středa 17. června 2015

* Milovníkům kávy + soutěž


Hezký den. :)) Ještě předtím, než se vrhnu na články o cvičení, mám tady tipy pro všechny milovníky kávy. Já jako ne úplně pravidelný konzument kávy jsem vstoupila do světa všech voňavých káv teprve nedávno, ale hned jsem si je zamilovala. Tentokrát jsem ochutnala kávy od firmy FM Group World. A ani vy nezůstanete na suchu. V závěru článku na vás totiž čeká soutěž o tyto báječné kávičky. :)) Nyní už tedy k samotnému představení dvou kousků, které jsem vyzkoušela.

Pokud náhodou patříte mezi ty, kteří kávu nepijí, ale i přesto jste tento článek rozklikli, nemusíte zoufat. V nabídce značky Aurile jsou také sypané čaje, které jistě taktéž stojí za vyzkoušení. 

A teď tedy k samotným kávám. V nabídce můžete vybírat z klasické nebo ochucené kávy. Sáhla jsem samozřejmě po ochucených, protože jsem prostě mlsoun mlsná. Tyto kávy neobsahují žádný cukr ani jiná sladidla, takže ideální také pro ty, kteří si hlídají štíhlou linii, a nechtějí ji nijak a ničím ohrozit.

TT FM Collection
Tato káva mě zaujala již provedením svého obalu, působí holt velmi luxusně. Obsahově si myslím, že i luxusní ingredience obsahuje. Pro ty, kteří milují hořkou čokoládu, je jako dělaná. Krom čokolády obsahuje kardamom a růžový pepř, který jsem při pití vůbec nepostřehla a v životě bych neřekla, že tam vůbec nějaký je. :)) 
Přiznám se, že kořeněné nápoje a jídla mám všeobecně velmi v oblibě, takže s výběrem této kávy jsem určitě nešlápla vedle. K ranní kaši naprostý ideál. Chuť je příjemně nahořklá (a hořké já tuze ráda), zato pro mě ne až tolik výrazná, což jako začátečník v pití kávy považuji za plus! :)) Pokud vás zajímá, jestli jde v kávě cítit ta čokoláda, za sebe bych řekla, že až tolik ne, resp. na první ochutnání bych to zřejmě nezpoznala. :)) Vůně na můj vkus docela nevýrazná, což není tak úplně na škodu, pokud si na aroma až tolik nepotrpíte.

Irish cream
Alkohol tedy nepiju příliš často, v poslední době vlastně vůbec. Ale na kombinaci kávy a irské whisky jsem byla zvědavá. Samozřejmě nemějte obavy, káva neobsahuje ani špetku alkoholu, pouze je doplněna o jeho aroma. :)) Nevím, jak na ostatní, ale na mě Irish cream působila až nasládle, i když žádné sladidlo neobsahuje. Báječné. :)) Tu vůni vám nedokážu popsat a nejlépší by bylo, kdybyste si prostě všichni mohli přijít čichnout k tomu sáčku, který mi tu provoní kuchyň pokaždé, když si kávu vařím. Takže tentokrát tu máme 2v1 - potěšení pro čichové i chuťové buňky. :)) U Irish Cream jsem tak trochu sázela na jistotu, protože v této příchuti jsem již jednou ochutnala čaj, který mě naprosto uchvátil. A pokud máte rádi nasládlou vůni i chuť, pokud třeba pijete irskou whisky, nebo pokud zkrátka uvítáte voňavoučkou kávu, která vás poránu probudí, vyzkoušejte tuhle. :))
Malinko mě mrzelo, že káva není rozpustná, přisypala bych si jí do kaše, protože v té kávu naprosto zbožňuji. :))

V nabídce FM Group World jsem samozřejmě objevila i další ochucené kávy jako vanilkovou, višňovou nebo ovocnou. Doufám, že je ochutnám všechny, protože kávu jsem si docela oblíbila a jako ranní nakopávač je prostě skvělá. Pár voňavých káv doma máme ještě od mamčiných narozenin, takže sbírka se nám jen a jen rozrůstá. 
A pokud si nepotrpíte zrovna na ochucených kávách, můžete vybírat z klasických káv, funkčních káv (antioxidační, dodávající energii ad.), zelené kávy nebo třeba již zmiňovaných sypaných čajů
Pokud se chcete do nabídky mrknout, směle navštivte stránky paní Moniky Košařové, u které si je můžete zakoupit. :)) 





Soutěž o 2 ochucené kávy
A teď už k soutěži, jak jsem slíbila. :))
Ve hře jsou přesně tyto dvě kávy, které jsem ochutnala já, tedy TT FM Collection (s příchutí tmavé čokolády, kardamomu a růžového pepře) a Irish Cream (s příchutí irské whisky). Vítěz bude jeden a informovat ho/ji budu skrz e-mail (tak jej nezapomeňte v komentářích připojit :)). Soutěž potrvá do konce června (do úterý 30. června včetně) a následně bude vyhlášen/a vítěz/vítězka, který/á obdrží tyto dvě kávy.
Jak se do soutěže zapojit? Stačí do komentářů napsat svůj e-mail a odpovědět na otázku: Pijete kávu? Pokud ano, jakou máte nejraději? A teď už si jen držet palce. :)) Hodně štěstí vám všem, kteří se rozhodnete do soutěže zapojit. A samozřejmě posílám velké díky paní Monice Košařové, díky které se tato soutěž vůbec koná. :))


53 komentářů:

  1. Miluju kávu! Ani nepamatuji den, kdy jsem bez ní začala den. Nejraději mám espresso, pokud možno se sójovým mlékem, ale nevyhýbám se i kávě bez mléka.
    jackovova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. hezky den :) kavu piju moc rada, stredne silna kava s troskou mleka u me vitezi. nemam momentalne zadnou oblibenou znacku nebo druh, ale na kvalitni kave si potrpim, i kdyz se to s mlekem trochu vylucuje..

    mail: terezapatero@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. nikolmudrova@gmail.com

    Jestli mám ráda kávu? Zbožňuju jí! Dřív jsem pila jen ty přeslazené vanilkové kapučína s nula nula nic kofeinem, ale to období je naštěstí za mnou a já si potrpím na kvalitní kávu z čerstvě namletých zrn. A zatím nejlepší je podle mě ta t Tchiba - nádherně voní a má silnou kávovou chuť, to já můžu :). A samozřejmě, rozpustná káva v kaši je taky boží. :D

    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
  4. Káva je muj zivot... :) Ta vuně, ta chuť....prostě jedna z mála věcí v mém životě které bych se nechtěla vzdat.... cappucino z aromatizovane kávy s příchutí kokos a sojové vanilkové mléko a na pěnu kapku medu..... to je moje rano a běda tomu k do by mi to narušil :) katnov@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za podrobnou recenzi, Kriss :-)
    Kafe naprosto zbožňuji. Nejraději si kávu vychutnávám jako takový pamlsek a potěšení po obědě nebo po příchodu domů z práce.
    Když jsem se ještě jako studentka učila na maturitu a posléze i na zkoušky, tak byla káva můj věrný společník a povolený doping. Díky ní jsem neusnula desetkrát během každé otázky :-)
    Nejvíce mi chutná presso, bez mléka a bez cukru. Tak mi nejlépe vynikne chuť kávy jako takové. Nemusí být až příliš silná (tzv. smrťák).
    Hodně mě zaujaly Tebou recezované kávičky. Kardamon je úúúžasný dochucovací prostředek a růžový pepř v sobě parfektně snoubí jemnost a zároveň ostrost chutí-mám ho mo ráda k dochucování kuřecího, krůtího a králičího masa.
    Kávu s příchutí Irského krému jsem zkoušela zatím pouze od DE- v instantní podobě a musím uznat, že vůbec nebyla špatná. Byl to úplně jiný level kávové chuti. Výhodou je, že ji v této podobě lze přidat do tvarohu nebo různých dezertíků...které teď přes parné dny tvořím několikrát do týdne. Osvěží, zasytí a káva to vše pozvedne do jiných chuťových dimenzí:-)
    Díky Tobě i paní Košařové za skvělou soutěž...která je pro nás kafoholíky jako stvořená:-)
    Přeji pěkné středeční odpoledne,
    jdu si uvařit poobědovou kávičku. Dostala jsem na ni chuť, jak čtu o dorotách, které FM Group World nabízí.
    mishaoriflame@post.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná recenze, já kávu piju krátkodobě a spíše 2x do týdně, než denně :) jen když potřebuji nakopnout :) A nejraději mám ty ochucené od Douwe Egberts (určo znáš) :D zatím jsem teda měla čokoládu, karamel a oříšek, který naprosto vede, protože oříšky, to je moje :D
    Díky za soutěž, kterou jste připravily :)

    michaelacharvi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. fitmaddie24@gmail.com
    Samozřejmě, ze piju! Je to neodmyslitelné složka v mém dnu. Ujíždím si skoro na všech, aktuálně i na karamelovém :)

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna piju kávu s příchutí irish cream, tak se to hodí :D Nejraději mám americano nebo překapávanou kávu - zkrátka pořádný hrnek pořádně černého kafe, rozpustný nebrat! Káva je jednou z mých (četných) neřestí :P
    Pali007@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj,

    piju. Nejsem na ni tedy závislá, ale ledová káva nebo lattéčko jednou za čas si dopřeju ráda. V práci si občas udělám Caro. V našem městě je cca rok otevřená Kaférna, kde dělají nejlepší kávu, kvalitní, příjemná obsluha..., tak občas zajdeme se ségrou i tam :-)

    Lucka
    lucie.jenickova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Kávu miluji! V kavárnách si ráda dávám třeba flat white, ale užiju si i domácí kávu. Kupuji bio zrnkovou a melu sama až před přípravou, dělám buď espresso nebo používám frenchpress podle času a chuti. Sem tam přidám kardamom nebo skořici, krásně kávu provoní. Děkuji za zajímavé tipy, tyhle kávy jsem neznala :)
    psyxx@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem se jí paradoxně naučila pít celkem nedávno, celou dobu jsem si říkala, že mi nechutná, ale bylo to tím, že jsem hold ochutnala asi poprvé špatnou a nekvalitní kávu a až teď jí přišla pořádně na chuť, hlavně v kavárnách je prvotřídní a tam si jí i nejraději vychutnávám (se zákuskem:D), takže bych tento druh určitě také vyzkoušela moc a moc ráda.
    Lucka
    lucie.syslova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Musím přiznat, že na kávě jsem závislá a nedovedu bez ní začít den. Nejvíce si vychutnám kvalitní kávu z čerstvě umletých zrn, to je pak skoro jedno, o jaký druh se jedná či z které země pochází;-)
    ok2sbx@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Kafe nepiju pravidelně denně, většinou jen během zkouškového nebo když mám prostě chuť :) Nemám ráda takové ty lidi, kteří nemůžou žít bez kafe - šup rychle ráno tam s ním, abych mohla fungovat, odpoledne zase, abych zůstala vzhůru.. Sama jsem dost vytížená, moc toho nenaspím, jsem v jednom kole, ale stejně to zvládám bez kafe, takže to jde :) Ale když už si kafe dám, tak mám ráda různé ochucené varianty, late macchiato nebo moccacino - jo, miluju prostě mňamkozni sladké věci :D Na druhou stranu kafe už pak vůbec nesladím. S tvojí výhrou bych si tedy poradila, zvlášť u irish cream se mi už teď dělají sliny :)
    gizy(zavináč)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Kavu piju, miluju zrnkovou kavu, kterou si pripravuji v moca konvicce. Doporucuji, jinou uz nechci :) foxyjitka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj... Kávu piju, nejraději mám čisté presso :) Jinak ale nejsem na chuť nějak náročná a ráno si s chutí dám klasického "turka" :)
    michaela.cahova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Kávu mám moc ráda. Piji černou bez cukru. V kavárně si dávám kávu z malých plantáží připravenou ve vacuum pot.

    Mizlerova.K@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Kávu, tu já moc ráda :* Nejradši si dám nějakou tu předraženou ala Starbucks a Costa, ale nepohrdnu ani domácí- nejvíce se mi zatím osvědčilo Nescafé, ale plánuji brzy ochutna ochucené od Douwe Egberts :)
    be-myself-zo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Jsem milovnice kávy, nejraději mám espresso, ale je fakt, že ochucené kávy jsem ještě nevyzkoušela :-)
    brazdova.p@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. kávu miluju ale nedopřávám si jí každý den abych se nepřekávovala.. :D Na kávu chodim nejraději k tetě do cukrárny kde si sama udělám na kterou mám chut .. nejhorší to bylo když jsem tam dělala brigádu to jsem vypila i tři kávy denně prot jsem to omezila :)
    tekk.tekk997@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. Dřive jsem kávu nepila, ale teď si občas dám a hlavně ochucenou, vanilkovou, čokoládovou nebo jen černou :-) koudelkova21@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Kávu piji moc ráda hlavně po ránu :) nejvíc mi chutná espresso ale nepohrdnu i tureckou kávou nebo rospustnou :)kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. veverkovalenka@email.cz
    piju ji, abych přežila, abych se postavila na nohy!

    OdpovědětVymazat
  23. kávu piju zatím jsem zkusila jen Oxalis čerstvě mletou a přichuť mě nejvíce uchvátila havajský ořech, ale ráda bych zkusila i tuhle značku. Můj e-mail je prusova.m.89@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Asi jako všichni tady, kávu mám velmi ráda. Dříve to bylo jen obyčejné kafe s mlékem, ale postupem času se mé chutě "vytříbily". Mám ráda cappuccino, lattečko, teď v létě ledové kávy či frappuccino ze Starbucksu (to je topka!) a teď jsem se naučila pít i presso, z kterého mám největší požitek. Takže mám vlastně ráda všechny kávy, ale nejlépe chutnají, když se pijí v dobré společnosti.
    Juricova.Magda@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. já miluji kávu jakoukoli, je prostě báječná! Bez ní už není pro mne den :) O kávě Aurile jsem slyšela už dříve, nemůžu se dočkat až ji ochutnám! Třeba právě teď bude má příležitost :) email: venda.kubisova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Kávu jsem začala pít nedávno, jelikož jsem dostala výbornou s konopným semínkem :)
    susanruze@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Kávu miluju!
    Pravidelně si ji připravuji doma ve french pressu s čerstvě namletou kávou. Oblíbila jsem si zrnka od Tchibo.Zrovna teď ujíždím na jejich limitce:)

    kadlecova.zdenka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Bez kávy si nedokážu představit ráno. Piju černou, bez mléka.
    jararuze@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Nepiju pravidelně, ale když už, tak nějako poctivou černou :D Bez cukru, mlíka, jen samotná ta chuť :)
    maruskae@email.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Kafe miluju :) Začla jsem na škole, abych měla víc energie na učení, a tak nějak jsem se stala závislou :D Nejradši mám různé ochucené, vede asi oříšková a vanilková, s trochou mléka a bez cukru...

    Lue13@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Ano - bez kofeinu nebo různé s aroma čokolády, pralinek, oříšků apod.
    tina.anthropo@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Já kávu nepiji vůbec, ale má maminka je velká milovnice kávy, takže pokud bych vyhrála, tak bych jí výhru darovala, aby mohla kafíčkovat :)
    vermrackova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  33. Áno, kávu pijem, ale doma si väčšinou dám 3in1. Rodičia však kávu milujú až tak, že si ju miešajú, aby mali veľkú vrstvu peny po zaliatí kávy. :D Takže, ak by sa pošťastilo vyhrať, smerovala by káva k nim. :) Samozrejme, ja by som si dala tiež. :D :)
    lenka.durcekova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. Kávu miluji a už si bez ní život nedovedu představit. Mám ji spojenou i s chvílemi pohody a klidu, prostě taková ,,pauzička" během uspěchaného dne:) Nejraději mám cappuccino s pořádnou pěnou,ale nepohrdnu ani kvalitním esspressem, pokud je káva vážně dobrá :)

    ennebell@email.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Kávu nepijem vôbec, pretože mi nechutí. Dokonca ani v koláčoch, neznesiem jej chuť. Avšak poznám ľudí, ktorí by pre šálku kávy dokázali vraždiť, preto presne viem, koho by som prípadnou výhrou obdarovala. Každopádne, kávy vypadajú luxusne a určite by potešili aj náročnejších konzumentov. Ja sa radšej pozriem na ponuku tých čajov, to je zase moja úchylka..
    jaroslava.kockova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  36. Tak bez kávy si já osobně neumím představit ani jeden den :-) v kavárníčkách si pochutnávám vždy na Frappé, Cappucinu nebo Latté ...doma si dávám instatni kávu DE - těd u mě vede irská nebo oříšek.
    anna.vagnerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  37. Kávu miluju, nejraději mám krémové nescafé, ale kávy od douwe egberts s různými příchutěmi také nejsou k zahození :) Kávu, kterou recenzuješ, jsem měla v plánu také koupit, ale ještě tedy počkám, kdyby se na mě náhodou usmálo štěstí :)

    e-mail: luc.starmanova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Kavu miluji, piju ji kazdy den :). nejradsi mam turka, ale jednou za cas si dam i latte :). O teto kave jsem jeste neslysela, ale vypada hodne dobre, hlavne ten irish cream :). lucy555@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Dříve jsem kávu vůbec nepila, ale v posledním roce jsem jí docela propadla.. min. 2 šálky denně.. vychutnávám si ráda čerstvě mletou kvalitnější, ale nedělá mi problém koupit si i instantní - teď je má oblíbená příchuť irská whisky.. email moniik.k@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj,piju,ale jsem buran buranska a piju rozpustnou kávu s mlékem. I když nejraději mam poradny kotel capuccina v kavárně.

    karoli.janikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Nejčastěji Douwe Egberts ochucene, jinak Nescafe creme vše bez dalších dochucovadel:)) emmamarrinka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj :-) Jee tak to ja kavu miluju, chtela bych si koupit nejaky kvalitni kavovar,ale bohuzel me porad odrazuje ta cena:-) Jinak neni nad to si dat nekde poradne kvalitni presso :-)
    jinak muj mail pro pripad, clovek nikdy nevi :-) t.peskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Kavu zboznuju! nepohrdnu sice ani dobrym instantnim, ale jsem uz rozmazlena espressem, nejlepe v nejake vyborne kavarne <3
    vacovska.martina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  44. Kávu piji jen příležitostně, když se jdu někam posadit s mamkou. Ale právě proto ráda experimentuji, takže u mě vítězí ledová káva, irská, cappuccino, ... :-)
    naty22@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Kávu miluju :) piju hlavně ochucenou, zatím u mě vede oříšková :)
    alenka44@email.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Kávu miluju! Piju jí denně a chutná mi téměř každá. Ráno v práci si dám presso, odpoledne turka a doma večer rozpustnou :-) Káva je takové chuťové potěšení každý den.
    lennnab@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Kavu piji kazdy den a nejradeji mam ochucenou, zrovna ted piji oriskovou :)

    A.Moudra@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Bez kávy a oříškových másel by život neměl smysl, že? :D Já miluju od Oxalisu, každá příchuť je něco extra (třeba Belgické pralinky nebo Barbados), z rozpustných Tchibo Gold. Tyhle Tvoje vypadají vážně skvěle, po výplatě na ně asi taky přijde řada :) Měj se krásně :)

    novackova.te@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Ano ano ano ano, kávu nade všechno miluji. Miluji latte (ale jen sojové, na kravské mléko mám špatnou reakci), frappe a tureckou kávu. Turka piju často, ale nejčastěji se u mě objeví zelená káva a matcha. Nepohrdnu v nouzi ani Caro, meltou či ječnou kávou. Jediné co nemám ráda je cappucino - to ne, ale jinak ... MŇAM KAFÍČKO...... Tak a teď na jedno jdu ;)**

    lenka.dvorakova.skoda@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Ano, kávu piji každý den, ráno si bez ní nedokážu představit :) z rozpustných mám nejraději nescafe gold crema, ale nepohrdnu ani pressem, nebo klasickým "turkem", nesmí v něm ovšem chybět mléko :)

    simiona26@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  51. já bez kávy snad už ani nedokážu žít :) dřív jsem pila kafe zásadně jen rozpustné a s mlíkem, pak jsme si domů koupili Dolce Gusto kávovar, takže jsem přešla na různé kávy z kapslí do tohoto kávovaru, ale v průběhu tohoto roku jsem začala více experimentovat a kupovat si různé druhy mletých káviček :) A musím říct, že díky nim mi teď už rozpustné kávy přijdou spíše jako voda s kávovou příchutí, hrozně slaboučké :D Právě teď mám doma vanilkovou Aurile právě od FM Group a je to snad ta nejlepší káva, co jsem kdy měla! Takže bych se vůbec nezlobila za možnost vyzkoušet další příchutě z jejich nabídky :)

    bjetka.kotrbova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Musím sa pripojiť k ďalším milovníkom káv :D Kávu pijem najradšej z presovaru s mliekom a bez cukru, ale keď som mimo domu rada si dám Latte alebo Cappuchino :)

    miska.cellarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  53. Kávu piju spíš příležitostně, jsem hlavně čajová, ale ráda objevuji nové chutě kávy. Nejvíc mi asi zatím chutnala oříšková káva, protože po oříškách bych se mohla utlouct, ať už jsou v jakékoliv podobě. :)

    lyra-journal@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)