středa 10. července 2013

* Plněná cuketa


Nevíte, co si udělat k obědu nebo večeři? Mám pro vás dnešní tip na bezvadnou plněnou 
cuketu, která je hotová během pár minut. Není to nic náročného na přípravu, postačí vám jen pár ingrediencí k tomu, abyste vytvořili chutný a zdravý pokrm, který potěší váš jazyk. :)) Péct budeme v troubě, takže se během konečné přípravy můžete věnovat klidně ještě něčemu jinému. Pokud jste cuketu ještě nevyzkoušeli, máte možnost...

Na 1 porci budeme potřebovat:
  • 1 středně velkou cuketu
  • 1 vejce
  • 1 cibuli
  • 1/2 kostky Lučiny
  • sůl
  • pepř
  • koření
  • olivový olej
Nejprve si dáme rozehřát troubu na 180°C. Cuketu si omyjeme, rozkrojíme na půl a vydlabeme vnitřek, který můžeme použít do náplně, nebo ho dáme bokem k pozdějšímu zpracování. Vnitřek cukety si posolíme a necháme, aby cuketa pustila vodu. Mezitím si na oleji zpěníme cibuli, přidáme Lučinu, necháme rozpustit. Poté přidáme vejce, stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přidáme koření. 
Vnitřek cukety osušíme papírovými ubrousky a vložíme dovnitř připravenou náplň. Vložíme do trouby na plechu, který jsme si vyložili pečicím papírem, a pečeme cca 20 minut, dokud není cuketa měkká.

Dobrou chuť!
Kriss

13 komentářů:

  1. Mňam. Dnes se taky chystám na plněnou cuketu, ale na jiný způsob,tak jsem zvědavá na výsledek.

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, to vyzerá dobre, krásne žltá farba :D Ja mám najradšej kombináciu vajíčka a šampiňónov, husto posypané nivou ♥ ale toto tiež musí byť skvelá varianta ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam! Tento rok ještě cukety nemáme, ale až budou, tak taky budu dělat plněné (a cuketové těstoviny! )
    A lučinová náplň je pro mě asi nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  4. Podobné cukety jsme dělali loni v létě. Akorát s jinou náplní. Jsou úžasné! Parádně zasytí a navíc je to zdravé. Super recept. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Cuketu už po jedné sezóně nadměrné úrody nemusím :D Ale tohle bych si dala, nejvíc na mě platí to slovíčko zdravé :D takže asi co nevidět koupím cuketu :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, tak jednoduché a vypadá to tak chutně. Plněnou cuketu jsem už viděla s čímkoli, ale s Lučinou teda ještě ne. My s babičkou ji děláme plněnou rajčaty, hovězím mletým masem a oreganem :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý nápad :) cuketu mám zrovna v lednici :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vynechala bych cibuli, ale vypadá to moc dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mmmm, dneska jedu k babi, ta cukety pěstuje, tak si jich pár vezmu a určitě tenhle recept vyzkouším, vypadá fakt skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  10. konečně recept na cuketu, kterou jsem ještě neochutnala, vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to úžasně, chystám se akorát do krámu, tak vyzkouším zítra k večeři. Skvělý tip :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Kriss:-) uvažuji ze si koupím zitny chleba z Lidlu, který doporučuje moje oblíbena blondýnka z eatrunlove, měla jsi ho někdy? Mám zkušenosti s takovými chleby od znacky PENAM a strašně mi nechutnaly a svým zpusobem smrděli a nechce se mi vyhodit peníze za něco co bych Nejedla, tak se ptám jestli ti chutna a taky vůbec co ty a pečivo? Kupuješ si i takové to čerstvé co je pouze víceméné a né celozrné? :-)
    Nejsem žádná posedlá dietarka, jen chci mít jasno.

    OdpovědětVymazat
  13. Dneska jsem uvařila k obědu...výborné :-))
    Renča

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)