úterý 2. července 2013

* Měsíční shrnutí - ČERVEN


Konečně tady máme prázdniny, sluníčko už se na nás pomalu, ale jistě začalo usmívat z oblohy, snad se tedy dočkáme i těch vyšších teplot bez asistence divokých bouřek a kolísání teplot. Já dnes přicházím se svým klasickým měsíčním shrnutím, ve které vám opět ve zkratce řeknu, jak se mi v červnu dařilo, co všechno jsem zažila a... však to znáte! :))

Co se událo:
  • vyzkoušela jsem lekci funkčního kruhového tréninku (recenze bude)
  • zapojila jsem se do BeBe výzvy a vyhrála
  • díky výzvě Zdravě z mého stolu jsem ochutnala nové věci
  • ochutnala jsem domácí zmrzlinu (recept zde) 
  • mám 289 pravidelných čtenářů (měsíční přírůstek činí 18 čtenářů) 
  • za 6 měsíců mi počítadlo ukazuje téměř 93 tis. návštěv
  • zvládnu uplavat 500 metrů, tzn. 10 bazénů za 45-60 min. (dříve jsem uplavala sotva 3) 
  • dostala jsem DVD ZCUT Cardio a Strength
  • opět jsem vyzkoušela nové recepty, viz seznam receptů


Řekla bych, že červnové shrnutí bude velmi stručné, protože se neudály žádné velké změny. Již v minulém měsíci jsem se zmiňovala, že začnu o prázdninách chodit do posilovny, což i nadále platí. Aktuálně se rozhoduji, jestli využít služeb odborníků k sestavení jídelníčků a tréninků, aby byl úspěch zaručen. Ještě to musím promyslet. :))
V paměti mi z tréninků uvízlo video Marine Corps. se Zuzkou, když ještě působila na BodyRock.tv. Řeknu vám, že tak do těla jsem si s ní ještě nedala. Pokud máte chuť, určitě ho vyzkoušejte, vřele ho doporučuji, což jste si ostatně mohli přečíst i v této recenzi
Když jsme u cvičení, tak jsem se rozhodla zapojit trošku více jiných tréninků, s jinými trenéry, abych to neměla pořád tak stereotypní. Opět jsem se vrátila ke staré dobré Cassey, která mi dala pěkně na zadek při tréninku rukou. Vyzkoušela jsem také videa od XFITu, cvičení s Maruškou už je zkrátka rutinou. :)) 
Protože hodně z vás básnilo o pověstném programu 6 weeks 6 pack od Jill, rozhodla jsem se ho také vyzkoušet. Abych pravdu řekla, až tolik mě nenadchlo, zřejmě potřebuju větší zabíračku. Nicméně prozatím jsem vyzkoušela jen první level, jakmile vyzkouším i ten druhý, zřejmě všechny své pocity shrnu v recenzi.
V neposlední řadě bych se chtěla zmínit o plavání, které jsem absolvovala hlavně v těch největších horkách, se kterými jsme se v červnu potkali. Věřím, že ani vy jste neměli příliš myšlenky na cvičení, a protože jsem nechtěla sedět doma na zadku, využila jsem sportoviště nedaleko od mého bydliště, kam jsem jezdila s rodiči vždy na hodinku plavat. Musím vám říct, že jsem sama sebe velmi mile překvapila. Když jsem chodila s přítelem loni do lázní, zmohla jsem se sotva na 3 bazény, tzn. nějakých 150 m, což byla dost velká ubohost. Byla jsem z toho docela zoufalá, protože jsem věděla, že mám na to, abych uplavala víc. Když jsme však byli plavat letos na začátku června, byla jsem překvapená. Plavali jsme zhruba stejným tempem, a to je co říct, protože přítel už 4 roky posiluje a jeho fyzička je na úplně jiné úrovni než ta má. Zkrátka je lepší. :)) Ovšem důležitý byl výsledek, kdy jsme po skončení napočítali 10 bazénů, tzn. že jsme uplavali 500 m během asi 50 minut. Zírala jsem, protože tolik bazénů jsem v životě nezvládla. Když jsem pak chodila s rodiči na již zmiňované sportoviště, právě těch 500 metrů už pro mě bylo samozřejmostí. Nemohu však popřít, že mě ručky nebolely, protože plavat takto 6 dní po sobě, to už bylo něco na ně. Každopádně jsem na sebe pyšná. :))
V závěru měsíce jsem si dala oddych, protože jsem jeden den šla na xté čištění zubních kanálků, takže jsem poté opravdu neměla myšlenky na nějaké hopsání. Koncem měsíce jsem jela na pár dní pryč, kde nebylo možné provozovat jakoukoliv sportovní aktivitu, tak jsem si udělala krásné 4 dny odpočinku.
Na závěr bych chtěla zmínit ještě dvě věci. Prvně poděkovat Monči, která nás nalákala na BeBe výzvu, poněvadž jsem vyhrála odšťavňovač, tak už se třepu na den, kdy mi dorazí domů. :)) Druhá věc se týká Zuzky Light, protože na mě včera čekalo velmi milé překvapení, když mi od tety z USA dorazila sada 6 DVD. Vím, že ZCUT Cardio už si mnohé z vás stáhly z internetu, ovšem já jsem ráda, že teta vyslyšela mé prosby, a já tak koupí DVDček Zuzku podpořila. Ještě nevím, kdy s jejími tréninky začnu, ale věřím tomu, že to na sebe nenechá dlouho čekat. :))


Jak se dařilo v červnu vám? :))

Hezké úterní dopoledne!
Kriss

13 komentářů:

  1. no vidíš, jak si se suprově zlepšila v plavání, chce to jen trénovat, nic víc :) jé gratuluju k výhře :) už máš naplánovaný co odšťavníš první? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem zrovínka teď docvičila 6 weeks 6 pack:) tak uvidím:) koupačka v potu se však nekoná, břicho ale teda cítím:)

    OdpovědětVymazat
  3. Docela mĕ zarazila jedna vĕta v článku, a to ta o trenerovi cožchápu a pak sestavení jídelníčku, aby byl úspĕch zaručen. Sice jsem nevidĕla jak vypadáš, ale jaké jsou tvé cíle by mĕ zajímalo:-)
    Jinak super shrnutí:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratulace k odšťavňovači :) Druhý level v 6 week 6 pack je mnohem lepší než první a aspoň ze začátku je to i celkem zabíračka. Ten první mě nikdy nebavil (taky jsem ho dala asi jen 2 x) :)

    OdpovědětVymazat
  5. tyjoo, gratuluju k výhře!:) já 21. den cvičila dneska a bohužel jsem nic nevyhrála:(:D zítra se chystám na para ořechy, tak jsem si vzpomněla, že jsi je nazvala uzenými..:D jsem zvědavá!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Seš šikulka! A gratulace k výhře, to se mááš! Já bych si odšťavňovač moc přála.. ale doma toho máme dost, takže dokud nepostavíme, nic nebude.. fňuk :( :D
    A s tím plaváním gratuluji, jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  7. No super, tak to je kopec uspechov :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné shrnutí :) taky ráda plavu, ale nějaký bazén mám dost daleko :/

    OdpovědětVymazat
  9. Gratuluji k výhře, odšťavňovač je super věc, taky mám jeden doma:) O ZCUT sním od té doby co vyšly, akorát nemám nikoho v USA, a sama se bojím si to objednat, nikdy jsem si ze zahraničí nic neobjednávala...
    S tím plaváním je to taky super, já jsem na tom podobně jako ty sotva uplavu 3 bazény, ale rozhodla jsem se, že přes léto budu chodit na bazén víc, tak třeba na konci prázdnin uplavu víc jak 3 bazény.:D Jinak krásné prázdniny:)

    OdpovědětVymazat
  10. Super zhrnutí a jsem moc ráda, že jsi ve výzvě vyhrála! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Koukám na tvůj pokrok v plávání - waw! Díky tvému článku, jsem se hned ráno vrhla na posilko :D

    http://holky-od-vedle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je teda perfektni :-) bebe i ty dvdcka :-) a ta Jill, porad uvazuji, ze se k ni vratim, ale uz me to nijak netahne :D

    OdpovědětVymazat
  13. taky jsem začala plavat... plavání je super na dýchání, někdy jsem víc zadýchaná než po běhání)... nééé to bych kecala :D, ale určitě mi plavání zvyšuje kondičku a učí mě pořádně dýchat při sportu... jinak gratulace k výhře odšťavňovaš je hrozně dobrá věc taky bych si ho přála)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)