sobota 1. února 2014

* Na slovíčko o anatomii


Nevíte si rady se správným provedením cviků? Tápete při sestavování vašeho tréninkového plánu, protože nemůžete přijít na ty správné cviky? Přináším vám proto dnes tipy na dvě publikace, které vám mohou pomoci! :)) Je to nějaký ten pátek, co se mi do rukou dostaly tyto dvě knihy z edice anatomie, a to Bodybuilding a Fitness pro ženy. Dnes vám proto povím, k čemu je užitečné mít takové knížečky doma. Vězte, že pozitiv to má více než dost, takže pojďme na to. :))

Kniha Fitness pro ženy je tedy primárně určena něžnému pohlaví, nám ženám, i když věřím tomu, že cviky jsou tzv. unisex a hodily by se i chlapům. Je rozdělena na 9 částí, přičemž první je jakýmsi pomyslným úvodem, kde najdete spoustu rad, vysvětlení a tipů. Naučíte se správně dýchat, zjistíte, proč je důležité pít, přečtete si něco o vitamínech a další. V ostatních osmi částech se již budete věnovat jednotlivým partiím těla, a to pažím, hrudníku, ramenům, břichu, pasu, zádům, hýždím a stehnům.




Spoustu cviků určitě už budete znát, pokud nejste úplný začátečník. U každého z cviků je podrobně popsáno jeho provedení, názorné fotografie, tipy a v neposlední řadě obrázek s podrobným popiskem jednotlivých svalů, kde jsou vyznačeny svaly, které při daném cviku zapojujete. U některých cviků je uvedeno více variant, takže si můžete vybrat na základě své zdatnosti. Kniha je moc hezky barevně ilustrovaná, takže mě bavilo si jí jen tak listovat. Je v pevné vazbě, takže se vám jen tak neponičí. 




Bodybuilding je druhou publikací z řady anatomie, která bude skvělým pomocníkem leckterému finess nadšenci. Je napsána naprosto stejným způsobem jako předešlá kniha s tím rozdílem, že na obrázcích se mnohem častěji objevují muži a kniha je rozdělena pouze do šesti základních kapitol, kdy se každá z nich soustředí na jednu část těla. Objevují se tak cviky na ramena, hrudník, záda, paže, nohy a břišní svaly. Nemusíte tápat v tom, na které konkrétní svaly jsou cviky zaměřeny, protože každá z kapitol má ještě své podkapitoly podle jednotlivých svalových partií (horní část hrudníku, střední část hrudníku, dolní část hrudníku atp.).




Ani zde u jednotlivých cviků nechybí podrobně vysvětlené provedení doplněno o názorný obrázek, výpis používaných svalů, varianty a přibývá také anatomický pohled. Rozdíl je také v ilustraci, kdy jsou na těle cvičícího zvýrazněny pouze zapojované svaly narozdíl od Fitness pro ženy, kde jsme měly podrobně popsány všechny svaly těla. Tato knížka na mě působila odborněji, určena je nejen pro běžnou populaci jako takovou, ale hodí se i fitness trenérům a jiným odborníkům.




Pokud přemýšlíte o koupi, rozhodně vám tyto publikace doporučuji. I když se dají jednotlivá provedení cviků dohledat na internetu, tyto knihy se budou ve vaší knihovničce jistě krásně vyjímat. Já osobně raději sáhnu po knize, protože k ní mám mnohem větší důvěru než k internetu. Volba je však na každém. :)) Rozhodně si nemyslím, že jejich koupě by byla krokem vedle, a proto pokud máte zájem, knihy můžete např. koupit u společnosti ALBATROS MEDIA, odkud ji mám také já, skrz odkazy níže.

Fitness pro ženy anatomie (314 Kč) - KOUPIT ZDE
Bodybuilding anatomie (399 Kč) - KOUPIT ZDE




Setkali jste se někdy s těmito knihami?

Hezkou sobotu všem!
Kriss

17 komentářů:

  1. Ty vypadají zajímavě, moc se mi líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ten Fitness pro ženy, a jsem z něj nadšená :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Už od tvé soutěže hoodně uvažuji o kupu. Moc mě to láká a věřím, že bych byla v knize "jako doma" :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Krásko díky za super tip. Já jsem se s nimi teda nesetkala, ale už delší dobu se chystám nějakou knížku z tého oblasti pořídit, tak se podívám na tyto. :) Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  5. o knihu bodybuilding jsem soutěžila, ale bohužel se neusmálo štěstí...pak jsem na ni zapomněla, ale teď vidím jak je skvělá:) asi si v nejbližších týdnech udělám radost:)
    sice budu mít anatomie dost ve škole, ale tohle je trochu zajímavější varianta:D

    OdpovědětVymazat
  6. tak to silně pouvažuji o koupy, vypadají senzačně :D JE TO ASI LEPŠI MÍT TO TAKHLE VCELKU, NEŽ TO DOHLEDÁVAT NA INTERNETU

    OdpovědětVymazat
  7. Už je mám obě zamluvené v knihovně :3

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tuhle knížku bych měla ráda doma, zajímalo by mě, jak to funguje, jaké svaly se při jakém cviku zapojují a tak :)

    OdpovědětVymazat
  9. Úplně vidím, jak by mě bavilo si knížku jen prohlížet kvůli obrázkům. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Obě bych si ráda pořídila, ale je mi jasný, že bych se pak od nich neodtrhla a povinná četba by dostala na frak :D :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak ty knihy musím mít! Děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
  12. Ty vypadaji skvele, kouknu do knihovny :) nebo vezmu normalni anatomii a zapojim fantazii xD

    OdpovědětVymazat
  13. Na tyhle knihy mám už zálusk dlouho hlavně teda na díl s Jógou, ale po tomhle článku ji chci ještě víc!

    OdpovědětVymazat
  14. určite sú tie knihy skvelé :) ale majú veľmi silnú konkurenciu = internet :D ... myslím si, že väčšina začiatočníkov, ktorým by sa tá kniha zišla najviac, to robí ako ja kedysi... teda systém niečo vygooglim a potom "pokus-omyl" :D a človek zo seba urobí pokusného králika :D a tiež, radšej sa poradí s tým svalnatým chlapíkom v posilke :D ... a potom si samozrejme informácie od neho overí no kde? na internete :D ... kebyže teraz začínám, asi by som volilo cestu cez knihy, ktoré ponúkaš, lebo tá prvá verzia začínania má stála to čo všetkých= drahocenný čas a bolenie hlavy z toľkých protichodných informácií ktoré su na nete

    OdpovědětVymazat
  15. Potřebuju načerpat inspiraci pro trenink doma. Najdu v ni dost takových cviku ? hlavně s jednoruckami? potřebuji nějaký zásobník cviku :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)