pondělí 27. května 2013

* Vy se ptáte, já odpovídám - část II.


Uběhly tři měsíce od mého prvního článku na téma dotazů, které mi byly položeny. Za tu dobu se jich opět dost nashromáždilo, takže jsem se rozhodla některé z nich zveřejnit v článku. Kromě toho vám musím říct, že někteří anonymové mě opravdu nepřestanou fascinovat stejně jako jejich chytré dotazy. Asi napíšu také článek na téma "Nejujetější dotazy anonymů". :D Každopádně vašich otázek si cením a nebojím se odpovědí. Podotýkám, že se za nic nestydím a vše si dokážu obhájit, takže klidně do mě. ;)

1. Co říká na tvůj životní styl tvůj přítel?
V mém příteli mám velkou oporu, protože sám žije zdravě - cvičí, nekouří, nepije, zdravě jí. Musím říct, že náš vztah je po téměř 5leté existenci v té nejlepší kondici. :)) Naprosto jsme se sjednotili, co se týče životních priorit, pochopili jsme, že naše cíle jsou zcela totožné, takže si užíváme společných zájmů. Navíc je mi skvělým rádcem v oblasti výživy a bezva trenérem v oblasti cvičení. :))

2. Chystáš se na nějakou fitness soutěž?
V blízké době určitě ne, protože na to aktuálně nemám vhodnou formu. Nicméně netvrdím, že se se svou cílevědomou povahou někdy do nějaké nepřihlásím. Tak třeba někdy.

3. Bavilo by tě být fitness trenérkou nebo výživovou poradkyní?
Určitě bych si ráda nějaký kurz udělala, ale není to pro mě prioritou. Ráda si čtu odborné články, knihy, sleduji dokumenty apod. Řekla bych, že v posledním půlroce jsem se ve zdravé stravě dost vzhlédla, proto mě baví rozšiřovat si své obzory.

4. Které cvičení je aktuálně tvé nejoblíbenější?
Je toho více, ale naprosto jsem se zamilovala do Zuzky Light (a to vážně doslova :)). Baví mě její krátké, zato intenzivní tréninky, líbí se mi, že jsou dělány takovým způsobem, kdy člověk může zapnout hudbu a cvičit si podle sebe, a ne stále čučet do monitoru a jen opakovat cviky jako opička. Od toho se také odvíjí postupné upouštění od vedených programů ala Jillian nebo Bob Harper, které už mě pomalu přestaly bavit. Ovšem pro zpestření je ráda občas využiju.

5. Proč ses rozhodla abstinovat?
Prostě proto. :)) Na toto téma jsem psala x článků, x komentářů a stále se ozývají lidé s otázkami, proč vlastně nepiju. Jednoduše proto, že nechci. Nemám potřebu a nechci.

6. Myslíš si, že máš silnou vůli?
Ne, že bych si nějak moc fandila, ale myslím si, že ano. Dokážu snést hodně bolesti a dokážu si hodně odpírat, takže pokud mi o něco skutečně jde, jsem ochotna pro to udělat maximum. Řekla bych, že silná vůle je jednou z mých nejlepších vlastností.

7. Plánuješ uspořádání nějaké soutěže?
Určitě bych tak ráda poděkovala svým pravidelným čtenářům, ale kdy bude realizace možná, to je zatím ve hvězdách. :))

8. Máš raději dlouhé nebo krátké tréninky?
Dlouhé cvičení mě moc nebere jednak kvůli tomu, že zabere dost volného času, a také z toho důvodu, že jsem od jisté doby velmi hyperaktivní a nedokážu být soustředěná déle než hodinu, co se cvičení týče. Proto mi vyhovují tréninky do hodiny. 


9. Co plánuješ na letošní prázdniny?
Ráda bych se více soustředila na své stravovací návyky, protože jsem teď kvůli škole neměla moc času. Kromě toho bych se chtěla pokusit o nějakou rýsovací dietu, abych trošku zredukovala tuky, jejichž procento mě malinko trápí (ale vážně jen malinko :)). Každopádně žádné přesně vytyčené cíle na léto nemám.

10. Baví tě vařit?
Vaření mě bavilo vždycky. Hlavně v pečení jsem doma byla jednička. Minulý čas jsem užila záměrně, protože teď už to s tím pečením není taková hitparáda. Dříve jsem se vyžívala v kalorických bombách, každý víkend buchtičky, uprostřed týdne další, prostě toho bylo moc na mě i mou rodinu. Taktně mi naznačili, že bych se se svým vyvařováním mohla odebrat do pozadí, takže jsem tak učinila.
Teď se proto vyžívám v přípravě zdravých dobrůtek, kterými se můžete inspirovat v seznamu receptů. ;)

11. Nechtěla bys přispívat více svými fotkami?
Fotky své postavy jsem neměla v úmyslu zveřejňovat vůbec, ale nakonec jsem tak učinila. Své další fotky, pokud by na ně mělo přijít, chci zveřejnit v případě, že se udála nějaká velká změna na mé figuře, která se však zatím nekonala. Jak se říká: "Dočkej času jako husa klasu." :))

12. Jak moc jsi na sebe přísná ve cvičení a stravě?
Snažím se nikdy nic nehnat do krajností, proto v případě, že se mi zrovna v daný den nechce cvičit, nehroutím se. Totéž platí v situacích, kdy si dopřeju něco nezdravého.
Ovšem přísná na sebe bývám často až příliš. Vím to a snažím se na tom pracovat. Nicméně disciplínu jsem nikdy nepovažovala za nic špatného, takže mě má sebekritika vlastně stále žene k tomu, abych byla lepší a lepší.

13. Co si myslíš o lidech, kteří trpí PPP? Znáš někoho takového osobně?
Nevím, co bych si o nemocných lidech měla myslet. Této skupince lidí, které trápí PPP, posílám hodně sil, aby se dokázali vzchopit a bojovat se svou nemocí. Věřím, že jejich život pro ně není nejšťastnější, ale věřím jim, že ho dokáží změnit, pokud sami chtějí. 
Osobně nikoho takového neznám.

14. Jaký názor máš na sportování ve více lidech?
Na základní a střední škole jsem naprosto zbožňovala týmové hry, ovšem od té doby, co jsem začala se cvičením, pozoruji na sobě, že jsem se jistým způsobem distancovala od společnosti. Nebylo a není to úmyslné, jen cítím, že mám své osobní cíle, kterých bych ráda dosáhla. A když říkám osobní, tak osobní. Proto dám individuálnímu sportování vždy přednost před tím společným. Je to dáno také mou povahou, protože od přírody jsem spíše asociální typ, nikam příliš nechodím, mám jen úzký kruh přátel, se kterými se i tak stýkám velmi ojediněle. Řekla bych, že mám zkrátka svůj malý svět, ve kterém teď na sportování ve více lidech moc prostoru není. :))
Nicméně věřím, že hodně lidí dokáže třeba sportování s kamarádkou dodat více kuráže a odhodlání, takže se jim poté lépe daří. Toto je ovšem otázky charakteru člověka.

15. Jaký je tvůj současný cíl?
Mít zdravé a udržované tělo, být šťastná a sama se sebou spokojená, milovat a být milována.


Jak se stavíte k nepříjemným/útočným anonymním dotazům vy? 

Hezký den vám všem!
Kriss

14 komentářů:

  1. Super čtení! Co se alkoholu týče, ani já vůbec nepiji a všem kolem se zdám "divná", přitom pro mně jsou spíš divní ti, co pijí :-) Ale většinou to okolí akceptuje bez problémů. Nechutná mi to a bavit se na rozdíl od jiných také dokážu i bez pití a jsem na to pyšná :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  2. Som rada, že mne ziadni anonymovia nepisu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ráda čtu tvoje články. Máš střízlivý a reálný pohled na věci kolem, a to se mi líbí.
    Anonymové nevymřou :D .... většinou to jsou takoví rejpálci, ale dobře jim tak. Je mi jich někdy líto, když se neumí ani podepsat, rýpou a jsou nejvzdělanější na světě. To je také vypovídající ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Na některý otázky bych odpovídala skoro stejně :)

    OdpovědětVymazat
  5. tomu bys nevěřila, ale na aukru :D poradil mi to můj přítel, kterej se takhle v cca 16 s takovouhle pomocí odpíchl od bodu nula a teď je hezky vypracovanej :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi fakt rozumná holka a tento článek mě o tom ještě utvrdil :) Moc mě tvůj blog a styl psaní baví, jde vidět že tento svůj životní styl bereš vážně, ale tak nějak zdravě vážně :D :) A je super že máš v příteli takovou oporu a že mu jde o totéž co tobě :)

    OdpovědětVymazat
  7. do článku jsem se absolutně zažrala!:) anonymové jsou všude koukám:D teď už mě naštěstí tolik neobtěžují, jako na mých anorektických blozích, ale nějak jsem začla chápat, proč to dělali..:D

    OdpovědětVymazat
  8. Líbí se mi, že abstinuješ a že si za tím stojíš.. :-) Nebudu si na nic hrát, já prostě víno miluju.. Zas nepiju pivo a panáky málokdy..Ale víno a šampáňo.. to si prostě jednou za čas neodpustim.. :-))

    OdpovědětVymazat
  9. kde je prosimte ten článek, s tvou fotkou?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zde: http://fitkriss.blogspot.cz/2013/02/fotodokumentace-i.html

      Vymazat
    2. Máš super formu

      Vymazat
  10. Je strašně super, že tě tvůj přítel takhle podporuje, ani nevíš, jak bych si to přála já, abych to měla stejně! :(
    Myslím si, že to je jen chybka, že se ti to vymazalo! :D Ale na letošní prázdniny máš v plánu jetště pátelské představení "blogové kámošky" na Milovech, ne? :P:D
    Super jsi se poprala s odpověďma.. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Kriss!:)
    Tvé odpovědi jsou mi hodně sympatické :) Taky nepiju- neříkám si abstinentka, protože si možná někdy nějaký alkohol přece jen dám, ale už více jak rok jsem neměla ani kapku. Nevyhledávám to a nepotřebuji ho k životu :)
    Taky se mi líbí co jsi napsala o PPP, hodně často slyším, že si za to ty holky můžou samy a tak. Což je docela mylná představa.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)