sobota 30. května 2015

* Vyzkoušejte FIT RECEPTY!


Ahoj vám všem! Po menší odmlce jsem tady zpět a rovnou bych ráda navázala na poslední příspěvek, který se týkal jídla. Recept jsem si nevycucala z prstu, ale chytře použila knihu Z fitka do kuchyne 2, o které jsem se již zmiňovala např. v tomto článku. A dnes mám pro vás další lákadlo opět v podobě krásné knížky, která potěší nejednoho mlsouna. A bonus? I tentokrát si vykouzlíte v kuchyni velmi zdravé mňamky. Že ještě neznáte Fit recepty? Teď už budete mít tu čest. :))

Musím říct, že mě osobně nalákal už jen obal. Prostě jsem žrout a miluju jídlo všeho druhu. A když na mě vykukovalo takové množství krásného jídla, byla jsem v sedmém nebi. Pokud nepatříte mezi milovníky kuchařek a vaříte si raději dle své fantazie, i tak vás knížka dokáže oslovit alespoň tím, že si v ní budete moci listovat a kochat se fotkami. Já to tak dělala jen z nudy a pokaždé se mi neuvěřitelně sbíhaly sliny. :))

V této kuchařce najdete nejrůznější tipy na snídaně, sladké recepty, dezerty, bezmasá, ale i masitá jídla, rybí pokrmy či svačiny. Výběr je opravdu široký, a tak věřím, že každý si najde to svoje. Já se ihned mrkala po sladkých receptech, protože jsem prostě taková "lízátková", sladké mě dost bere. :)) Neodolala jsem čokoládovému chia pudingu, díky kterému jsem do svého jídelníčku opět zařadila chia semínka. Fitness banánové muffinky také nebyly k zahození, protože jsou nejen ultra jednoduché, ale hlavně je to bezva rychlovka. Zdravý Coleslaw salát je top! Už tak dlouho jsem se na něj chystala (i když se přiznám, že v té obyčejné verzi :)), takže tento recept mi velmi nahrál do karet. Zkrátka kniha je přeplněna takovou spoustou receptů, že ani nemám čas stát pořád u plotny. Ale už teď mám sepsaný seznam těch, které mě zaujaly nejvíce. A že jich je!

Líbí se mi, že u každého receptu jsou ještě mini pomůcky, které vám napoví, zda je např. pokrm bezlepkový, bez sladidel nebo s přidáním proteinového prášku (když už je teď ve světě fitness tolik rozšířený, že ano). I když se přiznám, že bych spíše uvítala nějaký kompletní seznam jídel bez sladidel a bez lepku. Přijde mi, že by to tak bylo např. pro lidí s intolerancí na lepek přehlednější, než listovat v knize a louskat, který že ten recept je bez lepku. :))
Kromě toho u každého receptu najdete jeho výživové hodnoty, které mohou velmi pomoci, pokud si pečlivě hlídáte stravu, nebo máte zkrátka rádi přehled o tom, co a kolik toho jíte. :))





Kniha je psána ve slovenštině, a proto si u některých receptů zažijete legraci. Myslím si, že slovenštinu ovládám celkem dobře, sem tam se najdou nějaká slova, kterým nerozumím, a proto si chytře vyhledám na internetu dané neznámé slovíčko. Ale rozhodně si nemyslím, že by slovenský jazyk měl být pro kohokoliv odrazením od toho, aby si knihu koupil. V češtině ji neseženete, ale vězte, že k našim slovenským bratrům a sestrám máme opravdu blizoučko, takže: no problem. :))

Jak jsem již zmínila v úvodu, kuchařka disponuje velkým množstvím barevných fotografií. Samotná kniha je velmi barevná, čehož si lze všimnout již v úvodním obsahu. Víte, já jsem docela na barvičky. Líbí se mi nápaditost, pestrost a výraznost. Tato kniha splňuje vše. Jediné minus je vazba. Tato kuchařka je totiž v kroužkovém provedení, což mě malinko vytáčí. Jsem občas jak utržená z řetězu, takže se bojím pokaždé, když stránku jen rychleji otočím. Mrzí mě fakt, že úplně poslední strana se mi z kroužků neustále vyvléká a trvá opravdu dlouho, než ji vrátím zpět. Takže by možná bylo vhodnější dát knize jinou formu, ale určitě to neberu jako nějakou velkou katastrofu. Jiným to třeba vadit nebude, já mám malé výhrady. :))

Suma sumárum. Obsahově i vzhledově si mě kniha Fit recepty naprosto získala. Pokud toužíte po nějaké nové kuchařce, určitě si ji zajděte alespoň prohlédnout do knihkupectví. Třeba vás naláká a sáhnete po ní. :)) A pokud jste dostatečně navnadění již mou recenzí, nebo třeba tím, že na ni v poslední době často narážíte na internetu, nebo se setkáváte se samými příjemnými reakcemi, můžete si ji koupit třeba TADY. Cena činí 357 Kč

Potřebujete po této recenzi ještě nějaký důkaz o tom, že stojí za to mít tuto kuchařku doma? Tak dobrá. :)) Kniha Fit recepty se nachází na samém vrcholku žebříčku nejvíce prodávaných knih v daném odvětví. A to už určitě o něčem svědčí, nemyslíte? :))

A pokud je vám i přesto líto peníze investovat, můžete si pro inspiraci skáknout na oficiální stránky nebo Facebook stránky, kde se to zdravými dobrotami jen hemží. A neutratíte ani kačku. Takže spořílci, šup tam! :))





Jakou kuchařku máte rádi vy? :))

PS: A příště dáme zas  nějaký článek, který se týká něčeho jiného než jídla, co říkáte? :))

9 komentářů:

  1. Už jenom ten obal upoutá těmi obrázky a barvami, vypadá krásně :) Na další články se moc těším!
    tribanany.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. No jen ten obal se mi moc líbí! :D Určitě po ní mrknu ;)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá opravdu krásně! Určitě se na ni kouknu :-D A recepty vypadají opravdu velmi chutně a jednoduše :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Na tuto kuchařku čtu samé kladné recenze a musím se přiznat, že co jsem jejich recepty viděla na facebooku nebo instagramu, prostě paráda! :) Slovenština mi absolutně nevadí, naopak mám k ní taky poměrně blízko, takže tento faktor by problém nebyl. Souhlasím s tebou, že pevnější vazba by možná byla lepší, ale tak to je hodně individuální :) Jinak je super ta barevnost, přehlednost... No, láká mě dost, ale stále váhám... ani nevím proč :D

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. vypadá skvěle! taky bych ji ráda měla doma.. asi si ji pořídím:)

    OdpovědětVymazat
  6. mám ju doma, je úžasná :) a pobavila si ma tým prekladaním, tiež si myslím, že s čestinou nemám problém, ale pri receptoch mi občas pomáhaha ujo gúgel :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nevím, proč bych si měla pořizovat knížku, když je plno receptů na internetu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá dobře, najde se tam něco veganského? :P

    Přijde mi, že se teď kuchařky zase nějak vrací do kurzu. V mém okolí určitě. A u mě doma určitě. :D Jakmile vidím, že vyšla nějaká nová vegan kuchařka, hned ji kupuju, nebo píšu na seznam. :) Myslím, že to člověka donutí vařit víc než recepty na netu. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak táto knižôčka vyzerá fakt lákavo :) okamžite by som brala :)


    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk a ak máš chuť zapojiť sa do mojich GIVEAWAY budem veľmi veľmi rada.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)