čtvrtek 10. dubna 2014

* 10.4.2014



Jeden motivační obrázek na úvod. Nezapomínejte na to, že každý pokrok JE pokrok! A nezáleží na tom, jak velký je. :)) Dnes si dáme deníčkový příspěvek, co říkáte? Myslím, že tady právě takové články chybí, i když bych je kolikrát ráda napsala s takovou chutí. Jenomže všeobecně jsem spíše introvert, který si chrání svoje soukromí, a příliš lidem se upřímně ani nesvěřuji. Necítím vlastně ani potřebu. Ale zato se občas najdou i dny, kdy bych se ráda pochlubila, kdy bych ráda někomu sdělila své nadšení z nových věcí, zážitků, pocitů. A proto je tu dnes tento článek. :))




U Markétky jsem několikrát zahlédla zmínku o BioAbecedáři od Hanky Zemanové, a protože se mi recepty od ní velmi zamlouvaly, rozhodla jsem se zvednout zvůj líný zadek a zajít si pro knihu do místní knihovny. Zatím jsem jí stihla jen tak zběžně prolistovat, ale vypadá to na bezva knihu. Byla jsem trošku zklamaná při zjištění, že kniha neobsahuje žádné recepty na pokrmy z masa, ale zato ji vřele doporučuji vegetariánům, kteří si zde přijdou na své. :))
Abych to uvedla na pravou míru, a vy neočekávali 400 stránek s recepty, nutno podotknout, že v tomto případě se opravdu nejedná o žádnou kuchařku. Recepty jsou zde spíše jen jako doplněk. Hlavní část je věnována jídle jako takovému, tedy podrobně jsou zde popsány jednotlivé oblasti jídla, např. mléčné výrobky, pečivo, maso, zelenina a ovoce apod.
Hanka Zemanová je propagátorkou biopotravin a biovaření, takže tato kniha je takovou biobiblí. Líbí se mi Hančiny dodatky, rady, tipy a obměny u různých receptů. A po designové stránce bude tato publikace jistě vašemu oku lahodit. :)) Doporučíte mi nějakou další prima knihu?

 




Už jsem vám říkala, jak miluji kokos? Nejraději bych ho dávala všude, ale ne vždy se to tak úplně hodí. Nicméně jsem nepodlehla předsudkům, že kokos patří jen do sladkých jídel, a usmažila si kuřecí masíčko na kokosovém oleji. Řeknu vám, to bylo něco! ♥
A aby toho nebylo málo, hodně si teď ujíždím na kokosovém mléce, resp. na kokosové šlehačce z něho vytvořené. Rozhodně doporučuji značku Aroy-D, protože se mi už několikrát stalo, že mléko bylo tak husté, že už jsem ho nemusela ani šlehat. Nejlepší kombinace, díky které jsem snad objevila Ameriku, je bílý jogurt, kokosová šlehačka a strouhaný kokos. Všechno splácat dohromady a voilá, úžasná sváča je na světě! :)) Už jste ochutnali kokosové mléko? Máte rádi kokos?




Abych se tu nerozplývala jen u kokosu (i když bych klidně mohla sepsat nějaký kokosový článek :D), tak se musím pochlubit s novou lahví. Není na cvičení, ale normálně ji s sebou beru do školy. Musím uznat, že od té doby, co ji nosím, tak mám hned větší chuť pravidelně pít. :)) Trošku mě mrzí, že voda z ní odněkud teče (a já, sakra, nechápu, jak je to možné!!!), ale láhev jako taková se mi děsně líbí. Nicméně mě nebaví ji pořát balit do igelitového sáčku, takže si zřejmě budu muset pořídit ještě jinou, a tady tu pasovat na "tu na cvičení". Poradíte, kde koupit? :))




Přemýšlela jsem, že když už si pravidelně každý měsíc odložím těch sedmdesát kaček na časopis Fitness (bez kterého bych jistě nepřežila), mohla bych tady vždy udělat nějaké nahlédnutí do něj, co říkáte? Něco podobného se objevuje např. na Ronnie - mrknout se můžete tady. Měli byste zájem? :)) Kromě Fitness si téměř každý měsíc koupím i nějaký ten časopis o jídle (F. O. O. D., Gurmet, Chuť a styl, Apetit apod.), takže bych mohla příp. přidat i nějakou zmínku a časopisech tohoto typu. :))
K dubnovým číslům těchto dvou magazínů, které můžete vidět na fotce, tedy zmínka o několika zajímavých článcích. V dubnovém Fitness časopisu otiskli trénink P90X3, který mnozí znáte. Musím říct, že některé cviky jsou dost zajímavé, takže se určitě nebráním tomu je vyzkoušet. :)) Kromě toho něco pro nás s ne až tak dokonalým pozadím - pět tréninkových tipů na tvarování. Pro některé možná žádné nové cviky pod sluncem, ale já jsem ráda za detailní popis a názorné fotografie, protože to mi dává opravdu hodně! :)) A protože jsou teď hodně populární tzv. superpotraviny, v tomto čísle je uvedeno hned devět příkladů jako např. v současnosti dost populární matcha tea. A závěrem ještě jeden článek pro ty, kteří mají problém s motivací - třítýdenní plán, který by vám měl pomoci se soustředěním se na dosažení svých sportovních cílů. :))
Přestože na Fitness nedám dopustit, v tomto měsíci je pro mě zajímavějším kouskem velikonoční speciál časopisu F. O. O. D. Proč? Protože zbožňuji všechny svátky a sváteční jídla, která mohu doma připravit. Naprostou dokonalostí, kterou jsem v tomto čísle objevila, jsou hot cross buns, které jsem už tolikrát viděla na Instagramu a vašich blozích. Takže je to jasné, na Velikonoce je musím upéct! Nechybí ani recepty na mazanec, Jidáše, třeného beránka, velikonoční nádivku, jarní polévku a sladké dobroty v podobě cupcakes (ty bych nejraději vyzkoušela všechny!). Velmi se mi líbí článek Velikonoční nápady ze světa, kde jsou recepty na velikonoční dobroty, které jsou typické pro Rakousko, USA, Velkou Británii, Rusko, Řecko a Argentinu (jako správná rusofilka budu muset upéct ruský sváteční chléb kulich [kulič]). Na závěr ještě sladké dekorace v podobě briošek, piškotového koláče, koláčků, báboviček či tiffinu. :)) Vidím to tak, že na letošní Velikonoce bude u nás pořádná hostina - nejraději bych totiž upekla/uvařila všechno! Co vy, budete něco péct na Velikonoce? Případné recepty jsou vítány. :P




A ať to tady není jen o cvičení a jídle (ale to vy stejně máte nejradši :D), tak musím uznat, že ti naši kluci zlínští se do toho konečně obuli a dali třineckým hokejistům na pr*el. :)) Povzbuzovali jsme seč nám síly stačili, to je jasné! Na hokeji jsem naposledy byla asi na základce, takže od té doby uplynulo asi 6 let. Hezká nostalgie. ♥ Já ten hokej snad začnu zase sledovat. Ten pocit, když váš tým dá gól a celý stadion mává šálami, křičí, hopsá a tleská. Nádhera. :)) V sobotu jdu fandit zase, když už máme ty lístky gratis. :P A víte co? Máme tým plný mladých hokejistů, kteří mají většinou lehce přes 20 let (nepočítám-li pár těch starších 30+). A zjišťuji, že se mi líbí ty jejich zarostené tváře. :D ♥ Abych pravdu řekla, hokejista jako takový je pro mě ztělesněním pořádného chlapa. Líbí se mi i ty "bitky" na ledu, prostě se tam s ničím nepářou, všechno pěkně na férovku. Hokej je asi jeden z mých nejoblíbenějších sportů vůbec, pokud to hodnotím z pozice fanouška. :)) A ano, musela jsem se vám nutně pochlubit se svou novou mini kabelkou a peněženkou. A lístky z hokejového zápasu jako důkaz! :P Účastníte se nějakých podobných sportovních událostí? Fandíte při nějakém sportu?




Zkoušeli jste čaje od Biogeny? Když jsem si kupovala nějaký ten časopis o vaření (už si teď přesně nepamatuju, jaký to byl a kdy jsem ho kupovala), byly jako dárečky zdarma přiloženy dva čajíky v příchuti Borůvka & rakytník a Noni & švestka. Na čaje této značky jsem na internetu slyšela zatím samou chválu, a protože mi obě příchutě moc chutnaly, doporučuji dál! Jedná se o výhradně českou firmu, která vyrábí velmi kvalitní sypané a porcované čaje. Pokud tedy budete mít možnost, určitě čaje od Biogeny vyzkoušejte, stojí to za to! :))




A když už tady mluvím o jídle, musím vám představit stránku Ganapa. O co jde? Namíchání si vlastního müsli nebo vitamínů už je stará záležitost, teď přichází něco pro mlsouny. Vytvořte si čokoládu podle sebe. :)) Můžete si zvolit mléčnou, hořkou nebo bílou čokoládu a přidat si do ní co jen budete chtít. Vybírat můžete z oříšků, kokosu, semínek, nejrůznějších sladkostí a dalších přídavků. No, když jsem to viděla, byla jsem v sedmém nebi! ♥ A kromě čokolády si můžete vytvořit také vlastní bonboniéru! :P 




To nejlepší na závěr pochopitelně. Aktuální fotka mé pracky. Doufám, že ještě povyroste, nejsem s ní úplně spokojená, abych pravdu řekla. :D Ale to půjde! :)) Jen ještě trošku prorýsovat a jsem nejšťastnější na světě. :)) Padlo na mě několik dotazů, kolik cm mám přes biceps. Takže k dnešnímu dni to dělá rovných 33 cm. No, doufám, že půjdu alespoň na těch 35 cm, ale času dost, že. Zas to nesmím přehánět, abych si pak ještě někdy mohla koupit normální tričko, už teď mám dost problém s velikostmi, kdy bych brala esko, ale nenarvu do něho svoje tlapy. :D Máte podobné problémy?
PS: Nemůžu nepřidát svůj vlastní citát, který mě napadl při cestě z fitka: "Maybe you don't see muscles. Maybe they aren't perfectly shredded. But I know that this body is strong and healthy. And that's my goal!" (pro neangličtináře volný překlad - Možná, že nevidíš svaly. Možná, že nejsou dokonale vyrýsované. Ale já vím, že toto tělo je silné a zdravé. A to je můj cíl!) Tak! A takto byste to měli mít všichni. :)) Vykašlete se na dokonalé fitness modelky, jejichž těla jsou přikrášlená Photoshopem. ;) Mimochodem, i tato má fotka je upravená tak, aby ty svaly více vynikly. :)) 

Tak pro dnešek by to stačilo. :))
 A nebojte, už se nám blíží pátek, což značí jediné - brzy je tady víkend! ♥  
Mějte se pěkně! :)) 

27 komentářů:

  1. Super bicacek! :)
    Kokos miluju, dlouho jsem žádné mléko neměla :(
    Jinak souhlasim s tebou, ja jsem na hokejisty taky ulitla <3 o tom bych mohla vyprávět :D
    Ta stránka je zajímavá, nicméně ja po narozeninách dostala čokolád víc než dost a snazim se ji omezit :-D

    OdpovědětVymazat
  2. motivační obrázek mě potěšil, přecijen tomu moc nedám, ale něco málo jo! :D krásný ráno:-**
    prima knížek o vaření je spousty, v knihovně trávím hodiny prohlížením si :D
    u mě je kokos vítán jak kdy :D to mléko mi třeba vůbec nechutnalo, jen v polévce, a olej! aaa :) ten je boží; nová láhev je taky boží; na hokeji koukám jen na hokejisty :D:D většinou se vydržím dívat jenom na tancování, občas zajdeme na házenou...
    ty čajíky jsou senza <3 a ta čokoláda? ztratila jsem slova. a pracka - no jooo :P chválím! :) já mám problém s kalhotama, málokdy to natáhnu přes zadek :D ale nevím jestli je to svalama nebo.... :P:D

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem teď měla v restauraci kuřecí na kari a kokosovém mléce s jasmínovou rýží a byla to pecka ;) a s těmi časopisy je to super nápad, pořád chodím okolo Fitness a přemýšlím, jestli si ho mám koupit nebo ne, tak by mi to určitě pomohlo v rozhodování! :)) Dřív pro mě neexistoval jinej sport než hokej, jsme trochu hokejová rodina, takže vím o čem mluvíš - taky když jsem měla brigádu na zápasech Slavie v O2 Areně a šatnu vedle hokejistů, byla jsem štěstím bez sebe :D teď ale "musím" mít nejraději basketball :))*

    OdpovědětVymazat
  4. Rusofilka? Delas si srandu? To se nedivas na zpravy?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och, to je mi zas duchaplny prispevek. :))
      A srandu si nedelam. Rustinu studuju, k ruske kulture a lidem mam svuj osobni postoj a myslim, ze se vlastne nepotrebuju nijak obhajovat. ;) A abych odpovedela na tvuj druhy dotaz, tak ano, zpravy pochopitelne sleduju. ;)

      Vymazat
  5. Miluju kokooos! akorát jsem ještě nezkusila mléko ani máslo ani olej, ostuda:(
    bicáček pěkně povyrostl ;) já mám asi menší ae o něco vyrýsovanější tkže jsem taky spokojená :D
    časopis fitness je fajn ae na muscle nic nemá :P přece jen je spíše pro chlapy a to já ráda:D

    OdpovědětVymazat
  6. Kokos a vsetko z kokosu milujem :) momentalne skusam kokosovo ryzove mlieko od Provamel, cakala som ze to bude chutovo cosi ine ale musim uznat, ze je to ozaj mnam. Mixujem si ho s vlockami a bananom na ranajky a skusala som ho aj do kavy :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Aaa, s tím hokejem to máme stejně! Neznám lepší sport (stejně jako ty v pozici fanouška), protože se u něj dá vyřvat, odreagovat a užít si trochu srandy. A to nejen na stadionech, ale i doma při MS u televize. :)) A hokejisti? To je má představa, když někdo řekne "pořádnej chlap!" :))

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj :) Jestli můžu doporučit dobrou lahev na vodu, tak jakoukoli od této značky: http://www.labeloo.cz/. Dávala jsem ji jako dárek kamarádce, ta ji používá denně, myje ji v myčce, nosí v ní i horké nápoje a ani jednou jí ještě nevytekla a prý se z ní dobře pije. Tak třeba Tě nějaká zaujme ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Ručička se ti krásně tvaruje. A pro nahlédnutí do časáku jsem PRO :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Kokos miluju, ale kokosový olej mi doma už delší dobu chybí musím to napravit! Časopis fitness si taky pravidelně kupuju a vždycky se začátkem měsíce nervozně okukuju trafiky, už mám vyhlídnuté ty, které ho prodávají. Co se těch čajů týče, dostala jsem k vánocům celou sadu různých příchutí a ten švestkový si mě teda získal nejvíce. Mňam. No a ruka krásná, to už jsem psala na fcb.

    OdpovědětVymazat
  11. Tohle byl neskutečně fajn článek a hezky se četl :) Odborné články, rady, typy a tak podobně mám ráda, ale takovéhle střípky ze života jsou stejně nejlepší :) A musím se smát, protože Bioabecedář zrovna včera domů přinesla mamka, je to fajn knížka plná inspirace, i když tedy masové recepty mi upřímně také chyb :D
    Kokos v jídle zas tolik nemusím, ale miluji kokosovou vůni, takže jakýkoliv krém/sprchový gel s kokosem -> sem s tím!
    Lahvička vypadá skvěle, akorát když vytéká, je to nepříjemné. Takhle jsem si pořídila termohrnek od KeepCup a také mi vytéká :/
    Výtažky z časopisů by byly super, třeba vytáhnout to nejzajímavější téma a napsat o něm + připojit vlastní názor :) A hokej je skvělý sport, také mě fascinuje, jak je hodně mužský a agresivní. Zato fotbal nesnáším :D
    Na Velikonoce se těším čím dál tím víc, letos totiž zaujmu pozici rodinné kuchařky a budu péct a vyvařovat! Také konečně bude trochu pokoj od školy, takže si to užiju :)
    A děkuji za tip na Ganapu, o tom slyším prvně.
    Ruku máš naprosto boží! Trochu závidím, protože ty moje ruce-to jsou takové tyčinky:D Ale také nezvedám takové váhy jako Ty...flaškami s vodou se toho moc nezmůže :D

    OdpovědětVymazat
  12. Ahojky, chtěla jsem se zeptat, ty jsi ze Zlína? :) a ktré fitko by jsi doporučila? Moc děkuju..Jinak to nahlédnutí do časopisů by bylo perfektní! I když já ráda čtu všechno :D :)

    OdpovědětVymazat
  13. Doporucuji knihu Lenky Zak Vime, co jime (ale recepty z masa tam taky nenajdes :-)) a take jejinstranky biolenka.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Tak s tímhle článekem nemohu jinak než souhlasit. Kokos miluju ve všech podobách. Určitě si udělej i kuřecí kousky vařené v kokosovém mléce se zeleným nebo červeným curry a chilli!! S rýží je to bomba jídlo. Já miluju i kokosové plátky na kaši pokapané agáve :-) jinak jsem několik let chodila s hokejistou a vlastně mám samé kamarády hokejisty tak sport miluju. Jediné v čem ne neshodujeme je věk - já bych brala už pořádný chlapy nad 30+ ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Kokos miluju, mléko si někdy kupuju. To s těmi cokoladami je dobrý, ale to si může člověk udělat sám, roztopit čokoládu ve vodní lázní a poté do ni pridat semínka atd. Hokejisté vypadají dobře, ale hokej mě moc nebere. Ze sportu rada koukam na vzpirani.

    OdpovědětVymazat
  16. Přidám se k ostatním - i já kokos miluji, cpu ho snad na každou svojí ovesnou kaši a palačinky nedělám jinak naž na koko oleji :D
    A pokračuj s takovými články, líbí se mi :)

    OdpovědětVymazat
  17. Joo a na hot cross buns už mám na stole nachystaný recept, už se na ně taky chystám :)

    OdpovědětVymazat
  18. Hezký bicáček :-)
    Kokosové mléko je teď moje nově objevená závislost :-D Už jsem ho kdysi měla, pak jsem si koupila ještě jedno, ale zapomněla jsem na něj. Nedávno jsem ho našla zjistila jsem, že teď bez něj už prostě nemůžu být :-D
    A hokej mě moc netankuje :-D

    OdpovědětVymazat
  19. Tak ta ruka je naprosto super :) To s tou vlastní bonboniérou je super, to bych mohla míchat od rána do večera :D A ty čaje jsme měli doma v zimě a hned zmizeli, lepší jsem snad nikdy nepila :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Kriss,

    již dlouho a moc ráda čtu Tvoje stránky a děkuji za mnoho super rad a receptů.
    Ke kokosu, také je u nás moc oblíbený ve všech podobách - nejoblíbenější jídlo dětí je telecí s kořením garam masala, kari pastou a kokosovým mlékem. Já mám zase ráda ovesnou kaši s kokosem a hořkou čokoládou. Také ráda používám kokosovou mouku.
    K té lahvi na pití (můj největší "nešvar", pít), já mám lahev s uhlíkovým filtrem "boble bobl" a díky ní se mi daří dodržet pitný režim.
    KačkaM

    OdpovědětVymazat
  21. Kokosové mléko je naprosto skvělé!:-)

    OdpovědětVymazat
  22. Ta tvá "pracka" je úžasná, snad jednou já také se pochlubím :D

    A s tím kokosových článkem to není špatný nápad....nikdy jsem nepoužila kokosový olej jinak než na vlasy a v létě na tělo....Už jsem slyšela, že je to slast..jenže, zatím nevím. A už vůůbec by mě nenapadlo na něm smažit kuřecí :D

    OdpovědětVymazat
  23. Kriss: ta láhev je skvělá :) a prima ruce :)) na chuť kokosovému mléku jsem ted také přišla a cpu ho všude :D Už chápu všechny, co jej prostě musí pravidelně mít :)

    OdpovědětVymazat
  24. Co se kokosu týče, taky na něm poslední dobou dost ujíždím .. :D Zkoušela jsem si teď dělat kokosové máslo a je úplně úžasné! Kokosové mléko bohužel nekupuju, je hrozně drahé, takže asi tak. :) Měla jsem ho jenom jednou a chutnalo mi ale moc .. :D
    Flaška je krásná, z té by se mi taky pilo úplně samo a třeba bych konečně začala dodržovat svůj pitný režim .. :D Jenom vážně škoda, že úplně netěsní, protože je fakt krásná! Ale kde koupit nějakou dobrou ti asi neporadím, nemám vůbec tušení.
    S tím oblečením, abych pravdu řekla, mám úplně stejné problémy .. :D Často trička nenacpu přes ruce nebo ramena a kalhoty se mi třeba zaseknou u stehen a když už je přes stehna nacpu, tak se zaseknou u zadku .. :D No jo, riziko posilování .. :D Ale nestěžuju si .. :D
    Jo a nějaký přehled z časopisu Fitness bych určitě uvítala! :)

    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Supr článek! Koukám, že to maso na kokosovém oleji musím už sakra taky vyzkoušet :/ :D Kabelka i peněženka krásná a co se týče těch časopisů? Šup sem s články o nich! :) A o hokejistech máme stejné mínění :P pořádní chlapáááci! A co to s tím vytvořením vlastní čokolády? A můžu i bílou! Mě chceš zabít, když jsem ted v těch vlnách vid? :P :D A bicáček máš skvělej!

    OdpovědětVymazat
  26. Tu Ganapu sem uplne nemusela videt :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)