čtvrtek 2. října 2014

* Oříškové krémy NUTSPREAD


Ořechová másla již dávnou nejsou mezi jedlíky zdravé stravy žádnou novinkou. Stala se z toho nejen populární, ale také velmi chutná a pro mnohé až závislácká záležitost. Osobně jsem schopna spořádat sklenici oříškového krému na posezení, jen tak tzv. na lžičku. A protože jsem mlsoun mlsná, ráda také zkouším nové druhy oříškových másel (a nejen těch!). Dneska bych vám proto ráda představila čtveřici krémů od společnosti Nutspread, které pro mě jako ochutnávačku byly naprosto nové a do té doby nevyzkoušené. Jaké to tedy byly?

Krémy jsou řazeny vzestupně podle toho, který krém mi chutnal nejvíce, až po ten, který mě oslovil nejméně.

Krém vyroben na přání. V dnešní době celkem příjemná možnost vybrat si oříškové máslo dle svých chutí. :)) 
Mandle miluji, i když obyčejné mandlové máslo mi jen tak samotné příliš nejelo. Tentokrát jsem byla velmi mile překvapena, zkrátka láska na první ochutnání. Člověk by se až divil, kolik parády udělá takové perníkové koření. Samozřejmě jsem se v myšlenkách nemohla nepřenést do období Vánoc a pečení perníčků. Ta chuť byla vážně totožná a naprosto ohromující. Malý vzoreček do mě rázem padl. :)) Rozhodně zatím ten nejlepší krém, jaký jsem kdy jedla.

Lískovým oříškům uniklo prvenství v mém žebříčku jen o kousíček, řekla bych, že tak maximálně o půl bodu. Krém z těchto ořechů jsem ochutnala úplně prvně, takže jsem na samotnou chuť byla velmi zvědavá. Musím říct, že i lískáče mě nezklamaly a chuťové pohárky velmi potěšily. Tekutější konzistence mi rovněž lichotila, protože většinou jsem zvyklá na tuhší másla. Doslazování třtinovým cukrem mi v tomto případě vůbec nevadilo, takže za mě palec nahoru!
 
Jsem sice milovnice kokosu, ale tento krém mě až tolik neohromil. Vadilo mi, že byl až příliš tuhý, takže jsem ho ze sklenice musela doslova dolovat lžičkou. Chápu, že se jedná pravděpodobně o přírodní jev, že zřejmě není jednoduché kokosový krém uchovat v tekuté podobě, ovšem v takové konzistenci mi příliš nevyhovoval. Chuť byla kokosová, to dá rozum. Ačkoliv mě tento krém neohromil, rozhodně ani neurazil, protože kokos je kokos, a na tom si ráda pochutnám za každé situace. :))

Na úplný konec s nelibostí dávám krém z para ořechů. Kdysi dávno jsem si tyto oříšky koupila na ochutnávku, a už tehdy mě absolutně neoslovily ba se mi dokonce úplně zprotivily. Následně jsem na ně úplně zapomněla a když se tento krém objevil přede mnou, trošku jsem zaváhala. Nicméně i přesto jsem se zvědavostí skleničku otevřela a lžičku zabořila i do tohoto krému. Překvapení se nekonalo, splnila se má očekávání, totiž že já a para ořechy si zkrátka nejsme souzeni. :)) Vadila mi především specifická příchuť těchto ořechů.




Ráda bych vás upozornila na firmu Nutspread, u které si tyto krémy můžete zakoupit ve 100g, 250g a kilových baleních. Vybírat můžete kromě již zmíněných také z profláklého arašídového krému, slunečnicového krému a krému z vlašských či kešu ořechů. Ořechové krémy se dají koupit slazené či neslazené. Pokud toužíte po speciální edici, vyzkoušejte novinku - Nutspread krém na přání, kdy si do svého oblíbeného krému můžete přidat další speciální ingredience.
Ceny krémů se pohybují v závislosti na velikostech a druhu již od 49 Kč.

Jaká oříšková másla chutnají nejvíce vám a kde je nakupujete?

17 komentářů:

  1. Taky jsem si objednala, rovnou kilovky teda :D A para jsem se trochu bála, ale nakonec mi chutnalo hodně, naopak teď mám načlé kešu a to mi moc nejede, tam zas mně vadí ta příchuť kešu :D Lískáčové a mandlové ještě čekají na ochutnání, věřím, že ty mě nezklamou.

    OdpovědětVymazat
  2. No ježiš, úplně se mi zavodnilo v puse, ja slyším ty kombinace :D já kromě arašídového ochutnala jen z bílých mandli a to mi tak nechutnalo, takźe jsem od experimentování upustila, ale sakryš, tohle vspadá výborně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Burákové máslo miluju nadevše, ale jiné jsem ještě neměla (a stydím se!:D), tak už se snad konečně odhodlám objednat i jiné - asi padne volba na ty nejmenší vzorky, abych jich mohla ochutnat víc :DD

    OdpovědětVymazat
  4. teda to perníkové koření bude asi mazec.. asi to risknu s arašídovým, protože vánoce se blíží a musí mi to všude vonět, i v jídle :D u

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ach, tak už je moje várka na cestě :D

      Vymazat
    2. Potom dej určitě vědět, jak ti másla chutnala. :))

      Vymazat
    3. Tak já nakonec vzala arašídový (klasicky ☺), pak ten kokos a lískový oříšek. Arašídový, no, takový normální no, známe :D Ten kokos je fakt tuhej jak hrom, to se dá škrabat jen lžičkou, což mi zprvu vadilo, ale ono je to jen dobře :D Je totiž tak svělej, že by za chvíli nebyl, takhle si to naškrábu na ovoce a do jogurtu a bomba. Příště ho vemu zase.
      No a lískový oříšek, já teda brala bez třtinového cukru a vzala jsem jen to malinké balení a udělala jsem CHYBU bo je naprosto geniální a příště beru bez rozmyslu velké! To je droga, jsem ani nečekala, že bude tak skvělý :)
      Jinak k těm para, jak jsi zmiňovala, já je ochutnala jednou a už nikdy :D Taky mi vůbec nesedí, připadá mi, jako bych kousala rovnou do másla nebo tuženého tuku, nevím.. prostě za mě ne..
      JInak děkuji za recenzi, až krémy dojdou, beru znovu :) Líbí se mi to nenáročné balení, na co načančané sklenice a milion barevných potisků :)

      Vymazat
    4. Kristino a všichni ostatní - ten kokosový krém je třeba trošku nahřát! Máme to i na webových stránkách, v létě sice "teče" jako ostatní másla, ale v chladnu ztuhne na kámen, podobně jako kokosový olej. Stačí ale pár vteřin třeba v mikrovlnce a dá se bez problémů namazat, opravdu není potřeba ho škrábat lžičkou :) To jen tak pro info, abyste na něj nezanevřely..

      Vymazat
  5. Mě by nejvíc lákal kokosový a vlašský krém :). Jinak mám vždycky doma burákové máslo, to je už klasika.

    OdpovědětVymazat
  6. Asi by som nič iné nerobila, len vymýšľala čo s nimi nové vymyslieť. Mňam :)

    Srdečne ťa pozývam na *GIVEAWAY*

    OdpovědětVymazat
  7. mě by zajímalo máslo s těch para, i když moc ořechy nevyhledávám, tak para mi svou chutí trochu připomínají škvarky a to já ráda :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ochutnat jiné než arašídové máslo (které samozřejmě miluji :D) mě láká už hrozně dlouho, takže stránku si přidávám do záložek a myslím, že brzy podniknu předčasnou Mikuláškou nadílku :D:))

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezký blog :-) ořechy miluji a ty skleničky bych asi snědla na posezení

    OdpovědětVymazat
  10. To musela být dobrota :-) Já jsem zatím ochutnala jen burákové, kešu a pak domácí mandlové, ale i tyhle bych si dala :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Vyzerá to chutne :)
    Pozývam ťa na moju giveaway, kde môžeš vyhrať 10 skvelých produktov :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  12. oříškové máslo na přání? přeji si aspoň deset kilo :D mrknu na to

    OdpovědětVymazat
  13. Miluju jakékoliv druhy máslíčka :3 A mandlový krém, mňam!
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)