čtvrtek 7. března 2013

* I'm warriorZ!


Již podle názvu vám musí být jasné, o čem zřejmě dnešní článek bude. Vy, kteří znáte Zuzku Light, hádáte správně. Bude právě o Zuzce. Jeden článek už tu o ní máme. Jedná se o postupně aktualizovaný příspěvek, kde doplňuji jednotlivé workouty, které vkládám na server uložto, kde si je můžete volně stáhnout. Jistě vám tedy došlo, že to tím pádem nebude ani tak článek o Zuzce, jako spíš o mě a mé cestě právě ke cvičení se Zuzkou Light. Počínaje včerejším dnem mohu říct, že jsem warriorZ. Proč? Protože první pětka workoutů je úspěšně za mnou. Další důvod, proč být na sebe skutečně hrdá. :)) Dnes vám tedy přináším své pocity, dojmy a názory.

Má cesta k ZWOW
Na úvod bych ráda poznamenala, že jsem si po úspěšné osobní výzvě v klikování zvolila další cíle, resp. jsem sama sebe podruhé vyzvala. Jedním z nich bylo skákání přes švihadlo, které upřímně docela zanedbávám, ale nestanovila jsem si žádné časové hranice, takže není všem dnům konec. :)) Druhým cílem bylo cvičení se Zuzkou, přesněji tedy cíl zněl: odcvičit pro začátek 5 workoutů se Zuzkou Light. Vážení, můj cíl byl včera splněn. Neznamená to však, že bych měla odděláno a praštila s tím. Ona se totiž stala taková věc...
Ještě předtím, než jsem se vůbec vrhla na první workout, který jsem mimochodem vyzkoušela 9.2.2013 (tedy 4 dni poté, co jsem sama sebe vyzvala), jsem si říkala, zda-li jsem své síly přeci jen nepřecenila. Probírala jsem se spousta workouty, vybírala ten nejvhodnější a zároveň nejlehčí, zkrátka takový, který bude podle mého gusta. Nic mi však nepřišlo natolik vhodné, abych ho skutečně zvládla (nevím, proč jsem se tak nesmyslně podceňovala). Nicméně jsem si všimla, že Nikki vkládala na své stránky info o Zuzčiném workoutu na břicho, a protože si myslím, že mé břicho už toho má za sebou dost, rozhodla jsem se právě pro toto cvičení (konkrétně se jednalo o Tight Abs Workout).
Přiznám se, že jsem patřila k té většině, která se Zuzky a jejích workoutů bála. Říkala jsem si, že mi bohatě stačí cvičení s Jillian, na kterou už jsem zvyklá, se kterou už cvičím nějaký ten pátek, a že víc zkrátka zatím k životu nepotřebuju. Den se dnem se však sešel a přede mnou byl den, kdy jsem si řekla, že je přeci jen čas na změnu. Znáte to, když si tělo zvykne na stejný styl cvičení, nejsou výsledky poté tak efektivní, jak bychom chtěli, proto je velmi doporučováno střídat jak cviky, tak také silové tréninky prokládat HIIT tréninky apod.  
A co byla ona osudná věc, která se přihodila? Zamilovala jsem se do cvičení se Zuzkou.

Má první pětka ZWOW
Abyste si trošku udělali obrázek o tom, které workouty jsem si do začátku zvolila, přikládám zde jejich seznam, který je kraťoučký, jen 5 položek, zato mohu říct, že mi tato cvičení dala opravdu zabrat. Přidávám i krátké hodnocení v podobě srdíček (čím víc srdíček, tím více si mě workout získal) a pár slov. A protože je tady hodně warriorsZ, tak přikládám také své skóre. Myslím, že to není ještě zcela dokonalé, nicméně jsem si v průběhu cvičení klidně odpočinula dle své potřeby, napila se apod., takže to bylo místo 100 % tak na 99 %, kde mi jedno procento tvořil oddych nebo pauza na pití. :))
  • Tights Abs Workout - 3 kola; ♥♥♥ - trošku mě zarazil název workoutu, protože břicho jsem až tolik necítila
  • ZWOW # 55 - 2 kola + 1. cvik; ♥♥♥ - moc mě nezaujal
  • ZWOW # 31 - 20:38; ♥♥♥♥♥ - všechny cviky mi až překvapivě šly :))
  • ZWOW # 24 - 3 kola; ♥♥♥♥ - nemálo jsem se zapotila
  • ZWOW # 3 - 15:21; ♥♥♥♥♥ - opravdová výzva pro mě, nožky a zadek mě bolí :)), tento workout bych ráda zařazovala častěji



Zdroj: tumblr.com

Mé první pocity před, v průběhu a po cvičení
Před prvním workoutem jsem byla krapet nervózní, navíc jsem ho cvičila v nezvyklém čase, a to ráno (většinou totiž cvičím k večeru), ale nebyl jinší možnost, protože jsem ten den zrovna odjížděla po obědě pryč. Každopádně je pravda, že po odcvičení jsem byla trochu zklamaná, i když na kost propocená. Proč zklamání? Čekala jsem opravdu pořádnou zabíračku na břicho, které jsem se nedočkala. Co vy, zkoušeli jste Tights Abs Workout? Jak se vám líbil?
Ani po dalším workoutu se nadšení nedostavilo, i když už to bylo krapet lepší. Nicméně jsem se nevzdala a vybrala si další cvičení, které už se mi velmi zalíbilo. Zbylé 2 workouty už se mi cvičily hezky. :))
Co se týče samotných pocitů, tak bych to ráda opět jen tak stručně shrnula.
Před úplně prvním workoutem jsem byla nervózní a nevěřila jsem tomu, že ho vůbec zvládnu. Kupodivu jsem ho zvládla. :))
V průběhu cvičení jsem cítila jisté kapacity, kterých jsem nevyužila. Možná ze strachu, že bych další den byla naprosto odrovnaná, ale sama jsem cítila, že jsem si nesáhla na úplné dno. Zkrátka jsem se prvně šetřila, což už o dalších workoutech říci nemohu. Teď už se v průběhu snažím ze sebe dostat opravdu maximum, nehledím na nic, překonávám bolest (hlavně včerejší ZWOW # 3 mi dal zabrat, nohy i zadek řvali bolestí, a tak to má být :)) a celkově své vlastní hranice. Cítím, že se opět posouvám někam dál.
Po cvičení cítím, jak se vyplavují všechny hormony štěstí, jsem spokojená se svou prací. Chvilku mi trvá, než si uvědomím, že jsem zvládla další workout s tou Zukou Light, které se lidi tolik bojí. Mám dobrý pocit nejen z toho, že jsem daná cvičení dokázala vůbec provést, ale líbí se mi ten pocit, kdy jakoby pomyslně dosáhnu onoho vítězství. Cítím, že se mi zvýšilo sebevědomí, když vím, že již nejsem odkázaná pouze na milovanou Jillian (která mě však po vrhnutí se na ZWOWs začíná trošku nudit), ale že jsem postoupila na vyšší level. O tom se mi snad ani nezdálo. :))

Závěrem
Ráda bych se nyní obrátila na všechny, kteří se Zuzkou ještě necvičili a třepou se na ni.
K tomu, abyste si mohli svůj první ZWOW zacvičit, musíte být dle mého připraveni nejen fyzicky, ale také psychicky. Všechno je to o tom pocitu ve vaší hlavě. Já jsem se děsně podceňovala, říkala si, že na to ještě nemám, že je čas, že to vyzkouším až později. Zkrátka jsem měla plnou pusu výmluv, proč NE. Na to, proč Zuzku vlastně vyzkoušet, jsem ani nepomyslela. Prostě jsem ji zavrhla s tím, že na to ještě nejsem připravená. S odstupem času si myslím, že jsem hlavně nebyla připravená psychicky. Byla jsem až příliš závislá na jedné jediné trenérce a jejím stylu cvičení. Žádnému jinému jsem podlehnout nechtěla, žádný jiný mě nelákal. Jillian Michaels je rozhodně ta nejlepší ženská, kterou jsem ve svém životě mohla "potkat", protože jsem si díky ní neuvěřitelně zlepšila fyzičku, osvalila se a vůbec získala lepší pocit ze sebe samotné. Za to ji virtuálně a na dálku VELMI děkuji, protože je až neskutečné, jak člověka dokáže podpořit, aniž by o tom měla tušení. :))
Abych se však vrátila k Zuzce. Rozhodně se cvičení s ní nebojte (já vím, to už říkalo tolik lidí přede mnou :)). Je náročné, je pro zdatnější jedince, bolí! Ale i přes to všechno ho může vyzkoušet každý z vás, protože nejsou stanoveny žádné hranice. Jde jen o to, naučit se překonávat sám sebe. Když už se jednou něčemu začnete věnovat, věnujte se tomu naplno. Co na tom, že už 2 roky cvičíte s Jillian, když v posledních měsících vaše tělo neprodělalo žádnou změnu, jako tomu bylo například v prvních měsících vašeho cvičení? Naučte se zdolávat vyšší cíle, překonávat své vlastní hranice, zlepšujte se! Nikdo z nás přeci nechce stát na jednom místě (přesněji tedy hlavně já nechci). Cítím, že má cílevědomost a disciplína nezná mezí. Všechny mé hranice se posunuly výš, mé cíle jsou čím dál tím tíže dosažitelné, ale já cítím, že právě to je ta správná cesta, kterou chci jít. Nepotřebuji zapadnout do davu s tím, že prostě jen cvičím. Chci lepší výsledky, lepší tělo, lepší pocit ze sebe samotné.


Zdroj: zwow.org

Na úplný závěr bych ráda řekla, že Zuzka Light je akutálně mou nejoblíbenější trenérkou, ačkoliv mám za sebou teprve 5 jejích workoutů, cítím, že už jsem na jejím cvičení závislá. Vězte, že to nejsou jen řeči do vzduchu, ale já opravdu cítím, že všechna tato slova jdou přímo ze srdce. Neumím lhát a nebudu lhát ani vám. Zuzka holt převálcovala Jillian levou zadní. A zvláštní je, že mi to vůbec nevadí, i když jsem Jillian tolik zbožňovala a nikdy bych na ni nedala dopustit (což bych nedala ani teď). 
Aktuálně cvičím Body revolution s Jillian, čeká mě ještě asi měsíc a půl cvičení a mám to za sebou. Co bude poté, to je ve hvězdách. Rozhodně chci vyzkoušet další programy od Jill, protože jsem toho názoru, že nic by se nemělo zatracovat. Nemyslím si, že by cvičení s Jillian bylo snadné, každopádně Zuzku Light bych chtěla zařazovat opravdu častěji, ať už z toho důvodu, že chci své tělo pořádně potrápit, nebo prostě jen proto, že se mi ZWOWs zalíbily. :))

Co vy, cvičíte se Zuzkou? Jaký byl váš první ZWOW, jak jste ho zvládli? 

Hezký čtvrtek!
Kriss

16 komentářů:

  1. já se ke cvičení se Zuzkou stále nějak nemůžu dokopat:D

    OdpovědětVymazat
  2. já se ho taky bála..ale potom jsem to prostě zkusila..krásná příprava na Insanity :D mám odcvičeno 18 workoutů a už se těším po Insanity jak si zas zacvičím se Zuzkou :))

    BTW: We are Warriorz,ale Im Zuzkas warrior. Nemůžu na to koukat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda nejsem zamilovaná do cvičení se Zuzkou, ale celkově do HIIT tréninků. :) Já u žádných z těchto workoutů břicho nikdy necítila, ale přesto se mi six pack klube. Takže žádný strach.
    Můj první workout od Zuzky byl #3 a byla jsem po něm mrtvá :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Začala jsem s ní cvičit nedávno, ale zařazuji ji mximálně 3x týdně, střídám to ještě s jinými videi. Taky jsem se jí neskutečně bála, ale je to zbytečné, jen je teda fakt, že moje výsledky na čas jsou oproti jejím zoufalé :-(

    OdpovědětVymazat
  5. zrovna teď jsem docvičila, Zuzka mě pořádně zničila! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já už jsem jí poslední dobou opět šidila a spíš jsem chodila plavat, zítra si dám nějaký workout..:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám v plánu se pomalu, pomaloučku propracovat k Zuzce, zatím jsem dnes začala s Maruškou z Rutiny, tak věřím, že se k Zuzce jednou dostanu a bude to moje společnice :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Už jen když jsem si četla nadpis tak se mi na rtech objevil úsměv a já věděla o čem dnešní článek bude a moc jsi mě ním potěšila :) Já musím teda říct že Jill byla moje srdcovka, ale je normální že jednou to prostě člověku přestane stačit a uvědomí si, že aby se hnul z místa potřebuje změnu, přesně jak píšeš. Můj první workout se Zuzkou byla výše zmíněná 31, ale musím se přiznat že jsem ji flákala a bylo to vlastně jen takové oťukávání jaká ta Zuzka vlastně je. Napoprvé mě však nijak nezaujala, ale o vánočních prázdninách jsem prostě už potřebovala změnu a účinky HIIT tréninku mě zaujaly natolik že jsem se k Zuzce vrátila. A od té doby se nemůžu odtrhnout, protože jsem si její workouty zamilovala a zamilovala jsem si i ji :) A čeho si všímám poslední dobou je to, že se doopravdy snažím jet na 100% a nezastavuju se pokud je to možné, protože když už jde o krátké tréninky tak ať jsou pořádně intenzivní. Navíc si výsledky vždycky zapisuju a některé workouty jedu už víckrát a prostě neexistuje abych neměla lepší výsledky :D

    OdpovědětVymazat
  9. Jeeeej,konečne cviky na brucho od Zuzky.Dlho som ho hladala v nejakom ZWOW,ale nič.
    A presne,Zuzky sa netreba báť,ten pocit potom je na nezaplatenie. :)

    OdpovědětVymazat
  10. chco začít běhat, jak se rozjaří a bude pěkně, tak se chci zase opřít do toho běhání a celkově do pohybu... ale pořád si nejsem nějak jistá, jestli to budou dobře investovaný peníze... Asi je to fakt individuální... chjo...

    jj, díky, že jsi mi připomněla, co jsem chtěla udělat, zapomněla jsem tam dát odkaz na recept ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásně jsi to všechno napsala, celý článek se pěkně četl! Já jsem také dříve byla jen příznivec Jillian a nic jiného jsem nezkoušela. Když jsem se ale dozvěděla o Bobovi, tak jsem ho zkusila a také se posunula trochu dál...
    Zuzky jsem se dlouho bála a stále jsem její videa odkládala. Pak ale jednou takhle večer jsou zkusila ZWOW 44 (11min pouze) a dost se mi líbil. No a pak už to jelo, se Zuzkou aktivněji cvičím od ledna. Střídám to ale s milovanou Jillian stejně jako ty, protože právě s ní jsem začínala a díky ní jsem si vybudovala dobrý základ a vrhnout se na věšší level - Zuzku.
    Já bych tréninky od Jillian a Zuzky moc nesrovnávala, je to něco jiného. Já mám ráda obě dvě a také se snažím střídat jejich videa, abych plnila HIITy, tak i aerobní činnost.

    A o sáhnutí na úplné dno - myslím, že nevím, kde to dno je, protože vím, že pokaždé ještě můžu zrchlit. Jelikož cvičím se Zuzkou, která občas nemůže (a já jo, zázrak :D), tak asi nejedu na úplných 100 %.

    Jinak to video jsem nezkoušela, moje oblíbené jsou jsou 15, 18, 31, 42, 50 :)

    OdpovědětVymazat
  12. já brambory obvykle moc nejím... nemám je nějak moc ráda... ale díky tomu, že mě přišel ten červenej mor, tak to vždycky ze záhadnýho důvodu prostě raději dám víc brambor... ale nesnědla jsem to všechno, co bylo na talíři... něco dostali ještě psi... :-) rybičky bych si taky dala víc, ale bylo jí málo za moc peněz ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Zuzka je skvělá, její workouty miluju, hlavně oceňuji minimum času, který musíme vkládat do cvičení :)

    OdpovědětVymazat
  14. šikula :) já si dávám její workokuty tak 1 - 2x za týden :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já se do toho snad budu muset taky pustit :)))

    OdpovědětVymazat
  16. už se odhodlávám dlouho myslím že po tvém hodnocení jednotlivých workoutů se do ní dnes konečně pustím, když nemůžu jít běhat ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)