středa 16. ledna 2013

* Má osobní výzva: klikuju! (1. týden)


Dnes je to přesně týden, kdy jsem se stala sama sobě vyzývatelkou. A jak jinak, přicházím se svými prvními výsledky. Jak se mi dařilo v týdnu od 10.1.-16.1.2013, se můžete podívat v krátkém shrnutí, konkrétně tedy v přehledné tabulce, kterou jsem doplnila o pár komentářů.

Tabulka pokroků v týdnu 10.1.-16.1.2013:

10.1.2013
5
11.1.2013
10
12.1.2013
12
13.1.2013
13
14.1.2013
15
15.1.2013
16
16.1.2013
18
 
Musím uznat, že nejtěžší byl pro mě 4. den, protože jsem den předtím cvičila Body revolution - workout 5 for phase 2, kde dostaly ruce pořádně zabrat. Proto bylo velmi těžké, abych se vůbec zmohla na 13 kliků, tedy můj první osobní rekord (doposud jsem jich na jeden zátah dala nejvíce 12 :)). Mám ze sebe opravdu velkou radost, protože jde vidět, že když člověk chce, zatne zuby a "jede", tak dokáže dojít k cílům, které si vysnil. Já se pomalu, zato jistě, blížím ke svému prvnímu cíli, a to ke 30 pánským klikům na jeden zátah. Chtěla bych věřit, že se k nim dopracuju ještě v lednu, ale nechci předbíhat. Lidské tělo dokáže stále překvapovat, takže je dost možné, že se prostě "zasekne" a nebude se mu chtít pokračovat (načež jsem si vzpomněla na 6. den, kdy mé tělo tak trochu stávkovalo a před posledním šestnáctým klikem se prostě "zaseklo" a nechtělo dál, naštěstí jsem ho přemluvila :)). Prozatím ho musím velmi pochválit, protože mi dělá jen samou radost. :))
A protože jsem dostala doporučení, abych tělo zbytečně nepřetěžovala a dala mu čas na oddych, rozhodla jsem se pro malou úpravu, a to, že kliky budu dělat ob den, aby mělo tělo čas na odpočinek, tz. že v týdnu budu mít 3 dny klidové (co se týče klikování) a 4 dny se budu věnovat své výzvě. Nic se však nemění na tom, že se opět ozvu se svými novými pokroky, které doufám budou. :)) Tentokrát to s velkou pravděpodobností bude až za 2 týdny, tz. ve čtvrtek 31.1.2013, protože pokroky nebudou po týdnu tak velké (alespoň si myslím). Alespoň se budu mít na co těšit. Třeba konečně pokořím svůj cíl, udělat na jeden zátah krásných 30 pánských kliků. :))


Teď to bolí, ale jednoho dne to bude tvá rozcvička.


Jak jste na tom s kliky vy? Děláte je pravidelně? Jaký byl váš osobní rekord?

Mějte se pěkně a klikům zdar! 
Kriss

21 komentářů:

  1. Jsi úžasná!!!! Takový pokrok, no krásné! Já zvládam prozatím kliky jen na kolenou, pánských byla dala tak 3... :-/ ruce mám slabší. Ale nakopla jsi mě a asi taky sama sebe vyzvu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, skvělé! Jsi hrozně šikovná, já jsem na kliky nemožná... Pánských bych dala maximálně pět, myslím, že ani to ne.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja jsem to za tyden zvedla na 10, tak uvidime xD dekuju za inspiraci ;D

    OdpovědětVymazat
  4. Můj rekord je 17 (bylo jich 20, ale uznali mi jen 17 :D)... ale teď jich dám zas jen tak 14 a umřu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Super pokrok! :) Me kliky problém nedělají, teď jsou mou vyzvou zdvihy na hrazdě, o tom ale ty víš ;)) Tak moc držím palecky, ale nechtěj po tělu pokroky každej den, ja se spokojim tak s 1 zdvihem navíc každej týden :D

    OdpovědětVymazat
  6. Poctivých pánských až dolů dám 15, víc ani ťuk! :D Jeden měsíc jsem klikovala každý den (taky má osobní výzva) a taky bylo krásně vidět, jak se zlepšuju!

    OdpovědětVymazat
  7. Můj rekord je 30,ale na první zátah 20....když jsem s tím začínala tak jsem si říkala,že nikdy nezvládnu dát ani 5....ale orpavdu jde vidět ,že tělo dělá zázraky.Tento týden si dělám výzvu od Nikky 10x burpees + s klikem :-)
    Míša

    OdpovědětVymazat
  8. Klobouk dolů. Vyměním svou chabou kondičku za tu tvou...;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  9. Tiež sa snažím od tohto týždňa robiť kliky, som pri 5tich, ale určite sa zlepším :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé..to bych taky potřebovala..asi si dám výzvu i sobě..:D Na to že chodím do fitka, tak pánské kliky nejsou mojí silnou stránkou...:D

    OdpovědětVymazat
  11. Super pokroky:) Já kliky nemám ráda a cvičení rukou jsem vždycky tak nějak flákala:/ to spíš břicho a nohy mám pořádně silný:D

    OdpovědětVymazat
  12. ja ich spravím asi 40 a som totálne odrovnaná :D

    OdpovědětVymazat
  13. Já kliky teď dělala akorát při posledním tréninku v posilce, vždycky 6 pánských + 6 dámských - a takhle 3 série.
    Ale Tvoje pokroky jsou super :) To děláš ty kliky jen tak samy o sobě nebo v průběhu nějakého cvičení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K pánským klikům jsem se dostala až s Jillian v Body revolution, tam byly v rámci cvičení. Ale teď už je jedu samostatně (většinou ráno) + aktuálně cvičím Body revolution (většinou večer). :))

      Vymazat
  14. Doporučuju k těm klikům posilovat i antagonistu prsních svalů - to znamená zádové svaly. Protože prsní svaly mají tendenci ke zkracování - takže když se takto často cvičí samotné kliky, tak pak člověk vypadá shrbeně, má ramena dopředu
    Ale jsi šikulka, že jich zvládneš tolik :) Body revolution neznám - já zatím na žádná "cvičící videa" ještě ani nekoukala (cvičím s trenérem v posilovně)- ale někdy asi mrknu a aspoň zkusím, ať vím o čem to je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip. Chtěla bych se naučit shyby, ty jsou na zádové svalstvo ideální, ale doma nemám hrazdu a do posilovny zatím chodím velmi zřídka, takže to budu muset nějak vymyslet. :))

      Vymazat
    2. Shyby bych já nezvládla.. ale dělám v posilce jednodušší variantu - stahování horní kladky. Je pravda, že doma se zádové svaly posilují hůře

      Vymazat
  15. Paráda! Já osobně jsem slaboch na ruce, tak tiše závidím :-)Jen jeď dál!

    OdpovědětVymazat
  16. Holky, díky moc za podporu! :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. :-)