čtvrtek 3. ledna 2013

* Tajemství zeleného čaje


Jistě přemýšlíte, jak obohatit svůj jídelníček o nějaké suplementy, které by podpořily spalování vašich tuků. Nutno podotknout, že suplementy za vás všechnu práci neodvedou. Mnozí si myslí, že požíváním zázračných tabletek či pravidelnou konzumací kouzelných nápojů rázem ztratí na váze. Je to však mylná představa. Tento článek bude věnován jednomu z přírodních spalovačů tuků, zelenému čaji.

Pravým původním čajem je právě zelený čaj, který si díky tomu, že při svém zpracování neprochází procesem přeměny organických látek a rostliných produktů působením enzymů, zachovává své účinné látky.
Zelený čaj povzbuzuje jak fyzicky, tak psychicky, protože dodává energii a zvyšuje dobrou náladu. To vše právě kvůli tomu, že tento lahodný nápoj obsahuje spoustu vitamínů, minerálních látek, aminokyselin, tříslovin a především látku katechin (známý rovněž jako epigalokateching galát neboli EGCG).  Ten společně s kofeinem, rovněž obsaženým v čaji, podporuje spalování kalorií a využití tuků.
Zelený čaj obsahuje 2 antioxidanty -  vitamín C a již zmíněný katechin. V dnešní době, kdy mnozí jí nevhodnou stravu, kouří, pijí alkohol, čímž napomáhají vzniku různých nemocí a urychlují proces stárnutí organismu, je nutné dodávat tělu právě již zmíněné antioxidanty, které zmírní dopady každodenních nepříznivých vlivů na váš organismus.
Zelený čaj je také účinným lékem proti mnoha infekcím a onemocněním. Při pravidelném pití se posiluje obranyschopnost našeho organismu, který je pak více imunní vůči různým virům.
Máte-li problémy se zápachem úst, kloktáním zeleného čaje vše vyřešíte. Ten totiž zabraňuje tvorbě bakterií v ústech, a tím i zápachu z nich. Rovněž pomůže s likvidací zubního kamene.
Říká se, že pravidelným pitím tohoto čaje lze také zmírnit riziko určitých druhů rakoviny. Mohou za to již zmíněné antioxidanty, které ničí nebezpečné viry.
Co se týče dávkování zeleného čaje, je doporučeno denně vypít cca 1 litr čaje. V letních měsících je hojně využíván chlazený.




A co vy, pijete zelený čaj? Pociťujete některé ze zmíněných, ale klidně i nezmíněných, účinků? :))

Přeji vám alespoň malý doušek tohoto lahodného nápoje! :))
Kriss

11 komentářů:

  1. žádné účinky nepociťuju, ale zelený čaj miluju!

    OdpovědětVymazat
  2. stejně jako Kamča:) miluju ho, piju po litrech,ale nevidím rozdíl z doby, kdy jsem měla éru ovocných čajů:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si dávám zelený čaj každé ráno ke snídani. Některé z účinků pociťuji, ale to určitě není jen jeho zásluhou, je to o celkovém životním stylu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zelený čaj vážně miluju.. dřív jsem ho i pila místo kafe, protože výborně povzbuzuje :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zeleným čajem jsem nahradila kávu a musím říct, že ty účinky pociťuji. Hlavně zmírnění únavy a posílení organismu. Chvíli jsem ho nepila a chytla se mě rýmička :-) nebo že by fungoval jako placebo? :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Taťka mi ho vozí přímo z Číny, snažím se ho pít denně :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nejhorší je, když si koupíš ten sypaný a uděláš ho podle návodu na obalu! To se nedá pít jak je silný! :X :D Jinak piju zelený a bílý čaj už od 8. třídy každý den :)

    OdpovědětVymazat
  8. Zelený čaj miluji!! Je prostě nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Zelený čaj mám moc ráda, ale bohužel si ho trochu musím osladit medem, samotný ho zatím nevypiju :) ale s medem je to ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Čaje pijem pravidelne, každý deň, no zelený čaj si doprajem len sem tam. No je to jedno z mojich prianí, začať ho piť viacej :)

    ❈ Merry Christmas & Happy holidays ! ❈
    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)