pátek 26. dubna 2013

* Rozhovor s Nikolou Weiterovou!


Už jsem potřebovala nějakou novinku na stránkách, proto jsem se rozhodla, že čas od času se budu snažit udělat rozhovory s nějakou osobou, která je pro mě svým způsobem zajímavá, kterou sleduji, nebo která mě inspirovala. Nikola Weiterová splňovala vše. Kdo z vás ji nezná, tak bude mít díky dnešnímu maxi rozhovoru včetně základního infa o této úspěšné fitness ženě příležitost ji poznat. Tento rozhovor byl udělán právě pro vás, čtenáře těchto stránek, tak si ho užijte. :)) Snad vám tato bojovnice dodá odvahy při plnění vašich snů!

Základní info
Nikola Weiterová se narodila 15. dubna 1991 v Bratislavě a aktuálně je téměř všem, kteří se zajímají o fitness, známá. Je první a zároveň jedinou slovenskou profesionálkou bikini fitness, jak jsem již ve středu avízovala na fb stránkách. Jak se k soutěžení dostala, jak se ji daří, a spoustu dalších informací, se dozvíte přímo v rozhovoru, který mi Nikča poskytla tento týden. Níže můžete zhlédnout přehled ocenění, které Nikola doposud získala.
  • British Grand Prix - 4. místo
  • Evl´s Prague Pro - 4. místo
  • Miami Pro - 11. místo
  • 1. místo Arnold Classic Amateur 2012 (zisk profi karty)
  • 1. místo ME juniorů a masters 2012
  • 1. místo Arnold Classic Europe 2011
  • 1. místo VC  Stara Lubovna
  • 1. místo VC Humenne
  • titul mistryně světa
  • titul mistryně Evropy
  • titul mistryně Slovenska


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ahoj Niki! Úvodem bych ti ráda poděkovala, že sis udělala čas na zodpovězení mých otázek. Jak se ti daří, a jak to s tebou aktuálně vypadá? Čekají tě v blízké době nějaké soutěže, příp. nějaké akce, na kterých se objevíš?
Dakujem pekne aj ja za moznost urobit s tebou rozhovor :). Ano, momentalne som v absolutnej priprave na jednu z najvacsich profesionalnych sutazi, a to New York Pro, ktora bude 25.5., takze mam co robit.

Jaký byl vůbec ten první impuls k tomu, že jsi na sobě začala makat? A kdy ses rozhodla pro soutěžení?
Vzdy som bola sutazivy typ a rada som prekonavala svoje moznosti. Profesionalne som sa venovala tancu, no raz mi niekto, vtedy pre mna dolezity, povedal, ze mam velky zadok a nic s tym neurobim, pretoze na to nemam. Tak som sa nastvala, zacala makat, prihlasila som sa kvoli motivacii na sutaz a do 3 mesiacov som vyhrala Majstrovstva Slovenska, do pol roka Majstrovstva Europy a do roka Majstrovstva sveta v bikini fitness :).

Získala jsi v tak mladém věku již mnoho ocenění, v loňském roce jsi na soutěži Arnold Classic Amateur získala první místo. Zároveň ti byl umožněn vstup mezi profesionály (IFBB Bikini Pro). Jaké máš z toho všeho pocity?
Absolutne uzasne, niekto na to pracuje cely zivot a nepodari sa mu, doctat sa do profi tabora. A ja tam som. Uz to je velke vitazstvo, no treba zacat o to viac makat, aby som dokazala, ze som si to zasluzila.

Mohla bys potencionálním zájemkyním, které by třeba do budoucna mohly začít uvažovat o působení ve fitness sféře, kde se aktuálně pohybuješ ty, přiblížit, co všechno je nutno udělat pro to, aby se žena mohla do nějaké soutěže (ať už amatérské či profesionální) přihlásit? Co je třeba vlastně dělat pro to, aby žena na soutěži uspěla?

Teraz je big boom fitnessu a uprimne povedane, kazda druha baba, co bola parkrat vo fitku, si mysli, ze moze sutazit. Nikdy nikoho neodradzam, oni rychlo pochopia na prvej sutazi, ze uspiet na tychto doskach je skutocne tazke a nejedna sa len o velke prsia a vysoke opatky :).
Urcite by som kazdemu doporucila zacat v prvom rade na sebe pracovat, pokial vo fitku este neboli. Po nejakom pol roku az roku u dievcat sa da zacat rozmyslat, ci sa postava zacina podobat na postavu uspesnych fitnesiek a mozu sa prihlasit na prvu sutaz. Samozrejme, pokial im ide o to, zucastnit sa a je im jedno ako sa umiestnia, mozu na podium vyskocit aj po 3 mesiacoch :).
Musim povedat, ze ja som v tomto mala skutocne stastie. Ked som ja s bikini fitness zacinala, bola to tu novinka, ja som mala velku pohybovu vyhodu z tanca, dobru prezentaciu a svalovy potencial. Tym, ze som predtym nieco robila, v podstate som len zmenila zamer cvicenia. Takze ani ja som nevyskocila z nuly na sto za 3 mesiace, iba som premostila.



Co pro tebe všechna ta dřina a skvělé výsledky v podobě perfektní postavy znamenají?
Je to zivotny styl, zabera mi vacsinu mojho casu, citim sa v mojom tele dobre, nie len po vizualnej stranke, ale najma zdravotne. Fitko ma nabija energiou, elanom, mam dobry pocit, ked viem, ze som dala zo seba maximum, a este lepsi, ked si dam nejake ciele, ktore sa najprv zdaju nedosiahnutelne, a potom sa sen stane realitou. Je to ako droga. Milujem na tom ten progres a moznosti.
 
Jak často v současnosti trénuješ, a jak tvé tréninky vypadají, pokud bys je mohla trochu přiblížit?
Trenujem kazdy den, cim sa sutaz blizi, treningy sa pridaju na dvojfazove, prida sa cardio, samozrejme cvicim silove treningy po partiach- jeden den nohy, potom chrbat a biceps napriklad. Niekedy v ramci cardia cvicim kruhovy trening. Vsetko zalezi na aktualnej forme.

Věřím, že ti často chodí dotazy ohledně tvé stravy, a tentokrát ani můj dotaz nebude směřovat jinam. Nechci po tobě žádné zaručené recepty na krásnou postavu, ale mohla bys nám shrnout své stravovací návyky (jak často jíš, jaké potraviny nejčastěji konzumuješ apod.)?
Neda sa to takto povedat, myslim ze zakladne pravidla pozna kazdy, koniec koncom zlozenie vsetkych potravin mame dnes napisane na kazdom obale. Faktom ale zostava, ze na kazdeho plati nieco ine a kazdy ma iny ciel, ako chce vyzerat, alebo co chce robit. Inak sa stravujem ja, inak sa stravuje bezec. Aj moja strava ma rozdelenie, ci som v pripave alebno nie, ak som v priprave, zase vsetko zavisi na aktualnej forme a case, ktory mi zostava do sutaze. 
Treba veci riesit za pochodu a prisposobovat to kazdy tyzden, na vsetko si telo zvykne a preto ho treba sokovat, aby nezlenivelo. Denne mi naozaj pride okolo 50 sprav na moju fanpage na facebooku s podobnymi otazkami a ja kazdemu odpisem rovnaku vec - to, co aj tebe, a ponuknem im moznost zaradit sa do mojho externeho programu. Pracujem s mnozstvom ludi po celom svete, ktori su samozrejme mojimi klientmi, a spolocnymi silami im pomaham dostat sa k ich cielom, ktore si vopred urcia.

Když teď padla otázka na téma jídlo, je mi jasné, že tvá postava je odrazem toho, jak zdravě se stravuješ. Pokud bys však měla zmínit nějaké nezdravé jídlo, které zbožňuješ, jaké by to bylo?
Milujem bryndzove halusky od babky a plnenu papriku :).


Máš nějaký svůj vzor mezi ženami, které se věnují fitness?
Pacia sa mi vysportovane zeny, ktore ale zostanu krasnymi zenami a velmi sa neosvalia, nezmuzneju. Paci sa mi moja kolegyna Pro bikini fitnesska Amanda Latona.

V mnoha rozhovorech jsi říkala, že nemáš příliš volného času, což je vzhledem k tvému vytížení pochopitelné. Když už tedy čas máš, čemu se nejraději věnuješ?
Tak to je velka pravda. Niekedy by som sa az rozplakala, ako by som chcela jeden den zostat doma v pyzame a pozerat dobry film, hladkat svojho psika a chrumat pop corn :).

Protože se ráda nechávám inspirovat, mohla bys prozradit nějaký svůj recept na oblíbené jídlo?
Mam velmi rada plnene kuracie prsia s tvarohom a susenymi paradajkami, proste urobis kapsu, vsetko tam natlacis, ochutis a sup do pece :).

Určitě ti chodí velké množství pozitivních vzkazů a nejrůznějších komentářů od fanoušků. Jak moc je pro tebe jejich podpora důležitá?
Velmi velmi velmi dolezita a velmi im za to dakujem, stale ich pocet a zaujem narasta, a to ma neskutocne tesi.

Kromě soutěžení působíš také jako externí trenérka. Jak se ti tato práce líbí a co tě na ní nejvíce baví?
V podstate som na to uz odpovedala, ako to funguje, a bavi ma na tom to, ze mozem svoje skusenosti posunut a niekomu pomoct plnit sen a posunut ho k cielu. Bavi ma ta sudznost, vnimam to aj ako svoj boj :).
 
Mimo trávení času v posilovně sis jakožto aktivní sportovkyně jistě oblíbila nějakou další aktivitu kromě zdvihání činek a tvrdých tréninků. Jakému sportu se tedy ráda věnuješ?
Zacala som chodit na zumbu a nakolko som bola tanecnica, velmi ma to bavi. Hudba zo srdca nikdy nevymizne :).


Aktuálně soutěžíš již s profesionálkami, jak se v této kategorii cítíš? A jaké rozdíly mezi profesionálkami a amatérkami jsi zaznamenala?
Rozdiely su tam obrovske nie len v druhu pripravy a tom, ako by som mala vyzerat, ale aj v celej organizacii sutazi, hierarchii, zakulisi atd. Kto to nezazije, nepochopi o com hovorim.
Tu sa proste nehra o fazulky, a vyborni sme vsetci.

Jak ses ty sama dokázala vyrovnat s tím, že ses stala tak populární v oblasti fitness? Přeci jen tvá sláva stále stoupá, máš za sebou hned několik prvenství a vypadá to, že tvá hvězda září čím dál tím jasněji. Zaznamenala jsi u sebe nějaké změny, co se týče charakteru? Změnila tě nějakým způsobem tvá popularita?
To by bola  asi otazka na mojich blizkych. Charakterovo ma to urcite nezmenilo, ja som sa ako bojovnik narodila a svoju cestu si kopem sama odmalicka. Nikdy som nemala vela kamaratov a rovesnikov okolo mna, svoj cas som vzdy venovala kruzkom a zaujmom, comu vtedy nikto okrem mojej rodiny nerozumel. No dnes ma to niekam dostalo, a myslim, ze vzdy som vedela, ze moje snazenie ma vynam, len musim vydrzat. No z daleka este nie som tam kde by som chcela byt :)

Pokud bys měla svou osobu popsat 5 slovy, jaká bys použila?
Tvrdohlava, blazniva, priatelska, spravodliva a uprimna - co mnohokrat boli nie len mna, ale aj druhych, a neraz ma to prinieslo do vseliakych situacii :).

Tvá strava mimo soutěžní období a ta před soutěžním obdobím se zřejmě hodně liší. Mohla bys nám uvést svůj vzorový jídelníček na jeden den v době rýsování a těch finálních příprav před soutěží?
ranajky - 5 bielkov, listy salatu alebo 50 g ryze
desiata - protein
obed - 50 g ryze, 200 g rybieho file na vode - maximalne na cesnaku a okorenit, alebo 100 g hovadzieho ci kuracieho steaku na grile
olovrant - tvaroh alebo cotagge cheese
vecera - salat s kuracimi kuskami alebo tuniakom, alebo 100g steak na grile a zelenina
pred spanim - tvaroh alebo protein

Pokud bys mohla prozradit, jaké doplňky stravy používáš?
Klasicky protein, casein, spalovac pred treningom, Bcaa, Glutamin, vitamin C, a takisto nieco na drzanie svalovej hmoty pokial idem vela cardia - nieco ako krealkalyn alebo ecdysteron.

Závěrem bych ti chtěla poděkovat za tvůj rozhovor a popřát ti hodně štěstí, jak v profesionálním, tak v osobním životě.
Na úplný konec bych tě ještě chtěla poprosit o radu pro ostatní dívky/ženy, které na sobě tvrdě dřou a chtějí něčeho dosáhnout (ať už čistě pro svůj dobrý pocit nebo z jiných důvodů). Čím si mají dodávat odvahu a neztrácet vůli ve chvílích, kdy se cítí totálně vyčerpané, unavené a bez motivace? Co je tobě v takových chvílích inspirací a tím pořádným nakopnutím, které tě přiměje k tomu, abys na sobě stále pracovala?
Velmi pekne dakujem aj ja prajem tebe aj citatelom vsetko dobre, a budem velmi rada ak sa niekedy stretneme alebo mi napisete a popripade prideme k vzajomnej spolupraci a dosahovania svojich cielov :). Nezabudajte ze nic nie je nemozne, len treba chciet a vydrzat.
Mojou motivaciou su moznosti ktore vidim, ked vidim co sa da robit s vlastnym telom, ako sa da vyzerat a citit, a co to pre mna znamena ako zivotny styl a kariera a samozrejme zodpovednost za vsetkych, ktori mi drzia palce. Nechcem sklamat seba a ani ich.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Doufám, že se vám nápad s rozhovory bude líbit a oceníte je stejně jako já, protože pro mě jsou všechna tato slova velmi cenná a moc si vážím toho, že mi právě taková hvězda, jako je Nikča, poskytla rozhovor. :))

Krásný pátek vám všem!
Kriss

15 komentářů:

  1. skvělý úspěch,rozhovor s tak zajímavou slečnou! je krásná:)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, tak to je paráda! Skvělý nápad a hlavně je super to, že Nikača na rozhovor přistoupila :) Osobně ji sleduji a moc ji fandím, takže jsem rozhovor ocenila. Moc chválím tvůj nápad a jeho realizaci :) Rzhovor se mi moc líbil!

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký rozhovor, slečna je rozhodně velkou motivací :)

    OdpovědětVymazat
  4. O Nikole slyším díky Tvému článku poprvé, děkuji! Je vidět, že na sobě hodně, hodně maká. Má krásnou postavu a moc příjemně se vyjadřuje.

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasný a moc povedený rozhovor, Kriss :)! Nikol už dlouho moc obdivuju, přeju jí hodně štěstí v přípravě a soutěžích! :) A hodně mě zaujal ten jednoduchý recept na plněné kuřecí prso :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super, ja Nikolce moc fandim:)

    OdpovědětVymazat
  7. nápad s rozhovory se mi moc líbí, zrovna Nikču sleduju a moc se mi líbí;)

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlasím, je to moc zajímavý nápad dělat rozhovory! Já se přiznám, že Nikču neznám, protože mě fitness v tomto vyšším měřítku nějak neoslovuje, nicméně z rozhovoru vyplývá jako fajn holka a moc dobře se to četlo :)

    OdpovědětVymazat
  9. moc pěkná fitnesska a zajímavý rozhovor s ní :) akorát ten její jídelníček bych teda nechtěla :D

    OdpovědětVymazat
  10. Přesně tak, makačka to je, i když se to na první pohled nezdá :D Super nápad a velmi dobrý rozhovor. Já jsem slečna dosud neznala, ale jsem ráda, že nyní už ano :)

    OdpovědětVymazat
  11. Páni, ta je krásná !!! :)) Ale její doplňky stravy bych si asi nemohla dovolit, řekla bych, že to vyjde draho :D

    OdpovědětVymazat
  12. Čtu o ní poprvé, moc pěkná ženská :) Budu se opakovat, ale rozhodně super nápad, dělat takhle rozhovory! :) Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
  13. super rozhovor :) pro její postavu bych zabíjela :D určitě si ten úspěch zaslouží.. podle toho jak maká a ještě je moc sympatická :) ... rozhovory bych chtěla určitě častěji :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Kristý! :))
    Super nápad, jsi odvážná, že sji se do toho pustila! :))
    O této fitnesce jsem neslyšela a jsem ráda, že jsi mi o ní takovým způsobem řekla! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Musím říci, že jsi mne moc překvapila, a tento rozhovor uskutečnila, protože Nikol mám moc ráda. Znám pár lidí, kteří ji "údajně" znají a škaredě o ní mluví a to by mě vždycky trefil šlak. Nikol mi přijde naprosto super, každý máme své chyby a úplně "nejlepší" je poukazovat na ty druhé... no... musí to mít v brandži hodně těžké. Strašně ji fandím a jsem hrozně ráda, že zmínila onen fakt, že každý má v rámci stravy jiné potřeby. Že se nejede podle určitého vzorce, a je jedno, jestli je to období před nebo mimo soutěž, furt se často setkávám s názorem, že něco dělám blbě, protože to dělám jinak než ten druhý a ten dotyčný nedokáže pochopit, že prostě neexistují tabulky, které fungují stejně a na všechny...
    Fakt prima rozhovor, Nikol má nejluxusnější zadeček co znám :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)