neděle 19. října 2014

* Jídelníčky od profíků aneb na koho se obrátit

 

Krásný den vám všem! Dnes tady mám článek pro všechny, kteří tápou ve stravě, nebo taky pro ty, kteří si prostě a jednoduše nechtějí nic sami počítat, protože tomu příliš nerozumí, ale zato by rádi postavičku jako lusk. Od koho si nechat jídelníček sestavit? Kdo je nejlepší? Přicházím s pár lidmi, jejichž jídelníčky změnily mnoha lidem život. A bonus k tomu, nejde o žádné hollywoodské hvězdy, nýbrž o trenéry, kteří se pohybují na české fitness/bodybuilding scéně. S kým již "máte tu čest" a kdo je pro vás novou tváří? :))

Prvním profláklým profíkem je Robert, ale mnozí ho znají pod přezdívkou Supertrenér. "Tato hora svalů" sestavuje jak jídelníčky, tak tréninky. Jeho působištěm jsou České Budějovice, nicméně mnozí klienti s ním spolupracují online. Jeho služby si můžete prohlédnout zde → Osobní trenér online nebo na Facebooku Supertrenér.cz.
Já sama (včetně mého přítele) mám s Robertem zkušenosti a musím říct, že v mých fitness začátcích mi byl opravdu skvělým pomocníkem. Nutno dodat, že jídelníčky nejsou např. tolik nápadité jako u trenérů níže, nicméně jsou založeny na úplné klasické kulturistické rutině, která  zaručuje úspěch. :))

Jana a Petr jsou pracovní i životní partneři, kteří vystupují pod pseudonymem Netuční. Svou oblibu si získali především na Facebooku. Jejich jídelníčky nejsou jen rýže a maso na vodě, budete překvapeni, kolik chutných pokrmů najdete v jejich vlastní kuchařce, která je součástí každého objednaného jídelníčku. Samozřejmostí je také tvorba tréninkových plánů (na doma či do posilovny). Více informací na oficiálních stránkách.

Pod touto nálepkou se skrývá sympatický Jakub a blondýnka Eva. Oba dva můžete vidět na soutěžních prknech, kde se začali objevovat. Objevují se na Facebooku, kde je skrz zprávu můžete požádat o bližší info ohledně jídelníčků. Stejně tak lze učinit na e-mailu fitnessmilacci@gmail.com. Pokud byste s nimi rádi spolupracovali osobně, můžete tak učinit v místě jejich působení, tedy ve Family Fitness Olgy Šípkové (Zličín). Nově také Jakub s Evou založili projekt Vitalbox, o kterém se více můžete dozvědět na této stránce.



Již nějaký ten pátek sleduji na Instagramu a Facebooku také Silvu Beránkovou, která je vegankou. I když si někteří fitness nadšenci myslí, že bez masa, bílků a tvarohu to nejde, Silva je krásným důkazem toho, že svaly lze budovat i na veganské stravě. Sestaví proto všem veganům speciální vegan jídelníček, s kterým dosáhnete svých cílů. A pokud je vám Silva sympatická, ale na veganskou stravu nemáte odvahu, nevěšte hlavu. Tato krásná trenérka sestavuje také klasické fitness jídelníčky. Takže mrkněte i k ní na její oficiální stránky.

Na Honzu slyším jen samou chvílu. Důkazem toho, že jeho jídelníčky mají smysl, je naše krásná budoucí bikina fitness závodnice Verunka, která je pod Honzovými křídly. Honza je navíc profík se vším všudy a krásný chlap k tomu. :)) Pokud jste z Moravy, můžete ho osobně zastihnout v Brně. Pro více infa mrkněte k němu na stránky

Na online poradenství láká své fanoušky a příznivce fitness také profesionálka bikini fitness Nikola Weiterová, kterou jistě mnoho z vás velmi dobře zná. Sama jsem s Niki chtěla spolupracovat, protože je pro mě velkým vzorem. Pokud chcete mít po svém "boku" tuto sympatickou bikinku, neváhejte ji kontaktovat. Na své online poradenství dělá i sem tam nějakou tu sezónní akci, takže je možné, že se do ní zrovna strefíte. Více informací vám ráda poskytne na Facebooku do soukromých zpráv. :))  → Nikola Weiterová IFBB Bikini Pro




Vy, kteří mě pravidelně sledujete tady na blogu, na Facebooku či na Instagramu, jistě víte, že jsem si u Adama objednala trénink a jídelníček Performance. Pravda, že jeho jídelníček je trošku jinší káva než všechny již zmíněné, nicméně za zmínku stojí rovněž. Objednávala jsem si ho zároveň s přítelem a oba si ho chválíme. Spousta nových informací, spousta způsobů alternativního stravování. Pokud se chcete oprostit od všech mýtů, určitě sáhněte stravovacím protokolu Performance Lifestyle.

Na závěr třešnička na dortu aneb naše usměvavá a praštěná Blanička. :)) Ona a její blog jsou důkazem, že svou práci lze milovat. Blanka je sice čerstvou výživou poradkyní a trenérkou, nicméně její jídla (recepty na ně najdete na jejím blogu) mají šmrnc. A věřím, že její jídelníčky nebudou výjimkou. Pokud vás tato blonďatá kráska zajímá, mrkněte na její poradenské stránky.

Když jsem mluvila o závěru a třešničce na dortu, přidávám k ní ještě jednu třešničku, kterou je má kamarádka Petra Drobná. Ačkoliv působí až v dalekém Zlíně (vím, že na blog chodí především čtenáři z Čech), ve své nabídce má také online poradenství (dokonce i přes Skype). Peťu si zde dovoluji zveřejnit hlavně kvůli tomu, že ji znám osobně, znám její názory na stravu a sport (s kterými se maximálně ztotožňuji), vím, jak skvěle vypadá po dvou dětech, a zkrátka také kvůli tomu, že jsem si jistá tím, že je profík na svém místě. Do své práce dá maximum a hlavně srdce! Její profesionalita je v tomto oboru nesmírně důležitá a já si jí jako člověka moc cením. Mrkněte i k ní, pokud chcete jídelníček či tréninky na úrovni → http://petradrobna.cz/.



S kým máte dobré zkušenosti vy? :))

PS: Nezapomeňte, že máte poslední možnost hlasovat pro svou oblíbenou blogerku v soutěží Blogerka roku. Budu ráda za každý hlas. :) → http://www.blogerkaroku.cz/nominovane-blogy/fitkriss

23 komentářů:

  1. Juu ty seš hodná, děkuju :*

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy bych se nesvěřila do rukou někomu, kdo mě v životě neviděl a jen na základě formuláře mi vytvořil jídelníček...podle mě by prostě ten trenér/výživový poradce měl vždy svého klienta blíže poznat, vidět :)

    OdpovědětVymazat
  3. Fitfood poradenstvo neodporúčam ale idem skúsiť fitness trénera. Ďakujem za tip, super prehľad.

    OdpovědětVymazat
  4. Věřím jen sama sobě a svým zkušenostem, jelikož nikdo mě nezná , ale chápu, že někdo nechce hledat a zkoušet a chce mít něco od profíků. Ono najít si to správné stravování pro vlastní tělo je dlouhá cesta.

    OdpovědětVymazat
  5. Nedoporucuji Netucne a Fitfood poradenstvi ... spatna komunikace a neochota odpovidat na otazky. Docela tihnu k veganstvi, tak me laka Silvie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ak ti vadí neochota odpovedať na otázky A zlá komunikácia tak silviu neodporúčam...

      Vymazat
    2. Se mnou Netuční komunikovali bez problému, a to jsem nebyla v jejich programu...

      Vymazat
    3. Aha takze stejny problem s komunikaci, tak koukam, ze asi usetrim :-D
      Netucne opravdu never more ... dvakrat denne maso bez vyjimky a ovesnou kasi od te doby nemuzu ani citit. Z premiry bilkovin jsem byla cela otekla a permanentne nafoukla...

      Vymazat
    4. Neochota odpovídat na otázky a špatná komunikace u Netučných? NEMOHU SOUHLASIT. Napsal jsem jim snad 1000 otázek a vždy odpověděli v rozmezí 10 minut až 6 hodin a vždy mi velmi podrobně poradili. A to jsem tehdy ani nebyl jejich klient. Radili mi zdarma. Pak jsem si objednal jejich jídelníček, díky kterému jsem udělal nejlepší formu, co jsem kdy měl. A protože mám na každé jídlo v jídelníčku od nich na výběr z mnoha možností (například 9 různých snídaní), tak nemusím jíst maso klidně třeba měsíc, kdybych nechtěl. Ale já chci :-D. I trenér od nás z posilovny říkal, že lepší jídelníček za ty peníze ještě neviděl. Tak nevím, ale když se podívám na jejich facebook a vidím to množství lidí, co díky nim zhubli, dojdu k závěru, že toto se asi nestalo jen nějakou náhodou :-).

      Vymazat
    5. Jo a mám od nich i tréninkový plán... Taky spokojenost.

      Vymazat
  6. Ahoj! Muzu se zeptat, proc si nakonec upustila od spoluprace s Nikolou? Me by to hrozne lakalo! Popropade, nevis, jak se u ni asi pohybuji ceny? Muzu ti kdyztak ohledne toho poslat mail/zpravu, pokud to nechces psat tady verejne?
    K.

    OdpovědětVymazat
  7. Petra Drobná je opravdu skvělá. Já ji osobně neznám, ale delší dobu ji sleduji a velmi se mi líbí její názory a vesměs se také ztotožňuji se vším, se napíše. Je opravdu milá, podává věci jednoduše, srozumitelně, je skromná, milá a číší z ní, že to, co dělá, dělá fakticky ráda :)

    OdpovědětVymazat
  8. Znám všechny kromě Adama. A nedá mi samozřejmě nenapsat, že spolupráce s Honzou Cahou je fakt skvělá. Honza je opravdový odborník, hotová studnice vědomostí, takže svému řemeslu výborně rozumí a taky se to odráží na mých výsledcích. To že je to sympaťák a ještě ke všemu skvělý chlap je jen třešnička na dortu ;)

    OdpovědětVymazat
  9. já ze své zkušenosti nedoporučuji Silvii Beránkovou - sice pošle strašně moc receptů a různých doporučení, ale nemá to hlavu ani patu. Čistý amatérismus - zpracované jídelníčky a tréninky bez jakékoliv grafické úpravy a blbě se to čte, chvilku tykání pak zase vykání.Hrozně chyb a překlepů. Zpracování jí trvalo děsně dlouho a pak jsem tam našla hodně faktických chyb, protože nejsem laik, tak se tedy omluvila, že mi poslala jídelníček někoho jiného. Jinak doporučuje až 5 g bílkovin denně na 1 kg vaší váhy. Masakr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tolik bilkovin? To snad neni ani realne? Diky za upozorneni, na FB pusobi sympaticky ...
      Najit profika s opravdu individualnim pristupem v tomto oboru je fakt kumst :-(

      Vymazat
  10. Týjo! Krásně zpracované :)! Přikláním se k Verči, Honza je opravdu už od pohledu sympaťák :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  11. Já ze své zkušenosti nedoporučuji paní Petru Drobnou, jak tady píše autorka, její kamarádku. Nesmím lepek ani laktózu a jídelníček, který mi vytvořila, tka mi přišlo že buď psala hodinu před konzultací a nebo jej psali její děti. Nejen, že v jídelníčku byli zařazeny potraviny typu - cottage, ruzné pomazánky atd .- žádný odkaz na bezlaktózové, byli tam navíc potraviny jako kuskus, celozrné těstoviny, vločky, či dokonce nutrend ovesná tyčinka!!! Ano, nejsem blbá a můžu si tyto produkty nahradit svými, ale když paltím 2800 za výživový plán, asi bych tam chtěla mát napsané věci, které aktuálně jíst mohu.
    Druhá věc pro člověka s takovým omezením .- dávat do jídelníčku cca 5 stran fotek a z toho mám napočítano, že aktuálně pět potravin mohu jíst - to taky není velmi nápomocné, to jsem vlastně zaplatila jen za toner do tiskárny :D
    Co mě udivilo nejvíce, a na to jsem přišla až velmi pozdě je, že paní Petra kopíruje texty z internetu, např. od pana Havlíčka. Já pana Havlíčka osobně moc uznávám, ale pokud člověk něco kopíruje, musí uvést citaci a zdroje, jinak je to plagiátorství. To pak můžu být výživový poradce i já a seskládám Vám 40 stránkový jídelníček - prosím hlaste se :D jinak doporučiji zadat do googlu ''jak správně citovat'' třeba by to pomohlo.
    Nepřeji nikomu nic zlého a paní Petře jen úspěchy, píšu zde Vám pouze svojí osobní zkušenost, kdy jsem vlastně přišla o spoustu peněz. Přeji Všem hodně úspěchu ve cestě za vysněnou postavou a dejte pozor, aby člověk, který Vám radí, byl opravdu schopný a ještě Vám neublížil (což se bohužel stalo mně)!!
    A protože nejsem tady jak někteří z Vás, co píší negativní komentáře a nedokážou se podepsat, zdraví Vás Nela Kouřilová :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě musím dodat, že paní Petra byla tak hodná, že mi poskytla zdarma testery gaineru, abych po něm hubla. Bohužel jsem za 8 dní nabrala, no JÁ blbka jsem se nepodívala, jestli to je bezlepkové, bezlaktózové a jsem ráda, že jsem nabrala jen kila, že sem místo toho neležela v nemocnici. Také se tímto paní Petře omlouvám, jelikož jsem u ní měla objednán protein noční a další gainer, bohužel po zjištění, že nejsou ani bezlepkové ani bezlaktozové, jsem objednávku zrušila a paní Petra měla nejspíš problém je prodat. Za toto se jí velmi omlouvám.

      Vymazat
    2. Jaj :D gainer se bere na přibrání a to ještě výjimečně, když jde člověku nabírat hůře, tak aby tím nabral co nejrychleji..
      To je vážně ostuda celé..reklamovala jste to?..měla byste..

      Vymazat
    3. Kristýnko, jsem člověk, co toto háže za hlavu, však on se člověk stáhne na dno sám, takže jsem to hodila za sebe a řekla si dobře mi tak, jsem já kráva. Stalo se to zpátky v červenci a srpnu letošního roku, no při přečtení, jak tady autorka vychvaluje, mně to vyhrnulo vzpomínky a musela jsem se podělit.

      Vymazat
  12. Spolupracuji s Honzou Cahou (odborná příprava) a je to člověk, který si své práci váží a své zkušenosti takovým způsobem také podává. Osobní přístup a kvalita. ;)
    Jinak, co tady sama čtu, se nestačím divit, co někteří poradci (když už se tak prezentují) předvádí. Já jako poradce bych si takový přístup nedovolila když už se mi někdo svěří. Ale je to jejich vizitka. Proto je potřeba dbát na kvalitní výběr toho svého ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)