sobota 21. února 2015

* 21. 2. 2015


Po čtrnáctidenní odlmce vás tu všechny opět přivítám novým článkem. Tentokrát jen kratičkým, ale zato ze života. A co víc? Z toho mého. :)) Nemohla jsem si nevšimnout, že takové články upoutají vaši pozornost nejvíce, proto dnes jednou takovou vlaštovkou přispěju. O mém aktuálním režimu, stravě, trénincích a tak různě. Dnes tedy taková všehochuť.

Performance training
Někdy v loňském roce jsem se zmiňovala o tomto tréninku. Co čert nechtěl, nesedl mi tak úplně, jak jsem si myslela. Abych byla přesnější, omrzel se mi. I když se mi workouty líbily, prostě tomu chyběla šťáva a já se tak uchýlila k jinému protokolu, konkrétně k protokolu PT 1.0. A řeknu vám, jsem nadšená! Síla šla rapidně nahoru, nohy i ruce se hezky tvarují. Asi nejpodstatnější rozdíl je ovšem v síle zad, která jsem měla dost oslabená. Jak teď cvičím a jaké tréninky se u mě objevily, jsem vám psala už tady. Od té doby se změnilo snad jen to, že už se pomalu hrabu ke 100 kg na mrtvém tahu (z čehož mám velkou radost), a že jsem pokořila 70kg hranici na dřepech (i když půldřepy s 90 kg tomu asi výrazně napomohly). Takže ze stále narůstající síly mám radost a jakmile dokončím tento protokol (což bude asi někdy v polovině března), rozhodně se vrhnu na další od Adama
Taky mě napadlo, že bych mohla udělat nějaké tréninkové video, abyste měli představu o tom, jak moc teď dřu, hehe.
Malá rada pro všechny, kteří tahají těžké činky např. při mrtvém tahu. Osvědčila se mi křída (kupovala jsem ji v Intersportu za necelou stovku) a je fantastická. Ustavičně mě totiž vytáčelo, jak mi činka prokluzovala v rukách, a já tak nemohla zvednout víc kilo. Jo! A rukavice jsem už dávno zahodila, takže jsem teď za tvrďáka s permanentními mozoly na rukou, hehe.
 
IIFYM
Není žádným tajemstvím, že pokus o paleo stravu se mi vymknul z rukou. Určitě nemusím zacházet do žádných podrobností, nabrala jsem pěkných pár kilo přechodem zpět ke klasické stravě. Ale rozhodně neházím flintu do žita a jedu dál! V úterý to bude 2 týdny, co jsem se rozhodla otestovat pravidlo 80:20 a vrhnout se na IIFYM (o kterém se jistě v nějakém dalším článku rozepíšu :))). Úplně clean strava mi totiž nedělala dobře především psychicky (ty neustálé nálety na spíž se sladkostmi nedělaly dobrotu), takže jsem se rozhodla pro kompromis. Za mnohé vděčím Blaničce, která mi zodpověděla snad milion dotazů ohledně IIFYM (posílám pusu :*). A mé pocity? Psychika se zlepšila snad o 110 %. Váha zatím stojí, tzn. že nepřibírám ani po čokoládkách či jinému hříchu. :)) Pro zajímavost má aktuální makra: 2200 kcal, 220 S, 165 B, 73 T (při mé aktuální váze 84 kg a výšce 176 cm). Takže teď počítám jak zběsilá a kupodivu mě to i baví. Je důležité se zase srovnat, když jsem asi 3/4 roku stravu nehlídala. Tak se do toho musím trošku dostat. :))




Doplňky
Přiznám se, že jsem trošku zanevřela na všechny doplňky. Teď si sotva dám protein. Ani nevím, kdy přesně u mě k takovému obratu došlo, ale sama sebe jsem tak nějak přesvědčila, že pro mě nejsou žádnou nutností. Takže už neužívám BCAA (i když pokud budu chtít vyzkoušet půstování, z prevenčních důvodů před ztrátou svalové hmoty k nim možná ještě svolím), žádné nakopávače, spalovače, ionťáky ani další doplňky. Užívám pouze vitamíny (Nexgen od Reflexu) a objednala jsem si nový protein (IsoPrime CFM od Amixu) jen tak na doplnění živin, protože konzumace bílkovin v normálním jídle mi stále činí trošku potíže. A tím to hasne. :)) A musím říct, že teď i dost ušetřím, takže budu moct třeba investovat do něčeho jiného.

Práce šlechtí člověka
Od podzimu 2014 jsem začala pracovat v rodinné firmě. Začala jsem pracovat manuálně. Pro mě jakožto člověka, který se podvědomě uchyloval spíše k duševním pracím, to byl  trošku nezvyk. Ale řeknu vám, že jsem si tu práci zamilovala. Nejde o žádné konkrétní povolání, existuje něco jako lahůdkářka? A ano, opravdu vyrábím ty nezdravosti jako pařížský salát, chlebíčky nebo ruská vejce. Ale má to jedno velké ALE! Vyrábím je poctivě, bez zbytečné chemie, levných tuků a jiných zlevňovačů. Proč někdo jako já, kdo miluje zdravý životní styl, pracuje na takové pozici? Asi kvůli tomu,  že jsem odjakživa měla vztah k jídlu (bez ohledu na to, jak moc zdravé či nezdravé bylo), k jeho přípravám, kdysi jsem se chtěla stát cukrářkou (mnohé dívky jistě pochopí mou vášeň, protože když vidím vaše výtvory na blozích, jedno máme společné - milujeme vaření). A musím říct, že ve všech těch lahůdkách jsem se zkrátka našla. A nestačím zírat, jak moc dokáží výrobci šidit kupující. To se mi zprotivilo natolik, že jsem si řekla DOST, já to budu dělat jinak. Mé výrobky zatím najdete v našich řeznictvích v Brně na ulici Václavská 226/2, Na zeliskách 492/17 a Libušině třídě 578/19, to jen tak na okraj. :)) 

Blog a dění kolem něho
Vím, že jsem lajdák, co se týče psaní článků, ale když toho času je teď tak maličko! I přesto se snažím o častější přispívání než jen jednou za měsíc. Můžete se těšit na pár recenzí (čekají na mě např. ochutnávky výrobků od Alpro), rozhodně vás nemine ani nějaká ta soutěž a náhledy do mého jídelníčku - fotočlánek to jistí. Chci se rozpovídat o tolika tématech, že vlastně ani nevím, které načít dřív. :)) Pokud máte rádi fotky, můžete mě sledovat na Instagramu, pokud tak již nečiníte.




Já se pro dnešek loučím a věřím, že se máte všichni skvěle!

6 komentářů:

  1. Je dobře Kristý, že jsi našla zase "cestu" k sobě, třeba v tom, že ti nevyhovala clean strava se vůbec nedivím, to je to co říkám pořád, takové ty zákazy, jakékoli odříkání si i kostičky čokolády apod. nikam nevede, leda do pekel:DD Tak moc gratuluji k práci, určitě dělás chlebíčky exkluzivní! Kam se hrabou chemické zpatlaniny z obchodů:-) Hlavní je, že jsi vyrovnaná, v možnostech spokojená, smířená se sebou a svým zdravým tělem, člověk může chtít vypadat milionkrát lépe a dokonale, ale zničené zdraví to ničím nenahradí a ty navíc vypadáš báječně (dle IG) ;))
    Měj se krásně,
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  2. Super clanek :) jsem rada,ze ses nasla nak v iifym tk posilovne.Videa by me moc zajimala,sup na ne!:) ohledne palea, snad mi sedne vic,ted to vypada jako bych byla sto let za opicema,kdyz vsichni paleo uz opustili 😂 ae aspon jde videt,ze nejim paleo protoze je to v mode :D muzu se zeptat kolik si drzela ziviny?sachry,kcal atd...
    Ohledne prace,zavidim!! Mas obrovskou moznost naucit spousty lidi jist lepe uz jen tim,ze si kupuji poctive lahudky?Kez by se informovanost lidi a pocet obchodu s kvalitnim zbozim zvedla, u nas v Ostrave to je bida :(
    Doplnky uz take nepouzivam,nejsou dulezite a stejne na ne nemam finance :D kdyz jsem zacala whole,bala jsem se,ze bez kofeinu (a drive se synepherinem) budou stat treninky na prd, ale ve skutecnosti jsou uplne stejne,tkze placebo,kava staci :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, jít 100% clean jsem měla náturu dělat tak před dvěma lety. A naprosto chápu, že dělat to 100% na 100% fakt nejde nijak dlouhodobě. Naopak si myslím, že když člověk často cvičí a dře, tak by si právě díky tomu MĚL dovolit těch 20%, o kterých se všude mluví naprosto nezdravých. Já to taky tak dělám a je to ohromný psychický plus. Navíc to fakt nejde v tom kvantu ostatní stravy poznat. Mně se tímto způsobem váha drží také a nemusím dělat psí kusy :)) Navíc čokoláda do takové ranní kaše... mmmmm :D no comment, kdy jindy to líp chutná než ráno :D (i když třeba Milka chutná skvěle i ve dvě ráno - určitě :D )

    A paleo je jedno z věcí, které asi nikdy nevyzkouším, protože mě odrazuje vyloučení mnoha potravin, i těch zdravých. Je zvláštní, že to někomu svědčí. Zajímavé :) Já bych u toho fakticky vydržela možná den, protože potřebuju všechny ty věci, které se "nesmí".

    A těším se, až nám představíš nového člena rodiny ♥ :)

    OdpovědětVymazat
  4. 100% clean to snad ani nejde. Hlavně, že se ti zlepšila psychika, o ní to všechno je :) Prostě hlavně, že se sama cítíš lépe!
    Jinak práce zní náhodou zajímavě! Ony by ty lahůdky byly všechny luxusní a spousta z nich i zdravá, kdyby se do nich zbytečně nepřidávaly právě tyto "blbosti". Takže Tě moc a moc chválím a obdivuju, že jsi se rozhodla udělat v tom tak trochu zlom :) Je to parádní nápad!
    Na další články se moc těším :))

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Já s tím mám obdobné zkušenosti, měsíc jsem si nedala ani kostičku čokolády, a skončilo to ZP. Opakovaným..Takže ano, 80:20 je snad nejlepší způsob vůbec, jak si zachovat zdravý rozum a jít si za svým cílem :). Hodně štěstí!
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  6. Pozor, aby z tebe za chvíli nebyl Schwarzenegger :D Ale jsem ráda, že si spokojená. Já teda v posilovně nezvedám, mám ráda domácí pohodu a prostě cvičím doma, ale 70kg na dřepy je fakt super! :-) držím pěstičky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)