neděle 23. června 2013

* Tvarohový koláč s jahodami


Tento recept jsem si jednoduše nemohla nechat jen pro sebe. Objevila jsem ho v časopisu Chuť a styl a vězte, že tento tvarohový koláč výborně chutná a styl má určitě také. :)) Je ideální teď do letního počasí, kdy prahneme po něčem lehkém a jednoduchém. Jednoduše vše jen splácáte, dáte do formy a hodíte péct. Pokud vás toto kratičké info přesvědčilo o tom, že koláč stojí za upečení, šup na recept. :))

Na 1 koláč budeme potřebovat:
  • 2 vaničky tvarohu
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 60 g dětské krupičky
  • 30 g polohrubé mouky
  • lžičku vanilkového extraktu
  • 60 ml mléka
  • jahody (příp. jiné ovoce)
Dáme si předehřát troubu na 180°C.
Tvarohy si dáme do mísy a pořádně promícháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Přidáme vejce a opět pořádně zamícháme. Přisypeme krupici, polohrubou mouku a přilijeme mléko. Tuto směs si nalijeme do kulaté formy, kterou jsme si vymazali máslem a na to vyložili pečicím papírem. Vrch koláče poklademe jahodami (či jiným ovocem) a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Poté vytáhneme a dáme vychladit.

Dobrou chuť! 
Kriss

14 komentářů:

  1. vypadá úžasně a v těchto letních dnech určitě krásně osvěží :) mňam :)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá hezky :) jahody mi příjdou málo sladké, na to, že je to ovoce, takové nevýrazné (používala jsem je do pečení a milkshaků a samotné nic moc :/)

    OdpovědětVymazat
  3. mňaaam, to vypadá nádherně!:) akorát bych ty jahody tam dala radši až čerstvé, ale to je proto, že jsem jich za celou jejich úrodu měla asi 5:(:D

    OdpovědětVymazat
  4. na ten už jsem někde taky koukala, jen u mě jahody zmizí dřív než koupím tvaroh :( :D vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  5. Je nádherný, snad bych to pasovala na tvůj nejlepší recept, moc se mi líbí i ty ingredience! :) Ukládám a snad brzo vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  6. uplne stejny recept pouzivam ale navrch dávám borůvky, už se těším až budou zase...

    OdpovědětVymazat
  7. To se zase něco povedlo! Líbí se mi, že tam je tolik tvarohu a tím pádem jen maličko mouky. Jen mě zaráží absence nějakého tuku? Nebylo to moc hutné?

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je super recept, musím vyzkoušet, díky za tip :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  9. To taky znám když něco vytvořím v kuchyni a je to tak dobré že se o to prostě musím podělit se světem :D Vypadá to skvěle :) V jak velké formě jsi to pekla?

    OdpovědětVymazat
  10. ted jsem varil tenhle dort podaril se mi mnam

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)