem takovej závislák, ale je to spíš rutina :)

    OdpovědětVymazat
  10. Kristýnko, to jsi mě potěšila! :)))
    Kočičku doma máme, takže se nemusím bát! :D
    Ale co mě překvapilo je, %DDD, to je síla, netušila jsem! ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Že bych začala cvičit tai chi? :D
    Lososa miluji. Jen je škoda, že ho nejím nějak moc často. A lesní ovoce, mňam. Teď přes léto je to super, ale co budeme dělat v zimě? :/
    Kočičku doma mám, dokonce dvě! :))

    OdpovědětVymazat
  12. já se divím sama sobě, že na to mám vůbec chuť, hlavně když si vezmu, že je mi z toho pořád zle xD všude smrad (ano smrad a ne vůně) čokolády xD... to je hrozný xD

    OdpovědětVymazat
  13. lososa zbožňujem, len si ho tak často nekupujem....zato užívam omega 3, jem veľa tuniaka, sardiniek....a čo sa týka domáceho miláčika, náš psík je moja láska :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)